-
IT café
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
válasz Mr Dini #15099 üzenetére
én írtam át, csak lemaradt az "m" ... rohadt telefon...
"A /ffp/etc/motion/motion.conf-ban írtad át a felbontást, mikor le volt állítva a motion?"
Azért még remélem, hogy ennyit kinézel belőlem Öregszem már, hülyülök is, de itt még nem tartok.
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Mr Dini
addikt
Csak a biztonság kedvéért kérdeztem!
Esetleg fswembcammal lehetne lőni egy shotot a kamerával és megnézni, h megy-e neki a 640*480. De akkor itt valószínűleg a driver ennyit tud. Sajnos nagyon régi ez a 2.6.31.8-as kernel és egy csomó modul már nem is működik vele. Nem értem a zyxel-t, h miért nem tudták kiadni nsa3**-ra is a 3.x-es kernelt, amit most kiadtak az 540-re...
Ha (akár pmben) küldenél megint egy /bin/dmesg kimenetet (nem /ffp/bin/dmesg !!!), akkor talán megmondja mi a gondja. Aztán ha valami érdekeset adna vissza közvetlen kamera csatlakoztatás után, akkor felkerül br2 repójába a frissített verzió.
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Mayall
tag
Sziasztok!
Erre a két kamerára van ötletetek?
Genius Videocam Look 316
Bus 001 Device 003: ID 0ac8:305b Z-Star Microelectronics Corp. ZC0305 Webcam
gspca_zc3xxLogitech Quickcam Express - Dexxa WebCam USB
Bus 001 Device 004: ID 046d:0870 Logitech, Inc. QuickCam Express
gspca_stv06xxVégigzongoráztam a fórumot. Nem tudom, hogy Tonyk hogyan oldotta meg, de kiváncsi lennék a birkózás részleteire...
Üdv:
Mayall -
Mr Dini
addikt
válasz Mayall #15103 üzenetére
Szia!
Mindkettő kamera kompatibilis a csomagommal. Viszont miután feltetted a motion cosmagom nyomj egy slacker -Uu v4l -t, majd csillagozd meg. Ezután ok.
Ha felrakta, akkor módosítsd a /ffp/start/motion.sh-ban a "modprobe uvcvideo"-t "modprobe gspca_zc3xx" -re!
Érdemes lefuttatni a modprobe-t kézzel is, illetve ha nem menne, akkor egy modinfo gspca_zc3xx.ko sem árt!
A modulos parancsokhoz szükség van a module_utils csomagra, így ha az nincs fent, akkor tedd fel mindenekelőtt!
Ha ezek megvannak, dugd be a kamerát, módosítsd a motion konfigját a saját igényeid alapján, majd nyomj a nasnak egy rebootot. Ezután mennie kell. Ha nem, akkor kérlek dobj meg a /bin/dmesg kamerára vonatkozó kimenetével.
-
Mayall
tag
válasz Mr Dini #15104 üzenetére
Szia!
Köszönöm, hogy válaszoltál!
Az a baj, hogy szerintem eddig is így csináltam. A module_utils már fent volt. A modprobe gspca_zc3xx-ra unknown symbol in module, or unknown parameter-t dob, csak a gspca_main-t tölti be, hiába módosítom a konfigot. Ha visszateszem a v4l..git2011-et, akkor betölti, de nem látom a :8081 alatt. Utóbbinál a /bin/dmesg ez. A másik kamerával is analóg a helyzet, szóval tuti én nézek el valamit.
Üdv:
Mayall -
Mr Dini
addikt
válasz Mayall #15105 üzenetére
Szia!
Egy v4l frissítés és egy depmod -a utáni modprobe is ezt mondja?
Mert ha igen, akkor használd a régit.
Viszont ahogy látom ez nagyon jó output. A video0-át magától a gspca driver hozta létre, tehát csak simán bedugtad a kamerát, vagy a start szkriptre dobta ezt?
A cat /dev/video0 mit dob?
Mindjárt megnézem, hogy nálam engedi-e a gspca modul betöltését.
-
Mr Dini
addikt
Ne haragudjatok a tripláért, ha probléma, nyugodtan fűzzétek össze!
Szia Tonyk!
Konzultáltam br2-vel, h mi az amit módosított a gspca-ban. Azt mondta, h sajnos a régi kernel miatt esélytelen újabb gspca sonixb-t fordítani a 2014-esnél... :/
Illetve nyilván driver hiba lesz, csak magában a kamera hiányában képtelenség kideríteni a probléma okát...
De volt/van még egy ötletem. Tedd fel a br2 féle v4l-utils csomagot, majd add ki ezt:
v4l2-ctl --all
Ha úgy Véled a kimenete érdekes lehet számunkra, kérlek másold be!
[ Szerkesztve ]
-
-
Mr Dini
addikt
Resetelt? Az furcsa. Nekem full stabil. Bár lehet, h a rengeteg modul betöltése okozta...
Igen, itt a driverrel lesz hiba. Említetted, h egy linuxos gépen megy. Így esetleg azon kéne ránézni, hogy ő milyen drivert használ (dmesg megmondja) és ha nem udevvel csatol, akkor talán tudunk tenni valamit ezügyben.
-
bse666
csendes tag
Sziasztok!
Egy furcsa jelenséggel szembesültem, aminek nem találtam meg a megoldását még a guugliban sem! Mostanában újra nekikezdtem a webprogramozás tanulásának (php, mysql), de eddig mindig asztali gépen műveltem ilyeneket nem pedig NAS-on. Addig el is jutottam, hogy telepítettem az admin felületből a php-mysql programcsomagot, nyilvánossá tettem a public mappát, így elérem az almappákból a feltöltött fájlokat és tudom is futtatni őket. A sima .html kiterjesztéssel nincs gond, azonban a .php fájlok egyszer lefutnak, akkor tökéletesen és utána bármilyen módosítást is írok bele nem változik meg, tehát az először feltöltött és lefuttatott fájl jelenik meg a böngészőben. Abban az esetben, ha átnevezem és úgy töltöm fel újra lefut hibátlanul, de ismét nem jelenik meg a módosítás. A magyar abc segítene a bajban lenne egy pár kombináció, de mint tudjuk index.php csak egy van. Először azt hittem, hogy a böngésző cache menti el, de annak kiürítése sem hozott változást, utána próbálkoztam a NAS újraindításával, de eredmény nélkül. Kérlek, ha van ötletetek osszátok meg velem.
Köszi,
bse666 -
Mr Dini
addikt
Szia!
Nem sikerült így távolról rájönni, hogy mi lehet a gond... Amit még talán kipróbálhatsz, az az, amit Mayall kollegának is javasolni fogok picit lentebb. (Csak a module_utils cseréje a kmodra vonatkozik Rád)
@Mayall
Sikerült rájönni, hogy mi okozza a driverbetöltési problémát. A régi modulkezelő. Mivel barmalej2, aki ezeket a csomagokat lefordítja egy NSA325-ön dolgozik kmoddal, így a régi cuccal nem működik, bár ebbe most nem mennék bele.
Tehát első lépés, h frissíted a v4l-dvb csomagot, majd nyomsz a nasnak egy rebootot! Ezután töröld le a module_utils-t:
slacker -r module_utils
És tedd fel a kmod-ot:
slacker -UaA br2:kmod
Ezután jöhet egy depmod -a és utána egy modprobe a gspca_zc3xx-re.
Ezután ha látod az lsmod kimenetében, akkor jól csináltál mindent. Dughatod is be a kamerát és add ki a /ffp/bin/MAKEDEV parancsot. Ezután jöhet a motion parancs és ha látod a kamera képét, akkor a start szkriptben cseréld le a "modprobe uvcvideo"-t "modprobe gspca_zc3xx"-re.
-
Mr Dini
addikt
válasz shteer #15115 üzenetére
Nemtudom. Már nagyon rég kész van, de azon kívül, h bekerült a korrektúra alatt álló cikkekbe, nem kaptam semmilyen visszajelzést...
Több címlapos szakmai cikket nem fogok írni, inkább megy blogbejegyzésbe, ha ez ilyen hosszú idő...
Ui.: elvileg már csak Kalandornak kell átnéznie...
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Mr Dini #15116 üzenetére
Illetve még az a gond, h azóta sikerült 1xűbb megoldásokat találni a dolgokra, meg közben kész lett (ma) br2 kmodja, ami majd nagyon könnyűvé fogja tenni a kamera felismerését. Viszont nem merek beleszerkeszteni a cikkbe, mert akkor gondolom várhatok még 1000 évet...
Azt javaslom addig is itt a topikban bonyolítsuk le a dolgokat!
-
gduck
addikt
Megjelent a 2.90-es Transmission. Valaki találkozott már befordított verzióval?
-
Tonyk
veterán
válasz Mr Dini #15121 üzenetére
És ez az általad a saját formádra gyomlált verzió? Vagy full csomag? Namerhogy' aszontad, hogy Te kiszedsz belőle minden számodra felesleges funkciót!
Egyébként most hogy fordítottam a tm-et, lehúztam a kamerát. Megint dobott egy instant resetet a nas. Valami itt a kamera cuccok körül nem okés.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Igen, a sajátomat már kigyomláltam, nekem az van fent. Kell? Bár meglepődtem, mert rengeteg újítás került a csomagba, így nem is nagyon volt szükség takarításra.
Ezt direkt újrafordítottam és csak egy prefix=/ffp, meg egy enable-lightweight van benne.
Nem tudom elképzelni, h miért csinálja ezt a kameráddal... Valami itt nagyon nem okés.
Tényleg! Hogy ez eddig nem jutott eszembe! Asszem a régi csomagban is van gspca_sonixb az egy stabilabb kiadás volt, ez a frissített csak egy összeforkolt valami. A régi csomaggal nem kéne resetelnie és talán a felbontás is megoldódik.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tonyk
veterán
Nah, ha már lefordítottam, akkor felrakom én is a 2.90-es TM-et, inkább legyen több linkről elérhető, mint elérhetetlen:
Telepítése: funpkg -u transmission-2.90-arm-0.txz
[ Szerkesztve ]
-
Mayall
tag
válasz Mr Dini #15114 üzenetére
Szia!
Le a kalappal!!! Tökéletes megoldás! Remekül működik!
Azt hittem, hogy valahol a conf-ban néztem el valamit, így elég sokat túrtam.
Viszont azt vettem észre (motion -n-et futtatva), hogy próbálja az alap 17-es palettát betölteni, de nem működik, ezért az általa megtalált használható palettát tölti be és ehhez igazítja a felbontást is.
Például a Genius-nál a JPEG palettát használja és megtartja a 640x480-at. Míg a Logitech-nél a GRBG-t (5-ös) tudja csak betölteni és ez kikényszeríti a 352x292-es felbontást, holott a kamera tudná a 640x480-at. Lehet, hogy ez a gond Tonyk kamerájával is.Nagyon köszönöm, hogy kikutattad a megoldást!
Üdv:
Mayall -
Mr Dini
addikt
válasz Mayall #15128 üzenetére
Használd egészséggel!
Nem, sajnos Tonyk esetében a driverrel van a gond. Ez látszik is a v4l-utils kimenetéből is. És az a bosszantó, h semmi olyan nincs a driverben, ami megmagyarázná a felbontást...
Ui.: több kamerát sikerült egyszerre csatlakoztatni?
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz Mayall #15128 üzenetére
Köszi a tippet! Kipróbáltam még a hétvégén pár palettát random módon, egyik sem hozott sikert. Most kipróbáltam a nullás palettát és láss csodát... 640x480!
Nem tudom volt 5db amit nem néztem meg... Persze, hogy közte volt a jó...!
Köszi a tippet még1x! Mr. Dini, neked is persze a segítséget!
-
Mr Dini
addikt
@Tonyk
Ránéztem a driverre. Sajnos nem tudunk mit kezdeni, ez van. Illetve amivel nem fog rebootolni, az a régi csomag. (Valószínűleg)
@gduck
Vagy frissíted a wget-et a legfrissebbre.
[ Szerkesztve ]
-
Petike168
aktív tag
Kipróbáltam amit tanácsoltál, de sajnos nem működik (openvpn). Killall-al azt írja nem fut ilyen szolgáltatás (top-al ellenőrizve valóban nem), viszont mintha mégis,mert status visszajelzést kapok, illetve tun modul is bevan töltve, amit szintén nem tudok leállítani modprobe-al se.
szerk.
Azt hiszem valami más hiba is lesz, mert a tun modul automatikusan betöltődik, openvpn nélkül is ( ha jól sejtem, ezt pont hogy openvpn-nek kéne betölteni nem?)[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
Eddig a gyári csomag ment, mondom felrakom a 2.9-es TM-et.
Feltelepítettem függőségeket is, átmásoltam a torrent fájlokat az FFP-s telepített helyre, de ugye újra akarja hashelni. Úgy emlékszem, hogy másnál ment simán hash nélkül.
A settings be lett állítva, mondjuk talán azt a hibát elkövettem, hogy a letöltési mappát a programon belül akartam beállítani, és ugye a TM azonnal rácuppant a torrentekre, így mindet úgy ismerte fel, mintha le kellene tölteni, azonnal leállítottam, és a setting.jsonban átírtam, de már késő, mert kézzel kell elindítani az ellenőrzést.Mit kellene vajon átmásolnom a régi TM-ből, hogy ugyanazokkal az adatokkal (akár a statisztikai és egyébh torrent hozzáadási adatokkal együtt) és hash nélkül menjen tovább...
Van ötletetek?
;) - The Power of the Light Side
-
Tonyk
veterán
válasz Petike168 #15144 üzenetére
Ha nincs szükséged az openvpn-re miért nem távolítod el? Vagy veszed el a futási jogot a /ffp/start/openvpn.sh elől? (vagy akármi is legyen a neve)
esetleg kikényszerítheted a modul kiírtását (már ha a kernel támogatja ezt): rmmod tun --force
[ Szerkesztve ]
-
Petike168
aktív tag
Elvettem a futás jogot ezért nem is értem, hogy mi tölti be a tun modult, miután nas-t újraindítom. Ezt nem lehet valahogy megnézni? Egyébként meg szükségem lenne rá, csak majd kicsit később, és addigra azt szeretném ha minden simán menne, nem akkor szenvedni vele. softethervpn-el simán ment, csak ugye ott meg az volt a probléma, mint egy másik fórumtársnak, hogy a nas tartalma nem látszik. openvpn-el ezt ki lehet játszani, csak ugye valamiért maga az openvpn eléggé bugos.
szerk.
"rmmod tun --force" ezt próbáltam már, szimplán kifagyott Putty[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Rendszergazda topic
- Gurulunk, WAZE?!
- Bemutatkoznak a Polartherm hőközlő pasztái
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Automata kávégépek
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Projektor topic
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Logitech G PRO HERO Wireless (910-005272)
- Be Quiet Silent Loop 2 RGB Vízhűtés
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 2,5 év gari
- Latitude 7430 2-in-1 14" FHD IPS kihajtható érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Csere-Beszámítás! AMD Gamer PC! R5 5600X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest