Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Narxis

  nagyúr

  Sajnos csúnya világ jön de valahogy majd csak átvészeljük, mondjuk már vírus előtt se volt divat 1 cégnélledolgozni egy életet, persze nem mindegy, hogy valakit elbocsátanak vagy magától megy(jobb esetben egy másik céghez). :(

 • Jinxb1rd

  addikt

  Amíg a nyugdíjasok kapnak 13. havi nyugdíjat, én nem aggódnék.

 • Exodius

  őstag

  Ne bízd el magad. Az a 13. havi is tök balfas*ul lesz szétosztva.

 • bkercso

  veterán

  LOGOUT blog

  Lelkileg leginkább a természettudományok művelőit aggasztja a helyzet (9% teljes para). Vagyis a fizikusokat, vegyészeket stb.
  Hát igen. MO-on már 15 éve sem volt tanácsos azt választani, amihez tehetséged van és amit szeretsz. Menj csak szépen a külföldiek gyáraiba dolgozni, hogy megélhess!
  Az egyetemen a takarító jobban keres, mint az egyetemi tanár. Válság nélkül is elég aggasztó ez.

  nincs aláírásom

 • Zolik

  senior tag

  Hát igen pár ezer beteg miatt tönkre fog menni több millió fiatal élete, karrierje, jövője.. de maradj otthon..

  '' Árpád biztos jó munkásember..., vót valamikó ''

 • kolopele

  addikt

  Júniusban indítom be újra a céget, akkor telik le a 2 hónap bezárás, ami fizetett szabadságot jelentett minden dolgozónak, így senkit nem ért kár. Azon is gondolkoztam, hogy majd csak ősszel, de így, hogy ennyit javult a helyzet, nincs értelme várni addig. Majd meglátjuk, lesz e második hullám szeptember-októberben, akkor viszont jövő évig szünetelni fogunk. Szerencsére ez sem fog problémát jelenteni. Amennyiben megint bezárnák az iskolákat is, úgy megy tovább a jelenlegi digitális oktatás, ami max. azért nem a legjobb, mert nálunk is az osztály zöme trehány, semmit nem küldenek be, viszont buktatni meg nem lehet, ha minden igaz. A szülők felelőssége az egész persze, mert most valamennyire át kellene vegyék a tanárok szerepét, segíteni kellene a matekban, angolban, stb., hiszen aki csak leírja a tananyagot, meg mindent kinéz a netről, az nem fog megtanulni és megérteni semmit.

 • kolopele

  addikt

  Nem igazán. Aki nem megy tönkre, az csakis Fidesz közeli ember lehet? Csak kérdezem, minden jóindulatomat beletéve :) Egyébként meg vannak területek, amelyek esetében néhány ember is elég volna, mert értékteremtő munkát nem végeznek, de most inkább nem sorolnám fel melyek azok.

  [ Szerkesztve ]

 • Zolik

  senior tag

  A válasz röviden: igen. Mi 2000 óta a kereskedelemben dolgozunk de ennyire rossz időszakunk még soha nem volt. Az állam meg a haverokon kívül senkinek sem segít, az ellátó rendszert hagyjuk.
  "A szülők felelőssége az egész persze" - hogyne persze, minden az ő felelősségük. Az anyáé aki mos, főz, takarít, bevásárol, tanul a gyerekkel (gyerekekkel) és akkor még este a ház urát is "masszírozza" meg egy kicsit aki egész nap a gép előtt görnyed miközben a háttérben a gyerek fel le rohangál és ordítozik mert szép unja magát, vagy ha épp nem kamionozik, futárkodik vagy épp azon agyal hogy húzza ki a család még a következő hónapig. Ezt mégis hogy képzelték el hosszú távon odafent???

  '' Árpád biztos jó munkásember..., vót valamikó ''

 • dajkopali

  HÁZIGAZDA

  "A szülők felelőssége az egész persze, mert most valamennyire át kellene vegyék a tanárok szerepét."
  Ezt most ugye nem írtad komolyan? Ja, eddig az autószerelő cserélt hengerfejet, de most már neked kell, ha nem megy át a műszaki vizsgán, a te hibád.

  "fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

 • bkercso

  veterán

  LOGOUT blog

  Szülők vs tanárok:
  Maradjunk annyiban, hogy a 8 éves lányom egész délelőtt (amíg rá nem érünk vele leülni tanulni) a barátnőivel csetel: 8-10 csajszi is egyszerre.
  Ehhez képest a tanárnőjük képtelen megoldani az online óraadást. Ha vletlenül, heti 2-3 alkalommal ( :Y ) tartanak órát ezek az okosok, akkor is egyszerre max. 3 gyereket lát --> nem lehet közben kérdezni. Lemarad a 8 éves, nem kérdezhet: végig sír és stresszeli magát.
  Fiamnál hasonló a helyzet: nem tartanak órákat nekik (10 éves).

  Anyjuk p.csáját ezeknek az ostoba és lusta tanároknak, ahány van! Komolyan! Oké, hogy általában leterheltek, most viszont tojnak is bele láthatóan, csakkövetelnek mindent, de azt időre.
  Annyi "leckét" (tananyagot) adnak fel, hogy képtelenség beleverni a gyerekbe.

  Megjegyzem, akkor se sokkal jobb a helyzet, ha van iskola: az sem a tanításról szól, hanem, hogy versenylovak módjára nyomjuk/tömjük az anyagot a gyerekekbe.
  Képességfejlesztés, felzárkóztatás, tehetséggondozás - ugyan! :W

  nincs aláírásom

 • UnA

  Korrektor

  Ahogy te is írtad, ez nem a tanárokról szól, hanem a helytelen és már rég meghaladott módszertanról. Ilyen alapokon nem lehet igazán sokat kihozni az oktatásból.

 • Busterftw

  senior tag

  Nalunk ceg szinten minden orszagban egysegesen 10%-al csokkentettek a fizut, 4 honapra, hogy legyen eleg cash flow es ne szunjenek meg allasok.
  Ezt aztan a ceg megprobalja visszateriteni, amikor minden visszaall a normal kerekvagasba.
  Szoval amolyan bizalmi kolcson ez.

 • Dilikutya

  nagyúr

  Átvenni valamennyire a tanárok szerepét? Több elsős is van baráti körben, náluk ez úgy néz ki, hogy nincs semmilyen óra, a tanítók elküldik a napi anyagot, meg a határidőset, általában annyit, amit egy iskolai napon 20-25 gyerekkel képtelenség lenne átvenni. Anyának jut 1-2 gyerek, az igaz, de ő nem pedagógus, nem tudja, hogy kell betűket tanítani, olvasni, számolni, illetve nem azzal a hatékonysággal. Nem tudom, mi az ideálisabb ilyenkor, ha a szülők dolgoznak, és van fizetés, ellenben csak este tudnak a gyerekkel tanulni (vagy olyan bébiszitter aki ezt át tudja vállalni, de az nem feltétlen olcsó), nem mindenki tudja megoldani, hogy felváltva dolgozzon, a szabadság vége, home office meg nem sok helyen van. Vagy ugye bezárt a gyár, aztán baszhatják a fizetést, lehet frusztráltan tanítani. És ott van még az egyedülálló szülő.
  Meg el lehet menni katonának.
  Lehet, hogy vannak helyek, ahol működik valamennyire ez a digitális oktatás, de leginkább teljes csőd, és a közoktatás romba döntése ebben a formában.
  A szülők teljesen magukra vannak hagyva, nem kapnak mást, csak tananyagot, meg határidőt. Mi ezt látjuk.

  Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

 • bkercso

  veterán

  LOGOUT blog

  Ez az ország is - mint a többi - mindenkiről szól. :K A tanárokról is!
  (Máskülönben hogyan kerül hatalomra az aktuális kormány, ha nem szavaztak rá az emberek?)

  Igazgató (ő sem az eszéért, hanem a férje lojalitásáért csücsül ott, ahol): "Alsóban nem lehet online órát tartani, mert sok családban nincs annyi gép, mint gyerek (nincs mobiltelefon???), és úgy igazságtalan lenne. Megértem, hogy önöknek nagyon nehéz, köszönjük a sok segítséget!"
  Jó ideológia a semmittevésre. :CF...szesen cinikus.

  Ilyen alapokon nem lehet igazán sokat kihozni az oktatásból.
  A fizikatanárom délutánonként egyedül velem is leült gyakorolni az országos verseny előtt nyolcadikban.
  De az, hogy másodikban kérdezni sem lehet, és hogy az az általános, hogy a kislányokat megnyomorítja lelkileg az iskola, nem csak a tanterven/szabályozáson múlik, hanem a sok ökör tanáron is. Ehhez nem kell IQ, csak jóérzés, minimális emberi minőség, amit a kultúra tudna kimunkálni, ha lenne itt olyasmi.

  [ Szerkesztve ]

  nincs aláírásom

 • doeeg

  senior tag

  LOGOUT blog

  Persze, a tanároknak az összes felmenőjét, hogy nem képesek (lényegében támogatás nélkül) olyan rendszereket használni, amiket előtte soha nem láttak, egy olyan helyzetben, amit még senki nem élt át, úgy hogy a szülők egy része békeidőben se foglakozik egy percet se azzal, hogy a gyerekének hogy állnak a tanulmányai, mert szerintük minden IS a tanár dolga.

  És ahogy szóba került, amúgy az egész rendszer alapból sz*r, amivel ha szembemennek, repülnek, ha követik akkor meg mindenki őket utálja.

  Azt csodálom hogy még nem került szóba, hogy nyáron nekik úgyis három hónapig hawaii van, mit akarnak még. :U

  [ Szerkesztve ]

  El Hopaness Rom Tic || "Ma azért nem lövünk, mert vasárnap van!"

 • bkercso

  veterán

  LOGOUT blog

  Nem az bajom, hogy 50%-os a hatékonyság, hanem hogy egyetlen óra sincs megtartva. Geccöl a gyerek a technikaleckével egy délutánon át: hármas :F Miért? Mert az övét nem a szülei készítették el?
  Szülők jelentése alapján az összes gyerek megcsinálja az összes tesifeladatot minden nap, és minden 7-8 éves önállóan tanul otthon... :U Ha őszinte vagy, felhív a tanár, hogy mi a baj, a te gyereked hogyhogy nem tanul önállóan. Kérdezem: 20 év nem volt elég a Tanárnőnek, hogy 7-8 éveseket lásson. Legalább egyte-kettőt? Vagy elolvasson róluk min. fél könyvet?

  A gyerekemnek se mutatta meg senki a vediócsetelést. Rájött.
  Egyébként a 25éves skype-ot kellene bemutatni a tanároknak??
  60+ éves édesanyám is skype-on oktat otthon. Megmutatta neki a fia 10 percben.

  minden IS a tanár dolga.
  Én nem tudom, mit csinál a többi szülő, de mi és az ismerőseink tanulnak a gyerekkel békeidőben is. :)

  Alapból egyébként kész kitolás tanárnak lenni, tudom. Van a családban középiskolai tanár... :((( Tüntetésen 20cm-ről fényképezik az arcukat... Köztársaság!

  [ Szerkesztve ]

  nincs aláírásom

 • Atlantis

  veterán

  Nekem szerencsére nincs gyerekem, szubjektív szempontok nem vezérelnek, mikor e véleményemet fogalmazom: de a tanároknak is kellene tanulnia, olyan nincs, hogy 1 héten belül nem tudja felkészíteni magát a digitális óraadásra, de elvárja a szülőktől, hogy ugyanezt megtegyék. Lehet szar a rendszer, lehet szar a módszertan, de az, hogy még mindig van olyan probléma, hogy technikailag nincsenek a tanárok felkészülve, ott szándékhiányt sejtek...ha nincs eszköze, vegyen magának, a szülők egy része is biztos kénytelen volt beruházni, akár többszörösen is.

  Ismeretségi körömben mindkét oldalról van példa, olyan tanárt is ismerek, aki amint kihirdették az iskolabezárást, másnap elment router-t venni, nagyobb netre fizetett elő, hogy bírja a hálózat, stb....de olyat is ismerek, aki még mindig pingvinezik, hogy eztmeghogy?

  Szülői oldalról dettó.

  A témához kapcsolódóan: ipari szektorban eddig kb. semmit nem érzékelünk, az egyetlen látványos változás, hogy a főnök állandóan itthon dekkol és nem megy sehová... :) és persze vendégek sincsenek. Reméljük rosszabb nem lesz, de ha sokáig nyújtják még a témát az "okosok", akkor előbb-utóbb az eddig még jól tűrő szektorok is bedőlnek....az egyensúlyi ponton szerintem már túl is vagyunk, nem most kellene lépni, hanem 2 hete kellett volna.

  [ Szerkesztve ]

  >>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

 • Dilikutya

  nagyúr

  Az a baj, hogy sok helyen meg se próbálják. Abban, hogy kiküldik az anyagot, majd határidőre visszavárják megoldva, én nem látom a törekvést.
  Igen, a rendszerünk alkalmatlan a digitális oktatásra, én azon a márciusi péntek estén igentiszteltmélyentisztelt Miniszterelnök Elvtárs Úr bejelentése után keresztet is vetettem a magyar közoktatásra, és nagyjából az is történt, amire számítottam. Ez nem csak a tanárok hibája nyilván, mert azon az estén ilyet bejelenteni, hogy felkészültünk rá, jó vastag bőrre vall. Az meg még vastagabbra, hogy ezután ki merjük azt jelenteni, hogy siker. Az önállóan tanulni képeseknél ez működhet, főiskolán sok dolgot nem az előadáson értünk és tanulunk meg, de addig el is kell jutni. Nyilván egy elsőst az anyja is meg tud tanítani írni-olvasni-számolni, de nem biztos hogy annyi idő alatt, mint egy képzett tanár, idő viszont nincs rá.
  De az sem megoldás, hogy a rendszer alkalmatlansága miatt elintézzük azzal, hogy kiküldöm az anyagot, aztán kérem vissza időre kitöltve, olvasást levideózva stb. Az egésznek az igazi vesztese az az alsós gyerek, aki amúgy is leterhelt, de most még több anyagot kap. Általános elsőben nekem 30 éve nem volt soha 6. órám...

  Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

 • btprg

  tag

  Igen, szerintem is vicc ez az egész. De nincs olyan politikai erő, ami ellen merne állni a médiának köszönhetően hisztérikusan rettegő tömegek elvárásainak. Ha valaki azt mondaná, hogy legyen minden úgy ahogy előtte volt, és folytassuk a munkát, tanulást, akkor az olyan mintha öngyilkosságot követne el.

  "Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)

 • Dilikutya

  nagyúr

  Azt vettem észre, hogy sokszor a pedagógusok haladnak legkevésbé a korral. Ezért beszéltünk anno gimiben régivágású matektanárról, aki az érettségink idején, 2002-ben úgy festett, mintha az Abigélből vagy a Pál utcai fiúkból lépett volna ki.
  Hiába a számítógép, vagy a lehetőség, hogy legyen, nem tudja kezelni, de igaz ez pl. hivatalokra is, kvázi a munkaeszközhöz nem értenek, de ráfogják a Word-re, amiben határozatot ír, hogy az informatika, neki nem kell értenie hozzá.

  Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

 • doeeg

  senior tag

  LOGOUT blog

  "egyetlen óra sincs megtartva"
  Aláírom, én is több helyről hallom hogy email megy a szülőknek az anyaggal, aztán oldják meg. Ha így van kiadva "fentről", hadd ne legyen már a tanár hibája hogy így is csinálja. Ha a (online) személyes oktatás van kiadva neki, de ennek ellenére tojik rá és küldi ki emailben, nyilván nemcsak inkompetens hanem konkrétan rosszindulatú.

  " Miért? Mert az övét nem a szülei készítették el?" Igen, ez nekem is így volt 30 éve technikaórán. Igazságtalan, akár az élet. De a tanár a végeredményt látja, ami nem olyan jó mint a másiké, akkor nyilván nem értékelheti ugyanolyan jónak. Vagy lehet hogy a saját szubjektív módján simán csak k*cs*g, vagy nem ért hozzá, vagy nem érdekli, semmi nem kizárható, nyilván ismét az előző bekezdésem vége vonatkozik ezekre is.

  +(#18)
  Abszolút jogos amúgy a felvetés, hogy így másfél-két hónap alatt már illett volna legalább az alapokhoz hozzászokniuk.
  De a másik oldal hogy pl. én ugye IT-ban dolgozok, saját bevallásunk szerint nem vagyunk hülyék hozzá, mégis van hogy egy zoom vagy skype meetinget 5 embernek 15 perc elkezdeni, mert valakinél nem megy a headset, vagy ledobja a hálózat, vagy épp központilag sz*r az egész. Akárhogy is, akinek múlt héten mutatták meg ezt az egészet és nem tökéletes minden elsőre, meg tud vele szenvedni.

  És persze, nem általánosítok, van akinek nincs helye a tanári pályán, de abból kell dolgozni ami van, és a szülő sem teheti szét a kezét hogy "hát sz*r a tanár", legalábbis ha érdekli a gyermeke jövője.

  [ Szerkesztve ]

  El Hopaness Rom Tic || "Ma azért nem lövünk, mert vasárnap van!"

 • bkercso

  veterán

  LOGOUT blog

  Szóval, ha így van kiadva fentről, mit csinál egész nap a tanár? Tanítja a sajátját, miközben a többit nem? Vagy vasal?

  Miért megy valaki tanárnak? A jó fizuért? Vagy, mert máshoz sem ért...

  De a tanár a végeredményt látja, ami nem olyan jó mint a másiké, akkor nyilván nem értékelheti ugyanolyan jónak.
  Szóval egy technikatanár nem tudhatja eldönteni, hogy amit lát, az egy kisgyerek vagy egy szülő műve-e? Csak nem érdekli. Túlesik a napján azt' kész. Cinikusan viszonyul pici gyerekekhez. Minek ment tanárnak? --> Mert máshoz sem ért.

  zoom vagy skype meetinget 5 embernek 15 perc elkezdeni,
  Nem kéne meetinget tartani, közzé lehetne tenni videón is az órát. Úgyis YouTube bajnok a gyerek, legalább visszatekerné, ha nem ért valamit.
  És elég lenne évfolyamonként egyszer fevenni minden órát, nem kéne osztályonként. Megszervezhetné ez a sok birkaagyú tejbetök, igazgatónénivel az élen.

  Olyan harapható szintjét a tosza együgyűségnek, mint ami az altalános iskolai tanárokkal /igazgatókkal való beszélgetés közben tapasztalható, hála Istennek kevés helyen láttam. Van sok helyen persze, csak néznem nem kell.

  Mondtam is a gyerekeknek, mi a best practice az általánosban: valahogy túl kell rajta esni, miközben, ami érdekel, azt tanulni és szeretni kell tudni végig. Aztán már jobb lesz kicsit.

  [ Szerkesztve ]

  nincs aláírásom

 • bkercso

  veterán

  LOGOUT blog

  Olyan harapható szintjét a tosza együgyűségnek, mint ami az altalános iskolai tanárokkal /igazgatókkal való beszélgetés közben tapasztalható
  Ja: kis felsős korom óta így látom.

  [ Szerkesztve ]

  nincs aláírásom

 • t72killer

  titán

  LOGOUT blog

  Nagy lázongást keltett ez a mondat, de annyiban keljek védelmére: a szülő dolga, hogy a gyerkőcöt odategye az alakuló digitális oktatás elé. Karantén alatt egyszerűen nem lehet másképp, az iskola az egyik legrondább fertőzési vektor.

  Hogy ideális-e? Nézőpont kérdése, Ausztráliában, Kanadában, stb már sok évtizede megy távoktatás, uis a gyerkőcnek kicsit sok lenne minden reggel 400km-t gyalogolni a legközelebbi általános iskoláig. Az a rendszer is működött, pedig akkor még nem is volt internet.

  Mindemelett persze igaz, ez egy valós munkaterhelés az egyik vagy mind2 szülőnek. Fullos home office mellett nem megy, minimum az egyik szülő legalább félidőben szabad kell, hogy legyen.

  A kormányból ki kell verni, hogy a fizetett munkanélküli időszakot nyújtsák meg a járvány hosszának megfelelő időszakkal, azaz a legelső magyar esettől (márc 4?) számítva a korlátozások teljes feloldásáig. Ez már most is +2hónapot jelentene.

  [ Szerkesztve ]

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • doeeg

  senior tag

  LOGOUT blog

  Nagyon jó kérdés hogy mit is csinálnak most azok a tanárok, akik nem adnak órát. De szégyen vagy nem, ha nekem azt mondanák hogy most nincs projekt (= ne adjak órát), de fizetik hogy répázzak otthon egész nap és naponta küldjek egy emailt, én pontosan azt csinálnám.

  Főleg ha annyi pénzt és megbecsülést kapnék mint a tanárok egy része, biztos hogy lelkifurka nélkül tenném. Nyilván van oda-vissza összefüggés sokuk hozzáállása és a kapott dolgok között, nem ezt mondom, de nem is tyúk vagy tojás problémával állunk szemben.

  " Cinikusan viszonyul pici gyerekekhez."
  Mivel köteles osztályozni (ismét: rendszerszintű dolog), a jobb munkát jobb jeggyel kell hogy értékelje. Lehetne ötöst meg buksisimit adni mindenkinek, biztos nagyon motiváló, főleg annak, aki viszont tényleg kiemelkedő munkát végzett magától, és ugyanazt az értékelést kapja mint a (valóban) közepes tanuló.

  Kérdezze meg mindenkitől, akinek kicsit jobb a munkája mint a többieké, hogy ezt ugye anya csinálta? Az is jót tesz egy becsületesen és jól teljesítő gyerek lelkének.

  Igen, van aki csal. Bámulatos, pedig azt hittem hogy nincs olyan, hogy az életben valaki jogosulatlanul jut előnyökhöz :D

  A videóra vett órák ötletével egyetértenék, de gyanítom, nem úgy megy az, ha ilyen kézenfekvő dolog még senkinek nem jutott eszébe :) Bár itthon... nem csodálkoznék :D

  Mindegy, nem én váltom meg az oktatási rendszert, részemről megegyeztünk, csak nem értek egyet a "rossz hír hozóját lövöm le" szintű általánosítással.

  [ Szerkesztve ]

  El Hopaness Rom Tic || "Ma azért nem lövünk, mert vasárnap van!"

 • bkercso

  veterán

  LOGOUT blog

  szégyen vagy nem, ja :U Súgjak?
  Az. Más a munkahelyi munka és más egy osztálynyi gyerek lemaradása.

  Lecke: ha a lecke színvonala nagyságrendileg eltér az órai munkáétól, nem lenne szabad elfogadni. Szakmailag. Attól, hogy kevés a fizu, még a szakma az szakma kéne legyen.
  (Nyilván van olyan gyerek is, aki ügyesebb a szüleinél, tőle én sem kérdeznék semmit.)

  Amúgy meg nem csak objektív szempontok szerint kéne osztályozni, hanem mindenkit önmagához képest is alsóban. Igen: egy gyereket buksisimogatással lehet a legjobban motiválni. :K

  Videóoktatás: nem, királyi rendelet köti, hogy ilyet csak az index.hu-n keresztül szabad elkövetni. Ezért nem csinálják az iskolák.

  [ Szerkesztve ]

  nincs aláírásom

 • kolopele

  addikt

  Nekem két gyerekem van, és nejem történetesen vezetőóvónő, tehát pedagógus. Nekem nem probléma az, hogy itthon vagyok, addig tehetem ezt meg ameddig csak kell. Ő egy héten kétszer bemegy, mert 5-5 gyerek lehet csoportonként, négykor már itthon van, van ideje arra, hogy amihez ő ért (pl. szlovák, mivel szlovák az iskola is meg az óvoda is), abban átveszi a tanár szerepét valamennyire, ill. még a magyar irodalomban, nyelvtanban. Nekem ott az angol, a matek, a többi meg mind csak magolós tantárgy. Amikor készen vagyunk, megszerkesztem, elküldöm a képeket, kinek ahova kell, és ennyi. A házimunkaféleségekre meg vannak emberek :) Most lehet csak igazán érzékelni ebben a helyzetben, hogy mennyi megélhetési szülő is létezik kicsiny hazánkban, akiknek csak teher az, ha a gyerek otthon van, és foglalkozni kell velük (hozzáteszem, egy részük akkor sem tudna, ha akarna, mert még a 2+2 kiszámítása is gondot okoz).

  [ Szerkesztve ]

 • Aweriot

  veterán

  Gyűlölöm ezt az érvelést. Ha valamihez a nevemet adom akkor az rendesen meg lesz csinálva. Ha tanárnak mentem akkor nem hisztizek a szar bérem miatt, hanem teljesítem a gyerekekkel szembeni fellelőségem.

  "mindenki egy kicsit neonak érzi magát amikor először végigpörög az orra előtt egy apt update/upgrade"

 • Qtya123

  senior tag

  "Most lehet csak igazán érzékelni ebben a helyzetben, hogy mennyi megélhetési szülő is létezik kicsiny hazánkban, akiknek csak teher az, ha a gyerek otthon van, és foglalkozni kell velük"

  Egyetértek. Sokan azt hiszik, hogy a tanár azért van, hogy nevelje a gyereket. Ez elsősorban a szülő feladata, de fáradt, lusta, korlátolt hozzá, szóval oldja meg azt is a tanár.

  A háborgóknak:
  Miért lepődtök meg, hogy a tanárok haladnak a leglassabban a korral? Teljesen el van öregedve a tanári társadalom. A kutya nem megy tanárnak, hogy 20 év munka után akár a nettó 200e Ft-ot is megkeresse. :DDD Lassan csak a kontraszelektáltak száma fog köztük gyarapodni, mikor már mindenki is többet keres náluk.

  Meg lehet nézni hány %-ot csökkent a tanári karokra a jelentkezés. Ez csak rosszabb lesz, ha így marad a bérük. Aki meg végez annak 90%-a kis pénz kis foci elvet fogja követni. (vagy lelép gyakorlatilag bármilyen munkakörbe, mert kb minden jobban fizet). A maradék 10% lesz az elhivatott turbó, aki este 11kor még készül a másnapi órájára. Csodálkoztok?

  [ Szerkesztve ]

 • Narxis

  nagyúr

  Persze, nem muszáj tönkremenni de csak az lesz kisegítve aki kormányközeli. Jó példa erre a kormány új javaslata ahol komplett ipari parkokat vehetnek el a helyi önkormányzattól és átadják a megyeinek, az csak egészen véletlen egybeesés, hogy a megyei önkormányzatok(még) fideszesek, sajnos sok lett a bűnös város, település ősz óta úgyhogy muszáj velük leszámolni, nem volt elég a gépjárműadó 70%-át elvenni tőlük és bevezetni az ingyenes parkolást. Senkinek egy szava nem lenne ha ez a pénz mondjuk arra menne, hogy a 3 havi álláskeresési járadékot 6 hónapra emeljék vagy egyéb munkahelyteremtésre, megmentésre de bicskanyitogató mikor még ilyenkor is a sportra milliárdos összegek mennek el és kilóg a lóláb azzal kapcsolatban, hogy kik az elszenvedői. Lásd gödi samsung gyár. Nem baj lesz még plakátolás is ahol százmilliókból kiplakátolják az országot, hogy milyen jó nekünk.

 • bkercso

  veterán

  LOGOUT blog

  Mi a bajod a kommunizmussal? Vagy nem történelemről beszélsz? :((

  nincs aláírásom

 • Fred23

  veterán

  Kormánytól függetlenül undorító, mikor túltolják a politikus maxilőcsök a propagandát. Két perce dobott fel nekem a YouTube egy Orbán videót a segítő munkahelyteremtésükről. Igen, a YouTube! Amennyit ezek propagandára költenek (persze közpénzből), már magában arról győz meg, hogy baj van a rendszerükkel. Biztosan érdekében áll sokaknak, nekem se probléma a rendszerük anyagilag, de ideológiailag szerintem már vállalhatatlanok. (Sajnos nem sokkal jobb az ellenzék sem összefogva, egyben. Egy fokkal azért talán-talán.)

  Meg is nézem mostantól, milyen böngészővel és reklámblokkolóval megyek fel legközelebb, illetve izzítom sokhoz a Youtube Vanced-et. (4-5-6 böngészőt használok folyamatosan, talán nem kéne.)

  [ Szerkesztve ]

 • Bibby

  addikt

  "Júniusban indítom be újra a céget, akkor telik le a 2 hónap bezárás, ami fizetett szabadságot jelentett minden dolgozónak"
  "akkor viszont jövő évig szünetelni fogunk. Szerencsére ez sem fog problémát jelenteni."

  Aham, ez olyan szokványos meg gyakori, hogy nulla bevétellel fizetgetem a dolgozókat meg minden közterhet ameddig csak kell.
  Nem is értem, miért nem csinálja ezt mindenki? :DDD

  "A házimunkaféleségekre meg vannak emberek "

  Ok, te tuti valami troll vagy. :D
  Majd javaslom néha kukkants le a rózsadombról a kisemberek közé, ha van szabadidőd. ;)

  Ελευθερια η θανατος

 • kolopele

  addikt

  Nulla bevétellel valóban nem, csak tudod létezik olyan is, hogy az ember mire túllépi az 50 évet mondjuk, képes volt annyit megtakarítani, hogy akár éveket is kihúzzon ha kell. Ugyanez igaz az olyan cégekre, gyárakra, amelyek szintén komoly anyagi vonzattal bírnak, és lényegében nem a kormánytól függnek. Van ilyen, szóval te is szétnézhetsz kicsivel jobban, mielőtt trollozni kezdesz ;)
  Narxis: Ez igaz, de csak abban az esetben, ha kormánytól függsz, ellenkező esetben más a helyzet.

  [ Szerkesztve ]

 • Zolik

  senior tag

  Én már szándékosan nem is reagáltam rá.
  Tényleg elég "életszerű", hogy 2 hónapra elég az éves szabija valakinek úgy hogy egy napot se dolgozik... Ha 20 nappal számolok (és azzal hogy idén 1 napot se vett ki még) akkor se lenne elég 2 teljes hónap lefedésére és akkor hol van még az év hátralevő része?

  A házimunkára is szigorúan csak napi bejelentésű alkalmi munkavállaló "emberek" járnak gondolom...

  Elnézve csak a tech cuccait nem vagyok meglepve a hozzászólásán. Nem irigylem, csak ne olyan ossza az észt akineki a tv-je többe kerül mint valakinek az autója..

  '' Árpád biztos jó munkásember..., vót valamikó ''

 • kolopele

  addikt

  Jól látod. Az oviban is már azt várják el a "szülők", hogy késsel-villával enni is a pedagógus tanítsa meg gyerekeiket. Aki nem szívvel-lélekkel csinálja ezt a pályát, az ott is hagyja, én is mondtam már nejemnek, hagyja az egészet a francba, mit kínlódik azért a nettó 280 valahány ezerért, de szereti csinálni, még ha olykor úgy is érzi, elege van az egészből.

 • Ha elfogy a szabi, jobb helyeken adnak "pihenőnapot", amire megkapod a rendes pénzt, cserébe túlórákat, szombatokat "ingyen" végzel. :)

  Legyen tánc! Univerzális balhé! Zárcsökkentés! Ki lehessen érdemes lenni menni a parkba!

 • kolopele

  addikt

  Mindig a vezető, vagy a tulajdonos dönt arról, mennyi időre adja meg a szabadságot, vagy hívd pihenőnapnak, ahogy jobban tetszik. Amennyiben a termelés megkívánja valóban le kell dolgozni, de el is lehet tekinteni ettől. Jelen helyzetben előre azért teljes biztonsággal nem lehet elkönyvelni melyik alakítja a forgatókönyvet, de azért aki 30 éve benne van, jobban átlátja mint aki sosem volt.

 • Zolik

  senior tag

  Jól írod jobb helyeken (állás idő), de ha nincs munka (megrendelés) akkor nem lesz mit ledolgozni. Meg ez se túl legális. Tudom hogy sok helyen még divat a "csuszó", de kapsz egy ellenőrzést aztán lehet magyarázkodni. Meg a fő kérdés, hogy meddig lehet ezt csinálni? ok két hónap? de mi van azokkal a cégekkel akiknek két hónap után se lesz meló? és ugye itt a cikk a fiatalokról ír, pályakezdőkről, nem 50+ éves emberekről akiknek van valamennyi megtakarításuk..

  '' Árpád biztos jó munkásember..., vót valamikó ''

 • Dilikutya

  nagyúr

  Persze, az a szülő dolga. Csak épp nincs alakuló digitális oktatás. Annyira digitális, hogy ő megkapja digitálisan, leadja analóg, aztán digitálisan visszaadja az eredményt a tanárnak. Ez nem digitális oktatás. Nincs a képletben benne a tanár által hozzááadott érték, és itt most mindegy, kinek a hibájából. És amíg ez így van, ne kommunikálja nekem OV, hogy ez egy sikertörténet, mert nem az.
  Nyilván a szülő felelőssége sokkal nagyobb, mint bármikor, csak én azt látom, hogy igazából majdnem csak az övé sok helyen.

  Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

 • #42
  2 éves munkaidőkeret van, így lesz időnk, alkalmunk ledolgozni a felgyülemlett állásidőt. :)
  Én is fiatal vagyok, és nekem ez a szerencsém a munkahelyemen, hogy a cég bírja, hogy már 2.5 hónapja alig-alig dolgozunk valamit, de most már beindulni látszik..

  #41
  Nem fogják nálunk sem a végsőkig húzni, mondta is a fényben járó nagyfőnök, hogy ha még Júniusban sem indul be a 3 műszak, akkor pápá 18-20 ember.. :)

  [ Szerkesztve ]

  Legyen tánc! Univerzális balhé! Zárcsökkentés! Ki lehessen érdemes lenni menni a parkba!

 • kolopele

  addikt

  Sosem lehet tudni. A "fényben járó nagyfőnököké" minden felelősség, meg az is, lesz e munka akár egy hónap vagy tíz év múlva is. Az a baj, hogy a magyarok zöme úgy tekint ezekre az emberekre, mintha beültették volna őket a bársonyszékbe, és semmihez nem értenének. Nem minden a politikai hovatartozásról szól ;)

 • Semmilyen negativitást nem rejtettem e mögé a megnevezés mögé, mi szimplán poénból hívjuk így őt(őket). :D Egyébként egy nagyon korrekt embernek tartom a cégvezetőnket, sohasem kertel, nem keres kibújókat, mindig arcba megmondja, mi a helyzet. Neki köszönhetjük, hogy még senkit sem kellett tőlünk elbocsátani. :)

  Legyen tánc! Univerzális balhé! Zárcsökkentés! Ki lehessen érdemes lenni menni a parkba!

 • Narxis

  nagyúr

  "Nem minden a politikai hovatartozásról szól"

  Így van, meg kell kérdezni Bige Lászlót.

 • Bibby

  addikt

  És továbbra sem érted miről van szó igaz?
  Valóban, a nagy múltú/óriáscégek ki tudják húzni simán.
  Az egyszeri vállalkozás, amiből mondjuk a tulaj szerényen megél, meg fizet tisztességgel két-három-tíz alkalmazottat, az mit csináljon bevétel nélkül? Éveket is húzzon ki...hol élsz te?

  Épp be nem nyögted eddig, hogy aki nem tud megélni bármeddig a megtakarításaiból, az annyit is ér... :W

  Ελευθερια η θανατος

 • spirit007

  senior tag

  Én pont ezeket élem meg.
  És sok gyerekes szülő is!
  Leírtam már itt és más fórumon is - de nem voltam népszerű ... :D
  Nálam a két gyerek (9 és 13) folyamatos kontrollra szorul.
  Következő a helyzet:
  Kisebbiknek -mintha lenne iskola- full tananyag átküldése (nem leadása!) + heti 4-5 online óra + minden napra több órányi HF.
  Nagyobbiknak -mintha lenne iskola- minden nap 2-3 online óra , esetenként dolgozatírás/feleltetés + HF + minden hétre tantárgyanként egy házi dolgozat (!!!)
  Mindeközben én HO-ban dolgoznom ráadásul jó sokat :)
  Nálam 2 dolog verte ki a biztit már úgy április elején kb. 2hét maradjatok otthon után:
  1. Tanítónéni : deügyesekezekagyerekek', hogy önállóan feldolgozzák a tananyagot !
  2. Munkahely: tekintettel kell lennünk a szorongó/depis kollégákra akik mellőzöttnek érzik magukat miközben otthon ülnek...
  :Y :Y :Y

 • kolopele

  addikt

  Nálunk nincsenek online órák, csak a napi tananyagot kell leírni a füzetbe, ill. át kell küldeni a házi feladatokat, házi dolgozatokat, meg a redmenta keretében témazárók vannak. Az online nem igazán kivitelezhető jelenleg még, messengeren van néha egy-egy feleltetés.

Hozzászólok Aktív témák