Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
Le akarják hentelni a fájlcserélést
-
havasa
aktív tag
Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT)
A hamisítás a szerzői jogvédelem alá eső szoftver nem jogszerű sokszorosítása és eladása.
Akkor ezek szerint a hamisított, józsefvárosin árult DVD-kkel fognak foglalkozni?
Mi közük egyáltalán a fájlcserélőkhöz??? P2P-hez hogy jön a hamisítás?
Az elmúlt egy évben egy magyar filmet, mp3-at se töltöttem le...szerintem ez elmond mindent...de gondolom nem egyedül vagyok így.
[ Szerkesztve ]
Commodore 16 Hyper-V cluster
-
nagyúr
Ööö, izé... Ha mondjuk veszek matricás lemezt, meg mondjuk pendrive-ot, meg esetleg HDD-t, és még mondjuk megvásárolom egy előadó lemezét, akkor hányszor is fizettem meg a jogdíjat utána?????
Félreértés ne essék, támogatom a szellemi termékek védelmét, de itt nem erről van szó, hanem, hogy sok léhűtő (nem az szerzőkre, előadókra, hanem a jogvédőkre gondolok), hangzatos jelszavakkal a mi pénzünkön meggazdagodjon... . Ez simán egy újabb lehúzás...
-
Hunter2
addikt
válasz MCBASSTION #23 üzenetére
Nyugi, ha úgy fog működni mint az artisjus akkor azok a művészek sem kapnak a pénzből akik megérdemlik.
-
Gergosz2
veterán
-
Rickazoid
addikt
Sajnos még mindig Magyarországon vagyunk és sajnos még mindig a helyén van a kormány. Még ha be is vezetnék az átalánydíjat, akkor is maradna illegális a megosztás (ahogy a háttértárakon lévő jogdíjtól függetlenül is az), meg valószínűleg maradna a háttértáron a jogdíj (hátha mégis kiírod, az megint egy másolat), sőt valószínűleg a letöltés is illegálissá fog válni ettől függetlenül, hisz épp gyarapodás meg felemelkedés jelszavakkal erőltetett menetben haladunk visszafelé az időben.
[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
"Elsősorban a zeneszerzők és az írók körében van határozott támogatottsága a kulturális átalánydíjnak, melyet – hasonlóan az üres adathordozókhoz – az internetszolgáltatás árába lehetne beépíteni."
Akkor ezzel párhuzamosan megszűnik az adathordozók árába épített jogdíj, amelynek következményeképpen összeomlott a hazai piac?
https://www.coreinfinity.tech
-
Gergosz2
veterán
amíg lesz internet fájlcserélés is lesz.
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
addikt
"Szerdán tartotta első ülését a 287/2010. (XII. 16.) Korm. rendelet alapján újjáalakított Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT). A minisztériumok, szakhatóságok és iparági, szakmai szervezetek képviselőiből álló grémium..."
1.) Ingyenes netes fájlcsere (torrent, dc, stb.) mióta hamisítás
2.) Ha már belevették a fájlcserét, akkor úgy lett volna demokratikus, ha valamilyen internetezők/szabad információcsere érdekeit szem előtt tartó szervezet is részt venne benne.Én is össze tudok állni 5 haverommal, hogy összeesküdjünk mindenki más pénztárcájára. De normális esetben ezzel bűnt követek el.
A minisztérium, szakhatóság dönt (vagy ajánl a kormány felé), tehát ők helyből nem lehetnek a fent említett ellenpontjai a jogvédőknek és az iparági, szakmai szervezeteknek.
Azt azért nagyon remélem, hogy az iparági szervezetekben legalább a netszolgáltatók benne vannak (és tisztában avval, hogy adott esetben náluk fogják majd "leszavazni" a tömegek a kritikus döntéseket.)
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
Gergosz2
veterán
Szerintem ilyen fizetések és árak mellett ne is csodálkozzunk , hogy virágoznak a fájlcserélő oldalak és a torrent oldalak........
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
törölt tag
mi lenne mindeig fogunk fájlokat cserélni.azért vannak a fájlok,hogy cseréljük öket.
-
villamos
őstag
Kipattant az isteni szikra, megvan a megoldás, hogy talán hogyan lehetne visszaszorítani jelentősen a fájlcserét!
Az internetelérés, és a letöltési sebesség rohamosan nő. Tíz éve még 512 kBit/sec is gyors kapcsolatnak számított, manapság viszont akár 80 MBit/sec -os sebesség is elérhető a megfelelő hálózaton. De kérdés, hogy ugyan mi szüksége van egy törvény, és szerzői jogokat maximálisan tisztelő állampolgárnak ilyen brutális sebességre? Kérem szépen, semmi! A különféle legális tevékenységek, webböngészés, e-mail, online stream (természetesen kizárólag legális forrásból) freeware anyagok letöltése stb. számára tökéletesen elegendő akár ennek a 80-ad része is, vagyis 1Mbit/sec.
Kötelezzünk minden távközlési céget, és Internet szolgáltatót, hogy lakossági ügyfeleik számára maximum 1Mbit/sec internet elérést biztosíthasson! Foglaljuk bele az új alkotmányba! Így ugyan lesznek olyanok, akik továbbra is fájlcserére fogják haszálni internet elérésüket, de mivel ez a sebesség ilyen célra felhasználva igen-igen lassú, (egy 700Mb -os CD anyaga kb. 1,5 óra alatt jön le, legalábbis én annakidején ennyi idő alatt töltöttem le linux iso fájlokat), így könnyen belátható, hogy a megosztható adatmennyiség sokkal kevesebb lesz.Ez a dögöljön meg a szomszéd tehene is effektus nálam, ugyanis a kedves szolgáltatóm technikai okokra hivatkozva (részletek a megfelelő topikban) 1Mbit/sec lőtte be a sebességemet. Ha nekem nincs, akkor másnak se legyen!
[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
mitulabattyi
aktív tag
Majd ha minden problémát megoldottak, akkor se ilyesmivel foglalkozzanak!
-
villamos
őstag
Bárki, bármit mond, egy talán igen szűk körön kívül mindenki csinálja valamilyen formában.
Bármit is csinálnak a tisztelt "jogvédők" amíg az Internetet nem tiltják be, addig fájlcsere is lesz, akár tetszik ez nekik, akár nem.
Az Internet kora előtt is megvoltak a megfelelő források, cserélgettük a kazettákat, másolgattuk őket egymásnak stb.
Az átalány szerintem jó ötlet, persze ha nem túl magas összeg.[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
kpal
nagyúr
Mit akarnak ezek megint csak viccet csinálnak magukbol . Így is egyre többen járnak moziba hiba van fájlcserélés .
-
Vladi
nagyúr
Országos felmérés középiskolások között... muhaha... páran lesápadnak majd az eredménytől. Merik majd publikálni?
Egyébként meg felőlem csinálják. Én fizetem az átalányt. De egy büdös szót nem akarok hallani utána, hogy letöltök!
il sole non sorge più ad Est!
-
Syl
nagyúr
Mi lesz a fájlcserélőkkel Magyarországon?
Öööööö, van Magyarországon ilyen?
Az általam látogatott ilyen oldal szervergépe Franciaországban van, a domain pedig Vancouver-i. Hol itt a gond?Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
nagyúr
Ha mondjuk csak arra használom az internetemet, hogy távmunkában elérjem a munkahelyi szervereket??? Akkor azért én miért is fizessek átalány jogdíjat?????
Mi köze van mondjuk Balázs Palinak az én távmunkámhoz????? (Elnézést a rajongóktól, nem bántásból írtam, csak ő jutott eszembe hirtelen )Ezek komolyan elmebetegek....
-
Flashback
addikt
HENT, ÁVH, NAV, mi jöhet még?
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
törölt tag
Egyzser azért szívesen venném, ha egy ilyesn asvás meg artijustos meg mittoménmilyen ember ide beírna....
-
MCBASSTION
aktív tag
HENTesek
Szerintem eléggé nagy hülyeség ez a kulturális átalánydíj, mivel így azok a "művészek" is kapnak a tortából akik meg sem érdemelnék, és ez a magyar zeneipar 99%-ára igaz.
A sok celeb, megasztár stb. abból él, hogy az emberek néha vesznek DVD-t amire általában játékokat írnak ki, vagy más (jellemzően külföldi) igényes zenét. Itt a probléma nem azzal van, hogy letölti az ember a filecserélőkről (gondolom amúgy sem magyar zenét egyebet töltenek le), hanem azzal van, hogy túl sok olyan "művész" van akik nem érdemelnék meg ezt a juttatást. Inkább igazságosan szét kéne osztaniuk a bevételt az adathordozók után a tényleg minőségi előadók között. A mobilok meg egyebek (merevlemez stb.) után meg fölösleges lenne beszedni a díjat mivel a DVD-k árából már fedezve lennének az igényes tartalmat produkáló művészek.windows7sins.org
-
törölt tag
csak úgy érződik itt az a hihetetlen nagy szakmaiság, az. idézem:
1995. évi XXXIII. törvény a találmányok szabadalmi oltalmáról
(4a) Felhatalmazást kap a Kormány, hogy rendelettel megállapítsa a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület szervezetének és működésének szabályait.
287/2010. (XII. 16.) Korm. rendelet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testületről
1. § A szellemi tulajdonjogok megsértése (a továbbiakban: hamisítás) elleni hatékony fellépés erősítésére, valamint a hamisítás elleni cselekvési tervek kidolgozásának és végrehajtásának koordinálására Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (a továbbiakban: Testület) jön létre.namost a szellemi tulajdonjogok iparjogvédelmi vonatkozású megsértésének és a hamisított termékeknek miben és hol van köze pl. a filemegosztó alapú szellemi szerzői jogok megsértéséhez? merha még ideteszik az smswarezt, meg payftp-t, esetleg még meg is értem, hiszen látszatra legálisan árult szellemi termék.
okulva az előző szerzői jogi törvény tervezetének szinte teljes kudarcából, most h megnyirbálták az alkotmánybíróságot, meg elkeresztelték eztet itten Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (ugyanis a HENTNEK az én logikám szerint odakellene tartoznia), most akkor itten biztosan csodaszép szerzői jogi dolgok születnek majd itten ebből.
most vagy én tévedtem el, vagy a törvényalkotó és a szervezet leledzik valami hihetetlen szereptévesztésben és a hazai kémelhárítás most épp ellenséges területre ledobandó diverzáncsügynököket képez. hihetetlenül professzionális módon.[ Szerkesztve ]
-
Rickazoid
addikt
És a legszomorúbb az egészben, hogy mind tudjuk a megoldást, ahogy ők is tudják a megoldást, és mi is tudjuk, hogy ők tudják a megoldást. Ehelyett folyamatosan ezeket a hülyeségeket kántálják, most már nálunk is (Franciaország? Úr isten! Alkotmányba kéne foglalni minden országnak annak a tiltását, amit ott műveltek a jogvédők), mint valami szekta tagjai (mondjuk az ellenérvek nagyja is épp ilyen agyatlan - igaz ők nem nevezték terroristának és maffiának a jogvédőket, ahogy a jogvédők tették ezt az illegális letöltőkkel). A teljes értékesítési modell átalakítása kell ide.
Szerintem:
Ki kell dolgozni egy globális, minden piacra kiterjedő, minden multimédia tartalmat magában foglaló, mindenféle fizetési megoldást alkalmazó hálózatot, ami nem mellesleg relatíve olcsón kínálja a tartalmakat, illetve rendszeresen akciózik ingyenes tartalmakkal, valamint elfogad "adományokat", amiket közvetlenül az előadók kapnak. E mellé oda lehetne tenni ingyenesen és ingyenes postázással olyasmiket, amiket illegális úton nem lehet beszerezni (biztos van mit kitalálni.. mondjuk pólók, cipők, sapkák, akármi, ami nekem nem jut eszembe, attól függően, hogy ki milyen árban vásárol. A lényeg, hogy jóval kifizetődőbbé tehet sokaknak egy-egy vásárlást). Illetve rendszeres nyereményjátékokat szervezhetnének, rövidebb és hosszabb időközökkel, kisebb és egész komoly nyereményekkel, az is nagy népcsalogató lenne. Bőven megtérülne, és bár nem szüntetné meg a kalózkodást, valós alternatívát kínálna.[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
misx
senior tag
"Mi lesz a fájlcserélőkkel Magyarországon?"
Mi lenne? Élnek vígan tovább.
-
fatal`
titán
Inkább a nagyobb bérekkel foglalkoznának, és mindjárt csökkenne a warez...
-
PazsitZ
addikt
Elképesztő mennyi szakmaiasságot hangsúlyozü ingyenélő van az országban.
- http://pazsitz.hu -
-
Rhino666
addikt
Hát biztos nem minimálbért kapnak az ilyen nyílt tolvajok, az artisjus által legombolt pénz 25%-a (se) jut el az aktuális művésznek, akit illetne, pedig papíron pont hogy az ő jogvédelméért üzemelnek. Szóval nem valami effektív formáció, ami több mint 75%-át elnyeli a dolognak, mondhatni hasztalan...
[ Szerkesztve ]
2025 - a szólásszabadság halála
-
Egyetértek az első között szólóval: ha mindenbe fizetek átalánydíjat, akkor legyen ingyenes minden. És aki csak böngészik, azt sem tudja, mi az, hogy letölteni, az is fizet?
HENTelni kellene az ilyen "társaságokat", vicc, hogy mi folyik itt. Inkább a fizetéseket tennék rendbe, talán ha az embereknek lenne pénzük, és nem azt látnák, hogy a kormánytagok évente cserélik az Audijukat, persze ingyen, akkor talán nem "lopnának" digitális tartalmakat. Megvennék, fizetnének érte (persze ésszerű keretek között), mert lenne miből. De amíg tőlünk is lopnak (a fizetésem egynegyede elmegy mindenféle botcsinált jogcímen), addig őszintén, miért csinálnék mást?
Szerintem egy HENT tag, vagy akár "arcjusz" tag sem minimálbért kap a semmiért cserébe, amit csinálnak.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
nagyúr
Szerintem aki igazán rajongója egy előadónak, az úgyis meg fogja venni a lemezét, aki meg nem rajongó, ha nem tudja letölteni, akkor nem fogja hallgatni, vagy ahogy előbb említették le fogja másolni/másoltatni a lemezt.
Sőt vannak előadók, akik mér nem is jelentetnek meg lemezt, mert az élő koncertekből van a fő bevételük.A játékoknál meg az a problémám, hogy nagyon soknál nincsen lehetőség demo-t kipróbálni, így vásárlás előtt, ha az ember nem akar zsákbamacskát venni, akkor kénytelen a kerülőutat használni... Szerintem az kicsit nonszensz, hogy az embertől elvárják, hogy egy trailer alapján úgymond vakon kifizessen 8-10ezer Ft-ot.
Mielőtt letámadna valaki... Szoktam eredeti játékot vásárolni. Vagy megvárom, míg leárazzák, vagy ha nagyon rá vagyok kattanva, akkor megjelenés napján (ez azért ritkább..)
[ Szerkesztve ]
-
És ezzel újra megmentették a földet köszönjük
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Rhino666
addikt
Szerintem inkább az Artisjust kellene szabályozni, kriminális amit csinálnak...
2025 - a szólásszabadság halála
-
pschio
őstag
Lehet indítanom kéne egy VPN szolgáltatást. Meggazdagodnék a jogvédők marhaságain.
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
Apone33
őstag
Kíváncsi vagyok mi lesz belőle.
Play Hard!!!
-
audi100td
nagyúr
En szoktam vasarolni zenei CD-ket, de altalaban leertekelt, regebbi albumokat, egy uj album egyszerüen megfizethetetlen, 18-23 Euro-s aron vesztegetik (itthon nem tudom mennyi, Ausztriaban szoktam megvenni) es nagyon sok mar a kommersz, ujat nem mondo kiadvany, amit nehany hallgatas utan egyszerüen megunok. De nem is ez a legföbb problemam, szeretem az underground hiphop-ot, amit viszont itthon szinte keptelenseg beszerezni, kive a magyar elöadok cuccait. Ha lenne megfelelö valasztek, megfelelö aron, nem töltenek le annyi zenet, de mp3 online tartalomert tuti nem fizetnek egy Forintot sem. az mas, ha itt van a kezemben a CD (=megfelelö hangminöseg), borito, stb.
Filmet meg inkabb megnezem moziban (ha van olyan jo, hogy erdemel annyit), nem fordul elö gyakran, hogy ketszer megneznek valamit, egy DVD egyszerüen nem er annyit amit pofatlan modon elkernek erte. Ha latok jo filmet valamelyik hipermarketben 900Ft-ert, neha belefer, de jo müveszfilmeket megint nem olyan egyszerü beszerezni, igy marad a letöltes.
-
PH-User
addikt
Semmi értelmét nem látom a megmozdulásnak.
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
ixtom
tag
HENTesek
-
betonfelhő
tag
Ártiszjüszt miért nem szántotta még fel senki?
-
buherton
őstag
No, ha már kifizetjük az átalánydíjat, akkor legyen ingyenes minden zene, könyv stb...
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
moli.hu
őstag
nem ertik meg, hogy ezzel csak azt erik el, hogy ujra lesz copyparty a csokiban. rokonom franciaorszagban el, evente kiirok neki ~10 strategiai jatekot, hogy nezze meg oket, milyenek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- OLED TV topic
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Digitális Állampolgárság Program
- Vírusirtó topic
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- 10db bontatlan, 1M Ft-os gép - Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 érintő
- Dell 5500 Laptop 15,6" FHD/i5-8Gen/MS Office/DDR4 16Gb/256GB SSD/HDMI/USB-C/CAM 1Év Gari 27% Áfás!
- Ayaneo Pocket S android kézikonzol
- HP 640 G4 Laptop 14" FHD/i5-8Gen/MS Office/DDR4 8Gb/256GB SSD/HDMI/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfás!
- AirPods 4 sima és aktív zajkioltásos - bontatlan, 1 év Apple garancia