- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Aktív témák
-
net84
őstag
valami gebasz van, az msn baszakszik rendesen...
-
net84
őstag
-
net84
őstag
megnéztem és újraállítottam mindent...
connected van, internet megosztás nincs (az add default route be volt pipálva, de a dial on demand-ot, ha kipipálom, akkor nem tud már kapcsolódni - minden más elött ott a pipa), és továbbra sincs alapértelmezett átjáróm.
Megoldottam a net és a mikrotik egyidejű felkötését is...
XP tud asztal megosztást csinálni igaz?
[Szerkesztve] -
net84
őstag
igen, volt connected feliratom, és adatforgalomba is látszódott, hogy ''kommunikál''...igaz nem volt minden kipipálva.
megpróbálok egy reset-t és újra beállítom
ha az sem jó, akkor összerakok egy wlan routert, wlannal felkapcsolódok a netre és a hálókarira meg rákötöm a mikrotik routert... -
Chieftec
őstag
Nah megneztem
Nem 100, hogy elsore mukodni fog de nezzuk meg.
Generalnal siman kivalasztod a netes interfacet gondolom ez ok.
Dial outnal Service name AC name maradjon uresen. User, Passwordot ird be, es tedd be az osszes letezo pipat.
Statusnal eddig lattad, hogy csatizott volna? -
net84
őstag
Nagyon szépen köszönöm!
Mindent beállítottam, ahogyan írtad. A PPoE beállításom szerintem nem éppen a legjobb, el tudnád magyarázni ennek is a beállítását
PPP: interfaces: létrehoztam egy PPoE Client, ahol megadtam a felhasználónevet, jelszót.
Van egy olyan érzésem, hogy kell csinálni egy profilt is...nem?
Másik problémám:
2x is ellenőriztem, sőt az általad írt példa ip-ket is írtam be, de nem tudok belépni webes felületről a megadott IP-vel.
Megnéztem az ipconfig-ot, és minden stimmel, kivétel az nem, hogy nincs alapértelmezett átjáró...
Miért? Minden beállításom olyan mint amit írtál...lehet, hogy kellene egy reset a routernek és utánna újra állítsak be mindent? -
Chieftec
őstag
Nah akkor kezdem:
IP-Pool: hozz letre egy tartomanyt ahonnan a DHCP server a cimeket fogja osztani. En esetemben 192.168.1.1-192.168.1.253 ig. (ami 0 es 255 el vegzodik azok nem kioszthato cimek).
IP-Adresses: Add meg, hogy milyen cimen akarod elerni a routert. Nalam: 192.168.1.254/24 (24 ebben az esetben egy 255 cimbol allo halozatra utal.
Network: lenyeg, hogy a cim 0 val vegzodjon (192.168.1.0)
Broacast: 255 el vegzodjon (192.168.1.255)
Illetve add meg a belso halozat karijat.
IP-DNS: Add meg a nevet majd ugyanazt a cimet amit a router eleresere hasznaltal (192.168.1.254), utana settings, Allow remote requests et pipald be.
IP-DHCP Server:
-DHCP: Valaszd ki a halokarit amin a DHCP szolgaltatas futni fog. Adress poolnal amit elozoleg bealitottal, hogy honnan szedje a cimeket. Bootp support, Add ARP for leases melle pipat.
-Networks: Adress: Halozatban levo kezdo cim (192.168.1.0), Gateway: Ezen keresztul erik majd el a gepek a netet (192.168.1.254) Netmask: 24
IP-Services: www nel a portot allitsd 81 re, a tartomanyt pedig arra ahonnan a router konfig paneljet el szeretned erni jelen esetben: 192.168.1.0/24
Ha mindez kesz akkor elerhetove valik a webes felulet a 192.168.1.254 es cimen, bejelentkezel, firewallnal beteszed mind 3 pipat. Ezutan mukodnie kell az internetnek ha jok a PPoE beallitasok.. -
net84
őstag
-
net84
őstag
-
net84
őstag
no!
Elviekben a PPPoE-t sikerült belőnöm. Azért csak elviekben, mert egyelőre csak a státuszba látom, hogy connected van. Netet még nem oszt szét, IP címet még nem ad. Ezt az istenért sem tudom belőni...
...és nem találtam meg azt sem, hogy az egyes IP-címekre hogyan tudok sávszélességkorlátozást rakni.
[Szerkesztve] -
net84
őstag
felfelé...senki sincs, aki tudna segíteni?
-
net84
őstag
Hello!
Tehát:
Egy Mikorotik 532 Level4-es routert szeretnék beállítani a címben említett progival...
Ami kellene eslő körben...
Egy szélessávú internetet kell megosztania. 2 switch lesz mögötte, és kb. 40db gép.
PPPoE beállítása, IP cím osztás és sávszélességkorlátozás az összes IP címre.
Valaki magyarázza pls el, hogy hogyan tudom mindezeket megcsinálni ezzel a progival...
Előre is köszi!
Aktív témák
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Kingston KC2000 500GB M.2 PCIe (SKC2000M8/500G)
- Nagyon különleges Lenovo laptop!! (i7, HD4600 + Nvidia GT755M + GT755M, SSD, cserélhető VGA, SLI!!)
- Videokártya Hűtés Segéd 92 - 120 mm Ventikhez / 3070 3080 3090 4070 4080 4090 Ti Super / AMD-hez is!
- 9700x februári vásárlás,foxpost az árban
- Gran Turismo 7 - PS4
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024)- M3, 16GB/256GB (MC8K4MG/A) 8 Ciklus Éjfekete - 3 év garancia
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest