Új hozzászólás Aktív témák

  • spammer

    veterán

    válasz Léolo #33317 üzenetére

    Te meglepődsz azon, hogy egy maffia tagjai bunkók, lelkiismeretlenek és még meg is ölnek embereket? Ezek tényleg hihetetlen dolgok. :DDD

    Egyébként ahogy már előttem is leírták, jól visszaadja, hogy milyenek ezek a kis "famíliák" a mai (illetve az akkori világban). Ez nem a kalapos-öltönyös 30-as évek (mint pl. a Boardwalk Empire-ben), ahol Tommy Gun-nal lődözik szét az embereket. Meg eleve más típusú maffiáról is szól, kisebb, városi (azaz helyi) család, akik olasz felmenőkkel rendelkeznek.

    Ez egy drámasorozat, itt nem kap nagy hangsúlyt a bűnügyek utáni nyomozás (krimi), sem az akció vagy egyéb hasonlók, amik "pörgőssé" tehetnék. Arról szól, hogyan él egy ilyen család, milyen piszkos módszerekkel működik, és viszonylag reálisan mutatja be, nem próbálja nagyobbnak mutatni a dolgokat, mint amilyenek valójában: védelmi pénz, sztriptízklub, mocskos üzleti ügyek, ilyen-olyan módszerek, amik pénzt hoznak. Eközben szerepet kapnak a személyes/magéleti dolgok is (pl. pszichiáterrel való beszélgetés).

    Továbbá azt sem kell elfelejteni, hogy ez a sorozat 1999-ben indult, azóta változtak is a sorozatok, pl.: rendezést, fényképezést, tempót tekintve, és ma már jóval nagyobb büdzsével is dolgozhatnak, nem is beszélve arról, hogy nagyobb, mozis neveket is szerepeltetnek már sorozatokban. szerk: és azt se felejtsük el, hogy akkor még alig volt internet, szóval nem volt hype, share, buzz, facebook, twitter, tumblr stb., ami tolhatta volna a szekerét, és mégis sikeres lett.

    És ez volt az első igazán nagy siker (kritikailag és a közönség szempontjából is), ami utat tört a minőségi kábeles sorozatoknak (és főleg az HBO-nak), ami megmutatta, hogy a TV sorozatokat nem kell "lenézni" a mozifilmekkel szemben. Ha ez nem lett volna, lehet, hogy ma sok jó sorozattal szegényebbek lennénk. :)

    Top Rated TV #10 | Won 5 Golden Globes. Another 113 wins & 301 nominations
    (forrás: IMDb-s adatlap, jelenlegi állapot)

    Egyébként ha nem tetszik, nem fog meg benne semmi, akkor nem érdemes erőltetned, nem a te sorozatod.

    [ Szerkesztve ]

    „A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

Új hozzászólás Aktív témák