Új hozzászólás Aktív témák

  • krealon

    veterán

    válasz Intruder2k5 #15696 üzenetére

    "A B szabványú bekötést sok router nem szereti! Az eredeti írás ITT, ami azóta már sokszor megismétlődött más ISP-nél is, de a DIGI-s szerelők valamiért imádják ezt, mintha csak direkt akarnák el lehetetleníteni a router használatát..."

    Szerintem pihenj le, mert a szovegertelmezes mar nehezen megy..

    "Addig addig piszkálódtam, míg kiderült, hogy az UTP kábelt eleve nem az "A" szabvány szerint kötik (krimpelik rá a dugót), hanem "B" szabvány szerint ami elvileg az x-over (kereszt) kábel egyik végén szabadna csak, hogy legyen. Ettől még jónak kellene legyen, de azokat a színeket sem találták el, ezért volt rossz a kapcsolat."

    Azaz megcsak nem is B szabvanyu volt a bekotes, hanem ossze-vissza. Ez volt a baj.

    Eddig ahany gyari szerelt patch kabel fordult meg a kezem kozt ( >200 ), mindegyiknek a vegei 568B szinsorrend szerint voltak krimpelve.

    (#15698) Charlie
    "Akkor maradhat a többi gépnél úgy a bekötés ahogy most van (zöld-fehér, kék-fehér fordítva) vagy krimpeljem át azokat is mindkét oldalon?"

    Ha stabil mukodest szeretnel, akkor krimpeld ujra a kabelek vegeit a megfeleo szinsorrendben.
    Ha az 1-2 es 3-6 erintkezokhoz kapcsolodo erek nem alkotnak erparakat, akkor kvazi antennakent kisugarozzak a halozati forgalmat, illetve a kuso elektro-szmogot zajkent begyujtik. Rovid ( <1m ) kabelek mukodhetnek rossz szinsorrend mellett is, de az atviteli hibaarany akkor is magas lesz.

Új hozzászólás Aktív témák