Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz konyi79 #5259 üzenetére

    Igen, csábító rendszer a Fuji is, sok jó obi van hozzá.
    Az XT1-nek is vonzania kéne, mert sok olyan dolog van benne, amit kedvelnék, de valahogy mégse tetszik. Formára se, sok kezelésbeli apróságban se, pár Fujis agymenésben sem, de ami fontosabb: a vázstabi hiánya és az x-trans-tól is idegenkedek. Ha ez a kettő lenne, a többit még lenyelném és már rég itt figyelne egy 18-55, 12, 23, 60, kit telezoom sor.

    Ha úgy nézzük, A7-en is van crop mód ;] vagy ha manuálisan vágsz, még több marad meg belőle :)
    Az eredeti A7-et már szinte az ember után dobják ;] Anno 1300 GBP-n indult, most hivatalos márkakereskedőktől is már régóta 800 GBP a váz, olyan rég, hogy lehet lassan megint vágnak rajta..
    A 16-35 is nagyon jó, csak sajnos elég drága is... lottóötössel persze nálam is az lenne a felállás, hogy 16-35, 24-70, 70-200, 55 és vagy 28 vagy egyik 35 (az f1.4, ha van sherpa is); meg csak úgy még pluszba a többi is :))
    Lottóötös nélkül viszont mérlegelek: kell-e nekem zoom, nem elég egy jó fix, 18~21, aztán a 28-ig fennmaradó részt legfeljebb kroppolni? Fix előnye lehet még a magasabb élesség és a nagyobb fényerő, ami csillagos égnél nem hátrány, valamint kisebb méret és tömeg (bár ebben a 16-35 se vészes).

    70-200-ért nem jár ban, max ha keresed odaát a bajt :P de abban nagyon igaza van Kristófnak, hogy ennyiért, egy f4-es obitól, ennél azért többet várna az ember. EA4 + egy a-obi talán jóval kevesebből meglenne, igaz nekem nem lényegi az af sebesség.

    De amúgy ja, ezt kell tenni: fogni, ami van, és menni képelni, felfedezni, rácsodálkozni a világ szépségére :) mert hiába van csúcs fényképezőgép, ha csak a szekrényben áll és rohamléptekkel veszti értékét, célját meg nem tölti be.

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák