Új hozzászólás Aktív témák

  • nfsu17

    veterán

    Üdv.

    A7iii + Sigma 24-70

    Elégedett vagyok a képekkel, de most hogy egyre több embert tudok/kell fotózni és már a Nap is kisüt néha, azt veszem észre, hogy az emberek arcbőre néha eszméletlen sárga, narancs, olyan nem valós.
    Múltkor egy fotós kolléga (Canon) pont mondta is, hogy jó-jó a Sony, de az emberek bőre ott azért nem olyan jó, eléggé "bronzosítja".
    Nah lehet csak ennyi kellett nekem és azóta tényleg ezt látom.
    Ha csak egy ilyen ember van a képen, akkor az még nem annyira gáz, azt vhogy megoldom.
    De most tegnap is, meg ma is sikerült fotózni kint is és bent is több embert is egy képen.
    Tudom, hogy emberbőr és emberbőr között van különbség, nem is kicsi, de eddig ez miért nem tűnt fel az előző gépemmel? (Canon) Gondolom, mert ott azzal voltam elfoglalva, hogy nem pontos a fókusz és full mosott a kép. ;]
    Beltérben fotóztam két embert lámpafénynél, belőttem a WB-t, a férfi arca vállalható (természetes) színű volt, a nőé meg tök narancsos.
    Tegnapelőtt ugyanez volt másik eseményen, az egyik férfi arca majdnem kiüvöltött a képről, annyira gáz színe volt...de mivel a többieké OK volt, hagytam úgy, vagyis kicsit a narancs színből azért levettem. Eddig egy emberen vettem észre az idők során, hogy brutálisan sárga a bőre, de ő karotintablettát, vagy mifenét szedett és szó szerint fogott a keze is.
    Szóval eddig is tudtam erről a "problémáról", de ha őt nem kellett fotózni, máskor nem zavart.
    Aztán egy házaspárt fotóztam (csak egy katt) egy gyerekkel olyan késő délutáni naplementében...a gyerek és a nő arca kb egyformán narancsos lett, a férfié tök más, kicsit fakóbb, inkább átmegy lilásba (fejből fingom sincs, melyik a valós szín, de a férfié inkább vállalhatóbb).

    Most ilyenkor mi van? :))
    "Probléma" ez?
    Mit csináljak?

    Értelemszerűen képeket nem csatolhatok, csak érdekelne, hogy nálatok volt-e ilyen már.
    Szóval, hogy két ember egymás mellett áll és pl az egyiknek vállalható a bőrszíne, a másik meg nem...legalábbis az én szememnek.
    Aztán lehet "nincs is itt semmi látnivaló..."

Új hozzászólás Aktív témák