Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • t72killer

  titán

  LOGOUT blog

  Nagy lázongást keltett ez a mondat, de annyiban keljek védelmére: a szülő dolga, hogy a gyerkőcöt odategye az alakuló digitális oktatás elé. Karantén alatt egyszerűen nem lehet másképp, az iskola az egyik legrondább fertőzési vektor.

  Hogy ideális-e? Nézőpont kérdése, Ausztráliában, Kanadában, stb már sok évtizede megy távoktatás, uis a gyerkőcnek kicsit sok lenne minden reggel 400km-t gyalogolni a legközelebbi általános iskoláig. Az a rendszer is működött, pedig akkor még nem is volt internet.

  Mindemelett persze igaz, ez egy valós munkaterhelés az egyik vagy mind2 szülőnek. Fullos home office mellett nem megy, minimum az egyik szülő legalább félidőben szabad kell, hogy legyen.

  A kormányból ki kell verni, hogy a fizetett munkanélküli időszakot nyújtsák meg a járvány hosszának megfelelő időszakkal, azaz a legelső magyar esettől (márc 4?) számítva a korlátozások teljes feloldásáig. Ez már most is +2hónapot jelentene.

  [ Szerkesztve ]

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • kolopele

  addikt

  Nekem két gyerekem van, és nejem történetesen vezetőóvónő, tehát pedagógus. Nekem nem probléma az, hogy itthon vagyok, addig tehetem ezt meg ameddig csak kell. Ő egy héten kétszer bemegy, mert 5-5 gyerek lehet csoportonként, négykor már itthon van, van ideje arra, hogy amihez ő ért (pl. szlovák, mivel szlovák az iskola is meg az óvoda is), abban átveszi a tanár szerepét valamennyire, ill. még a magyar irodalomban, nyelvtanban. Nekem ott az angol, a matek, a többi meg mind csak magolós tantárgy. Amikor készen vagyunk, megszerkesztem, elküldöm a képeket, kinek ahova kell, és ennyi. A házimunkaféleségekre meg vannak emberek :) Most lehet csak igazán érzékelni ebben a helyzetben, hogy mennyi megélhetési szülő is létezik kicsiny hazánkban, akiknek csak teher az, ha a gyerek otthon van, és foglalkozni kell velük (hozzáteszem, egy részük akkor sem tudna, ha akarna, mert még a 2+2 kiszámítása is gondot okoz).

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák