Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vehement69
senior tag
majd akkor kapom fel a fejem az épp következő MS oprendszerrel kapcsolatban, amikor végre szakítanak a Windows-zal és nem elég, hogy nulláról, de teljesen újragondolt koncepcióval nyitják meg a majdani új operációs rendszerük fejlesztését. voltak erről kósza hírek, hogy valami már folyik, jó lenne, ha realizálódna is valami (ködös emlékeimben úgy él a dolog, hog talán a 8-as verziószámú Windows lesz az utolsó. aztán persze az is lehet, hogy ezt minden egyes Windows előtt el fogja mondani valaki )
vagy csak simán legyen 2 legfontosabb szempont a fejlesztésben a normális erőforráskezelés és a felhasználói felület csiszolása, nem lenne olyan nehéz kiütni a nagy almát (ők azok, akik arra verik .. mindenüket , hogy övék a legkényelmesebb OS- ez szigorúan szubjektív meglátásom szerint egyelőre az általam próbált megoldások közül tényleg a legjobb, de volna mit csinálniuk nekik is )..
elsőre elég lenne annyi is pl, hogy kicsit kevesebb színt használnak, szerintem komolyan zavaró az a csicsa-halmaz, amit belezsúfolnak szegény Windowsba
[ Szerkesztve ]
I am cancer in your bones
-
moonman
titán
válasz vehement69 #1 üzenetére
ha a Singularity-re gondolsz, akkor felejtsd el. ugyanolyan tanulmány egyelőre, mint a MinWin (volt), sőt még annál is kísérletibb, hisz' a MinWin lényegében megvalósult.
nem tudom, miért kéne alapvetően változtatni, azon kívül, hogy megint elkezdjük ismételgetni a szánalmas "kékhalál" meg "registry" és "dll" címszavakat.
az almán sem tudom, mit kéne kiütni.
"pl, hogy kicsit kevesebb színt használnak, szerintem komolyan zavaró az a csicsa-halmaz, amit belezsúfolnak szegény Windowsba "
fekete-fehér-halványkék. mi ezen a sok? -
Depression
veterán
-
Zolás
addikt
válasz Depression #3 üzenetére
Majd jól elrontják egy peccsel hogy muszály legyen
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
vehement69
senior tag
Igen, a Singularity-re és MinWin-re is gondoltam, de mondom, amíg nem arról van szó, hogy a következő oprendszer valami újabb koncepcióra épül, addig nem nagyon ülök tűkön ülve (merthogy érdekel annyira a számítástechnika, hogy egy új Microsoft OS-t bizony tűkön ülve várnék De egy új Apple-t is (azért az elég érdekes, hogy lényegében 1 évtizede nem adtak ki új operációs rendszert..)).
se a 'kékhalál', se a 'registry', se a 'dll' nem szerepelt a hozzászólásomban. egész egyszerűen azért azt el lehet ismerni, hogy sebességben a Microsoft mostanában rendszeresen lemarad azonos gépen bizonyos vetélytársaihoz képest. és most szigorúan nem játékokról van szó, mert abban meg a vetélytársai maradnak el, de nekem ez utóbbi téma azért nem szempont, mert én alig játszok, bár talán egy konzolt fogok venni.
az almát meg azért írtam bele, mert bizony produktívabb munkakörnyezet lehet, mint egy Windows. persze ez is kétoldalú (ugye pl CAD és társai)
fekete-fehér-halványkék: ízlések és pofonok, egyrészt van még pár árnyalat, másrészt nem a komorság a lényeg, hanem hogy elég zavaró tud lenni az a sok kis grafika (amik ráadásul megintcsak SZERINTEM az esetek 90%-ban igencsak ízléstelenek, kb egy 15 éves hülyegyerek is össze tud bohóckodni fotosopban ilyeneket), főleg ha napi 50x kell végignézned. felesleges mindenhol a sok kiegészítő szöveg, felesleges sokszor a szükségesnél több adat kijelzése, ostobaságnak tartom, hogy minden egyes újabb verziónál újra kell tanulni kb a vezérlőpultot et cetera et cetera. egy kicsit eltértem a színektől
mindezekkel együtt sem azt akarom mondani, hogy a Windows szar, én is néha rá vagyok kényszerülve a használatára, csak én azt nem értem, hogy a Microsoft, az egyik legnagyobb cég miért nem a nyilvánvaló hiányosságokra koncentrál, amik leküzdése előbb-utóbb úgyis napirendre kell, hogy kerüljön? bár mondjuk az is elképzelhető, hogy megint túl okos vagyok itt a péháfórumon önjelölt MS-vezérigazgatóként, mert azért jó húsban van a cég, a Win7-tel tarolás lesz..
-
moonman
titán
válasz vehement69 #5 üzenetére
"amíg nem arról van szó, hogy a következő oprendszer valami újabb koncepcióra épül, addig nem nagyon ülök tűkön ülve"
akkor egy darabig nem kell nyugtatót szedned."az almát meg azért írtam bele, mert bizony produktívabb munkakörnyezet lehet, mint egy Windows."
ez szerintem egyén- és feladatfüggő. ha annyival produktívabb lenne, már rég nem így állnának."azért az elég érdekes, hogy lényegében 1 évtizede nem adtak ki új operációs rendszert..."
igen, ezen én is mindig jót mosolygok, amikor jön a Windows-fikázás, hogy ugyanaz az ősrégi technológia..."ízlések és pofonok, egyrészt van még pár árnyalat, másrészt nem a komorság a lényeg, hanem hogy elég zavaró tud lenni az a sok kis grafika (amik ráadásul megintcsak SZERINTEM az esetek 90%-ban igencsak ízléstelenek, kb egy 15 éves hülyegyerek is össze tud bohóckodni fotosopban ilyeneket)"
gondolom, nem árulok el újdonságot, ha azt mondom, a Windows felhasználói felületét nem 15 éves hüjegyerekek tervezik, hanem hosszú évekig tartó, soksokezer embert magában foglaló labor- és valós életkörülmények között végzett tesztek alapján alakul ki. nagy a felhasználótábor, ez pedig magával hozza, hogy sok lesz az elégedetlen user is, mert nem lehet egyszerre mindenkinek megfelelni. a többségnek viszont megfelel."főleg ha napi 50x kell végignézned"
itt konkrétan mire gondolsz?"felesleges mindenhol a sok kiegészítő szöveg"
elsősorban ame... izé átlagembereknek készül, gondolom, ezzel el is mondtam a lényeget. nekik kell a kapaszkodó. (tény, örülnék egy "Windows for advanced users" módnak, ahol a sok help linket leveszi az ablakokról, de annyira azért nem zavaró, sokszor nagyon ötletesen vannak egymáshoz linkelve ilyen módon a programok, beállítások.)"sokszor a szükségesnél több adat kijelzése"
nahát, én meg pont azt szoktam hallani, hogy egyre kevesebb dolgot írnak ki, és hogy ez milyen rossz."minden egyes újabb verziónál újra kell tanulni kb a vezérlőpultot"
azért ha jól megnézed Millennium óta nem nagyon változott, csak bővült. amúgy ott a kereső a vezérlőpultban is, sőt a start menü keresőből is lehet vezérlőpult-elemeket indítani. amikor valakinek új gépet csinálok és Vista/7 kerül rá és jön a bemutatkozás, mindig szájbarágom, hogy kereső, kereső, kereső és kereső. és amikor meglátják, hogy jé ez tényleg működik, akkor mindig mosolyra fakad a zarcuk. ezt kell megszokni és nem lesz gond."csak én azt nem értem, hogy a Microsoft, az egyik legnagyobb cég miért nem a nyilvánvaló hiányosságokra koncentrál, amik leküzdése előbb-utóbb úgyis napirendre kell, hogy kerüljön?"
itt megint az van, hogy ez egy iszonyatosan komplex rendszer, baromi sok felhasználóval és rettentő mennyiségű kóddal. természetesen foglalkoznak mindennel, de akármilyen hihetetlenül hangzik, van, hogy 3-4 év alatt bizony nem jut idő hozzányúlni valamihez. tudom, hogy ha valakinek szemet szúr valami, akkor hirtelen nem érti, hogy azt a pár pixelnyi szart miért nem lehetett Beta 1 óta odébbtolni, de akkor is ez az igazság. a mélyben viszont sokszor olyan fejlesztések folynak, hogy az ember csak pislog. ezt igazán csak az tudja átérezni, aki rendszeresen néz Channel 9 meg MSDN videókat, ahol a fejlesztők beszélnek egy-egy koncepció, új funkció megvalósításáról. az XP-hez képest (de még a Vistához is) elképesztően automatizált a cucc, olyan dolgokat csinál, amikről az embernek amúgy fingja sem lenne, hogy olyat egyáltalán lehet.összegezve: szerintem botorság lenne az egészet ledarálni és valami teljesen újat létrehozni csak azért, hogy ráírhassuk: "ez más". az alapok jók, tovább kell fejleszteni.
[ Szerkesztve ]
-
sTERNI
senior tag
" A 128 bites változat nem tűnik légből kapottnak, mivel a Microsoft különös figyelmet szentel a sokmagos számítógépeknek. "
Csak én nem látom az összefüggést itt?
"You travel with fascinating companions, Doctor."
-
b3er
aktív tag
Jól látom? 128bit?? Még rendesen a 64bit sem terjedt el szoftveresen, jó oké oprendszer van már alá, csak az alkalmazásokkal van egy kis gáz. Nemtudom mi értelme van ennek a 128bitnek, több memória kezelése? Minek? Egyetlen értelmét látom ha lenne valami teljesítménybeli fölénye, de vissza emlékezve a 64bit megjelenésére, nemhiszem hogy lesz valami, vagy csak csekély változás.. Javítson ki valaki ha "okosságot" mondtam
dieselpower! | Ha privit küldesz, kérlek vedd a fáradtságot és írd már oda melyik hardverem szeretnéd!!
-
b3er
aktív tag
valahogy valami ilyesmire emlékszek amikor megjelent a 64bit 2003ban... Azt lett a semmi
Szerintem akárki elvan még az x86os oprendszerrel ami még kezel 3.2gb ramot. Amikor Vistám volt aláírom kellett a 64bit, de a 4giga ram miatt, de most Win7 32bit, simán elvan 2giga rammal még az izmosabb játékokkal is. Jó persze vannak kivételek...dieselpower! | Ha privit küldesz, kérlek vedd a fáradtságot és írd már oda melyik hardverem szeretnéd!!
-
Killing
addikt
128 bit? Annyi memóriát még a szerverek sem tartalmaznak hogy a 64 bites oprendszer ne tudja megcímezni. A szerverparkokban el tudnám képzelni a hasznosítását, de otthon semmiképp.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
wetsom
tag
A Windows 7 külsőleg a legelegánsabb oprendszer, a Vista zöld-sárga dizájnja valahogy idegen volt az embereknek. Ez a kékes nagyon kellemes, természetközeli, madarak, a virágmotívumok nagyon jó választás volt. Remélem a 8 is hasonlóan kellemes külsőt kap.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
veterán
Ennyire nem akar a Microsoft még egy hosszú életű op. rendszert mint az XP volt?
Vagy ennyire feledtetni akarják a kezdetbeli Vistás bukást?"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Major Major
senior tag
ez a cím azt sugallja, hogy most állnak neki, pedig mintha korábban meg arról lett volna szó, hogy már gőzerővel fejlesztik...
-
moonman
titán
válasz Major Major #17 üzenetére
minidig 2-3 projekt fut egyszerre, csak a prioritás változik, ahogy jönnek ki a verziók.
-
bambano
titán
Nem csak az otthoni user steve bloodokra kell gondolni, vannak más felhasználók is. És azt sem szabad elfelejteni, hogy 64 biten másképp szokás szervezni a memóriát, így az is előfordulhat, hogy ugyanannyi rammal egy 32 bites oprendszer nem működik, egy 64 bites meg igen.
Egyébként szerintem túlzásba viszik ezt a grafikai dolgot az ms-nél, legdurvább példa az, amikor az xp-ben az alapértelmezett user icon a kiskacsa volt.
#11: most csak találgatok, de ha a cloud úgy fog megvalósulni, hogy a szervereknek egymás memóriáját is látni kell (mert elvileg nem tudod, mi hol fut), akkor a 64 bit pillanatok alatt kevés lesz.
#13: mi a probléma 8 giga rammal 32 biten? Hint: semmi.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
moonman
titán
"az xp-ben az alapértelmezett user icon a kiskacsa volt"
random képet adott, nekem legtöbbször az az űrhajós figura meg a sakktábla jött be."mi a probléma 8 giga rammal 32 biten? Hint: semmi."
tudom, hogy most megint a linuksszal akarsz jönni, de egyrészt ott is van korlát, másrészt amit 32 bitesként ismerünk, az valójában 36 bites, de most nem ez a lényeg. a 4GB-nál nagyobb fájlok, 8 magos processzorok és egyszerre 100 alkalmazás futtatásának idejében kell a 64 bit és kész. -
Killing
addikt
válasz Skynet258 #16 üzenetére
"640 kb memory is ought to be enough for anyone"
moonman: Arra kíváncsi lennék hogy hány Teraflops-sal nő a gép teljesítménye 32, 64 és 128 bit alatt.
[ Szerkesztve ]
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
Killing
addikt
-
Killing
addikt
Gondolom attól mert mondják hogy nagyobb információt tud egyszerre kezelni, meg több számítási feladatot tud elvégezni. Vagy rossz a logika?
-
moonman
titán
-
Killing
addikt
Egységnyi idő alatt sem?
A cikkhez jut eszembe: Olvastam máshol hogy sok fejlesztő az önéletrajzába is belerakta hogy ezzel foglalatoskodik.
-
oO7
őstag
itt a 128 bit -es vonalhoz egy érdekességet hozzácsapnék...
128 bites oprendszeren elvileg 16 exabyte (16 milliárd gigabyte) memóriát tud megcímezni -
vehement69
senior tag
közben jelenésem volt, de egy-két hozzáfűzni való:
"az almát meg azért írtam bele, mert bizony produktívabb munkakörnyezet lehet, mint egy Windows."
ez szerintem egyén- és feladatfüggő. ha annyival produktívabb lenne, már rég nem így állnának"ezért szerepelt ott a 'lehet' szó, viszont maga az oprendszer használhatóbb, egyszerűbb átlátni, mint a Windows-t. ez persze másnál lehet máshogy van, a legtöbben, akik használtak Mac OS-t én úgy tudom, ezt vallják. persze lehet ez azaért van így, mert csak azok nézik meg/próbálják ki, akiknek tetszik/nem elégedettek a Windows-zal?
""azért az elég érdekes, hogy lényegében 1 évtizede nem adtak ki új operációs rendszert..."
igen, ezen én is mindig jót mosolygok, amikor jön a Windows-fikázás, hogy ugyanaz az ősrégi technológia... "
az hagyján, de a biztonságot, mint szempontot, ha objektíven nézzük, akkor bizony nem kicsi lemaradásban a Mac OS Persze ez a téma azért bonyolult és sokáig vezetne..
Az azért akkor is elmondható, hogy bizony a Mac OS jobban gazdálkodik a géppel, mint a Windows. És itt most nem olyan gerinctelen tesztekre kell gondolni, hogy Apple hardveren bootcamp-windows, mert az bizony egy buziság, Hackintosh vs Win7, az már talán kevésbé hazai pálya Persze persze más koncepció (Microsoft: mindenen működik, Apple-csak egy-két HWkonfigon, stb, stb, de ez akkor sem kifogás..)A kezelőfelület: napi 50x pl végignézem legalább az Explorer-t intézőt mindent.. Azzal is tisztában vagyok, hogy nem hasraütésre készül itt bármi is és meg van mondva Sanyinak, hogy na akkor csinálj 50x50-es picture3.bmp-t ide paintben, mert az jó lesz nekünk, de kevesebb figyelmet vonna el/átláthatóbbá tenné az egész rendszert egy kis egyszerűsítés, kicsit minimalistább szemléletmód. Az is igaz, hogy sokak meg azért vesznek új Windows-t, mert az új mindig 'szebb'. Ki tudja, lehet itt dől meg az én nyavalygásom (szinte biztos). Egy dolog van, ami tényleg nagyon hasznos lenne, bár ezt is gondolom sokat hallottad: helytakarékossági szempontból sokkal jobb a fenti fix menüsor! És ez ugyan hülyén hangzik a 30 colos monitorok világában, de valamit tényleg számíthat, mert nekem ez volt az egyik legelső kedvencem a Mac OS-ben (persze dock, a system preferences egyszerűsége (ha meg más kell, akkor úgyis utána olvas az ember és ott a terminál, etc..)).
Na mindegy, túl nagy bálna lett a Windows-ból és kész. Nem tudom, lehet-e még ezzel kezdeni valamit, ketté bontani a rendszert, lehet nem is kell. Viszont valahol meg kell húzniuk nekik is lassan egy határvonalat, különben a 'mindenlébenkanál' (amit meg lehet venni PC-s boltban, azt elvileg le kell tudnia kezelni a MS OS-ének) koncepció egyre jobban a rovására lesz a rendszernek, a legtöbb hiba eddig is ebből adódott. Meg valahogy tényleg, túl idegen, kevésbé intuitív a kinézet. Szívesen vennék valami szimulált több-desktopos megoldást is, mert iszonyat sokat számít az is! (tudom, Tiger előtt nem volt, de én csak a Leo-tól vagyok epölsznobvérfanbojsztívdzsobszbuzinaivgyökér) Merthogy én külsős programot erre nem fogok használni, azokból XP alatt elegem lett
-
vehement69
senior tag
én úgy tudom, hogy a 128 bit nem a memóriakorlát kibővítésére kell (64bit-es korlátot ki tudja mikor érjük majd el ), hanem a több magból és egyes speciális számításokból adódó igény, szóval nem kell itt selejtezni még az i7-eket Nem is natív 128bit lesz, viszont a 32bit=>64bit váltás miatt ez is egy jó eladható marketingszlogen lett, könnyen látszik, hogy a 64-nél 2x több a 128 és akkor az már milyen jó is lesz nekünk! Én inkább arra várok, hogy végre felejtődjék el a 32bit, használja ki minden program ésszerűen a többmagos rendszereket és a GPU-t, és ha 2 giga feletti mennyiségű RAM van egy gépben, azt minden esetben használja ki, amikor szükséges. Igazából a programozók lustasága az, ami miatt kell a gépeket frissíteni, nem a technikai elavulásé (persze a szoftver optimalizálása, mint olyan lassan már csak valami antik fogalom lesz )
[ Szerkesztve ]
-
shark300
tag
128 bit? Érdekes elképzelés, bár most még értelmét csak routerekben látom az IPv6 miatt. De lehet változni fog a véleményem.
Ha egy hirdetésem lejárt, akkor már nincs meg az a termékem.
-
oO7
őstag
válasz vehement69 #33 üzenetére
"Az azért akkor is elmondható, hogy bizony a Mac OS jobban gazdálkodik a géppel, mint a Windows"
Ez így ebben a formában nem igaz ! Talán a Lenovo (de lehet hogy valamelyik más gyártó) csinált abból éppen hatalmas promót, hogy hiper-szuper módon optimalizált notebookjaik vannak win7 -re... Az hogy a windows hogyan gazdálkodik a géppel az nagyon sokban függ a driverektől is... Az pedig mint tudjuk nem az MS dolga, hogy megírja a drivereket a gyártóknak. A lehetőségekhez képest pedig a generic driverek (remélem jól mondom) nagyon is jól teljesítenek. (Tehát amikor a windows-ra hagyod hogy felismerje a cuccaidat és nem töltöd le az ELVILEG optimalizált, kimondottan az adott hardverhez tartozó drivert a gyártótól)
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
válasz vehement69 #33 üzenetére
"Egy dolog van, ami tényleg nagyon hasznos lenne, bár ezt is gondolom sokat hallottad: helytakarékossági szempontból sokkal jobb a fenti fix menüsor!"
hallottam bizony, és mindig el is mondom, hogy ez Windowson nem működne, teljesen más filozófia szerint épül fel a desktop és az alkalmazások is. amúgy Vista óta meg van oldva a dolog: nincsenek menük. 4 év alatt egy kezemen meg tudom számolni, hányszor nyomtam alt-ot, mert szükségem volt valami parancsra onnan.
"Na mindegy, túl nagy bálna lett a Windows-ból és kész. Nem tudom, lehet-e még ezzel kezdeni valamit"
a Vista valóban bálna lett - legalábbis XP-hez képest - de Win7-tel elindult a folyamat visszafelé, kezdik kidobálni a gyakrabb frissítést igénylő programokat (Live), és az egész footprint 3 év alatt nem növekedett egy centivel sem, pedig több szolgáltatást nyújt és gyorsabb, mint elődje. (a kompatibilitás megőrzése miatt sosem lesz kicsi, de valamit valamiért.)
-
moonman
titán
azt elmondhatjuk, hogy ugyanazon a Mac-en a Windows lassabban fut, mint egy OS X. ez viszont abból fakad, hogy az OS X arra a Mac-re van hegesztve, a Windowsnak pedig 800millió féle hardveren is jól kell futnia. ezt akárhogy csűrjük-csavarjuk, így igaz.
ha lenne "Microsoft PC" ne félj, hüjére lenne optimalizálva és ronggyá verné az összes többi gyártó gépét.
-
bambano
titán
válasz vehement69 #34 üzenetére
a több mag semmilyen szinten nem focizik ebben a kérdésben. A sok bit arra jó, hogy ha szélesebbek a regiszterek, jobb és hatékonyabb gépikódú utasításkészletet lehet csinálni, ami multimédiás meg biztonsági műveleteket végez. Pl. nem mindegy, hogy egy pont transzformálásánál háromszor végrehajtod ugyanazt a műveletsort a három koordinátára külön-külön, vagy bent van egy regiszterben a három koordináta egyszerre és azon egy gép ciklusban párhuzamosan végrehajtódik a művelet. Ez csak egy példa volt, nem konkrét dolog.
-
vehement69
senior tag
én is ezt emeltem ki, nem Mac-en való teszteket kell nézni!
De személyes tapasztalataim szerint a legfrisebb (vagy legstabilabb, nem mindig ugyanaz a kettő) drivereimmel a Windows7 egy, még a legutolsó fekete MacBookom-hoz hardveresen hasonló, DELL noti többet gondolkodott egyszerűbb feladatoknál is, fotosopp meg ilyenek összehasonlítása megintcsak köcsögség, mert az Adobe programok mindig is szerették az almát. Mindegy, én nem tudtam megszokni azt, hogy a 'sajátgép' ha olyan kedve szottyan, elkezd gondolkodni és kell rá várni 1-2 másodpercet. Hülyeség volt felhozni amúgy ezt a témát, csak gondoltam leírom, mit várnék én el egy Win8-tól, ebben óhatatlanul benne van egy-egy összehasonlítás a konkurenciával . Aki meg térítősdire gondol, hát azért itt sem fenékig tejfel az élet, az elmúlt időszakban nem egyszer volt olyan szoftveres frissítés, ami miatt szó szerint használhatatlan lett az adott eszköz-én ilyenre pl nem sokra emlékszek MS fronton.. Meg azért a Mac OS-en is van mit fejleszteni, pláne bétás Snow Leo.. Na szevasztok!
Bambano: thx!
-
vehement69
senior tag
ugyan minek?
A Microsoftnak ponthogy tök jó, nem kell szaroznia ezekkel, a gyártók így is versengenek, ki tud jobb vasat tenni a rendszerük alá Amúgy meg ha már MS-PC, akkor az előbb is említett IBM azért jó névnek örvend, még ha eléggé fúrják is a Microsoftot több fronton Ezekkel a cégekkel amúgyis nehéz lenne versenyezni, több éves/évtizedes tapasztalat és társai. Sokkal jobb ötlet volt a félig-meddig állóvíz konzolos piacra való betörés, ott könyebb volt partyba kerülni a Sonyval és a Nintendoval.
Arról nem is beszélve, hogy egy MS-PC-re elkülönített stáb mennyi pénzt emésztene fel, és gondolni kell a jövőbeni jogi következményekre is (biztos vagyok benne, hogy lenne 1-2 per arra vonatkozólag, hogy a Windows a nem Microsoft gépeken 10%-kal lasabban fut ), satöbbi.
-
gabor85
őstag
válasz vehement69 #42 üzenetére
de legyen akkoris. hidd el, egy atomjól optimalizált win+mspc mekkora sikernek örvendene már? csak ugye minősíteni kéne az alkalmazásokat, mint pl szifonnál...
-
janos1988
addikt
A Win 7 tenyleg utos lett, de en meg hianyolok belole par dolgot. Pl. ablakoknal a mindig legfelul opciot, tobb asztal kezeleset, vagy rendszergazdakent egy-kett klikkel, programokat egyszeruen elerhetove tenni mas felhasznalok szamara, vagy epp tiltani stb. De olyat is el tudnek kepzelni, hogy a gadgeteket a hatterbe ileszteni, meg ilyesmik
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
moonman
titán
válasz janos1988 #45 üzenetére
nem mindet, de 2GB helyett megkapják a teljes 4GB-os címteret, tehát 64 biten még a 32 bites programok is jobban járnak.
a teljesítményük viszont nem lesz jobb, sőt - igaz alig kimutatható mértékben, de - valamivel rosszabb lesz, hiszen az OS virtualizál nekik egy teljes 32 bites környezetet. a 32 bites program 64 bites OS (Windows) alatt továbbra is 32 bites processzort, fájlrendszert, registry-t, környezeti változókat, satöbbiket lát.
-
dqdb
nagyúr
válasz janos1988 #45 üzenetére
Nem, egy átlagos alkalmazás maximum 2 GB-t fog tudni belőle használni. Ha a 32 bites alkalmazás speciálisan fel van rá készítve (így fordították), akkor 4 GB-t lát.
Mod: annyi előnye van még a 64 bites OS-nek, hogy futtathatsz egyszerre több 32 bites alkalmazást is, és mindegyik kaphat külön-külön 2 GB RAM-ot.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
bambano
titán
ugye az átlagos alkalmazásra nem az msdn a bizonyíték? mert az legjobb esetben is csak windowsos környezetben általános alkalmazásról szól.
egy tisztességes rendszeren minden további nélkül adhat 32 bites alkalmazásoknak külön 4g ramot egy 32 bites oprendszer. Az, hogy az ms marketing osztályán eldöntötték, hogy melyik windows mennyi ramot tud kezelni, ne legyen már viszonyítási alap, még microsoft környezetre se.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Spórolós topik
- Stellar Blade
- Gumi és felni topik
- Láncfűrész topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Az irodákba kéri a dolgozóit a Dell, az Ubisoft is próbálkozik
- Eredeti játékok OFF topik
- Proxmox VE
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft