Új hozzászólás Aktív témák

  • Joef

    csendes tag

    Sziasztok,

    Egy romániai magánszemélynek a romániai OTP számlaszámára kellene utalnom 1100 RON nagyságrendű összeget. Sajnos nincs Revo-ja
    Ha az appban felveszem banki címzettnek történő utalással, majd egy 100 lei-es összeget írok be, díjmentesnek írja az app az utalást. Jelenleg kb. ekkora összeg van a RON zsebemben.
    kérdéseim:
    1. Hihetek az appnak, hogy ez számomra díjmentes utalás lenne? esetleg akkor is ezt írná, ha a szükséges 1100 lei-t írnám összegnek (ha működhet, fogok még váltani a jelenlegi 100 mellé)
    2. Arról lehet valahonnan előre infót szerezni, ha az utalás megtörténne, a romániai OTP levonna-e, és ha igen mennyit a beérkezett összegből? (Tudom a címzett ezt meg tudná kérdezni, de én tudok valahonnan hitelesen, egyszerűen tájékozódni?, itt nem a román OTP ÁSZF/ banki hirdetményeiben való turkálásra gondolok, mint egyszerű tájékozódás.. )
    3. Azt tudjuk egy ilyen tranzakció milyen konverziókon menne át míg az én RON revo zsebemből eljutna a fent nevezett román számlára a lei?
    Kérdezem fentieket azért, mert itt olvasva vannak olyan magyarországi revo számláról, magyar cégeknek indított forint utalások, ahol a címzett magyar bank szép összeggel csökkenti az érkező utalást. (Amúgy ez csak céges számláknal fordul elő, v magánszemélynek utalva is?)

    Előre is köszönök minden építő jellegű hozzászólást, azt meg külön is, ha valaki megírná létező, ilyen vonalon végrehajtott utalásának történetét, "költségszerkezetét".

    Joe

Új hozzászólás Aktív témák