- Microsoft Excel topic
- Hálózati / IP kamera
- Adobe Photoshop
- OpenWRT topic
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Azt várják Trumptól, hogy leállítja a Google feldarabolását
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI kábel TV
- Synology NAS
- NVIDIA: lemaradt AI terén az EU, közben kijavították a Blackwell AI chipeket
-
IT café
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kris87
aktív tag
válasz Mr Dini #14566 üzenetére
Szia!
Megkérdeztem. Azt írta, hogy neki sem működött, csak az volt anno a célja, hogy a szerverre lehessen kapcsolódni. Openvpn-el meg lehet oldani, arról linkelt egy megoldást. Lehet, hogy módosítanod kellene a cikk címét, mert ebben a formában úgy fest, hogy nem helytálló.
-
sp@rtan
senior tag
Enyhén off, de:
van arra valami megoldás, hogy a Transmission ne töltse le az összes fájlt? Hiába jelölöm ki, hogy melyik fájlokat szeretném, mindig letölti az összeset... A sample mappák totál összezavarják az Infuset...
-
szjoci
őstag
plex médiaszerveremet szerettem volna frissíteni, de nem jött össze... Most megpróbáltam elölről elkezdeni, de úgyse sikerül mivel a /ffp/start/plexmediaserver install parancsot nem fogadja el. Ha meg elindítom a /ffp/start/plexmediaserver.sh-t, onnan rábökök az installra, ott a telepítés közben hibát dob. Hülye vagyok a linuxhoz, segítsetek. Egyáltalán az itt szereplő plexmediaserver-0.9.12-arm-15.txz fájlt fel lehet telepíteni erre a nasra? Ha nem, akkor melyik az a verzió ami felmegy rá?
Köszönettel,
Joci -
Tonyk
veterán
válasz szjoci #14606 üzenetére
"Egyáltalán az itt szereplő plexmediaserver-0.9.12-arm-15.txz fájlt fel lehet telepíteni erre a nasra?"
Nem hogy ezt fel lehet-e tenni, hanem pont, hogy ezeket lehet feltenni...
"az installra, ott a telepítés közben hibát dob."
Úgy szeretem az ilyen hibaleírásokat! Esélytelen, hogy így bármiben is segíteni tudjunk!
Esetleg ha részleteznéd, hogy a "hibát dob" mit jelent. pl. mi a hibaüzenet....[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz szjoci #14608 üzenetére
Az a fél óra rengeteg. A nas egyáltalán kilát a netre? Mert nekem úgy tűnik mintha nem töltött volna le semmit.
Ha ffp alól ha kiadod a ping downloads.plex.tv parancsot van válasz rá?
Esetleg töltsd le kézzel a képen látható fájlt. Másold a nasra és telepítéskor add meg kézzel ezt a fájlt. (ha nagyobbra veszed az ablakot még látni is fogod a teljes fájlnevet)
(#14610) szjoci
"Transmission és minidlna is fut, ez belekavarhat az időbe?"
Nem gond. Akkor csináld azt, amit írtam, töltsd le és kézzel ad meg neki ezt a fájlt a "telepítőben".
Hely még van a hdd-n?
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
Hely az van még 72GB körül.
Próbaképpen leállítottam a transmissiont és a minidlnat is, majd ahogy írtad letöltöttem a telepítőfájlt, kiválasztottam, elindult a telepítés 21 perce, és még mindig nem fejezte be...szerk.: most lett vége, így sem sikerült
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz szjoci #14613 üzenetére
Létezik tmp nevű mappa az ffp-ben? Jogok hogy állnak rajta? Több ötletem nincs hirtelen. Olyan mintha nem férne hozzá.
Próbáld már ki, hogy nem az ffp-be teszed, hanem valami megosztásba és onnan próbálod betölteni.
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
Van, oda lett letöltve a plex telepítő. De csak hozzáfér, mert a telepítés látszólag el is indul (Installing Plex, Install... van a boxban, ami alá kerül mindig a hiba 20-30 perc múlva). Jogokat hogy tudom megnézni? Most átmásoltam az /i-data/c2c4ec03/downloads-ba, onnan próbálom telepíteni.
Ötleted arra van esetleg hogy miért kínlódik ennyit a telepítéssel?Kiléptem a telepítésből megnézni, ezt írja :
root@nsa310:/i-data/c2c4ec03/download# ls -l /ffp
lrwxrwxrwx 1 admin everyone 30 Oct 18 13:34 /ffp -> /usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
Ismét 20-25 perc után ezzel állt le a telepítés: kép
A jogokat megnéztem, előző hsz-ben.
Ha azt mondod hogy hosszú ez az idő, akkor gondolom az lenne a legjobb ha nulláról kezdeném akár az ffp feltelepítésével az egész folyamatot. Elég ha webes felületről törlöm az ffp programcsomagot és telepítem utána, vagy hogy rakjam újra?szerk.: most nézem hogy nincs is a programcsomagok között... Így hogy gyilkoljam le a hdd-ről?
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz szjoci #14606 üzenetére
Szia!
Most megpróbáltam elölről elkezdeni, de úgyse sikerül mivel a /ffp/start/plexmediaserver install parancsot nem fogadja el.
Nem csoda. /ffp/start/plexmediaserver.sh install lesz az szerintem.
Szerk.: ha berakod a web_prefixbe azt a zyxeltech-es ftp címet, akkor megjelenik a listában és le tudod rántani a nasról.
Amúgy slackerrel (slacker -a plex) nem látsz frissebb verziót? Illetve előbb nem kéne letörölni a plex mostani példányát? (Nem használok plexet, csak kérdem)
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
footy
addikt
Sziasztok!
Ma áttettem az FFP-t a HDD-re, mert elszállt a pendrive amiről az FFP futott. A transmissiont hiába állítom be bárhogy nem tudok kapcsolódni hozzá a számítógépről. Állandóan a 403-as hibaüzenetet kapom:
"Unauthorized IP Address"Valakinek van ötlete mi lehet a gond?
rpc-whitelist-et már próbáltam "false"-ra állítani de az sem segít
{
"alt-speed-down": 50,
"alt-speed-enabled": false,
"alt-speed-time-begin": 540,
"alt-speed-time-day": 127,
"alt-speed-time-enabled": false,
"alt-speed-time-end": 1020,
"alt-speed-up": 50,
"bind-address-ipv4": "0.0.0.0",
"bind-address-ipv6": "::",
"blocklist-enabled": false,
"blocklist-url": "http://www.example.com/blocklist",
"cache-size-mb": 2,
"dht-enabled": true,
"download-dir": "/i-data/md0/downloads/",
"download-queue-enabled": true,
"download-queue-size": 1,
"encryption": 0,
"idle-seeding-limit": 30,
"idle-seeding-limit-enabled": false,
"incomplete-dir": "/i-data/md0/incomplete/",
"incomplete-dir-enabled": true,
"lpd-enabled": false,
"message-level": 2,
"peer-congestion-algorithm": "",
"peer-id-ttl-hours": 6,
"peer-limit-global": 100,
"peer-limit-per-torrent": 50,
"peer-port": 51413,
"peer-port-random-high": 65535,
"peer-port-random-low": 49152,
"peer-port-random-on-start": false,
"peer-socket-tos": "default",
"pex-enabled": true,
"port-forwarding-enabled": true,
"preallocation": 1,
"prefetch-enabled": 0,
"queue-stalled-enabled": true,
"queue-stalled-minutes": 30,
"ratio-limit": 2,
"ratio-limit-enabled": false,
"rename-partial-files": true,
"rpc-authentication-required": false,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "********",
"rpc-port": 9091,
"rpc-url": "/transmission/",
"rpc-username": "torrent",
"rpc-whitelist": "*.*.*.*",
"rpc-whitelist-enabled": true,
"scrape-paused-torrents-enabled": true,
"script-torrent-done-enabled": false,
"script-torrent-done-filename": "",
"seed-queue-enabled": false,
"seed-queue-size": 10,
"speed-limit-down": 100,
"speed-limit-down-enabled": false,
"speed-limit-up": 100,
"speed-limit-up-enabled": false,
"start-added-torrents": true,
"trash-original-torrent-files": false,
"umask": 0,
"upload-slots-per-torrent": 14,
"utp-enabled": true
}köszi
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
"rpc-authentication-required": true,
Mielőtt átírnád az értéket, állítsd le a tm-et, írd át, mentsd el, indítsd el a TM-et. Amennyiben nem állítod le, hiába írod át, visszaírja a memóriában lévő értéket!
[ Szerkesztve ]
-
footy
addikt
ez most az aktuális konfig:
"rpc-authentication-required": true,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "XXXXXXXXXXX",
"rpc-port": 9091,
"rpc-url": "/transmission/",
"rpc-username": "torrent",
"rpc-whitelist": "*.*.*.*",
"rpc-whitelist-enabled": false,Ugyanazt a hibaüzenetet kapom, pedig a konfig módosítása előtt leállítottam a tm-et.
[ Szerkesztve ]
-
-
footy
addikt
Igy csinalom:
root@NAS:/ffp/tm/.transmission-daemon# vi settings.jsonA service is fut pedig:
root@NAS:/ffp/tm/.transmission-daemon# netstat -l
Active Internet connections (only servers)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State
tcp 0 0 0.0.0.0:shell 0.0.0.0:* LISTEN
tcp 0 0 0.0.0.0:9091 0.0.0.0:* LISTENUgyanaz a hiba jon a TM GUI-val mint a bongeszoben 9091-es porton.
[ Szerkesztve ]
-
-
szjoci
őstag
Mindent jól csináltam elméletileg, de feladtam. Megnyomtam hátul a reset gombot hosszan
Feltelepítettem az ffp-t, minidlna-t, transmissiont, s végül a plexet is sikerült (a legfrissebb 0.9.14.6 verziószámút). Igaz ez ismételten marha hosszú ideig települt (most volt majdnem egy óra!), és utána marha lassan indult, de annak örülök hogy megmaradt az adatbázis (250-300 film).
Köszönöm azért a segítséget -
huliganboy
addikt
Sziasztok!
NSA310 esetén 4 TB-os HDD-vel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Nem melegszik, elbírja a hardver? Melyiket érdemes venni?
-
Mr Dini
addikt
válasz huliganboy #14632 üzenetére
Szerintem elbírja, bár nekem csak 320s-em és 325-öm van.
Winyóból a wd red vált be nekem. Igaz, h nem olcsó, de nem melegszik 40° fölé, nem hangos és bírja a strapát.
-
zambozoli
aktív tag
válasz huliganboy #14632 üzenetére
Nálam kb 1,5 éve van bent egy WD RED állandó 45C fokos hibátlan
Üdv:ZZ
-
huliganboy
addikt
Köszi mindenkinek! Akkor RED a nyerő!
-
Tonyk
veterán
válasz huliganboy #14635 üzenetére
Hitachi/Toshiba DT0ACAx00 is jó választás lehet! Igaz ez 7200-es, de csak 1-2 fokkal melegebb.
Nálam mindkettő van, ezt produkálják:
Szerk: Ne zavarjon meg A Hitachi és a típusszám, ez egy Toshiba DT01ACA200. Csak ez egy hitachi/toshiba kooperáció...
[ Szerkesztve ]
-
imis
senior tag
Olyan torrentek is töltődtek le a nasra, amit biztosan nem én indítottam el. Estone.cc trackert használja.
Mitől lehet? nem is vagyok ráregisztrálva. -
M_AND_Ms
veterán
-
aypok
csendes tag
Sziasztok
Kérdésem lenne hogy eddig látta a samsung tvm a videonal byfolder mappában a külső vinyomat most meg nem(a zenéket,fényképeket látja).Semmit nem állítottam el gyakorlatilag az egyik napról a másikra.
Mi lehet a hiba?
Válaszotokat előre is köszönöm -
jojohun
csendes tag
Elvileg megoldódott egy újraindítással.
-
matyi1988
csendes tag
Sziasztok,
Van valakinek bevált módszer arra, hogy ha távolról akar streamelni videót egy andoridos táblagépen pl. Mert én csak úgy tudom hogy letöltöm élősszőr és utána megnézni.
-
-
törölt tag
válasz matyi1988 #14645 üzenetére
1.: VPN -nel csatlakozol a NAS SMB szerveréhez.
2.: Nyílvános webes megosztás a kijelölt mappára, ennek portja forwardolva a routerben, telón pedig böngészővel megnyitod, kiválasztod a filmet és átadod médialejátszónak. Hátránya, hogy nem biztonságos és minden elérési út (mappa és filmcím) url -képes kell legyen (no space és ékezetes karakterek).
3.: FTP szerver portjának forwardolása a routerben, telón pedig Kodi médiacenter, mert az tud FTP -ről is streamelni.[ Szerkesztve ]
-
-
Mr Dini
addikt
Üdv!
Amióta kernelt cseréltem, amibe csak kikapcsoltam a számomra fölös cuccokat és beleraktam a wifi illetve iptables támogatást, a nas úgy bootol, h minden status led folyamatosan világít és kb 7 mp-ig maxon pörög és nagyon hangos a venti, majd lecsillapul és szépen bebootol. Pedig az u-boot nem dobott semmi warn-t és tökéletesen működik. Még wifizni is tudok a nasról, iptables-sel pedig a lan portjára rá tudok kötni egy laptopot és ha az iptables-sel továbbadom a netet, akkot van net a gépen is. (Nem dhcp)
Tehát a kernel megy...
Mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gurulunk, WAZE?!
- Bemutatkoznak a Polartherm hőközlő pasztái
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Automata kávégépek
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Projektor topic
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestbuy játékok
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Logitech G PRO HERO Wireless (910-005272)
- Be Quiet Silent Loop 2 RGB Vízhűtés
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 2,5 év gari
- Latitude 7430 2-in-1 14" FHD IPS kihajtható érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Csere-Beszámítás! AMD Gamer PC! R5 5600X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest