-
IT café
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
Az erényes Gemstone-ék
Hát ez nagyon fasza. -
Amur
addikt
Kicsit off:
A TV Show alkalmazás új funkcióval bővült, a sorozatok követése mellé berakták a movies kategóriát!
Tegnap este két órahosszán keresztül görgettem a filmeket, és pipáltam amit eddig láttam, de még nem értem a végére.. Nem jó semmire de na..Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon
-
nagyúr
válasz Maxxy10 #46951 üzenetére
Úgy tudom Jeff Bezos nagy Expanse rajongó tehát a megmentése nem üzleti célból történt(ezért nem Amazont írtam) hanem érzelmi okokból. Szomorú, hogy a jó sci-fik nem életképesek, ha bele gondolunk a Star Trek is azért lett feltámasztva, hogy a CBS streaming platformját népszerűsítse. Nem tudom mi van manapság az emberekkel, hogy egy jó űrhajós, idegen lényes scifi nem érdekes számukra, vagy annyi embernek, hogy képernyőn tartsa, de ugyanez igaz a fantasy-ra is.
Mondjuk ott van a The 100 de jövőre az is véget ér bár az is megkapta a szappanopera jelzőt, azért szerintem legalább izgalmas.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
jonnyjoker01
veterán
válasz Narxis #46955 üzenetére
Szerintem simán lehetett valamilyen szinten üzleti célból. Űrkutatás lévén jó ha növelik, de az is elég ha fenttartják az űrutazás utáni érdeklődést fogyasztható médiatartalom szempontjából. De az is tény, hogy mondta, hogy rajongó, lehet, hogy tényleg csak azért tartotta az életet a sorozatban mert megteheti.
Üdv. Johnny
-
Mik76
senior tag
Mindhunter S02
Jo latni hogy nem adtak le a minosegbol semmilyen szempontbol. Mind a tortenet, rendezes, latvany, szineszek, stb epp olyan remek volt mint az elso szezonban. Allitolag ot szezonra van tervezve a sorozat, remelem nem ket evente fognak kijonni a kovetkezokkel. Mondjuk a vegen kisse meglepodtunk mikor
De hat ha egyszer igy alakult a valosagban akkor nincs nagyon mit tenni.epilogusnak benyogtek hogy huszonegynehany gyilkossag maig felderitetlen maradt. Arra szamitottunk hogy ennel sikeresebb lesz az eles bevetese az uj nyomozasi metodusnak.
Egyik kedvenc reszem aManson interju volt, meg a "csaladtag" interjuja. Ket nagyon eltero narrativa egy kiemelkedoen brutalis tamadas sorozatra. A vicces az hogy egyik sem hangzott hihetetlennek. De az se volt semmi amikor vegul ugyan akit elkaptak az tuti felelos volt par gyilkossagert, de az anyakat tomorito szervezet nagyon csalodott volt hogy nem egy feher csuklyas feher ember lett lekapcsolva hanem egy "brother". Hat bazzz.... Persze abban az idoben arra fele a KKK meg mindig nagyon aktiv volt, nyilvan sokan talaltak kezenfekvonek hogy az elkoveto is tag lesz. Izgatottan varom a folytatast!
Tovabbra is 10/10.http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
bagyulajuve
addikt
egyetértek, nagyon jó volt, bár a Tench
fiú vonal nem hiányzott nekem ésManson meghallgatások tetszettek nekem, és az ellentmondás is érdekes, de nekem még mindig Ed Kemper a "kedvencem"Tex "csak" bizonyítani nem
tudták az atlantai gyerekgyilkosságokat, 2 felnőtt megölésért ítélték el végül - bár tudomásom szerint, miután elkapták Williamset, megszűntek ezek a fajta gyerekgyilkosságok arrafelé Resistencia eterna
-
Aventador91
őstag
válasz bagyulajuve #46958 üzenetére
a leszbi vonal hiányzott? full felesleges volt az is. értem hogy kell töltelék, de azt jobban is megoldhatnák. 1-2 maszek munkával vagy valamivel
-
törölt tag
Stranger Things 3
Srácok, ez az a sorozat tipikusan, amiről bármit el lehet mondani, és lehet értékelni, akár 0 és 10 között, attól függően, éppen milyen cipő van rajtam.
Történet:Hát, ennél nagyobb blődséget keresve is nehéz találni a sorozatgyártás történetében. Ráadásul harmadszorra próbálják eladni, tulajdonképpen ugyanazt.
Valakik ismét megpróbálják kinyitni a kaput, ezúttal azonban még csak utalás sincs arra, hogy miért, vagy kinek jó ez egyáltalán. Ráadásul most Szovjetek kellemetlenkednek, hogy legyen kis fantázia a történetben.
Na most kapaszkodj meg. Építenek egy plázát Hawkinsban, alá meg egy alagútrendszert, és ez még csak fel sem tűnik arrafelé senkinek. Ebből a plázából aztán, egy hagyományos, kódolatlan ráadióadással, jelnyelven szórják az éterbe az infót, amit gyakorlatilag bárki befoghat, és akár meg is fejthet.
A II VH-ban komolyabb technika volt ilyesmire.Aztán még a felsorolásba, már ami a marhaságokat illeti, ilyeneket lehet beletenni, hogy szimpla RFID beléptetőkártya a szupertitkos alagútrendszerbe, vagy az orosz (szovjet) specnazos bérgyilkos, aki nem tud eltenni egy kisvárosi rendőrt láb alól, de igaz, egy gyereket sem.
A hússzörny, aminek az égvilágon semmi célja, vagy értelme nincs, azon felül persze, hogy elkapja Elevent/Tizit, de hogy minek, azt tényleg nem tudom.Sorolhatnám napestig, hogy mennyi marhaság van ebben a sorozatban, és miért nem éri meg megnézni, de a poén az, hogy mindezek ellenére, ez a sorozat engem végig lekötött. Gyakorlatilag egy seggel daráltam le, egyetlen éjszaka alatt, az elmúlt hétvégén. És végig kellemesen szórakoztam. A történet egyszer sem ült le, vagy laposodott el, és bár maga a sztori a végletekig bárgyú, az egésznek mégis van egy akkora fergeteges hangulata, ami miatt lehetetlen otthagyni, hogy ezt gyakorlatilag elmondani nem lehet, mert ezt át kell élni.
A karakterek teljesen hitelesek, és a szinkron sem volt rossz, azt leszámítva, hogy a kölcsönzött hangok életkora, nem mindenhol passzolt.Nem pontoznám, de erősen ajánlott kategória. Egy délután alatt, vagy mondjuk 8 óra alatt le lehet zavarni, pisiszünetekkel az egészet. Azt nem tudom, hogy érdemes e folytatni még a történetet. Állítólag 4 vagy 5 évad van tervben. Szerintem már ez is felesleges volt, de ettől függetlenül sikerült megcsinálni.
Ha lesz még, én biztosan megnézem majd. -
Ventur@
senior tag
Kösz az ajánlást és tegnap meg is néztem az egészet egyszerre. Nekem kevésbé volt Black Mirror-os, de érezhető volt benne azért. Jobban eszembe juttatta inkább a V, mint vérbosszú c. filmet.
. Legalábbis számomra jobban ez a film jutott eszembe a sorozatról, mint a Black Mirror.Talán amiatt, amilyen politikai helyzetet hozott létre Vivienne Rook. Nagyon hasonlított arra, amit a V, mint vérbosszúban volt látható De még egyszer kösz az ajánlást, mert alapvetően tetszett a sorozat, még ha voltak is jelenetek, amit átpörgettem, mert az a szál annyira nem érdekelt .
Az a durva, hogy a végén elgondolkodtam, hogy mennyi valóságos dolog van benne és mennyi aktuális témát érint a sorozat. Ui: Szeretem az ilyen angol sorozatokat/filmeket, szóval ha van még ilyen ajánlásod, akkor ne tartsd magadban . Utópiát láttam, szóval a Black Mirror, Utópia, V, mint vérbosszún kívül, ha van még ilyen, amit ismersz, akkor nyugodtan írd meg .
[ Szerkesztve ]
Steam: m3h4n1k | Battlelog: m3dm4n | Uplay: m3h4n1k
-
törölt tag
Sziasztok!
Kezdő sorozatnéző vagyok, szeretnék tőletek egy-két tippet kérni, hogy melyik sorozatokat ajánljátok nekem.
Amiket eddig láttam, és a kedvenceim közé sorolok: Breaking Bad, Black Mirror, Stranger Things, Dark, Mr. Robot, Chernobyl, Ozark, Love, Death & Robots.
Amiket félbehagytam, nem igazán tetszettek: Better Call Saul, Peaky Blinders, Bron/Broen, True Detective, The Boys
Mindenképpen olyan sorozatok érdekelnének, ami a kedvenc sorozataimmal nagyjából egyenrangú minőséget képviselnek.
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
Gösta:
Ez mia fszom volt? A svédek átmentek valami posthuman allápotba, vagy hogy? Mindegy nézem a második érszt-
il sole non sorge più ad Est!
-
updog
őstag
Időbevándorlók (Beforeigners) S01E01
Jobban vártam, mint amennyire tetszett, de ettől még simán várós a következő rész is. Az első 5 perc konkrétan libabőrös volt, annyira bejött,
aztán ugrottunk kicsit az időben (nyilván nem is vártam hogy rögtön magyarázatot kapjunk hogy miért jönnek, hogyan stb.), de kb. egy elcsépelt zsarufilm lett az egészből, ami egyelőre semmit nem épít az egész alapszituációra. Lars (szegény ember Tom Hardyja) és Alfhildr párosa, ahogy kölcsönösen kiderülnek a sötét dolgok, a végére egész jól összekovácsolódott, bár az ismerkedés (első fél óra) elég unalmas volt. A poénok tetszettek. Érdekes volt hogy egy pillanatra azt hihettem hogy lesz valami misztikum, és rögtön az epizód végén ezt "le is leplezték". Amúgy nagyjából mikor megláttam a halott nőn a nyomokat, arra gondoltam, hogy biztos belegabalyodott egy halászhálóba - és tényleg. A fényképezés sajnos nagyon olcsó hatást kelt, a végén mikor beúszik a hajó a vízen a ködben, konkrétan ilyen '80-as évek tévéfilmje színvonal volt, de 1-2 (érdekes módon iszonyatos kontrasztként baromi jól eltalált) jelenetet leszámítva nem az igazi az operatőri munka, sokat lehúz a színvonalon. Így részemről 6/10 egyelőre. Remélem hogy csak időt kell neki adni. [ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Ispy
veterán
Mr. Robot 3 évad
Na, letoltam, egyben az egészet, nem volt rossz, a zeneválasztás nagyon jó, néhol kicsit leült, de azért még elfogadható szintre.
Nagyon dúrva, ahogy az aktuálpolitikát keverik a fíkcióval,
Trumpot fikázzák rendesen. Nem is baj, hogy lezárják az egészet, szerintem amit lehet, azt kihozták belőle, kiváncsi vagyok lesz-e happy ending a végén.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Janaboy
Topikgazda
Pandora kezd alakulni, persze meg mindig van egy ilyen ZS kategóriás beutese, de a 6. rész már jobb volt mint az elején.
Janaboy
-
Aventador91
őstag
ők lettek volna a legjobb színészek a witcher sorozathoz [link]
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz koncsik #46846 üzenetére
Újabb (néma) magyar utalás a B99-ban (ami nem magyarázható országunk alulértékeltségével), s4e3: Csonka Storage. Lehet, hogy több is van, csak nem vettem észre.
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
gyuromoj
veterán
Mindhunter S01
3 nap alatt letoltam, mert annyira bejött. Téma nagyon érdekes és szoktam is olvasgatni.
Zenéket jól eltalálták, karakterek is működnek, főleg a srác.
Végéna bajszos ölte akkor meg a nőt és a gyerekét az elején? Meg pár másik nőt? [ Szerkesztve ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
Maxxy10
addikt
válasz Atomantiii #46977 üzenetére
Kb egy előzmény. Hogyan is alakult az FBI-on belül az elemzés.
-
volandy
senior tag
Elkezdtem nézni The Wire sorozatot!
Első évad 4. rész kb feléig bírtam. Nekem nem jött be idáig! Most olvasom a kritikákat illetve az ajánlókat!
„A Drót talán azért nem lehet a világ legjobb sorozata – bármennyien is állítják ezt, lásd: TIME, Chicago Tribune –,mert a nézőjétől intelligenciát, tájékozottságot, nyitottságot és empátiát vár el.”
Az els öt évad: küzdelem a bürokráciával és a bűnözőkkel annak érdekében, hogy ne az utcai dílerek, hanem az igazi tettesek kerüljenek rács mögé. Drót ugyanis finoman szólva lassan indul be, a címadó telefonos lehallgatás maga is az első évad kilencedik jelenetéig csak beszéd tárgya.
Lehet hogy egy Broen, True Detective 1-2 vagy egy Braquo-t vártam! Most egyenlőre szüneteltetem.
Majd folytatom. -
BITBOYS
addikt
Tudom régi, de párnapja tudtam ledarálni a Kockafejeket. Az elejétől kezdtem, jó volt látni ahogy a képarány is fejlődik
Egyszerűen zseniális volt, nagyon nagyon jó humorral megáldva
Az olasz fordítós részen sírtam a röhögéstől -
Mik76
senior tag
válasz volandy #46985 üzenetére
A The Wire szerintem sokkal inkabb hasonlit a valodi eletre mint pl a True Detective. Ez annak jo hir akit jobban erdekel a valosag, a kb veget nem ero kuzdelem, a burokracia, a nagy gyozelmek helyett kis elore lepesek, az emberi faktor, stb. Nekunk tetszett ez is az is, szoval szerintem a ketto nem zarja ki egymast. Tobb turelemre van szukseg az elobbihez.
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
volandy
senior tag
Igen! Igazat is adok neked ebben! "Igaz történet alapján" stb készített filmeket ha belefutok meg is nézem, mert hogy is mondják: az élet írja a legjobb forgatókönyvet! Szeretem ezeket a filmeket főleg ha jól meg vannak csinálva! Azért is álltam neki ennek is!
..."Ez annak jo hir akit jobban erdekel a valosag, a kb veget nem ero kuzdelem, a burokracia, a nagy gyozelmek helyett kis elore lepesek, az emberi faktor, stb."Az én véleményem csak annyi hogy simán beleférne egy ilyen filmbe egy csavar vagy valami amivel még minimum egy embert is megfog!
Biztos tovább fogom nézni még mert nem töröltem le!
Köszi az infót a filmről! -
HUTCHDB
nagyúr
Keresnék ozark, hivatal, americans, híd, homeland minőségű, jellegű sorozatot.
Mit tudnátok ajánlani?" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
callmeakos
veterán
Na a Disney szépen suttyomban szőnyegbombázott egyett.
[The Mandalorian - Official Trailer
[Agents of SHIELD: Season 7 D23Expo Trailer
Plusz: [Ewan McGregor Confirms ‘Obi-Wan’ Series at D23; Filming Expected to Begin Next Year
[IGN gyüjtőcikk a bejelentésekről.
Többek között a 3 új Marvel sorozat, Clone Wars premierdátum és a többi.Azt hiszem a Netflixnek meg a többi streamingszolgáltatásnak nagyon fel kell költni a gatyeszt, mert ez a lineup már nem tréfa.
All→M8
-
brownus
veterán
válasz callmeakos #46998 üzenetére
Ez a fiatalokat célozza meg, szóval no para :)
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest