- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
IP1954
aktív tag
válasz chatran #5048 üzenetére
Köszi a válaszokat, a pc nem opció, mert 80 w-ot eszik kikapcsolt monitorral.
Ez egy nagyon jó érték.
Szerintem az a havi 300 forint (napi 3 óra használat mellett) rosszabb helyre is elmegy.
A csendes gépem fogyasztása alig kevesebb, 60-65 Watt.
Ha a Routert nem kapcsolgatod többet fogyaszt egész nap, mint a PC 3 óra alatt. -
blakey
titán
válasz devil-k #5053 üzenetére
Rohanni nem, ha nincs HDR10+ készüléked, akkor valószínűleg felesleges lecserélni egy 2021-es modellt. A zöldesség 420-ban nem annyira feltűnő, RGB-ben meg nincs. Szóval van megoldás arra, hogy némileg jobb legyen. Egyelőre a 2021 és a 2022-es készülékek ua. tudják, utóbbin még nem feltétlenül jó az Infuse, illetve maga az OS sem jobb a 2021-esen futóhoz képest.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Ear001
addikt
Az egyszerű NAS a legolcsóbb és még energiatakarékos is, de arra időnként másolni kell a megnézendő anyagot.
Nem biztos. A legtöbb NAS tud letöltést/torrentet, ami ha kész, bekerül a fájl egy olyan mappába, amit a Plex/Infuse folyamatosan figyel, és automatikusan megjelenik az elérhető anyagok között. Mindehhez semmilyen számítógép sem kell, és egy csomó NAS akár telefonról is konfigurálható, vezérelhető.
-
TheMarci
addikt
Egy Synology 115J-t használok, ami már nem mai darab, jelenleg 75 torrentet futtat, közben időnként ment egy Windows PC-ről, de még így is tudok az Apple TV-n, meg egy tableten filmeket nézni róla. Webes felülete nyilván nem a leggyorsabb, de a célnak bőven megfelel.
Do You Dream?
-
csaba1203
addikt
Sziasztok!
Ma én is felraktam kíváncsiságból az Infuse-t. Rögtön az elején el is akadtam. Az megvan, hogy látja a MacBook Air-em de kéri a felhasználónév jelszó párost.
Ide mit üssek be tulajdonképpen?
Bocsi a láma kérdésért.
Próbáltam Apple jelszó párost azzal nem ment. -
blakey
titán
válasz csaba1203 #5059 üzenetére
A Macbook Air felhasználónevét és jelszavát.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Ha lehetőséged van rá, akkor megnéznéd a következőket?
Videobeállítások alaphelyzetbe állítása, majd az SDR 420-án hagyd, vagy tedd arra, nézd meg HDMI capture-rel, hogy mi a helyzet, majd ha van iPhone-od akkor kalibráld és úgy is nézd meg. A lényeg, hogy a 444-et ne próbáld ki.
-
blakey
titán
válasz csaba1203 #5062 üzenetére
Azért csak tudod a saját géped felhasználónevét és jelszavát, ebben más nem tud segíteni.
macOS - System preferences/Users & Groups és a bal oldali sávban látod az admin felhasználó nevét.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
bala6120
senior tag
Tegnap megrendeltem a 128 GB-os verziót, ma be is üzemeltem. Pazar é|mény ezt is használni Philips 55OLED706-on.
Nappaliban a 2021-es verzió egy LG 43UM7450-en üzemel kifogástalanúl.
Érzésre az újabb talán gyorsabb. -
Simtu
senior tag
Sziasztok!
Nemrég érkezett meg az új modell. Eddig nagyon tetszik, google chromecastot váltott. Amit viszont nem találok, és az előzővel működött: hogyan tudom ki/bekapcsolni vele a tv-?
A google-ön volt egy dedikált gomb, ami itt viszont csak magát az apple tv-t kapcsolja. -
djnice
veterán
-
blakey
titán
Ahogy a CoreELEC-nél is, ott is 12/422 megy ki, de számomra nem gond. CE 20 alatt pl. nem működik a 420, egyszerűen nincs kép. A CE/Kodi is úgy módosult, hogy bizonyos esetekben más jelet küld, mint korábban, ha Auto- van, akkor korábban 4K HDR10 60 fps esetén 10/420-ra váltott, most 12/422-re. Össze -vissza variálnak a fejlesztők, szerencsére nem vészes a dolog
-
blakey
titán
+ a Sony X700-as is előnyben részesíti a 12/422-t. Egy ideje úgy érzem, hogy inkább ebbe az irányba haladnak a fejlesztések.
-
djnice
veterán
Na megnéztem. 4K SDR-ben 4:2:0 csak és kizárólag 50/59.94/60 Hz esetén megy ki. Ahogy frekit vált 30/29.97/24/23.976-ra, máris 4:4:4 lesz a kimenet.
1080p-nél fixen 4:4:4 a kimenet.
Szóval olyan nincs, hogy SDR filmet 4:2:0-ban küldünk ki, max 4K 60 Hz-en.
HDR esetén viszont mindig 4:2:2 12 bit lesz a kimenet.
Amúgy a HDR-nél vannak egyéb bajok is a chroma-n kívül, összességében rosszabb a képe mint a 2021-nek: [link][ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Na megnéztem. 4K SDR-ben 4:2:0 csak és kizárólag 50/59.94/60 Hz esetén megy ki. Ahogy frekit vált 30/29.97/24/23.976-ra, máris 4:4:4 lesz a kimenet. - mindig is így volt, a 2021-es is pontosan így vált, hiába állítod be pl. az RGB-t, lesz ami YCbCr 444-ben fog menni. Amúgy, ahogy írtam, egyik lejátszó sem követi tűpontosan a szabályokat, CE is eltérően viselkedik, a Blu-ray lejátszó is, úh. én kibékültem a 12/420 vagy 12/422-vel, a TV-k úgyis inkább a 422-t kedvelik illetve nincs szükség 420-nál jobbra, minden anyag ebben készül.
HDR esetén viszont mindig 4:2:2 12 bit lesz a kimenet. - igen, de ez már CE-és a Blu-ray lejátszómnál is így van.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Amúgy a HDR-nél vannak egyéb bajok is a chroma-n kívül, összességében rosszabb a képe mint a 2021-nek: [link]
- ezt én is megnéztem a Philips OLED-en, és nincs ilyen sávosodás. SDR-t is megnéztem, ott is rendben van.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
-
vtechun
veterán
Van egyszerű módja kikapcsolni a mozgó hátteret a kezdőképernyőn? Rohadt idegesítő, főleg amikor hangja is van. Köszi!
-
IP1954
aktív tag
Van valamilyen ötletetek, hogy miért esik szét a kép Apple TV 4K médialejátszón?
A kép felső 10-15%-a látszik, a többi egyszínű zöld.
A határvonal kockásodik.
Dune médialejátszón, a tévé sajátjával és számítógépen jó.
Mi zavarhatja az Apple készüléket, esetleg melyik beállítás okozhatja?Példák az érintett anyagokra:
Inspector.George.Gently.S06.COMPLETE.1080p.VIAP.WEB-DL.H264.DDP2.0.HUN-Jocika
(Az összes évad ilyen.)
School.Of.Magical.Animals.2021.1080p.TVGO.WEB-DL.AAC2.0.H264.HuN-B9R[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
blakey
titán
Megnéztem az anyagokat, hibátlanul megy, tehát nem szoftveres probléma. Kábel, HDMI port (TV vagy lejátszó) hibára gyanakodnék.
-
blakey
titán
Próbáld meg úgy, hogy a videobeállításokat alaphelyzetbe állítod, majd csak a dinamikatartományt és a képkockasebesség egyeztetést kapcsolod be.
-
IP1954
aktív tag
Teszt 3 tévével, 3 kábellel, 2 Apple Tv 4K lejátszóval.
Tévék: 4K/DV + 4K/HDR + HD
Kábelek: Delock Slim Metal HDMI 2.0 Premium 4K 2m
Plusz a videobeállítások alaphelyzetbe állítása.
Az eredmény ugyanaz.
Csak nem rossz mind a három kábel, tévé és a kettő Appe Tv 4K.
Mivel nálad jó, mégis itt lehet valamilyen hiba, de tanácstalan vagyok.
Eddig három anyagnál volt ez a jelenég.
A már korábban említett kettő mellett még ennél a sorozatnál fordult elő:Agatha.Christies.Hjerson.S01E06.1080p.WEB-DL.H264.HUN-Jocika
(Itt nem zöld, hanem valamilyen lilás szín volt.)
Minden más jó, pedig igen nagy fogyasztó vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Ezt is megnéztem, semmi probléma, Apple TV 4K 2022.
-
Imi1981
veterán
Én még mindig a gyenge minőségű netflixet nézem Apple tv 4k 2021-en . Most kezdtem el nézni az 1899 sorozatot és borzasztó a kép full hd tévén. Már azon gondolkodom gyári alapra állítom hátha megjavul. Ez a legjobb Tv boxom erre most a netflix ilyen pocsék kb 480p (nem tudom pontosan csak így ránézésre) . Nagyon idegesítő ! Várom hogy frissítésék a netflix alkalmazást erre persze hogy ilyenkor nem jön frissítés ami hátha javítja.
Valaki aki tájékozottabb látott erre panaszt máshol? Nem hiszem el hogy csak nálam ilyen. Persze nem sűrűn fordul elő, hogy full hd tévén apple tv 4k 2021-et használnak.
-
Imi1981
veterán
1000/1000 megabit és lan. 4k előfizetés a legnagyobb csomag. Van két másik Tv boxom (shield tv és mi box S ) és azokon gyönyörű full hd a kép netflixen. Apple tv-n lett valami valamikor mert 1-2 hónapja még tutira jó volt. Kiábrándító most sajnos. Na meg Disney+ és Prime video és HBO Maxon szintén gyönyörű a kép! Szóval itt valószínűleg a netflix a ludas. Lehet azért egy gyári alapra állítást megpróbálok .
Gyári alapra állítás után mikor bejelentkezek vissza állít mindent iCloud-ból ? Vagy ez nem olyan mint az iPhone?
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
Minden Tv boxnak megvan a helye . Nem egy tévén használom az összeset csak tesztelés miatt hoztam át őket. Nincs frissítés netflixre és újra telepítem már de semmi haszna nem volt . Ki tudnám cserélni shieldre de jobban szeretem az apple tv-t ! Csak a netflix nem jó egy ideje . Hétvégén gyári alapra állítom hátha , bár nem fűzök hozzá sok reményt mert szerintem nincs köze hozzá de ki tudja hátha mégis.
-
IP1954
aktív tag
-
Kerio
őstag
válasz Imi1981 #5090 üzenetére
Szintén, 1899-et néztem Apple TV 4k 2022, LG C1 OLED TV. Nagyon gyenge a kép, főleg ott látszik, ahol sötét van, sávokban sötétedik a kép, mintha valami feketés/zöldes hullámok lennének rajzolva a sötét égre, semmi átmenet (1.rész 41-43. perc). Nem tudom másképp megfogalmazni. Firestick-en, KODI-s Netflixen nincs ilyen gond. Nálam is a legnagyobb Netflix előfizetés van.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
-
Imi1981
veterán
Na ez érdekes mert te 4k tévén nézed . Ha ott sem jó akkor annyiban nyugodtabb vagyok, hogy nem csak nálam rossz 😄. Én minden sorozatnál) azokkal teszteltem) észrevettem a különbséget shield javára! Némelyik sorozatnál óriási különbség volt némelyiknél kevésbé észrevehető de azért mindegyiknél látszik. Nálad is vagy csak az 1899 sorozatnál?
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest