Hirdetés

 • hcl

  nagyúr

  LOGOUT blog

  Nem kicsit. Nagyon lényeges fejlesztések történtek, de én is azt látom, hogy nagyon sok minden elmaradt a MS miatt, és amúgy az egész iparág egyre inkább az apró lépésekre áll rá, mert kis lépésekkel több lét lehet kihúzni a userek zsebéből. És ez marhára nem jó.

  Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

 • Nálatok nem, ez csodás, nálunk a legutóbbi frissítés óta bűn lassú. Nálunk egyen gépek vannak egyen frissítésekkel, Enterprise rendszerrel. Előre tesztelnek minden frissítést. Nyilván nem a képnézegető lesz amit az IT tesztelget, de szerintem ez gáz. Tovább a képnézegetőnél. Az milyen képnézegető aminek a menüje beletakar a megjelenített képbe másodpercekig, majd van amikor eltűnik a menü van amikor nem, és ez teljesen össze vissza produkálódik, vagy eltűnik de a gombok működnek és ha odakattintasz akkor elforgatja a képet. Aztán eltűnik a menü de nem tudod visszahozni mert nem reagál a klikkre. Vagy a billentyűzettel akarsz belenagyítani a képbe és a plusz mínusz gombokkal nem működik, alap. Nem látod hány százalékos a nagyítás. Nyomtatni ne akarj értelmesen, mert a nyomtató beállítás paneljét el sem éred, nyomtatásra marad a paint. Szóval ennyit a használhatóságról. Aktuális képméretben akarsz megjeleníteni valamit, ráközelít majd elfelejteni frissíteni a képet és homályos marad a kép. Ez van, erre nincs magyarázat, ez kulimunka. A paintről se beszéljünk mikor látod a képen hogy két vonal összeér elmented és képnézegetővel látod hogy elvannak csúszva a pixelek. Vicc az egész. Win 7 alatt sose foglalkoztam a képnézegetővel, ment az alap és kész, cégnél egyszer nem jutott eszembe hogy milyen jó lenne ha Irfanview-al tudnám nézegetni őket. Képekkel is dolgozom sokat melóban.
  A másik, hogy neked megy, nekem nem, tök mindegy mi van, de valahol, valakinél, valamiért szar van a palacsintában. Ha az ember körülnéz net szerte, akkor rengeteg ilyen és ehhez hasonló probléma van. Ami annyit jelent, hogy sok szar van a palacsintában. Az hogy nálad/tok jó nem azt jelenti hogy minden jó, az hogy nálam nem jó nem azt jelenti hogy minden rossz, de probléma van, felesleges tagadni, csak mert nálad nincs. Mellesleg a saját gépemen most direkt megnéztem és nem lassú.
  Pont az a probléma hogy nem felel meg már a célra sem, mert várni kell a képekre, a képforgatás egy másik 5-10mp.

  Igen, egy normális cégnél van rendszergazda. Ennek ellenére, hibák becsúszhatnak illetve nem minden cégnek van pénze Enterprise változatra, hozzáértő szakemberekre.
  A kosármeccset senki se nézte be. Általában a windows operációs rendszerek alatt letiltott frissítésekről volt szó, még winxp is feljött a beszélgetésben mint példa. Én is csak egy példát hoztam, mi az oka hogy letiltja valaki, mint én is, a frissítést. De akkor maradok 10-nél, hogy félreértés ne essék. Pl február, október, május, vagy ugye mikor frissítések után némely alapértelmezett program visszaáll egy Microsoft-os megoldásra. Én pl W7 alatt semmi mást nem frissítettem csak a "kötelező" foltozásokat, de nem is voltak anomáliák (igaz SP1 után váltottam), mégis védett volt a rendszer.

  [ Szerkesztve ]

  Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

 • CPT.Pirk

  Jómunkásember

  LOGOUT blog

  Én arra nem találtam megoldást, hogy miért megy baromi lassan az előnézeti képek generálása Win10-en. Van egy sok képes mappám, azt kb. mindig elkezdi a nulláról indexelni, de baromi lassan. Win7 gyorsan csinálta (és csak egyszer, nem folyamatosan nulláról), Linux is gyorsan csinálja, de a 10 nem. Dunno wtf.

  [ Szerkesztve ]

  Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

 • King Unique

  nagyúr

  Csak azt felejted el, hogy attól mert ezt tapasztaltad, ez van nálatok, még nem mindenkinél és nem tudsz ez alapján általánosítani... Pláne nem minden verzióra vonatkozóan, mivel több van a 10-esnél és az újabbaknál pont hogy fejlődés volt ilyen téren. Az pedig mese, meg inkább szubjektív vélemény, hogy nem alkalmas a képek megjelenítésére és lapozása, mert pont hogy igen, sőt többet is tud annál. Ha nem lehetne vele megnyitnia képeket, meg irreálisan hosszú ideig tartana, max. akkor lehetne ilyen kijelentéseket puffogtatni, addig viszont nem...

  Ha már ilyen alapon vesszük, akkor ennyi erővel más Windows rendszerek frissítéseinél is becsúszhatnak hibák, ennyi erővel a többinél is lehet random példákat találni a neten, szóval ezt megint nem tudod csak a 10-esre általánosítani... Az pedig már az adott cég baja, ha nem tud megfelelő szakembereket alkalmazni a frissítések telepítésnek menedzseléséhez, telepítés előtti teszteléshez. Meg ahol ezzel sem foglalkoznak, ott lehet egyéb hiányosságok is akadnak... Az pedig az előző válaszban már volt szó, hogy a Pro kiadásban is van egynéhány eszköz, amivel konfigurálható, halasztható a frissítések telepítése, ha már nem mindenhol van Enterprise.

  Egyébként meg teljesen felesleges itt erőlködni és magyarázni, mert ezen a platformon egyre inkább a Windows 10 a jelen, ahogyan a jövő szintén. Ellenben a Windows 7 már megindult a lejtőn és pár éven belül megy az XP után... A cikk alapját képező + 3 éves fizetős támogatással sem fog nyilván minden cég szórakozni, sok helyen már eddig is átálltak a 10-esre, ahogyan fognak is még valószínűleg.

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  nagyúr

  Plusz ha már képnezegető, akkor ez a menü megint csak szőrszálhasogatás... Van mondjuk teljes nézet is benne és akkor nem jelenik meg a menü, max. ha odahúzom ez egeret. A nyomtatás pedig megint nem éppen úgy van, vannak ott alapvető és további beállítási lehetőségek is. Szóval szerintem és számomra (is) megfelel a célra és jobb, többet tud, dizájnosabb, mint a régi verzió, még ha te az ellenkezőjét mantrázod is...

  A 7-est meg inkább hagyjuk, elég elavult rendszer már több szempontból is és van egynéhány hiányossága, sőt a jövőben egyre több lesz... Gyakorlatilag pl. a külső SSD meghajtóimat sem tudom vele teljes értékűen és normálisan használni. Aztán Windows To Go-t sem támogat, ami ráadásul vállalati környezetben is aktuális lehet. Az UEFI támogatása pedig megint nem teljes és már most is egyes újabb vasakon max. csak CSM módban lehet telepíteni. Ha pedig az Intel majd meglépi ezt, akkor azokon a hardvereken megint nem nagyon fog labdába rúgni...

  [ Szerkesztve ]

 • X Factor

  addikt

  Thumbnail cache törlését kapcsold ki.

  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\VolumeCaches\Thumbnail Cache

  legyen 0.

  I was there the day that Horus fell

 • Hallod. Én használom minden nap. Kiszálltam, mert se eleje se vége annak amit mondasz.
  "ez van nálatok" meg egy vagon másik arcnál/cégnél. Hagyjuk egymás. Pont ezt mondom azért mert nálatok megy még nem oké. Tudod hányszor esik meg, hogy nem tudják kollégák úgy kinyomtatni a cuccost ahogy akarják mert nem lehet megnyitni a nyomtató menüjét, nem egy 5000fot-os deskjetre nyomtatunk sok tálcás színes lézerekre tűzőgéppel hajtogatással. De olyat ne akarjá mer oda nincs menü. Ellenben a W7-ben a régi képnézegetővel ez nem volt még csak kérdés sem, mert minden működött. Érted?
  Nem akarok teljes nézetet, csak megynitok csekkolni valamit, hogy jól van-e vágva. Ennyit akarok. Ehhez minek a teljes kép? Totál képtelenség. A lapátolás ordít és a design eröltetése.

  Pont ezért tiltották le, nemtom mi van. Erről beszéltünk példák jöttek fel miért nem. Ennyi.

  Engem nem érdekel mi és miért megy a lejtőn. Azért azt is meg lehet érteni hogy valaki lejtő nélkül tud futtatni egy x-y gépen w7-et mindenféle probléma nélkül. Egyszer egy hardver váltásnál majd eljő az idő mikor jön az oprendszer váltás ez tény, de ha nem szükséges akkor minek?

  [ Szerkesztve ]

  Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

 • King Unique

  nagyúr

  Ennyi erővel használom én is minden nap, otthon és egy ideje már melóhelyen is. A "nálatok" példákat pedig te kezdted el erőltetni és az alapján lényegében általánosítani, holott nem igazán lehet, ahogyan 1507-től 1809-ig sem és pláne nem a jövőbeli verziókra is vonatkozóan. A 7-esen minden ment és jobb volt példákat "nálatok" pedig megint inkább hagyjuk, mert megint nem általánosítható mindenhol, mindenkire vonatkozóan... Meg ha máshogyan látom és pláne máshogyan tapasztalom pl. a képnézegető használatánál is a dolgokat, akkor hadd engedtessék már meg, hogy azt írjam le és ne arra bólogassak erővel, amit állítasz... Ha nem tetszik, akkor nem kötelező itt írogatni és tényleg jobb, ha hagyjuk. Meg ráadásul nem is én kezdtem, az meg a másik...

  Egyébként meg az egészben az a legszebb, hogy tök mindegy mit írsz, attól még jövőre ugyanúgy megszűnik a W7 kiterjesztett támogatása és extra támogatás formájában továbbra is csak max. 3 év lesz és kizárólag csak fizetős formában. Ami alatt érdemi fejlesztést ugyanúgy nem fog kapni a rendszer, csak szimpla biztonsági javításokat és ugyanúgy elavult, illetve még elavultabb lesz. Meg a hardvergyártók ugyanúgy tesznek majd rá magasról, ahogyan már most is egyre többen. Szépen, fokozatosan pedig egyre inkább háttérbe fog szorulni, ahogyan az XP is. Szóval kár a gőzért...

  [ Szerkesztve ]

 • A máshogy látás, és az hogy nem lehet a nyomtató tudását kihasználni az két külön dolog. Konkrét hibát hoztam fel a photos alkalmazásra. Egy tényt, ami miatt egy funkció halott. Ami mellé jött a belassulási agyrém ami csak sok embernél van jelen, de mivel a sok semmit se jelent, nincs mögötte érték százalékszám és hivatalos adat, ezért az nincs számodra. Itt nem az a probléma hogy x-y program szar, hanem hogy volt előtte egy másik amivel az volt a fő gondja a Microsoftnak, hogy nem passzolt a képi világba, vagy valami marketinges kitalálta hogy kell új de nem volt kész megoldás idejük meg nem volt csak összelapátolni valamit. Míg a programról beszélek mégsem az a lényeg, hanem az ami mögötte van. A program csak egy példa arra hogy mi a cég hozzáállása problémákhoz.

  Számomra amikor egy vitában a "minden" és "semmi" szavak feljönnek ott vége a sztorinak. Egy szóval sem említettem hogy minden jó volt és hogy most semmi sem jó. Általában nem voltak anomáliák amíg korlátozni tudtad a frissítéseket biztonsági foltokra. Ennyi. De miért kellene nekem bármi más is azokon kívül hogy biztonságos maradjon a rendszerem?

  Mi lenne ha azt írnám "Ha neked nem tetszik amit írok nem kötelező ide írogatnod neked sem.", na ennek így semmi értelme, látod?

  [ Szerkesztve ]

  Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

 • CPT.Pirk

  Jómunkásember

  LOGOUT blog

  Végigfutva ezt: https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-windows_install/stop-windows-auto-deleting-thumbnail-cache-revised/5d09ef73-7777-4d59-8e47-965379fb91f0, inkább nem foglalkozom vele. Per pillanat csak egy tervező progi miatt indítok néha Windowst, de lassan az is meg fog oldódni, így annyira nem izgat.

  Maga a thumnail generálás lassúsága az, amit nem értek. Elég jó géppel rendelkezem ahhoz, hogy ne 1-3 másodperc per kép legyen egy thumbnail legenerálása W10-en...

  [ Szerkesztve ]

  Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

 • PuMbA

  félisten

  HDD-d van? Nálam "ócsó" 2 mag 4 szálás Pentium procival SSD-n pillanatok alatt meg van a thumbnail generálás :)

  [ Szerkesztve ]

 • CPT.Pirk

  Jómunkásember

  LOGOUT blog

  Ez egy SSHD, a rendszer meg SSD-n van. De nem a hardver lassú, mert csak W10 alatt ilyen nehézkes ez.

  Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

 • King Unique

  nagyúr

  Nem, te konkrétan azt próbáltad általánosítva bemesélni, hogy a fényképek alkalmazás alkalmatlan a képek megnyitásához, lapozásához és nyomtatásához, ami nyilván nem igaz. Ez pedig egyrészt nem máshogy látás kérdése, pláne ha konkrétan használom, kipróbálom ezeket és az ellenkezőjét tapasztalom. Másrészt ha még akár alapot is adnánk neki, akkor sem tudod minden verzióra és pláne nem a jövőben megjelenő újabb buildekre általánosítani, az meg a másik. Mert ugye a W10-et legalább folyamatosan fejlesztik, ellenben az avítt 7-essel...

  Azokat a szavakat meg pont magad emlegetted korábban is 1 hsz-en belül, ennyi erővel már akkor befejezhetted volna, ha most erre hivatkozol... A frissítéseknél pedig az láthatóan nincsen meg, hogy egy ideje már kumulatív nemcsak a 10-es, hanem 7,8.1 esetében is egyaránt, vagyis nem lehet a korábbi módon szelektálni. Azon pedig nincs mit ragozni, hogy attól mert még kap biztonsági javításokat, vagy éppen bugfixeket a 7-es, az érdemi fejlesztések és az új funkciók elmaradnak és ezek már nem is lesznek pótolva. Vagy egyre elavultábbá válik a rendszer és egyre több mindent nem fog támogatni, lásd a korábban említett pár példát a sok közül. Ráadásul biztonság terén sincs annyira a topon, ha az ilyen és ilyen cikkeket nézzük... Ha megszűnik majd a kiterjesztett támogatása is, az extra pedig eleve nem mindenki számára lesz elérhető, akkor amiatt megint nem lesz előnyös helyzetben.

  Annak nincs értelme, amit elkezdtél, sőt ha jól emlékszem korábban is eljátszottad ezt egy hasonló témánál és már akkor sem ment. Lehet most sem kellene erőltetni... Az előző válaszban leírtak értelmében pedig megint felesleges, sok értelme nincsen, attól még ugyanúgy nem fog változni semmi...

  [ Szerkesztve ]

 • Jesus_Shaves

  tag

  Ezt már Win7-ben sem érettem, hogy egy ilyen alap dolgot miért így kell egy rendszerben állítgatni, egyáltalán, miért van bekapcsolva alapból... :F

 • PuMbA

  félisten

  SSHD-n egyszer láttam már érdekes Windows 10 belassulást :) Röpült is ki a gépből.

  [ Szerkesztve ]

 • CPT.Pirk

  Jómunkásember

  LOGOUT blog

  Semmi köze nem lehet hozzá. Maga az OS nem is tud róla, hogy van egy önálló cache a hdd-ben.

  Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

 • Baskiria

  senior tag

  Nem arra gondoltam. Van egy egyseges service kezeles, ami biztosan tok ugyanaz minden disztirbucion? Anelkul, hogy raneznel! Systemd, ok de van aki elvbol utalja mert egysegesiteni akar, miazmar, hasznaljunk valami mast. Egyik esetben igy van megoldva az automount, masik esetben ugy, van ra X fele megoldas es mindnek mas a konfiguralasa. Ez a cucc ide rakta a konfig fajlokat, amaz oda, mert neki az a logikus. Egyik konfig fajl igy nez ki, masik tok mashogy mert a keszitonek mas volt a logikaja. Termeszetesen van irany (arra megyunk amerre nezunk), de egy halom programozo ol idot parhuzamos megoldasok fejlesztesebe, sokszor maga a parhuzamossag is indokolatlan. Valami nem tetszik, forkolom, elkanyarodok, beletolok csilliard munkaorat meg sort, majd az egeszet beszantom amikor megunom vagy kiderul hogy eleg melos a fo csapas menten egymagam fenntartani egy forkot. A Budgie peldaja remek ide, toljunk a Gnome reszelesebe vegtelen melot, majd menjen a kukaba az egesz kezdjuk elolrol es alljunk at Qt-re.

 • hcl

  nagyúr

  LOGOUT blog

  "Valami nem tetszik, forkolom, elkanyarodok, beletolok csilliard munkaorat meg sort, majd az egeszet beszantom amikor megunom vagy kiderul hogy eleg melos a fo csapas menten egymagam fenntartani egy forkot. "
  Oszt' a Google mit csinál? :D Meg a MS? :D A MS utóbbi időkbeni ténykedésében kb. ugyanennyi koncepció volt... (Pláne mobil fronton, de a csempe is ilyen...)

  Az ilyen kis Linux disztrók nem a nagy tömegeknek valók. Azoknak ott az Ubuntu. Az ismert, van rá minden, van tudásbázis, felhasználóbarát, stb. Az Arch 26. változatát meg úgyis csak azok teszik fel, akik mélyebben érdeklődnek.

  Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

 • Baskiria

  senior tag

  Az MS legalább évekig tricsilliárd dollárral megtolva sulykolja a batomságot mielőtt beszántja :D Másrészt az ő programozóit kifizették a semmiért is, nekik mindegy. Én tök ideg lennék ha ingyen tolnám a szekeret és az ötketgazda kukázná az összes addigi munkám. Ja, lehet forkolni. :D

 • hcl

  nagyúr

  LOGOUT blog

  Ez már azokra tartozik, akik csinálják, nem annyira a userekre.
  Meg senkit nem kényszerítenek opensource fejlesztésre.

  Amúgy lehet forkolni - MS-t nem. Egyáltalán nem.

  [ Szerkesztve ]

  Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

 • Jesus_Shaves

  tag

  Elnézve az utóbbi évek döntéseit, leginkább saját magukat forkolják :DDD
  Talán így, közel öt évvel a 10-es startja után már eldöntik végre, mit akarnak csinálni - op. rendszert, vagy szolgáltatást.

 • Apollyon

  Korrektor

  Pénzt.

  #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

 • sasabacsi1

  csendes tag

  Sziasztok!

  Segítséget szeretnék kérni.

  Adva van egy a Microsoft honlapjáról letöltött gyári Windows 7 ultimate SP1 hun x64 és egy Gyári Windows 10 Pro hun X64

  a problémám az, hogy az új DDR 4 Alaplap és Ryzen procival nem tud bebootolni sem pendrivról sem lemezről a Win 7-ről

  és a Win 10-ről sem, mert az USB-s egér és billentyűzet driver nem működik, illetve hibaüzenet jelenik meg (hiányzó

  driverre hivatkozva - Sata USB Egyébre) amikor telepíteném a Windowst.

  Rengeteg videót megnéztem a youtubon evvel kapcsolatban, de sajnos nem oldotta meg a problémám.

  Az lenne a kérésem, hogy aki tud segítsen, de nem kívánom ingyen, csak legyen egy-egy Win 7 ultimate SP1 x64 Hun és

  egy Win 10 Pro X64 Hun gyári installos lemezem, pendrivom amibe bele vannak rakva a hiányzó driverek.

  Segítségeteket előre is köszönöm.

  Várom privátba a válaszokat.

 • X Factor

  addikt

  Miért kell win7? De komolyan... Múltkor megcsináltam egy kollégának, aki szintugy win7 szektás, mert vannak bizonyos tooljai, ami annyira legacy és 2005, h. csak ott fut, és az istenért se szeretene átállni.

  Szóval használj PS2-es billentyűzetet a telepiteshez. Asrock és Giga lap esetén a saját honlapjukon van tool, amivel a win7-es boot img-be bele lehet égetni drivereket. Ha nem ilyen tipusu lapod van akkoris mukodhet.

  http://www.asrock.com/microsite/win7install/

  Én is szÍvtam vele, mert elsőre gondoltam szivessegbol hiphop megcsinalon. 5-6 éve nem foglalkozom w7-el, de csak annyit csekkoltam, h. ha a gyarto honlapjan vannak w7 drv-k akkor nem lehet gond, utána megtudtam mibe vágtam bele....

  I was there the day that Horus fell

 • bot1978

  aktív tag

  Nyomd ki defendert a csoportházirendben, aztán reboot után gépház, adatvédelem, háttérben futó alkalmazások, ezeket is nyomd ki. Aztán jöhetnek a szolgáltatások... stb. a win10 tele van kémkedő vackokkal. Az ilyenek imádják a képeket. Imádják. Szerintem nem a thumbnail cache a gond, hanem ahogy ezek buzerálják.

  A digitális kripto a semminek az a formája, amit még ki is lehet számolni, ezért Te kiszámolod a semmit, mert mások azért fizetnek, hogy eltüntethessék a valamit.

 • Döglött Róka

  addikt

  Az SSHD, cache ide vagy oda, bitanglassu dolog mivel egy 5400as lemez van mogotte. 25ms feletti valaszidokkel ne varj csodat.

  Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő