Új hozzászólás Aktív témák

  • #54715584

    törölt tag

    válasz aleister #30225 üzenetére

    Akkor picit árnyalok: azért szoktam írni/mondani, hogy "túl kell élni", mert ha elkezdem magyarázni, hogy miért jó folytatni vagy el sem olvassa vagy nem érdekli vagy nem érti.

    Az első pár résznél én is csak pislogtam, hogy mi van, de utána elkapott és bedarált a sorozat. Meg persze ki mire nyitott. Nem csak scifi, hanem fantasy, dráma, comedy elemek is bőven vannak benne. A részek nem végig epizodikusak, valami átívelő szál mindig van benne, sokszor évadokon és companiokon keresztül. DW egy teljesen új világ, nyitottnak kell lenni rá és dolgokra, mert néha hajmeresztő ötletek vannak benne, viszont nagyrészt pont emiatt zseniális, és bizony nagyon sokszor elgondolkodtató. Ezen felül / kívül bizony van benne egy adag társadalomkritika is, és angol sorozat lévén nagyon emberközeli. :K Ha lesz rá időd, tényleg nem fogod megbánni, ha belekezdesz. :N De persze nem erőszak a disznótor. :D

    De tudok mondani ellenpéldát is: a The 100 sorozat első pár részétől nagyon kiakadtam, utáltam, borzalmasan rosszul sikerült szerintem, még egy fröcsögő kritikát is írtam róla 3 éve. Most meg az egyik rajongója vagyok, ha lehet így mondani. :) Persze ahhoz is kellett pár rész, hogy meglássam benne az értékeket és nagyon szépen kinőtte magát a sorozat. Még a sablonos/klisés dolgok ellenére is nagyon erős lett. Pedig CW-n fut, azt meg tudjuk, hogy az meg általában gyenge. :)

    Na abban viszont nem értünk egyet, hogy annyi jó sorozat van. Szerintem nagyon kevés van, ami jó, és nem azért, mert bizonyos műfajokat nem nézek. Itt is van pár, amitől a hajam tépem, más meg ajnározza. De szerintem a mai ismert és elérhető sorozatok 90%-a gagyi vagy kuka vagy érdektelen. Olyan meg biztosan nincs, hogy egy sorozat az elejétől jó. Az elejétől tetszhet, de az nem garancia arra, hogy jó is. Erre jó példa az a sok kasza. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák