- Windows 11
- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Microsoft Excel topic
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Linux Mint
-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashget
félisten
JBL és a többi márkához..Bang & Olufsen
mikor először '88-ban találkoztam ezzel a márkával Göteborgban, már akkor 20 évvel előzte meg a korát..Realme GT Master Edition
-
canniball
nagyúr
válasz salapp #26803 üzenetére
Két ilyen fülest.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
BBéci
legenda
-
Ursache
senior tag
válasz attamero81 #26782 üzenetére
Újabb FW az 100. De mit csináltam rosszul. Mindenhogy próbáltam de off... USB1-be kell dugni? Vagy mindegy? Kibontottam, már exe-t felmásoltam, már gyökérbe átmásoltam a dolgokat. Senki nem tud segíteni?
Más: ugye Samu PS51D550. DTS-es mkv filmet játszottam le külső vinyóról USB-re rádugva, majd hangot optikain hoztam ki. PCM és DD volt csak aktív, DTS nem. Miért? (Most így hirtelen eszembe jutott, hogy lehet több hangsáv volt a filmen, és ugye magyar DTS nem annyira jellemző, mint az angol DTS, ezt majd még meg kell néznem!)
https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg
-
BBéci
legenda
válasz Ursache #26807 üzenetére
Próbáltad Dolby Digitalra állítani, vagy azt nem engedte? Több hangsáv esetén nyilván csak az aktuálisnak megfelelő választható a PCM mellett.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
veterán
-
Ursache
senior tag
válasz sityupityu #26811 üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg
-
Makosx
csendes tag
válasz attamero81 #26780 üzenetére
Szia Attamero81!
Köszi a választ de azért kifejtenéd bővebben ezt a régió beállítást és elkalibrálást.
Az igazság az, hogy rohadtul vártam ezt a UPC mediacard megoldást erre most lehet, hogy megszívom pedig amikor a TV-t vettem mindenki azt mondta, hogy a C650 prima készülék. -
BBéci
legenda
Mi a túróért építenének a tévébe valós idejű, újrakódoló elektronikát, processzort? Nem értem az okát.
(#26813) Ursache
Digital out, tehát kiadja bitstream formában, ugyanúgy, mint a Dolby Digitalt.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Flashget
félisten
Realme GT Master Edition
-
vinikorn
aktív tag
Galaxy S telefonról, ha nem otthon vagyok távolról be lehet állítani felvételt? D6500 tv-n.
-
salapp
addikt
válasz Flashget #26817 üzenetére
Lesz ez még jobb is, amikor majd kevesebbért többet adnak.
Mert jelenleg a 3D funkció egy "kellemes kitérő/kaland", amiért azonban egyharmadával többe kerül egy normális tévé.
Kevés a nyersanyag is, illetve a legtöbb esetben a 3D-vel együtt jár a silány forgatókönyv/rendezés. Egy Volt egyszer egy amerikának, Barakának de még egy Batman: kezdődiknek se hiányzik a 3D ahhoz, hogy üssön/felső fokon szórakoztasson/elgondolkoztasson. A 4K lehet igazán érdekes a jövő házimozijában a 80-100 collos kartonvékony és brutál színhűségű megjelenítőkön.
A 3D meg...majd meglátjuk, merre megyen.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
gyugyo79
addikt
válasz Makosx #26815 üzenetére
A C650 széria 100% tudja kezelni CI+ -t ha tied valamiért nem akkor az garanciás probléma. Nincs itt semmilyen elkalibrálás ez egy szabvány az más kérdés, hogy a UPC olyan karakter kódolást használ az EPG-hez amit a Samsung szoftver írói szerint Magyarországon nem használnak ezért rosszak az ékezetes karakterek amíg nem váltasz egy olyan országra aminél jól jelennek meg. De ennek a CI + -hoz semmi köze sincs ! Ez ugyan olyan szabvány mindenhol a világon mint pld. az USB ugye azt sem kezelik országonként másképpen ...
-
attamero81
senior tag
válasz gyugyo79 #26824 üzenetére
Hát most tévedsz,mert a Tuner és a wifi régió is él és nem hülyeség.Azért írtam,hogy elállítás,mert ha a tuner mellé van párosítva a CI+ akkor már nem engedi pl. valamelyik országban ahol ez még nem kell.Ez pedig pont a szoftver tartalmazza.
PL:
Ha egy angliából behozott tuneres C6000-est akarsz behangolni semmit nem fog,mert a tuner sáv nem azon a frekin van,mint az EU_ALL vagy az EU regio.Kicsi elírás,de ha az adott országban még nincs szolgáltatás akkor lehetséges,hogy nem megy a CI+ annak ellenére,hogy a tv tudja.És az biztos,hogy a C650 tudja.Sőt még a régebbi B650 is.Nem érhetne hamarabb véget a film,mielőtt földet érek??!!
-
gyugyo79
addikt
válasz attamero81 #26826 üzenetére
Digitális adásnál tuner sáv nem azon a frekin van ez új nekem mert láttam már angol, kínai, amerikai dvb-c / dvb-s frekvencia kiosztást de olyat amiről írsz még egyikben sem láttam. Melyik országnak van rá saját szabványa ?
Én nézem a Sky Digital 28.2 E fokról ugyan úgy Magyarországról mint kint Angliából csak nagyobb antenna kell hozzá itthon.
A CI -vel meg a digitális adást fogod dekódolni mert azért van. Mi az hogy valamelyik országban nem kell . Oda akkor digitális tuner sem kell ... -
tzsolesz
nagyúr
Üdv. LE37D550 mennyire ajánlott TV 100K kp van rá.
A LAN mit tud fogadni (eszköz), és a smartphone funkció pontosan mit takar. Androidos teló elég hozzá? -
attamero81
senior tag
válasz gyugyo79 #26827 üzenetére
Az az igazság,hogy én ms szemszögből nézek dolgokat és ez félre érthető lehet.A Más sáv alatt én az mpeg2 és mpeg4-es részt értem.Azért,mert itt sokunknak már C és D szériája van attól még vannak akik a M,N,A,B széria digitális tunerest használják és ott bizony a digitális behangolás más frekvencia tartományban van.
A leírásaimat sokan félre értik mivel nem hétköznapi szemmel nézek rá egy tv-re hanem a hiba alapján rögtön rosszra gondolok,de ez a szakmai ártalom.Ha netán valami nem világos vagy nem úgy mondom el ahogy ti egymás közt beszélitek akkor nyugodtan javítsatok ki.Nem érhetne hamarabb véget a film,mielőtt földet érek??!!
-
gyugyo79
addikt
válasz attamero81 #26834 üzenetére
Akkor javítsunk tovább. Vannak olyan TV-k amikben a digitális tunere még csak az mpg2 -es transport strtreamet tudja decodolni DE ennek a digitális adások frekvenciájának semmi köze!
Mert ott sem a frekvencia miatt nem lehet az adott csatornát nézni hanem mert a TV tunere egyszerűen nem tud mit kezdeni az mpg4 es tömörítéssel kapott kép+hang anyaggal.
Ez a legérdekesebb a DVB-T -nél volt mert Magyarországon ott az mpg4 -es szabvány melett döntöttek DE ennek elenére a nagy áruházláncok elárasztották a piacot az mpg2-es eszközökkel nem csak TV hanem stb-t is árultak nyugodt szívvel. Ezután vezették be hogy az egyszerű halandó is tudja, hogy mi a jó neki, hogy ki kellet rakni a jelelölést az eszközökre hogy alkalmas a Magyarországi dvb-t sugárzás vételére. Szóval aki itthon akar DVB-T adást nézni annak arra kell figyelnie, hogy ne vegyen olyan eszközt ami csak mpg2 -őt tud. (Van már DVB-T2 is de erre nem térek ki itthon még nem lényeges mert államilag szabályozva van, hogy kell adni ezért nincs olyan, hogy a szolgáltató gondol egyet és át áll rá vissza felé meg minden kompatibilis ezért aki ilyet vesz már annak sem származik hátránya)
DVB-C ne ez megint kicsit más mint a DVB-T mert itt a kábel szolgáltató olyan kódolást használ amilyet akar lehet ez mpg2 is meg mpg4 ha úgy dönt akkor adhat akár így is úgy is. Pld.: Diginél az SD adókat mpg2 -ben adja míg a HD-kat mpg4 -ben. Itt akinek csak régi mpg2 -őt tudó DVB-C -s eszköze van az HD-t nem néz ennyi de az SD-ket igen. De itt sincs semmi frekvencia vagy ország különbség csak az hogy az eszköz tudja e mpg4-et vagy sem.
DVB-S /S2 ez is vissza felé kompatibilis a DVB-S tunerral nem lehet DVB-S2 -es tp -ket lekeresni DE itt ez annyiban más hogy DVB-S 99% mpg2 DVB-S2 99% mpg4 -ben sugároz. Nem a frekvencián múlik hogy le lehet e valamit keresni hanem, hogy a tuner ismeri/kezeli e a szabányt. Minden DVB-S2 -es tuner tudja az mpg2 és az mpg4 -es TS-t is kezelni.CI ez egy nagyon régi szabvány szintén ezért ebből is vannak olyanok amikkel NEM tudnak csak mpg2 -es adókat dekódolni hiába ismeri a titkosítást. Pld. UPC saton használja a cryptos(irdeto) kódolást az ilyen régi CI-kel az SD adások nézhetőek DE a HD-kra hiába van előfizetésünk és a CI-ben ott a kártya nem fogja tudni levenni a titkosítást róla. Vagy pld. ezeknél jöhet elő, hogy csatorna váltás után még feljön egy pillanatra a kódolt felirat is. Szakboltba kell venni annak aki nem ért hozzá a használni kívánt szolgáltató kódolásának és titkosításának megfelelőt.
CI+ ezt a szolgáltató adja párosítva a kártyával biztos, hogy a modul a szolgáltatónál előfizethető adókkal kompatibilis 100%-ra.Nincs zsákba macska mint egy vaterán nem hozzáértő által olcsón vett CI -vel.
-
attamero81
senior tag
válasz gyugyo79 #26836 üzenetére
Egy picit kijavítalak.A tuner maga nem dekódol hanem előtte van egy mpeg dekóder bga.
Ez általában SDP feliratú IC.Az mpeg2 esetében a legjobb dekódoló IC az SDP84-es számú volt az újakba már SDP94-et raktak.Ez annyiban különbözik a régebbitől,hogy a régi csak a dekódolásért felelt,addig az újabb generációs IC már több mindenért felel.Maga a tunerek semmiféle okos dologgal nem rendelkeznek.A régi CRT-s tv-nek a tunerébe volt még oszcillátor,hangoló rész ami tudta a hang és kép normát addig az új tunerben annyi van,hogy egy fojtó tekercs ami nem engedi 40 MHz alá és egy IC ami közvetlen SDA és SCL vonalon kommunikál az SDP94-el.Ezt ha megmutatnám egy régi CRT-s javítóműszerésznek egyszerűen nem tudja megérteni.hogy működik.Nem érhetne hamarabb véget a film,mielőtt földet érek??!!
-
gyugyo79
addikt
válasz attamero81 #26837 üzenetére
Nem utána van egy demodulátor ami utána elküldi a megfelelő feldolgozó processzornak a jelet ? Digitális adásról beszélünk még mindig ugye ?
Mert ugye pld. egy usb-s dvb-t sticknél pld már nem is a tuneren múlik hogy mpg2 vagy mpg4 adást tudunk e nézni hanem azon, hogy a gépünk bírja e és van e megfelelő kodek ...[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz attamero81 #26837 üzenetére
Közbe kerestem neked egy képet is. Most gyorsan ezt találtam de a működése kb látszik.
-
Tutu7030
veterán
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
attamero81
senior tag
A D5000-es tulajoknak:
A D5000-est hiába állítjuk át 5700-ra nem megy,nem mennek a kívánt dolgok.Sajna a D5700 a legközelebbi amit tudtok használni,de azt is csak a megadott formájában.A sima D5000-es flash verziója hiába tartalmazza a kívánt D5700-as értékeket a lap felépítése nem teszi lehetővé,hogy használd.Nem érhetne hamarabb véget a film,mielőtt földet érek??!!
-
kori18t
tag
Attamero81!
Szeretném segítséged kérni a PVR aktiválásban a C650-en.Könnyű ide leírnod lépésről lépésre, hogy el ne rontsam vagy inkább telefonon keresztül?
Szerviz menübe nem szívesen nyúlnék - pláne, hogy nem értek hozzá - de kellene a funkció.
Nem fog a tv elhalálozni ezután, illetve milyen felbontásban és minőségben rögzítene a tv?
Digitális tunerével használom ( MindigTv ).Köszi -
BBéci
legenda
válasz attamero81 #26844 üzenetére
Szomszédom simán beállította C650-en a PVR-t, a hozzá kapott távirányítóval.
-
kori18t
tag
válasz attamero81 #26844 üzenetére
Ajaj, azt hittem egyszerű lesz. Szigetszentmiklóson lakom ( Csepel mellett ).
-
kori18t
tag
Attamero81 és odrif!
Még nem frissítettem, akkor ezek szerint ez jó!!??
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest