Új hozzászólás Aktív témák
-
joecontra
addikt
Egyetértünk, nekem is egyből a VRAM hiba jutott eszembe. Viszont plusz pont a Debian-nak, hogy vele nem sikerült ilyen hibát produkálni.
Mindegyik másik kipróbált disztróval igen:
Viszont az Ubuntu ma is dick volt: feltettem Debian mellé. Fel is ment szépen, Unity is megy akadás mentesen stb.
Szoftverközpont-ból tettem fel egy zárt NVIDIA drivert meg egy flash plugin-t, erre reboot után a bejelentkező képernyőn túl nem enged még Vendég munkamenetben sem. Ment is rá a gyalu.
Amúgy 13.04 az illető.Üdv,
J -
-
joecontra
addikt
Lehet, hogy mondasz valamit.
Amúgy jellemzően bizonyos alkalmazások indításakor fordult elő.Arch + LXDE esetén csak a Firefox indításakor. Linux Mint-nél legutóbb pedig a Firefox és VLC kivételével szinte mindegyiknél pl. Banshee, Pidgin.
Beáll a kép, teker a lemez majd szétesik a kép.Most Ubuntu 13.10-ről vagyok, eddig még nem tapasztaltam anomáliát. Igaz, még nem régóta megy.
Üdv,
J -
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/ nem varázslat - De ilyesmit használni olyan, mint IE6-al netezni. Igazi férfi dolog!
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
-
rt06
veterán
szerintem meg ubuntut hasznalni baromsag, hogy aztan cserelgethesd felevente, vagy ha lts-ezel, akkor ketevente (vagy harom, tudja a fene) - legalabbis erosen ketlem, hogy a tobbseg dist-upgrade frissit
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
-
-
-
joecontra
addikt
Látom, barom vagyok.
Csak megjegyzésként: nekem a 12.04 LTS nem jött be, viszont a 12.10 (ezzel kezdtem az ismerkedést a Linux-szal) tetszett és a 13.10 sem rossz.
Biztos bennem van a hiba.Amúgy Debian mellett van, nálam ő a nyerő (most MATE felülettel). Bizonyára szubjektív meglátás, de szerintem a Debian szebb képet ad mint az Ubuntu.
Üdv,
J[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
Nem mindegy ki mit használ, amíg elégedett vele?
ツ Headphones on - World off
-
Sir Ny
senior tag
,,szerintem meg ubuntut hasznalni baromsag, hogy aztan cserelgethesd felevente, vagy ha lts-ezel, akkor ketevente (vagy harom, tudja a fene) - legalabbis erosen ketlem, hogy a tobbseg dist-upgrade frissit"
? azt hiszem valamit nagyon keversz. Léteznek olyan disztrók, amelyeket cserélgetni kell, mert az upgrade általában nem jól működik, de az Ubuntu egész véletlenül nem ilyen.
-
-
Én sem szeretem upgradelni. Azaz a sajátomat nem, mert azt pár év alatt összetúrom, és inkább tiszta rendszert teszek. De pl. anyám gépén, a kölcsönadós-nyúzós laptopjaimon már nem egyszer frissítettem, azok majdnem alaptelepítésűek.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
nextman
aktív tag
Vmware alternativa van Linuxon?
Melyik szoftverboltban telepitheto? -
greenity
senior tag
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Még Debianon próbáltam portolt kernelt a backportsból, de akármit is csináltam, mindenképpen a monitoron a kép összement a negyedére, képtelenség volt megoldani, vissza kellett térnem a normál kernelhez. Ha már ott nem ment a dolog, akkor Ubuntutól nem várok ezen a téren sokat...
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
válasz CPT.Pirk #285 üzenetére
Te nemtom. Én sokáig LTS-t használtam, az jó volt. Igaz, a gépem sok-sok éve változatlan. (Ok, egyszer cseréltem benne egy ramot, meg egy VGA-t, mert meghótt, de Nvidiát Nvidiára.)
Most 10.10 van fent még, pár napig. Utána csak LTS. Ha nem cserélgeted a hardvereket, akkor egyszer kell belőni.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
törölt tag
válasz CPT.Pirk #287 üzenetére
Hát, ez azért eléggé fenntartásokkal állítható. Nekem Arch is kakkantotta össze magát, mármint a grafikus felület, és a Fedora sem a stabilitás mintapéldája. Azért van ott a RH meg a CentOS. Arch-csal nem volt kedvem túl sokat piszmogni, eleve VBoxban ment, így repült.
-
sh4d0w
félisten
Kollégám az otthoni gépén Sabayont rakott fel, frissítette rendszeresen... aztán az egyik frissítéstől úgy kakkantotta össze magát a cucc, mint a hasmenéses szamár.
Akkor már inkább egy olyan rendszer jöjjön, ami mögött ott áll egy cég, amelynek üzleti érdeke, hogy ne omoljon össze a rendszer.
https://www.coreinfinity.tech
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz #40553216 #289 üzenetére
Oké nem állítottam fel a kereteket a disztrók terén, de az Arch egy más tészta, ők túlzottan sietnek a csomagverziókkal. Amiket eddig láttam Arch alapú disztrókat, azok több időt hagynak a csomag tesztelésre. A Vboxban egyébként máshogy mennek a dolgok, mint élesben, ezt már sok esetben tapasztaltam, mind jó, mind rossz értelemben.
sh4d0w: csak attól a cégtől meg úgy érzi az ember, hogy "a Linux Windowsát" használja.
-
Jaj, nekem is. Mondjuk régen használtam, akkor még nem volt túl jó a függőségkezelés, ezért mindent fel kellett pakolni, ami csak létezett Ezért tartottam nagy, és túlburjánzott cuccnak.
Ennek ellenére különösebb gondom már akkor sem volt a Süsüvel.Mutogatni való hater díszpinty
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Sok dolog tetszett benne (11.3-as verzió körül), de valahogy nem kaptam kedvet ahhoz az ághoz, aztán mikor a 2012-es egyik iso-t megnéztem, ott már minden zavaros volt, bonyolítottak egy sort a dolgokon, szóval nem mentem vissza rá.
-
Sir Ny
senior tag
,,Én csak azt akartam mondani, hogy más disztrók meg tudják oldani a fiss de stabil csomagok kérdését."
...újratelepítés nélkül, ezt már mondtad. Akkor sem volt igazad, most sem lett. Ha van disztró, amely friss csomagokat kínál újratelepítés nélkül, és viszonylag problémamentesen, az az ubuntu,
#291:,,csak attól a cégtől meg úgy érzi az ember, hogy "a Linux Windowsát" használja."
újra kéne kalibrálnod magad.
[ Szerkesztve ]
-
-
Sir Ny
senior tag
válasz CPT.Pirk #296 üzenetére
Találtál már olyan disztrót, amelyet nem kell félévente újratelepítened? (vannak persze, koncepcionálisan a gördülő elengedés megosztások, illetve a szerver disztrók, ahol még csak az sem engedhető meg, hogy leálljon a rendszer, nem hogy újratelepíteni.)
Amúgy itt egy jó cikksorozat az ubuntu frissítésekről, hogyan is néznek ki a gyakorlatban: [link]
De nem hiszem hogy nekem kéne linket hoznom az ubuntu bugos, ubuntu szar, ubuntu nemjó, ubuntut sokan használnak, ubuntu olyan mintawindows, faszagyerek vagyok etc. kijelentéssorozatokra.
(na jó, volt érved az ubuntu ellen, elismerem, debiant nem tudtad frissíteni. Csak szóltam, hogy ezt az értékéhez és relevanciájához képest megfelelő mértékben figyelembe vettem. Ha esetleg nem tűnne fel.)
[ Szerkesztve ]
-
-
-
rt06
veterán
igazabol az ubuntu-t sem kell, elviekben ott is megoldhato az /etc/apt/sources atirasaval, es egy apt-get update, majd apt-get dist upgrade kiadasaval
vagy pl a gentoo, amit hasznalok, nem hogy joval tobb, mint fel eves, de miota telepitettem, a komplett gepet is kicsereltem alatta mar (lemezeket tobbszor is tarhelybovites, raide-esites, meg lvm-esites miatt) - pedig ennel meg csak nem is olyan trivialis a dolog az egyeni kernel miatt
amig debian-om volt, azalatt sem kellett (sot, ott meg csak sources-t sem kellett atirnom, mert sid-eztem)es lehetne meg sorolni (erre irtam fentebb ezt)
[ Szerkesztve ]
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
joecontra
addikt
válasz joecontra #267 üzenetére
Megkövetem az előttem szólókat. Az Ubuntu 13.10 tegnap lef*sta a bokáját.
Kinyitottam egy Firefox-ot és egy VirtualBox-ot erre megáll a kép (egérkurzor nem mozdul) majd szétesik.
Kitettem a szűrét.Rájöttem, hogy amely disztrók összecsuklottak nálam azok egy viszonylag összetett merevlemez igénybevétel közben (egyes programok megnyitása vagy 2 program majdnem együttes megnyitása) csuklottak össze.
Nem is kísérletezek többet, marad a Debian. Ilyet még nem produkált mióta megvan.
Üdv,
J
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyomtató topik
- BestBuy topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Total Commander
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Programozás topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- GTA V komplett, eredeti PC verzió eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest