Új hozzászólás Aktív témák

  • Laca 012

    őstag

    válasz Badb0y #15729 üzenetére

    Én másra tippelek. Nekem is DIGI-m van és egy jó kis tapasztalat..

    Amikor nkem bekötötték a DIGI-t, a Top-Net 80/25-ös csomag helyett 25-30/10-15 volt a sebesség és nem minden gépemmel tudtam csatlakozni 3-4szer kijöttek-igazgattak...stb mire már 40/15 lett. Azt mondták, hogy nálam nem tudják mégsem biztosítani a legmagasabb csomagot, hanem minősíttessem vissza az egyel kisebbre.
    (Ja! és a minimális sávszélesség amúgy megvan, plusz a srác amit hozott laptop az is tud csatlakozni , meg az enyém is, úgyhogy az hogy a WL500 és a másik laptop nem tud csatlakozni, az a készülékek hibája ebben az esetben ha nem jogos a bejelentés 5eFt a kiszállás!!! Nekem mondjuk nem kellett kifizetni, mert erősködtem, hogy lesz folytatás....)

    Ebben még az a vicc, hogy a lépcsőházban velem szemben van a villanyóra helyiség, oda jön be az optikai kábel, amit had ne részletezzem milyen sebességet tud. Onnan az optikai átalakítótól és a switch-től kb 20-25m kábelen jön a net. Ekkora távolságon nincs az a veszteség, ami észrevehető sebességcsökkenést okozna..

    Addig addig piszkálódtam, míg kiderült, hogy az UTP kábelt eleve nem az "A" szabvány szerint kötik (krimpelik rá a dugót), hanem "B" szabvány szerint ami elvileg az x-over (kereszt) kábel egyik végén szabadna csak, hogy legyen. Ettől még jónak kellene legyen, de azokat a színeket sem találták el, ezért volt rossz a kapcsolat. Miután fel lett rendesen krimpelve, egyből minden eszközömmel fel tudtam csatlakozni és már akár 60-65/25-ös tesztjeim voltak..
    ( adtam nekik egy jól krimpelt 15m-es kábelt, bedugták a switchbe, behoztam a lakásba és azzal érdekes ment minden eszköz, ha nem is 80/25-ön. :Y )
    Aztán még cseréltek egy switch-et és azóta megy a 80/25 néha még több is.

    Ugyan ez ismétlődött meg Oyabun-nál a IX.kerületben és Compityu-nál Százhalombattán..
    No comment..

    (Ettől független lehet nálad nem ez a szitu, de lehet ilyen verzió is)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák