- Microsoft Excel topic
- Hálózati / IP kamera
- Adobe Photoshop
- OpenWRT topic
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Azt várják Trumptól, hogy leállítja a Google feldarabolását
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI kábel TV
- Synology NAS
- NVIDIA: lemaradt AI terén az EU, közben kijavították a Blackwell AI chipeket
-
IT café
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SteveL
aktív tag
Mennyi ideig tart a frissítés? Már fél órája megy, az admin oldalon a
Firmware frissítése folyamatban. Nem lehetséges a belépés a frissítés befejezéséig.
üzenet jön be, ha be szeretnék lépni. -
SteveL
aktív tag
Nem tudja valaki, hogyan lehetne korlátozni a Transmission CPU használatát? Pl. a nicelevellel lehetne, ahogy nézem, de hova kellene beírni a nason belül? A sávszélességet nem szeretném korlátozni, ha van más lehetőség is.
Köszönöm az esetleges választ.
-
Prosectura2
tag
Sziasztok, tudtok arra valami megoldást, hogy meg tudjam nézni, mi használja a merevlemezt (írás/olvasás)?
-
Prosectura2
tag
Most meg lefrissítettem egy csomó mindent a slacker -u paranccsal.
Újraindítottam, erre se ssh-n, se telneten nem enged be - Network error: connection refused.
Webes felület, tm megy, a minidlna vmiért nem.Most mi van???
-
tomi5244
őstag
Üdv! Gondolkodom, egy esetleges NAS cserén (Synologyra), szerintetek mennyit ér most meg egy 310S? Kicsivel több mint egy éves, új ventivel és procira tett hűtőbordával. Sérülés nincs. Én 10k-ra gondoltam.
T
-
noxika72
tag
válasz Prosectura2 #14956 üzenetére
Nálam már volt ilyen pont a napokban. [link]
Leszedtem az ffp-t a webes felületet minden beállításával együtt, majd újraraktam.
Most van egy friss rendszerem minden kb. 1 év alatt kipróbált sallangoktól mentesen.[ Szerkesztve ]
-
Thomas16
tag
Sziasztok!
Plex indítás parancsra (/ffp/start/plexmediaserver.sh start) "Permission denied" választ kapok.
Már próbáltam adminként és root-ként is indítani, de ugyanezt dobja.
A plexet sikerült feltelepíteni, és frissítve is van a 0.9.12-es verzióra.Mivel lehet még próbálkozni?
-
Prosectura2
tag
Sziasztok!
Mi lehet a baj?
Feltelepítem a Transmissiont:
funpkg -i /i-data/md0/admin/nsa/transmission-2.84-arm-1.txzIndítanám a megfelelő paraméterekkel:
transmission-daemon -f -g /ffp/tm/.transmission-daemon -w /i-data/md0/downloads/ -t -u user –v password -a *.*.*.*
Eddig ilyenkor elindult, le kellett állítani Ctrl+c-vel, és lehetett beállítani a config fájlt. Most viszont nem kezd el futni, csak kidobja a help felületet, mintha paraméterezési problémája lenne:
Transmission 2.82 (14206) http://www.transmissionbt.com/
A fast and easy BitTorrent clienttransmission-daemon is a headless Transmission session
that can be controlled via transmission-remote
or the web interface.Usage: transmission-daemon [options]
Options:, stb.
Többször megcsináltam, egyszerűen nem jövök rá, miért nem indul el!
u.i.: és nem is hozza létre a kívánt helyen az állományait (/ffp/tm/.transmission-daemon)
[ Szerkesztve ]
-
Geripapa
aktív tag
válasz Prosectura2 #14964 üzenetére
A régit eltávolítottad?
Csak mert ezt irja: Transmission 2.82Segítségkéréshez: NSA320+FFP; Raspberry Pi2 Openelec/Kodi ;
-
Prosectura2
tag
válasz Geripapa #14965 üzenetére
Ja el, mindet, csak itt már kipróbáltam, hátha a 2.84-es változattal van csak gond, mert arra eddig mindig csak frissítettem, sosem ezt telepítettem fel előszörre.
Amúgy ezeket csináltam sorrendbe:
1. ffp eltávolítása a csomaglistából, az adatok törlésével
2. újraindítás
3. ffp telepítése csomaglistából
4. Alkalmazások telepítése:curl-7.21.4-arm-1.txz
libevent-2.0.16-arm-0.txz
mc-4.8.1-arm-0.txz
glib2-2.30.2-arm-0.txz
Transmission-2.82-arm-15. Aztán futtatnám a transmissiont, de nem megy tovább
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
válasz Prosectura2 #14966 üzenetére
nekem siman ment, annyi, hogy a usert at kellett irni a transmissionbe nobodyrol
-
Prosectura2
tag
-
memil
csendes tag
Sziasztok, nekem 310s alatt nem frissült a google drive, még mindig 0.3.0zypkg002. fel lehet valahogy tenni a frissített csomagot?
-
M_AND_Ms
veterán
Sziasztok!
TM-nek miképp tudom megmondani, hogy a letöltési könyvtárban létrehozott könyvtárakat és fájlokat más jogosultságokkal hozza létre? Amit most csinál, azt az admin-nal nem tudom írni, csak olvasni. Mindig kénytelen vagyok root-tal belépni, ha a valamit ott akarok tevékenykedni (pl, már a letöltés alatt odaraknám a feliratfájlokat)
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Tonyk
veterán
válasz M_AND_Ms #14970 üzenetére
Annak a nevében futtasd a tm -et akinek a jogosultságát szeretnéd használni.Ez esetben: admin
/ffp/start/transmission.sh -ban : user=admin
Nyilván nem árt, ha ennek a felhasználónak joga van az adott könyvtárat írni/olvasni
Szerk: A jelenlegieket meg pl.: chmod 775 /i-data/md0/torrent -R -rel módosítod, hogy legyen is rá jog.
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Ala
tag
Sziasztok!
Mini DLNA nem indexeli az mp4 fileokat, mit ronthattam el? Ez alapján lett felrakva. A tv tudja kezelni az MP4-et, mert ugyan azt a file-t pendrive-ról lejátssza.
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
Minidlna-n keresztül az egyik tévém (Sony W650) nem látja a feliratokat.
Ti milyen tévével, blu-ray lejátszóval, bármivel játszotok le úgy, hogy megjelenjen a felirat? Vennék előbb-utóbb egy tévét a nappaliba a régi butatévé helyett, ennek megfelelően (is) választanék.
-
addikt
Az általános tapasztalatok alapján: a TV választásánál egyértelműen a képminőségre menj rá, ne vakítson el az "okossága". Inkább legyen külön egy valóban okos médialejátszó, de a Samsung Blu-ray lejátszói is úgymond mindenevők (DLNA). Az is igaz ugyan, hogy a Samsung TV-k a legjobban hekkelhetők (root, nem gyári firmware stb.), de mivel ez nem általános használat, így ezért ez ne legyen kiemelt szempont a választásnál.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Samsung tv-kkel egészen a J szériáig nem volt gond felirat és hangváltás téren. A J-nél most valamit módosítottak és gond van a feliratokkal. A nagyobb sw-ek fejlesztői már dolgoznak a javításon (plex, kodi, stb), amint ezekre van megoldás, az megy majd bele a minidlna-ba is.
Felirat és hangsávváltási gondok jellemzően a LG és Panasonic tv-knél voltak, azóta az LG már ha jól emlékszem javított a fw-en az újabb szériákban. Panasonic-ot meg a minidlna patchelte saját magán vagy 1 éve. Ezek szerint a Sony is bugzik (mondjuk ezen nem is illett volna meglepődnömNincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
s4tch
veterán
Köszi! Klassz ez a dlna: mintha nem is szabvány lenne... Audio sávok továbbításával, zenehallgatással még nem nagyon volt gondom, de a filmnézés nem egységes élmény a különféle eszközökön. A Sonyval hangsávot lehet váltani, a belső feliratokat is kezeli, a külsőket viszont nem. Van itthon egy Samsung tévé is, az meg a belső feliratokat nem jeleníti meg.
-
Tonyk
veterán
Melyik sorozatú Samsung?
D,E,F sorozattal tuti nincs gond. Azok vannak otthon és mennek gond nélkül. Sógoromnál H sorozatú van, az is teljesen rendben van. A régi C-vel mintha lett volna ilyen (nem esküszöm meg rá), és az új J-vel tuti van ilyen gond.[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz eastsider #14983 üzenetére
"Panasonic tud SMB megosztast alapbol"
Na! NA! NAAA! Mesélj! Melyik Pana tud ilyet? Ez lenne a legjobb megoldás. 2 médialejátszót is tartok itthon, mindkettőt SMB-elérésre használom, messze stabilabb, mint a tévék beépített lejátszói.
(#14981) Tonyk: fejből nem vágom, melyik, majd otthon megnézem.
-
Tonyk
veterán
Itt lehet követni a Samsung feliratkezeléssel kapcsolatos gondjait, ill. Itt lehet látni van-e új verzió minidlna-ból.
Az utolsó előtti hozzászólásban a lényeg J széria tulajdonosoknak!Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
-
Tonyk
veterán
válasz eastsider #14989 üzenetére
Persze, hangsávot, feliratot, mindent. Ha nem hiszed, csinálhatok neked róla videót
Nah, pont e miatt nem szerencsés, ilyeneket kijelenteni, hogy nem lehet ezt meg azt. Jön valami kezdő, elolvassa és már megy is tovább, mert azt írták, hogy nem nem működik. Közben csak a kliens a szar az adott eszközben, merthogy a dlna tudja ezt, csak fosul van implementálva.[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
elhiszem ki is probalhatnam mostmar a NAS-sal meg a kodival, de ott van az NFS...
a sonym volt a hunyo. beszeltem kollegaval neki is viszi a sony. (de eleg haklis, es DLNA szerver fuggo.nekem kenyelmes a kodi. leszedi maganak a feliratot, ezt is a tv taviranyitojaval iranyitom stb
ez a baj a DLNA-val, hogy nincs rendes szabvany (vagy csak a gyartok sz***jak le), legalabb a sajat cuccaikhoz adnanak kompatibilis szervert
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
válasz mobilizmo #14994 üzenetére
biztos out of the box sokkal jobb, es szuper a szoftver, de _nekem_ nem tud semmi pluszt az olcso kinai zyxelhez kepest. vagyis ez is tud mindent, igaz kis hekkelessel, de nem veszes egyaltlan
de ez mar sokszor ki lett targyalva ebben a topikban, es csak flame lenne belole -
eastsider
nagyúr
olvastam a 325v2 topik elejét.
biztos, hogy jobb a synology. de mégiscsak 2x annyiba kerül, biztos tud 2x annyit is (annyival jobb a SW/HW), de nem hiszem, hogy mindenki kihasználná azt a tudást.. (nem tudom mivel tud amúgy többet)aztán lehet kipróbálnék egyet, (demot probaltam mar régebben), nem tudnék syn nélkül élni
[ Szerkesztve ]
-
-
SutPet
aktív tag
Azt lehet tudni hogy NSA 320 megkapja e az újabb webes felületet? Mert ez körbeforgó nem nagyon jött be viszont láttam az újabbat az tetszetős.
God must love stupid people, he made so many of them.
-
TriplaT
csendes tag
Szevasztok
vételeztem egy zyxel 325 v2-őt minden megy faszán. csak az FTP elérést nem tudom beállítani ! valaki tudna segiteni , Létrehozom a mappát , hozzáadom a felhasználót , hozzáférés megosztásánál haladó modban beállítom a felhasználót és nem akar müködni ,üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Logitech G PRO HERO Wireless (910-005272)
- Be Quiet Silent Loop 2 RGB Vízhűtés
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 2,5 év gari
- Latitude 7430 2-in-1 14" FHD IPS kihajtható érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Csere-Beszámítás! AMD Gamer PC! R5 5600X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest