-
IT café
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doosa
aktív tag
Van tippetek rá, hogy mitől halhatott meg a hátsó USB port? Akár mit dugok bele (pendrive, hdd, nyomtató) azonnal pirosra vált az usb ledje. Előlapi porton tökéletesen működik.
Zárlatos lenne? -
-
Mr Dini
addikt
Wow ez a couchpotato nagyon cool!
Itt egy screenshot:
A feladata, hogy kikeresem a felületén a filmet, megkérdezi, h milyen minőségben szedje le, aztán betolja a tm-nek és már jön is le. Aztán ha megvan berendezgeti a könyvtárba, ha be van csomagolva kibontja és előkészíti a Kodinak (pl leszedi a borítót, nfo-t stb), aztán küldi a jelet a Kodinak, ami már kapcsolja is be a TV-t CEC-en és indul is a film!
Sajnos nem nagyon tudok torrentezni ezzel a nettel, de jó ha van ilyen is.
Ha vki ki szeretné próbálni itt van egy szkript, ami felteszi ezeket. Illetve itt egy nC*re bővítmény hozzá.
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
junkpod
veterán
Sziasztok, nsa325 autó kikapcsolasra van állítva, de kB 1,5 órával hamarabb áll le. Órája jól jár. Mi lehet az oka?
Box's don't touch!
-
noxika72
tag
válasz matyi1988 #14655 üzenetére
En ezt hasznalom ipad-on
Remote Media Manager Pro - Access Files on Network Devices (Evolution Games LLP)
https://appsto.re/hu/jesR6.i
Amig vitte a VLC az AC3 hangokat addig az volt a legjobb lejatszo.
Az AVplayer is jo de sokszor akad.
Az Rmanager kepes napi 5-6 orst menni akadas nelkul -
lacusszabo
csendes tag
Sziasztok!
Alábbi gondom támadt, és nem lelem az okát.
NSA310-en minidlna-t futtatok, teszi is a dolgát, bár egy-egy serverről törölt mabba "null" jelzővel megmarad és csak a rescan vagy inkább a log file törlése és restart után tűnteti el a "hibát".
De, ami a fő gondom:
Eddig egy 650c végű Samsung "félokos" TV-vel egyedüliként használtuk, nem is volt akadás.
Most viszont bejött egy LG smart LF652-s a témába.
Mindkét TV kábelen csatlakozik, de próbáltam már úgy is, hogy az LG wifin keresztül a végeredmény ugyanaz.
Egyszerre a két TV nem képes a DLNA-t kezelni, kiakasztja, sőt le is fagyasztja a minidlna-t, csak a NAS újraindításával kel életre.
Pl. ha a Samsungon néz párom egy sorozatot és én elkezdek bármi hálózati tevékenységet az LG-vel, Őt kidobja a Samsung média szolgáltatója...
Persze, ha egyszerre csak az egyik TV megy, úgy működik, de akkor meg mi értelme lenne a hálózati megosztásnak...
Nagyon köszönöm előre is segítő hozzászólásaitokat! -
vanRobert
tag
válasz matyi1988 #14655 üzenetére
Hali!
BSPlayer gond nélkül játszik NASról, szerintem samba használatával, de nem vagyok profi. A lényeg, hogy nem tölti le, hanem csak játssza, játssza és játssza....
Sok hálózatos-lejátszós progit kipróbáltam, de mindegyikből hiányzott több kevesebb dolog. Inkább több...
Az egyetlen, ami bevállt az a BubbleUpnP. Ezen keresztül nyitom meg a médiát (zene, film), felkínálja, hogy milyen lejátszóra tolja ki, és már megy is. -
Tonyk
veterán
válasz lacusszabo #14661 üzenetére
""null" jelzővel megmarad és csak a rescan vagy inkább a log file törlése és restart után tűnteti el a "hibát"."
Valami őskövület minidlna-t használsz, mert ilyen hiba évek óta nincs. Frissítsd.
"ha a Samsungon néz párom egy sorozatot és én elkezdek bármi hálózati tevékenységet az LG-vel, Őt kidobja a Samsung média szolgáltatója..."
Nincs ip ütközés a hálózaton? Kézzel konfiguráltad a tv-t vagy dhcp-n kap ip-t?
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz lacusszabo #14664 üzenetére
Ha dhcp, akkor tuti nincs ütközés. Frissítsd a minidlna-t és nézd meg azzal, hogy csinálja-e.
-
Tonyk
veterán
Csak szólok, hogy újra van Kylek tároló! Hogy mióta, nem tudom, most jutott eszembe megnézni.
-
Thomas16
tag
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy nem érem el a NAS-omat hálózatról.
Nem az UTP kábel a hiba (próbáltam másikkal), router admin oldalán sem látom, se FTP kapcsolat.Mi ilyenkor a teendő?
-
Tonyk
veterán
válasz lacusszabo #14667 üzenetére
Itt a fórumban kismillió leírás van a telepítésről, lehetőleg a legfrissebbet csináld.
Szerk: Nem venném a szívemre, ha a keresőt használva nem találtad volna meg ezt a hozzászólást.
Mint pár hozzászülással feljebb látszik. A leírásban szereplő "kylek tárolót nem kell kijelölni" érvényét vesztette. Azaz jelölj ki mindent a 0. pontnál!(#14668) Thomas16
Ha a routered sem éred el, akkor a géped ip-címe van elkonfigurálva.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz lacusszabo #14661 üzenetére
Szia!
Nálam miniDLNAval akár 3 TV-t is kiszolgál. (biztos tud többet is, de csak ennyi smarttv-m van )
Függhet még a routertől, mert nem mind1, h 10/100-as, vagy gigabites.
-
Tonyk
veterán
válasz lacusszabo #14674 üzenetére
az a gond, hogy tényleg szinte minden nap rákérdez valaki, viszont össze se merem számolni, hány alkalommal írtuk le, idéztük be az ezekről szóló postokat.
(#14672) Thomas16
- Pingre sincs válasz?
- A nas fix-en vagy dhcp kap címet?
- Hálókártya világít a nason
- Routeren az a láb világít ahová a nas megy?Ha más nem, akkor csinálj egy resetet a nason.
[ Szerkesztve ]
-
adomok
tag
Sziasztok,
310s NAS-om van és meguntam, hogy a Twonky pörgeti a procit folyamatosan. Hála a részletes leírásoknak feltettem HDD-re az ffp-t, majd a minidlna-t. Működik is, a státusz felületén szépen látom a mennyi tartalmat talált a config fájlban gyárilag megadott mappákban. Viszont hiába írom át az alapértelmezett video könyvtárat a fájlban az általam használt admin/download/Transmission/ elérésre, továbbra sem látja az ott található filmeket. Ha visszaírom a video mappát és abba belemásolom a filmet az gyönyörűen működik. Mi lehet a gond?
-
Mr Dini
addikt
válasz Petike168 #14679 üzenetére
Hmmm. Nekem rá van eresztve a tm mappára a minidlna és eddig semmi baja. Igaz, h kb 5 filmem van, mert nem nagyon torrentezek, de amikor szedek le vmit, akkor sem indexel folyamatosan.
Persze nyilván van benne vmi!
[ Szerkesztve ]
-
Petike168
aktív tag
Jó nektek Én is külföldi fórumon találtam anno ezt, mint lehetséges hibát. Transmission FFP, vagy gyári csomagok közül lett feltéve? Nálam gyári.
[ Szerkesztve ]
-
M_AND_Ms
veterán
-
Mr Dini
addikt
válasz FefeeX #14687 üzenetére
Ja, én is most fordítottam le egy 2.83-at. Már csak a költözésen gondolkodom... A helyzet az, h a régebbi torrenteket kihalásztam a torrents mappából, de itt nincs meg az összes vmiért. A másik meg, h megadtam hova töltse le ezt és ezt stb. Most amit nem talált az alap könyvtárban elkezdte letölteni. Még szerencse, h nem jut sokra ennyi idő alatt! Kedves fórumtársak, Ti hogy költöztetek át?
-
FefeeX
veterán
válasz Mr Dini #14689 üzenetére
Miért nem a 2.84-et? És miért fordítgatod, ha itt a használható fájl?
Plusz a pár torrentet (mondjuk 20) még nem nagy dolog újra ellenőriztetni, ha már egyszer nagyobb költözést csinálsz, amitől az egész tisztább lesz, legalábbis nekem érzésreMás: A kylek más porton lett aktív? Csak mert a korábbi porton linkek alapján az oldal még mindig nem működik...
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz Mr Dini #14689 üzenetére
Miért a 2.83-at, mikor 2.84 az aktuális? A hivatalos oldalról tölthető. A telepíthető txz-t meg legyártod a frissen fordított cuccból.
Költöztetés: Letörlöd a gyárit, felrakod az ffp-set, megadod neki a régi könyvtárat, hogy oda töltsön. A .torrent fájlokat beletolod (vagy letöltöd újra vagy kihalászod terminal alól) az arcába. Csinál mindegyikre egy ellenőrzést és minden megy tovább, nincs letöltögetés.
[ Szerkesztve ]
-
Petike168
aktív tag
válasz M_AND_Ms #14688 üzenetére
Ezt én is tudom. De ha minden úgy működne, ahogy kéne, akkor nem lenne ennyi kérdés a fórumokban . Ami az egyiknek simán megy, az a másiknak nem. Én csak elmondtam, hogy nálam pl. ez oldott meg hasonló jellegű problémát, attól függetlenül, hogy enélkül is simán kéne mennie. Egyébként anno nekem ezt sorozatoknál csinálta, sima filmeknél azt hiszem nem fordult elő.
-
Mr Dini
addikt
Nos a gcc-t sikerült totál elrontani és csak a 2.83 volt lefordítva a nason korábban.
Mindenképp magamnak fordítok, ha lehet, mert így én szabom meg, h mi kell nekem és mi nem.
Mind1, majd ha túl vagyok a kernelmoddingon kicsit helyrepofozom a gcc-t, aztán felrakom a 2.84-et.
Köszi mindenkinek!
@Tonyk
Ezt már megtettem. Viszont alapból benne volt néhány torrent, ahogy elindult. Gondolom az automatic tette bele. Olyan is belekerült, amit már nagyon rég letöröltem. Namost ezeket kellene nekem szerkeszteni, h ne az alap Download mappába töltse, hanem az admin/download/Transmission mappába. Az elérési utakat tároló fájlját kerestem a tmnek, de nem találtam ilyet... :/
-
Tonyk
veterán
válasz Mr Dini #14694 üzenetére
settings.json-ban van az alap, a többi meg böngésző historyban. TM Remote GUI esetében meg windows esetében a C:\Users\<user>\AppData\Local\Transmission Remote GUI\transgui.ini -ben van. Linux esetében meg nyilván a home alatt kell keresni ugyanezt.
"Mindenképp magamnak fordítok, ha lehet, mert így én szabom meg, h mi kell nekem és mi nem."
Kernel esetében még meg is értem, de egy alkalmazásnál
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Ok, köszi!
"Mindenképp magamnak fordítok, ha lehet, mert így én szabom meg, h mi kell nekem és mi nem."
Kernel esetében még meg is értem, de egy alkalmazásnál
Egyrészt mert sok szabadidőm van, másrészt minek bele pl az upnp, ha úgyis fix a port stb. Ezeket szépen kimazsoláztam és így nem eszik annyi helyet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Logitech G PRO HERO Wireless (910-005272)
- Be Quiet Silent Loop 2 RGB Vízhűtés
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 2,5 év gari
- Latitude 7430 2-in-1 14" FHD IPS kihajtható érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Csere-Beszámítás! AMD Gamer PC! R5 5600X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest