Hirdetés

2019. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) csicso82


csicso82
(PH! nagyúr)

A haszon marzs a kulcs és ott még messze van Kína, de tény a sok kicsi sokra megy.

(#2) gaben22 válasza csicso82 (#1) üzenetére


gaben22
(fanatikus tag)

Mondjuk nem biztos, hogy Kína olyan marha sokat költött R&D-re, azt megtette helyettük más :).

(#3) Krissz1983 válasza gaben22 (#2) üzenetére


Krissz1983
(fanatikus tag)

Sosem értettem hogy ez téged mint felhasználót miért érdekel annnyira..
Neked nem az a fontos hogy ugyanazt vagy majdnem ugyanazt a minőséget kapd meg olcsóbban?

[ Szerkesztve ]

Give them nothing but take from them everything

(#4) Ribi válasza Krissz1983 (#3) üzenetére


Ribi
(PH! nagyúr)

Hát közvetlen nem érinti, csak amikor tönkremennek a fejlesztős cégek, mert épp a kínai ellopta a techet és onnantól fejlesztés sem lesz, mert ugye kinai arra nem kőt akkor mivan? Majd nézheted évekig az ócsót és malmozol, hogy akkor ennyi vót, nincs tovább fejlesztés. Tény, hogy akkor épp nem érdekli, csak a jövőre is kellene gondolni.

[ Szerkesztve ]

(#5) rednifegnar válasza Krissz1983 (#3) üzenetére


rednifegnar
(kvázi-tag)

majd amikor a te es/vagy ceged szellemi termeketit lopjak akkor megerted miert nem csak az eladasi ar szamit.

A camera does not make art, the artist makes art.

(#6) Tian66 válasza Krissz1983 (#3) üzenetére


Tian66
(senior tag)

Úgy gondolom, ezt nem gondoltad végig.

(#7) Graphics válasza Ribi (#4) üzenetére


Graphics
(Jómunkásember)

Ennek a másik oldala viszont, hogy ha a két nagyot nem kényszeríti senki versenyre, akkor pofátlanul drágán is mérhetik a termékeik árát... A monopol helyzet pedig nem túl egészséges a végfelhasználó számára.

Lehet a jövőre gondolni, de nem úgy, hogy "tessék drága Samsung, oly' remek a QLED marketing bullshit, hogy itt egy kis pénz..." :N

Az az utópia meg nem igazán fog szerintem bekövetkezni, hogy beáll a földbe az "innováció" ... alapvetően is halmozzak a szemetet, nem kell mindig ezt innovációként el is várni...

Ha visszagondolunk, anno a Samsung és az LG is egy tőkeerős, de azért erősen Japántól felokosodó gyártó volt.... Nos, az tény, hogy a japánok le is térdeltek picit pár év óta..

És miből lett erős a két nagy? Hát eladtak sok terméket, lett profit, aztán beforgatták "innovációba"... Szóval én annyira nem féltem a gyártókat... Főleg, hogy pl. a Samsung a világ egyik legnagyobb mindenese.

[ Szerkesztve ]

(#8) hombre[EU]


hombre[EU]
(őstag)

A dual paneles Uledrōl tudunk már valami újatba CES óta? Az is kínai cucc volt,ha jól emlékszem

you must be the change you wish to see in the world

(#9) .Z. válasza gaben22 (#2) üzenetére


.Z.
(fanatikus tag)

Mondjuk a 3D -re vagy a 8K -ra költött R&D a többieknek sem kellett volna elkölteni :DDD

(#10) Tetsuo válasza Ribi (#4) üzenetére


Tetsuo
(fanatikus tag)

Szerintem rosszul tudod. Kína egyre többet költ K+F-re sőt, lassan lehagy mindenkit.

2. Minden ország lop/lopott, még Ámerika is, akarom mondani pláne az. A cégek pedig egymástól is. Edward Snowden szerint a 3 betűs cégek gyakran ipari kémkedést végeztek baráti országok területén/ellen.

3. Az okosabb megoldást lemásolni - egyéni és társadalmi szinten - mindig is a tanulás/fejlődés része volt, amióta világ a világ.

4. Ezenkívül a #7-nek és a #9-nek teljesen igaza van. ;)

(#11) kilua


kilua
(kvázi-tag)

Azért durva hogy koreától veszik át, nyugati cég már nem is létezik...

(#12) Sinesol


Sinesol
(PH! addikt)

Mondjuk nem tudom mit számít a darabszám, amikor a forgalmat és a profitot dollárban mérik. Ráadásul bármikor mondhatják azt is a nyugati államok, hogy kémkedés gyanúja merült fel és kukázza mindenki a termékeiket. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#13) sakal83 válasza kilua (#11) üzenetére


sakal83
(PH! addikt)

Es majd koreai sem sajnos epp ezert.

(#14) Dare2Live válasza Tetsuo (#10) üzenetére


Dare2Live
(PH! nagyúr)

Egyre többet költ, de az alap most is a sokkal olcsobb ellopni mint kifejleszteni.

Anno japán és korea is lopott és tuti minden nagyobb nyi/kínai/japán autógyártó is szétszedett teslat, de ilyen szintű lopunk, csalunk, dömpingelünk, állami pénzből tökretesszük (aztán megvesszük) közelébe se volt senki.

Nagyon leegyszerüsítve Japán elektronika Sony, Panasonic... anno 60-70es években a minőségével és fejlesztésekkel lett egyed uralkodó. Korea az ár/érték arányával és a fejlesztésekkel zárkózott fel.

Ehez képest Huawei ellopta a nyi cég(ek) fejlesztéseit (részletekért kiindulópont ld Lex Nokia) kapott végtelen állami ingyen pénzt és ledömpingelte a piacot. 10év alatt 2%os piaci részesedésből a legnagyobbá vált. És persze most nagyon fogadkoznak, hogy ők nem lopnak és dehát aki ezt az egészet végigkisérte azt se hiszi el amit kérdeznek. (És csodálatos az is, hogy bár az egész egyértelmű de az EU lényegében semmit se tett se az Ericcson/Nokiaért, alcatel/lucent meg ugye lényegében becsödölt huawei végett.)

[ Szerkesztve ]

A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

(#15) Tetsuo válasza Dare2Live (#14) üzenetére


Tetsuo
(fanatikus tag)

Na igen. Emlékszem, az Audi motorfejlesztő központjának átadása után még valamivel megjelenése előtt betoltak egy Nissan 350Z-t letakarva, kijönni már csak darabokban jött.
Mindenhol így csinálják, valahol szofisztikáltabbak az eszközök. Minden cég addig nyújtózkodik, amíg a törvények engedik. Ha az állam a hazai cég pártján van, egy szintig pozitív. USA - szerintem - durvábban átlépte ezt a határt, mint Kína. Utóbbinak ez egyfajta nemzeti revans is talán.

EU azért nem tesz semmit a valós értékek érdekében, mert azok ellen van. Az EU célja alapvetően nemzeteket rombolni... de ez egy másik topik.

[ Szerkesztve ]

(#16) AAAgold


AAAgold
(senior tag)

és ezt hány kínai céggel hozták össze amúgy?

"Miért imádják az aranyat? Nem lehet megenni..."

(#17) Dare2Live válasza Tetsuo (#15) üzenetére


Dare2Live
(PH! nagyúr)

Mindenki a saját cégeit tolja. Kína ezt elképesztő mód agresszíven, pofátlanul csinálja. pl Iparágakat tett Kína tönkre EUban trükkös dömpingel. Ennek a közelében nincs US.

"EU azért nem tesz semmit a valós értékek érdekében, mert azok ellen van."

Nem nem azért nem tett. Nem mellesleg a kis EUs államok egyetlen esélye ilyen esetekben az EU. Egymagában max egy német-francai tengely áll meg. Egy kis finnországnak esélye nincs.

A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

(#18) Tetsuo válasza Dare2Live (#17) üzenetére


Tetsuo
(fanatikus tag)

A kis államnak is akkor lenne esélye, mint a nagyoknak, ha visszavenne a globalizmusból és amit tud, önellátásból érné el. Hogy Brüsszelből nemzetidegen elemek irányítsanak, soha nem jó a nemzetnek (egyiknek sem).

A kínai dömpinget Európa - legalábbis erkölcsileg - megérdemelte, hiszen az európai országok oldották fel a vámokat és helyezték ki a gyártást - sajnos éppen az EU elődje, az EEC (EGK) közreműködésével és hatására.
Érdekes, hogy etikai szempont alapján bírálod a kínai (silány és olcsó) áruk elterjedését, de a kezdetek, vagyis a távolkeleti ország Nyugat általi kizsákmányolása, a gyermekmunka felől szemethúnysz.
Kínát ahogy a fél világot, az angolok forgatták fel és rabolták ki (az egészet pedig az amerikaiak), majd a többi fejlett, nyugati ország is egyre több vállalatnak adott lehetőséget az olcsó munkaerő és egyéb erőforrások kizsákmányolására. Hogy Kína az elnyomás ellenére ilyen ütemben fejlődni tudott, hatalmas bravúr mintsem erkölcsi bukás. Ez utóbbi inkább a Nyugatot jellemzi.

[ Szerkesztve ]

(#19) kbhuinfo válasza Tetsuo (#15) üzenetére


kbhuinfo
(tag)

Szerintem ez nem lopas. A bmw es az audi az uj szeriamotorkbol "ajandekkent" kuldenek egymasnak, hiszen egyertelmu, hogy az az elso, hogy szetszedik es megnezik, mi az ujdonsag. Lopas akkor lenne, ha a gyarto tudta nelkul jut a technologia birtokaba - a reverse engineering (szerintem) nem az.

– Csak te halsz meg – közölte az alkimista. – Én tudok viharrá változni.

(#20) Dare2Live válasza Tetsuo (#18) üzenetére


Dare2Live
(PH! nagyúr)

És, hogy vegyen vissza egy Finnország a "globalizmusból"?
ne exportáljon globálisan pl Nokia vagy szüntessék be a papír... exportot? Vagy ne importáljon? Hogy gondolod?

Brüsszelt azok irányítják akiket mi megszavazunk. Ha a bent lévők neked nemzetidegenek legyen az FIDESZ, JObbik, MSZP vagy DK akkor nemzetidegenek irányítják.
Nem mellesleg ha olyan rossz akkor ki kell lépni.

nem azért dömpingelt Kína mert nem volt, vám vagy ki volt helyezve a termelés egy része. Volt(ak) elég sikeres Europai iparágak amiket dömpingel tönkre tudott tenni és utána övé lett a piac. Trükkössen csinálta nem volt kit megbüntetni, mire az egyik dömpigelő céget "elkapták" már meg is szünt és volt három új aki tovább dömpingelt. Mire EU észbe kapott és amblokk minden pl cipőre kivetette a dömpingvámot addigra a még megmaradt EUs cipőgyártás 90% csődbe ment. A maradék 10%ot meg felvásárolták mert kellett a márkanév. Olaszokat érintette plda legjobbban, de minket is.
Hogy erkölcsileg a fenti magatartás mien, szabad e abba nem mennék bele. Sejtem mit gondolsz róla.

Nem azért bíráltam a Kínát mert silány vagy olcsó. Olyat se írtam, hogy nem bravúr/nem bravúr amit Kína csinál. És olyat se, hogy a jogállam, emberi jogok... miatt Nyat esetleg erkölcsileg feljebb állna. De olyat se mint te, hogy az erkölcsi bukás a Nyugatot jellemezné. Persze ha az emberi jogok, jogállam... az bukás akkor az.

A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

(#21) Marslako


Marslako
(újonc)

Az europai konszernek alatt a philipset ertettek? vagy van mas europai tv gyarto meg?

TDU nick: MastaMikee

(#22) Graphics válasza Marslako (#21) üzenetére


Graphics
(Jómunkásember)

A Philips már jó pár éve 'el lett adva' a TPV-nek...

[ Szerkesztve ]

(#23) Tetsuo válasza kbhuinfo (#19) üzenetére


Tetsuo
(fanatikus tag)

Én két alapvető és konvencionális értelmezését ismerem a lopásnak:
1. A keresztény erkölcs szerinti lopás, ami egy örökérvényű, mindenek felett álló igazságosság szerint méretik meg.
2. Az adott területen, adott pillanatban érvényes jogszabályok mentén, jogi megítélés szerinti jogtalan eltulajdonítás.

Az elsőt most inkább hagyom, mert az "kissé" bonyolult lenne - legalábbis lefordítani profánra, mert valójában nagyon egyszerű.
A második pont viszont érdekes, és pont felhozza azt a kettős mércét, amivel sokan ítélkeznek, ha nemzetközi ügyekről van szó. Ugyanis Kínában a kínai törvények vannak érvényben, nemzetközi színtéren pedig azok, amiket a Nyugat megalkotott még abban az időben, amikor a Kelet érdemben nem szólhatott bele. Manapság pedig ezen jogszabályok és törvények toldozgatása folyik - esetleg újabb önkényes meghatározások.
Ez ugyanolyan, mintha majd Kína lenne a világ ura és "ő" mondaná meg, mi számít lopásnak.

(#24) Tetsuo válasza Dare2Live (#20) üzenetére


Tetsuo
(fanatikus tag)

Az önállóságra való törekvés nem szüntetné meg a külkereskedelmet, de mérsékelné azt.
Jelen civilizációnk a tömegtermelés hatására is egyre inkább az összeomlás szélére kerül, a globalizációnak köszönhetően ebből nem nagyon van már visszaút és visz mindent, nem csak néhány országot.
Az EU-ból sincs rendezett kiút.

Ha Európa és az USA komlyan vámolta volna a kínai árukat, akkor "őket" nem érintette volna a kínai dömping.
Európa (illetve bizonyos európai, tagállami bizottságok) tehet arról, hogy mekkora és milyen összetételű az import. Kína azt gyártja és olyan minőségben, amire igény van.
Ha mondjuk a 70-es évek végétől Európa meg akarja védeni a saját ruházati termékek gyártását, akkor védővámot vet be a kínai ruhatermékekre pont olyan mértékűt, amilyennel éppen annyi ruha jönne be, ami mellett szépen működhet a hazai ruhaipar.
Ez elmaradt.
Hogy Magyarországnak is ezt kellett volna tennie, az alap, mindamellett, hogy az EU-ba sem szabadott volna belépni, de ez hosszú történet kezdve ott, hogy nagyon régóta nincs magyar kormány... és a politikát hagynám is, csak arra célzok, hogy ha lett volna szándék, meg lehetett volna állítani más ország áruáradatát.
A gyártáskihelyezés pedig kizsákmányolás volt (ami a kapitalizmus lényegéből adódik), erre Kína elegánsan vagy nem, visszavágott a "lopással".
Természetesen a kihelyezés a helyi ipar megszűnésével járt, ennek sem Kína volt a valódi okozója, hanem a profithajhász vállalatok, akik kivitték a gyártást.

Azt én írtam, hogy silány és olcsó, mert annak idején az volt ráadásul még ezt is tudta teríteni a nagyvilágban, hiszen sokaknak megfelelt.
Amondó vagyok, ha az európai polgárnak megfelel a tömegtermelt, tiritarka műanyag ruházat és nincs igénye többé szabóságra, akkor az európai polgár meg is érdemli. Ugyanígy a hifivel és a többivel.

Valami alapján mégis bíráltad az egyik oldalt, én pedig csak rámutattam a kettős mércére.
Peace.

(#25) Dare2Live válasza Tetsuo (#24) üzenetére


Dare2Live
(PH! nagyúr)

Tehát akkor minnél jobban mérséklik a külkereskedelmet az a jó nekik?
Finneknél maradva, kevesebb/nem vesznek kaját, olajat, ruhát és kevesebb Nokia terméket, papírt... exportálnak? És ettől nekik mért lesz jobb?
Mert ránézsére ettől nekik rosszabb lesz. Kaja se lesz, meg autó se fog menni.

És akkor most a globalizációbol nincs visszaút (meg nem is jó nekik) de mégis ezt kéne tenniük?

---

Az eset amit hoztam konkrétan dömping volt. plda arra, hogy Kína, hogy "lop/csal/hazudik". Ne keverjünk ide Ádám-Évát. Igen ebben a konkrét esetben ha EU elöbb ébred több megmaradt volna az EUs pl cipőgyártásból. Meg kell hagyni Kína ha tetszik nagyon ügyesen, szemét mód játszott. btw ez ugye erkölcsileg feljebb van?

---

" régóta nincs magyar kormány..."

4évente el lehet menni szavazni. TVileg amit ott megszavaznak azt hívjuk magyar kormánynak.

"A gyártáskihelyezés pedig kizsákmányolás volt"

Helyi pldaból kiindulva én nagyon örülök, hogy sok NYi cég jött ide kizsákmányolni és, hogy jó pénzért dolgozhatok. és amit megtanultam az évek folyamán az az, hogy magyar KKVtól mentsen meg az isten. Nem akar fizetni. Írjam be a szabadságom elöző hónapra, táppénz nincs, túlórát nem fizet. Ehez képest a gyártás... kihelyezett multi kifizet, kb akkor veszem ki a szabadságom amikor akarom, ha tpen vagyok egy szót se szól, és nem csak kifizeti a túlórámat de meg is köszöni.
Hogy Kníában köszönik e vagy sem amit a "NYI" multik adtak nekik az más kérdés. Látva az elmúlt 20-30év fejlődését még az is lehet jól jártak vele? vagy jobb lett volna nekik bezárkózni és nem hagyni, hogy a NYat "kizsákmányolja" őket?

"Amondó vagyok, ha az európai polgárnak megfelel a tömegtermelt, tiritarka műanyag ruházat és nincs igénye többé szabóságra, akkor az európai polgár meg is érdemli. Ugyanígy a hifivel és a többivel."

99%nak nincs igény szabóságra mert nem érdekli. Ellenben HIFIre pl igen. Magam is ide tartozok. Nem érdekel, hogy 8.000 vagy 28.000Fts ing van rajtam, hogy a farmerom mien és a trikomban mennyi a műanyag (ránéztem 99% pamut 1% lycra ez műanyag?) ellenben HiFi az van itthon.
megérdemlem a Genelec 8040eket hangsugárzót, AH-D7200 fülest? ennyire le adom? :DDD lehet.

A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

(#26) kbhuinfo válasza Tetsuo (#23) üzenetére


kbhuinfo
(tag)

Ertem, amit leirsz es egyet is ertek az ertelmezessel - de ha valaki elsokent (K+F) learatja a jol megerdemelt hasznot az elso sarzsbol, akkor azert velemenyem szerint ne "uljon ra" az aranytojast tojo tyukra elete vegeig, hanem ha mas meg tudja csinalni, akkor - bizonyos korulmenyek kozott = szabadalmi hivatal engedelyevel - hajra. Ez szerintem nem lopas. Ha ismered a szabadalmi hivatal mukodeset es szabalyait, akkor nem kell magyarazni - ezek Kinara is ervenyesek, lasd apple-samsung konfliktus. Meg egy fontos pont: Kina sajat orszagan belul "lophat" - nem szep, de el tudom fogadni. A kerdes inkabb az, hogy mit tesznek az importalo orszagok? Es vissza is kanyarodtunk a szabadalmi hivatalokhoz...

Amugy az 1. pont szerint ha jol ertem csakis a joisten itelkezik - akkor azt hogyan valtod evilagon keszpenzre? :)

– Csak te halsz meg – közölte az alkimista. – Én tudok viharrá változni.

(#27) Tetsuo válasza kbhuinfo (#26) üzenetére


Tetsuo
(fanatikus tag)

Ez egy bonyolult dolog, mert egyrészt nem csak Ő ítélkezik, hanem a (keresztény) társadalomban kijelölt bírák ítélkeznek a nevében, másrészt Isten ítéletét sehogy nem váltod készpénzre, hanem a magasabb szintű valóságban realizálódik az igazság, ennek megfelelően a büntetés. ;)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.