Új hozzászólás Aktív témák

  • andrisms

    aktív tag

    Sziasztok.
    Végre lezárult a 70-200 2.8GM ügyem Emaggal. Még egyszer kihangsúlyozom, ne vegyetek újracsomagolt 70-200GM-et, ha visszaraknák. Hibás.
    Kell helyette valami, max netto 500e Ft-os árkategóriában, belföldről, gyári garival. Ha jól tudom, a Sigma még nem adta ki a sajátját.
    Marad a Tamron 70-180 és a Sony 70-200 f4. Nagy a dilemma, melyik legyen.
    Sony
    +: beépített stabi, súlya miatt jó hogy van állványrögzítő gyűrű, fém, masszív cucc, felépítés, belső zoom
    -: fém miatt a súly, f4

    Tamron
    +: kisebb súly, f2.8
    -: nincs beépített stabilizátor, nem belső zoomos.

    Felépítés igazából nem érdekel. Fém, műanyag mindegy, mindkettőnek van előnye/hátránya. Ami fontos, a megbízható AF, jó képminőség. Képminőségben dícsérik a Tamront is(28-75-öm már van belőle, azzal tulajdonépp elégedett vagyok) viszont amikor a 2.8 GM-el hasonlították össze, tetszett, hogy a Sony stabija élesebb képeket eredményezett kisebb záridőnél(ez mondjuk nyilvánvaló) Azért telénél már valszínű előnyt jelent
    Viszont ott van, hogy a Tamron fényerősebb. Árban most szinte azonosak, max annyi, hogy pont van visszatérítés Sonyra, így kb pont az a 30000Ft a különbség. Ez most nem mérvadó.

    Ti mit választanátok? Cégre lesz, így a Tamron 5éves garija sajna nem befolyásoló tényező. Ellenben a SOnyra tuti megvenném a plusz 3 évet. Sajnálattal vettem tudomásul hogy a baleseti gari megszűnt, akkor nem lenne kérdés mit vennék. :(
    Szóval segítsetek. :)
    köszi

Új hozzászólás Aktív témák