Új hozzászólás Aktív témák

  • Rapid136

    őstag

    válasz bercsi #27364 üzenetére

    Oké, de nem vagyunk egyformák :)
    Nekem azért egész mások a prioritások (hacsak a manuálozást veszem) mint neked és jóval több fukció van egy gépben minthogy a többséghez lehessen gomb... ez jóval rugalmasabb és pl. foto/video módban is eltérő lehet egy gomb funkciója.
    És hiába van egy fukció dedikált gombon ha épp nem esik kézre. Igy meg ott van ahol nekem kényelmes. Annak idején a tükrös Minolta Sony vázakon külső kapcsolón volt a képstabi, az SLT-ken már menüből lehetett elérni, baromira zavaró volt.
    Fehéregyensúlyt se állítgatok mert azt RAW-ban szoktam, nem kell hozzá gomb, meg az AF módokhoz se, de ott vannak a rögtön elérhető személyre szabható funkció menüben ha mégis kellene.
    Kicsit olyan ez mint amikor elterjedt a görgős egér, simán kapartam a 2 gombosat ha olyan került elém, egyszerűen hozzászokott az ember és kényelmes volt. Ugyanilyen a variálható gomb és nem csak az Fn, a többi is. Egyszer belövöd magadnak a tutit és onnantól kezdve csak mosolyogsz a többi gépen :)

    Sony A7 + A7III + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."

Új hozzászólás Aktív témák