Új hozzászólás Aktív témák

  • SaGa59

    őstag

    Még pár tipp (SPOILER):
    Pripjatyban a kórházban az első emeleten hátizsák (vagy páncélszekrény?) benne két Vintar, lőszerek, SEVA ruha. Az elején jól jön. Kereskedő és javító van a Mosodában.
    A bárban, meg még néhány helyen lehet találni BMG .500-as lőszereket. 10 db 5500Ru, az ember hajlamos eladni, mert gyorsan sok pénzhez lehet jutni, meg nem is könnyű (10 db fél kiló). Viszont a hozzá tartózó fegyver (Chei-tech?) az egyik legjobb, felér a gaussal (100% pontosságúra húzható). És igazából az a kb 2-300 lőszer van hozzá, amit így lehet találgatni, meg néha 5-8 db a kilőtt monolitosoknál (akiktől zsákmányolni lehet ilyen puskát). Szerintem inkább tegyétek el a skulókat. A fegyver se könnyű, 12,5 kg, de nagyon effektív.

    Üres hátizsák vehető a Bárban, azt egy eldugott helyen lerakva biztonságos tárolót lehet csinálni, amit jelöl is a térképen. De úgy tűnik a ládák tartalmát se bántják, viszont az ott hagyott, eldobott cuccokat rögtön felszedik.

    5.56-os (NATO) lőszer csak a belső terülteken van, gyakorlatilag csak a monolitosoktól lehet zsákmányolni. A Bárban nagyon drágán mérik, 900 egy doboz. Viszont a katonáktól lehet egy elég könnyű, nagy tárkapacitású (felfejlesztve 75 skuló) "kommandó" AKM-et szerezni, ami elég halk (néha nincs is hangja), alá lehet tolni a gránátvetőt. Hangtompító és céltávcső nem rakható rá, de közelharci fegyvernek jó és mindenfelé van hozzá lőszer.

    Tapasztalataim szerint a vérszívók a .45-ös hidrosokk lőszert bírják a legkevésbé. Abból 4-5 találat elég, de be kell várni míg támad, mert amíg nem lesz teljesen látható, semmi sem árt neki. A 5.54-es lőszer meg se kottyan nekik...

    A Burerek zárt ajtón át is gyilkos erejűek, ha meglátod magad körül a kékes derengést, ugorj valami fedezék mögé. Az X-8-ban úgy a tizedik nekifutásra (és 30 gránáttal) sikerült azt a legalább három, de lehet, hogy 4 dögöt elrendezni. Lelőni csak akkor lehet őket, ha oldalról vagy hátulról sikerül elkapni. Ja: a Prométeusz moziban a falon is tudnak járni, legalábbis ott jönnek le...

    +20 és +30 kg-s terhelhetőségnövelő artik vannak (a +30-as Pripjatyban a kikötőben, elég nehéz hozzájutni, kell egy detektor, meg egy pisztoly, amivel ki lehet lőni az anomálián kívülre. Benne felszedni esélytelen. Egyszer ugyan sikerült, de akkor kifagyott a program). +20-asokat fegyveres zombiktól lehet szerezni. Igaz, mind +3-as sugárzó is, így kell mellé valami, ami azt lehúzza. A "Könnycsepp" -7-es.

    A kiméra nagyon ritka jószág, talán 4-et ha láttam (kettő van Pripjatyban). A pszi-kutya viszont kemény jószág. "Leparkol" valami fedezékben és onnan küldözgeti a "szellemkutyokat", de azok tőle távolabb "keletkeznek", meg pár másodpercre kifehéredik a kép és megszédülsz.

    A gránát igen hasznos ebben a modban, érdemes 10-20 darabot tartogatni... A Zombik ellen is hatásos. Általában abból elég egy, és már nem kelnek el, minden más esetben néha négyszer is le kell abálni őket.

    A "hozz kisóriás kezet" feladatot a Bárban ne vegyétek fel, ebben a modban a kisóriásnak agya van, kéz egy darab sincs. Viszont az agya elég jó képességű az elején, azt hiszem kitartást ad. Minden szörnyalkatrésznek vannak olyan tulajdonságai, mint az artiknak és a ruhazsebben lehet őket használni.

    A tank géppuskája 33 kg, mielőtt érte mész, pakolj ki a tatyóból.

    Az Anomália csoport alapruhája egy exo, ha belépsz hozzájuk, olyat adnak. A Vörös Erdőben van a tanyájuk a bányában.

    A Katonai raktáraknál a Vörös Erdő felé mutató kijárat engem a Sötétvölgybe dobott át, Yantar felől kell menni...

    Ha nem akarsz a sereggel harcolni, be kell állni Szaharovhoz. Jó VEGA védőruhát ad (miután megszereztem, azzal mentem végig, jól fel lehet tuningolni). Onnan a sereg maximálisan haver és csak a banditák ellenségesek.

    [ Szerkesztve ]

    STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

Új hozzászólás Aktív témák