-
IT café
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Mr Dini #14150 üzenetére
Azt az általad már lefordított Java -izét én nem tudnám felhasználni? Tényleg nincs működő PC -m, az ARM meg Java szempontból (is) más. Már majdnem vettem egy Win/Android dualbootos tabot, de tegnap megláttam egy sokkal tutibbat ....ami persze kétszer annyiba kerül. Arra még gyűjtenem kell.
-
tigrici
tag
]A plexnek az indexelési ideje ami teljesen letiltható.
teljesen kész lista 43 másodperc ami több mint 1000 belyegyzés.teljesen új könyvtár 75 % -os találati aránnyal ahol a többit kézzel kell javitani az 43 perc.
[/L[ Szerkesztve ]
LG-lv5590 ,Lg-La667S , NSA310 :twonky,plex,serviió,transmission.
-
Rascally81
aktív tag
Erre senki nem tud megoldást?
Engem nem érdekel, hogy romlik a pénz. Nincs annyi, hogy rám rohadjon....
-
lemmy9
őstag
Sziasztok!
Még egy sügér kérdés:
Be lehet állítani valahogy azt mondjuk, hogy 30 perc tétlenség után kikapcsoljon a nas?
És távolról be lehet kapcsolni hálózatról valahogy?Szerintem!
-
Tonyk
veterán
válasz Rascally81 #14153 üzenetére
ftp? smb?
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
törölt tag
Van valakinek infója a Gdrive -unkról? Ha jól emlékszem, akkor novembert emlegettek. Mi olyan nagy cucc van benne, ami eddig tart?
-
Tonyk
veterán
válasz Rascally81 #14158 üzenetére
Akkor nem értelek de tényleg. Ha tud a kamera SMB-t, akkor hol itt a probléma?
-
Rascally81
aktív tag
-
Tonyk
veterán
válasz Rascally81 #14160 üzenetére
A nas nem rögzít. A kamera rögzít SMB-n, FTP-n, stb keresztül a nasra.
[ Szerkesztve ]
-
mrrr74
aktív tag
válasz Balinov #14114 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, nekem pont ezt csinálta amikor vettem egy rossz NAS-t pár éve. Nem is tudták javítani, az eladó kicserélte, aztán talán eladta másnak is, de Tőle is visszavette. Kb. 2 percenként újraindult, hol volt kapcsolat, hol nem.
https://weddmegonline.hu, https://nekedveszem.hu
-
Tonyk
veterán
válasz Rascally81 #14162 üzenetére
Igen, itt vagy az FTP alatt állítod.
Gyanítom ez smb lesz, akkor pedig \\ip-cím formában kell megadni. De ott a kérdőjel a jobb felső sarokban.... Ugye utánaolvastál már a kamera manuáljában?!Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Balinov
titán
válasz mrrr74 #14163 üzenetére
Szia mrrr74, ne aggodj, abszolute nem keseritesz el, forum/netbongeszes utan gyk mar masnap elkezdtem a B tervet. halistennek nekem nem 2 nap, hanem tobb, mint 2,5ev mukodes utan jott elo...
Javasoltak tapcseret, elemcseret, FW re-flash-t. Nos, mindharmat sikerult tegnapig megcsinalni, de a nas meg mindig rebootol. Most vadaszok eppen helyette valami 2 bay-est, egyenlore a ReadyNAS 102 a befutok.
B
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Tonyk
veterán
válasz Rascally81 #14165 üzenetére
Manual mit mond? (Vagy mondj egy pontos típust)
//ip-cím esetleg? (mert ugye a win a \\ , a linux meg a //-t szereti)
Fix az ip a nas esetében?Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Balinov
titán
válasz Mr Dini #14170 üzenetére
erre en is gondoltam mar, csak mire ideerne barhonnet mar reg keso, karacsonyi szezonra szimplan kell valami mukodo es asszony laptopjaval/en dualOS-es tabletemmel torrentezes, pendrajvon sorozat/film hurimbalas idohianyaban egyszeruen nem jatszik. Attol fuggetlenul mentettem a linket, lehet berendelek 1-et, doboz cigi ara nem veszes, max ha sikerul eletrekelteni, eladom olcoert hasznaltnak. Koszi a linket egyebkent!
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Tonyk
veterán
válasz Rascally81 #14174 üzenetére
A kérdés még mindig adott: Manualt nézted már?
Egyébként a kamera azonos ip tartományban van a nassal? Network rész jól van konfigurálva? (pl alháló)
Mondj már egy pontos típus, ha nem titok, hogy rá tudjunk nézni a manualjára!
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Rascally81 #14174 üzenetére
Ez így szerintem nem lesz jó...
Ip-t adj meg és directorynak szerintem az a sima kamera, számára értelmezhetetlennek tűnhet... Ha sambát használ, akkor érdemes lenne a nason létrehozni egy teljesen publikus megosztást, mondjuk kamera néven és a directoryhoz a /kamera/ -t kéne írni.
Esetleg az ftp részről (akár püben) tudnál screenshotot küldeni?
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
szabí
csendes tag
PLEX telepítésekor ezt a hibaüzenetet kapom:
root@NSA310S:~# /ffp/start/plexmediaserver.sh install
Installing Plex
--21:43:38-- http://plex.r.worldssl.net/PlexMediaServer/0.9.7.12.407-db37d6d/PlexMediaServer-0.9.7.12.407-db37d6d-arm.spk
=> `plexfile.gz'
Resolving plex.r.worldssl.net... 109.123.95.250
Connecting to plex.r.worldssl.net[109.123.95.250]:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 403 Forbidden
21:43:38 ERROR 403: Forbidden.Download failed!
Valakinek van valami tippje, hogy mi lehet a probléma?
-
Mr Dini
addikt
Igen. A szerveren nem tudja elérni a fájlt, vagy nincs joga hozzá. Ez a hibakód inkább az utóbbit szokta jelenteni, de szerintem azért dobja ezt, mert vmi régi verzióval próbálkozol.
Nemrég Tonyk írt egy részletes telepítési útmutatót, az alapján próbáld.
-
Tonyk
veterán
válasz Rascally81 #14176 üzenetére
Manualt nem nagyon találtam, hozzá csak egy videót a menüjéről. Arra tudok gondolni, hogy jogosultság hiányában nem fér hozzá a nas megosztásához. Csinálj egy publikus megosztást és arra próbálj meg hivatkozni.
Vagy használd az FTP-t, ott tudsz authentikálni.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Rascally81
aktív tag
-
Mr Dini
addikt
Az üzenetem elsősorban Somatomhoz szól, mert ő érdeklődött a GDrive iránt, de mivel gondoltam mást is érinthet, ezért inkább ide írok...
Tehát ma hazajöttem és feltűnt, h borzasztó lassú a net... Kerestem a hiba okát és feltűnt, h a nas felé nagy adatforgalom jön/megy, illetve ugrál a HDD LED, mint vmi hiperaktív gyerek ha felpörgetik .
Nézem, a nas felületén a top10-et, semmi érdekes, csak a processzorterhelés a nagy... Beadtam ssh-n a top-ot és dobja első helyen folyamatosan a GRive nevű processz-t. Ki sem tudtam lőni. Gondoltam ráguglizok, bár a GRive elnevezés már amúgy is gyanús volt. És mint kiderült a nasba ez az opeszósz Drive kilens lett beleépítve és úgy látszik nálam végre működik.
Viszont sajnos a régen törölt dolgok még megvoltak a nason, azokat visszatöltötte, ami meg nem volt meg a szerveren, azt meg nemhogy letöltené, letörli...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Mr Dini #14182 üzenetére
Ez fura. Mint tudjuk, a Google API változás miatt halt meg a NAS -ban a Gdrive. A "gyógyuláshoz" mindenképpen kell kliens oldalon vmi változtatás egy frissítés formájában. Magától nem frissül és nálam nem jelzett frissíthetőséget a csomagnál. Akkor mitől kezdhetett el nálad kommunikálni a Google szerverrel?
-
Mr Dini
addikt
válasz #79335424 #14183 üzenetére
Ötletem sincs, mit követhettem el, de mondom megy rendesen. Valahogy be is kell korlátoznom majd a sebességét, mert nem sajnálja magának...
Itt egyébként azt írják, h az nsa320s-re (ami nekem van) még nincs, csak januárba lesz frissítés/megoldás:
http://www.zyxel.com/support/announcement_google_drive_function.shtmlSzerk.: most kipróbáltam tesómék nasján, belépni még mindig nem lehet, de mivel én már be voltam lépve, gondolom már meg vagyok jegyezve. Csak akkor eddig miért nem ment?
[ Szerkesztve ]
-
melan
senior tag
Sziasztok!
Szeretném megoldani, hogy ha windows alól elindítok egy-egy nagyobb fájlletöltést, akkor ki tudjam kapcsolni a gépet, és a NASra mentsek. Ezt hogyan lehet megoldani? Emlékszem, hogy a gyári cuccok között volt egy ilyen ikonra-húzós megoldás... van valami más megoldás ezen kívül? -
törölt tag
Nem értem a kérdésedet. Ahhoz, hogy kikapcsolhasd a PC -t, a letöltést végző szoftvert a NAS -on kell futtatnod. Van egy alap letöltő kliens, extra csomagként a PyLoad és fel lehet rá "varázsolni" a Jdownloader -t is. Mellesleg, ez az egyik alap funkciója a NAS -nak. Nem is értem, hogy miért PC -n futtatod a letöltő szoftvert.
[ Szerkesztve ]
-
Kindar
tag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem plex hibával kapcsolatban.
Zyxel NSA325V2 NAS-ra van telepítve nekem 0.9.12.19 verzóval PMS. (tudom ez a 310-es fóruma, de aktívabb mint a 325-ös)
A problémám az lenne, hogy fut minden szuperül, de változó időközönként (1nap-2hét) előfordul, hogy elérhetetlenné válik a PMS. Se TV nem látja, se gépen a webes kezelőfelület. SSH-n belépve látni, hogy a folyamat fut és sh /ffp/start/plexmediaserver.sh paranccsal megnézve is azt írja, hogy fut, de mégsem látja semmi. A hiba megszűnik a NAS teljes újraindításával, de az elég sok idő minden alkalommal mire teljesen betölt mindent. Találkozott már valaki ilyen hibával, esetleg valami ötlet a megoldására? -
tigrici
tag
válasz Kindar #14187 üzenetére
ha a webes felület bejön és azt irja ki hogy a szerver elérhetetlen akkor valoszinüleg le kellene tiltani a könyvtár frissitést.mert amig dolgozik biza elérhetetlen.és készen egy mappa csak akkor van ha minden bejegyzés rendben.borito.leirás.fanart.és rá adásul ha nem klappolnak a cimek akkor csak keres és nem talál semmit.
-
Gijon
senior tag
-
Balinov
titán
Twonky, minidlna és plex mellett milyen dlna szervert lehet (egyszerűen) 325 v2re felhegeszteni? Utoljára 2.5eve csináltam ilyet, valszeg nem vagyok naprakész. Köszi
-
Kindar
tag
-
vanRobert
tag
-
tigrici
tag
válasz vanRobert #14195 üzenetére
Valoban nem alkalmas a dekodolásra és macerás is.de mindenki maga dönti el ,hogy mit szeretne.Azt tudomásul kell venni ,hogy az információk össze gyüjtése az időbe telik ,Azaz ha csak sima DLNA szerver kell
akkor nem biztos ,hogy érdemes felrakni de mint média link ugy már igen.És persze tökéletesen müködik ha valaki szán rá időt. http://mobilarena.hu/tema/re_nassoljunk_nsa-310_es_az_ffp/hsz_14152-14152.htmlLG-lv5590 ,Lg-La667S , NSA310 :twonky,plex,serviió,transmission.
-
Kindar
tag
válasz vanRobert #14195 üzenetére
Szia!
Csak azért nem hagy nyugodni a dolog, mert mint írtam, soha nem akkor röccen meg amikor használva van, hanem amikor csak a transmission megy. Stream TV-n, másolás, indexelés és transmission megy simán, ilyenkor a másolás a lassú, de semmi nem hal le. Viszont teljesen változó időközönként ha nem csinál semmit csak transmission megy (ott se letöltés már, csak seed és a net sebességem miatt az se túl megterhelő módon).
De ha nincs ötlet azon kívül, hogy a NAS nem alkalmas erre, akkor köszönöm a segítséget, belenyugszom. -
tigrici
tag
válasz Kindar #14198 üzenetére
nem tudom miért van a random leállás.gondolom fix ip rendben nem csak a nas hanem a tv is.,plexhez beregelve.port - filmkatalogus plugin hozzáadva.be állitások átnyálazva,beállitva, A könyvtárban a filmcímek rendbe rakva?' angol/magyar = mappa/filmcím.avi vagy .bármi" a másik szerverek látszódnak? pl twonky?
A nas alkalmas rá de sokkal macerásabban és lassabban mint 1 pc de kiváloan múködik 2 éve használom.Azonban dekodolni azt nem tud oda kevés az NSA310!![ Szerkesztve ]
-
Kindar
tag
válasz tigrici #14199 üzenetére
IP rendben, fix és port is van adva, ezekkel nem lehet gond. Beállítások, na ez egy fogós kérdés, mert amit gondoltam az beállítottam, de nem feltétlen az a jó. Esetleg a beállításaidat meg tudnád adni, hogy nálad mikkel fut leállások nélkül? A twonky-s dolog eszembe sem jutott, azt még bekapcsolom, hogy kiderüljön az megmarad-e amikor a plex lehasal, a transmission az tudom, hogy vígan fut mindig.
Szerk: a címeknél is figyeltem, hogy ékezet ne legyen. A fileok nevét nem szoktam változtatni keresésnél úgyis a mappát veszi figyelembe.
Dekódolni nekem is a TV dekódol, mert tudom, hogy esélytelen lenne még az én 325v2-m is erre a célra.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Logitech G PRO HERO Wireless (910-005272)
- Be Quiet Silent Loop 2 RGB Vízhűtés
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 2,5 év gari
- Latitude 7430 2-in-1 14" FHD IPS kihajtható érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Csere-Beszámítás! AMD Gamer PC! R5 5600X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest