Új hozzászólás Aktív témák

  • konyi79

    addikt

    válasz vihartigris #36439 üzenetére

    Persze, végülis nem baj, ha másnak is megvan itt.
    Szóval JJC SR-F2W vezeték nélküli távkioldó:
    Ugye távolról vezéreni A9m2-t volt a cél, de ugyanúgy működik az összes Sony kamerán.
    Az adóba-vevőbe egyaránt 2-2 AAA elem való, de még így is elég kompakt mindkettő. Közepes minőségű-megmunkálású kínai műanyagot kapunk, az elemtartók kicsit lazán reteszelődnek, azokat inkább leragasztottam mindkettőn. Adón-vevőn egyaránt van 1-1 többszínű led, nekem amire kell túl erősek, azt is leragasztottam :D
    Ami kellemes meglepetés és nagyon örültem neki, itt is megkapjuk a gyári RMT-P1BT-hez hasonlóan a kétfokozatú expó gombot, azaz félig lenyomva fókuszál, majd tovább nyomva exponál. A nyomáspont is egész jó, jól érzékelhető. Sőt, a led eltérő színnel jelez, hogy fókuszál, vagy exponál, esetleg nincs kapcsolat. Ez eddig nagy pacsi. Exponálásra ha valaki BULB-ozni akar lehet a gombot lehúzva reteszelni. Külön van dedikált videó gomb, azt is lehet indítani, ahogy power zoomos obikat vezérelni is.
    Két funkciógomb van még rajta, amit gyanítom valami termékvédelmi jogi oldalról közelítve programoztak így, mert azt nem tudom elképzelni, hogy mérnök legyen olyan hülye, hogy a segédrácsokat kapcsolgatni elhasználnak egy gombot egy távvezérlőn, mikor ugye nem is látod elvileg a kamerát... :U Az utolsó gomb elaltatja a kamerát, meg persze fel is ébreszti következő megnyomásra. Szóval ennek a kettőnek jobb funkciót is el tudnék képzelni, dehát nem nekem gyártották névre szólóan.
    A vevőhöz jár egy kis kábel, aminek a vevőbe passzoló fele valami miniUSB szerű, a másik vége a kamera micro-USB portját használja el. Kicsit aggódtam, hogy majd hogyan etetem a kamerát közben, de gyáva népnek nincs hazája, meg mindent megjavítanak ha kell jó drágán, működik a távvezérlő microUSB-ről, miközben a Type-C-n meg tápot kap. A vevőt fel lehet rakni a vakusarura, de ott jobban mutatott nekem a vaku távvezérlője. Szóval működik minden egyben, a JJC távkioldó, Godox X-Pro, LAN-on élőkép kapcsolat, meg közben tápolható a váz Type-C-ről.
    Ja, működési stabilitás (kb 40m-re használva).
    Igazából itt voltak kisebb anomáliák, ezt szobában meg tesztelve nem tudtam kihozni, és kicsit lagos-bugos azért az élőkép a sony távvezérlő programjával és elég hülye ellenfényes sok kiégős egetmutató feladatot adtam a kamerának, miközben AF-priority-re van az exponálás rakva. Gyanítom csak azért nem exponált néha, mert szerencsétlen kamera nem talált fókuszt. Aztán a bemászó közeli témánál hogy ráharapjon az af pumpáltam is a fókuszt, mert ugye a programban használva a Touch AF Trancking funkciót fél Bács megyét lefagyasza, de az nem a távvezérlő problémája.
    Lényegében azt kell mondjam, nem helyettesítője a Sony gyári megoldásainak, hanem jelenleg talán az egyik legjobb távvezérlő megoldás.

    Összegezve ha már PH!-n belül vagyunk, én a ledeket leragasztom egy ajánlott plecsnivel :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák