Új hozzászólás Aktív témák

  • Solymi81

    aktív tag

    válasz Dyingsoul #22195 üzenetére

    Ja, értem már a problémát.
    Amikor én egy évvel ezelőtt találkoztam vele, akkor sem értettem, hogy mi ebben nekik az üzlet ill. hol éri meg nekik, szóval azért számoltam azzal, hogy a szép világ egyszer csak nem lesz annyira szép.

    Másrészt azt lenne jó tudni, hogy a főbb világbankokhoz/piacokhoz képest mennyire éri meg így is őket használni, mert igazság szerint az a 350K-s limit az valóban kicsi még a magyar piachoz mérten is és itt inkább a tudat alatti presszionálás játszik szerepet, hogy több pénzt tarts náluk illetve váltsál díjcsomagot ami megéri.

    Érdemes összevetni a hazai bankod váltási árfolyamával és többletköltségeivel az övékét és megnézni, hogy hosszabb távon melyik jobb.

    Nem kifejezetten Revolut téma és nem csak neked szól...
    Ha valaki ebben tud segíteni vagy jártas ilyesmiben akkor szívesen veszem ha elmagyarázza, hogy melyik árfolyamot kell néznem (számlakonv, kereskedelmi, azon belül vétel, közép,eladás, MNB közép...)

    Csak mivel én költözök majd Prágába 1-2-x évre, így muszáj lesz nagyobb összeget átváltanom cseh koronára, kifizetni az albérlet foglalót, így aug 12 előtt váltanom kell.
    Képben volt még az, hogy megtartom az itthoni Erste Szupernulla számlámat a kondíciói miatt (gyak nincsen semmiféle plusz költségem utalásnál, váltásnál, bárminél) és mert arról fizetem a Fundát, diákhitelt, stb. , viszont feltétele a jövedelem jóváírás (tehát munkáltatótól kapott fizetés) ellenkező esetben kb. 3500 Ft havidíjat kell fizetni a fenntartására.
    Annak nincs értelme, hogy az egész fizumat ideutaljam és Revo-val váltogassam, mert a bankközi devizaváltásnak is vannak költségei meg árfolyama, bár azt jó lenne tudni, hogy ezt hogyan számoljam ki.
    Plusz átlépem a 350K-s határt az különböző költségek kifizetése miatt.
    A másik opció, hogy a fizum egy részét ide kérem, de ott is ott vannak a költségek plusz kinti számlát is fent kell tartani.
    Viszont a Fundi fizetést és a többit valahogy meg kell oldani és ha már kint vagyok akkor a Revot is át kell állítani CZK-ra és nem HUF-on hagyni...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák