Hirdetés
- Aliexpress tapasztalatok
- Felszabadítja a munkaidőt a Microsoft, az AI gyártja a tartalmakat
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- Sweet.tv - Internetes TV
- Citromail topic
- Küszöbön a TikTok teljes betiltása
- Linux Mint
- A mesterséges intelligencia már jobb, mint az ügyvédek
- Amazon Prime Video
- Windows 10
Új hozzászólás Aktív témák
-
Konkrét bizonyíték az nincs. Egyáltalán kell? Ha van akkor mi lesz? Semmi. Na de most komolyan, képzeljük csak el. Az Oroszok (Legyen mondjuk a KGB) bekopogtattak a Kaspersky-ékhez. Leültek, elmondták mit várnak. Majd elmondták, hogy ha nem kapják meg amit várnak, akkor itt az irodában szépen sorban mindenkit "váratlan baleset" fog érni. Aztán nyugodtan kisétáltak. Annyira egyszerű ez. Nem kell túlspirázni.
Nekem nehezebbre esik azt elhinni, hogy a Kaspersky sose kémkedett, mint azt, hogy igen. Túl egyértelmű, ez a szakterületük. Kémkedik itt már mindenki.
[ Szerkesztve ]
Homo Ludens // Amateur cyclist // "If I could be like Mike"
-
EmberXY
addikt
Tehát feltörték, látták, hogy adatokat közvetít, de mindenki tagad vagyis mégsem közvetít semmit. Értem.
Up the Irons!
-
Tigerclaw
nagyúr
Ezt nehezen vagy sehogy sem mossák le magukról - akármi is a szerepük benne. Annyi biztos, hogy ha lesz is átadva bizonyíték, arról mi semmit sem fogunk megtudni, max. elkenve, cenzúrázva. Putyin miatt jobban teszik az Orosz IT cégek, ha a belföldi piacukat tekintik fő célpontnak.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
8th
őstag
Hajjaj, az oroszok már a spájzban vannak. Még az a szerencse, hogy a közel-kelet egyetlen demokráciája vagy épp az usa nem kémked senki után, mi?
-
törölt tag
Teljese balgaság lenne bárkinek azt hinnie hogy a nagyhatalmak nincsenek bent a tüzfalakban emilező rendszerekben, Kaspersky-t csak talán egy kicsit komolyabbnak gondolták mint más programot mert sok mindent felismer. Ha egy program vagy Op rendszer ugye
jelent bármit . file neveket bármit szervereknek akkor már bukta az egész.
AZ orosz kormány ne tudná elkapni az adott adatot mielőtt a célhelyre érne és Kaspersky szervernek álcázva kibontani ??? Na ne vicceljetek
Pl oroszok csinálták a Magyar vizesolimpia net hálózatát, szerintetek az összes beszélgetés nem volt meg nekik ???
Egy biztonság van ha nem kötöd netre a fontos gépeket és megakadályozod hogy azok bármilyen hullámmal kommunikáljanak...
Észak koreának most kínán kívül ki adott netet?? Oroszok , ennyi ... -
Perdedor
tag
Terelés a vault7-ről
I am not a conspiracy theorist. I am a bullshit analizer.
-
Perdedor
tag
Megfordult bennem a gondolat, hogy esetleg nem lehetséges hogy a Kaspersky lehet hogy meg tudja fogni a "nagy hagyományokkal rendelkező" hárombetűs ilyen-olyan szervezetek programocskáit?
Azért van esetleg ez a cirkusz. Kell valami fedősztori hogy kiszorítsák a piacról.....I am not a conspiracy theorist. I am a bullshit analizer.
-
Dare2Live
nagyúr
kb mint minden más antivirus. Ettől még van NSAs érintettsége a dolognak és pont ezért is ekkora szám az egész.
[link]A Kaspersy féle hazaküldjük ami szerintünk gyanus meg magában egy b* nagy backdoor. GRUnál csak feltünt vkinek.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Tigerclaw
nagyúr
Azzal csak nagyon közvetett hatást érnének el, mert koránt sem biztos, hogy a kiszemelt áldozat váltani fog, és ha igen, akkor olyanra ami gyengébb. Másrészt ha egy ilyen cég betesz egy ilyen komoly feature-t a szoftverébe, akkor azt biztos reklámozni is fogja, mert másképp csak feleslegesen ölt a fejlesztésbe időt és pénzt.
A víruskereső piac szándékos átrendezése viszont benne lehet a pakliban.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Tigerclaw
nagyúr
Ilyen minták és egyéb információk gyűjtése és hazaküldése funkció ma már szinte minden víruskereső szoftver része, és erre még engedélyt is kérnek jellemzően a felhasználótól, csak az nem mindegy, hogy pontosan mit gyűjt, mit küld és kinek küldi.
-
Dare2Live
nagyúr
"AZ orosz kormány ne tudná elkapni az adott adatot mielőtt a célhelyre érne..."
sztem amit egy 4096os PGPvel kodolnak azt nem. De hidd el a gru nem vesződik ilyenekkel hanem tesz egy visszautasíthatatlan ajánlatot.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Novver
senior tag
...és akkor ez még csak egy olyan hír ami kitudódott. Mindig az jár a fejemben ilyenkor hogy baszki.. oké, leak, médiavihar, enyjebenyje, mekkora deal.. és basszus mik lehetnek még amik nem tudódtak ki? Annyi ilyen sztori létezik még szerintem hogy megszámolni sem tudnánk. Pedig én vagyok a legutolsó aki konteókat gyártana.
De nem lehet elmenni pl a régi FBI/CIA második világháborús, hidegháborús akták mellett sem amiket közben nyilvánosságra hoznak. A kedvencem az hogy anno milyen közel állt a világ egy konkrét atomháborúhoz.
[https://www.theatlantic.com/international/archive/2013/05/the-ussr-and-us-came-closer-to-nuclear-war-than-we-thought/276290/]Life is a game... The game is my life!
-
Lacok
őstag
Nekem erről ez jut eszembe: "Tudom, hogy tudod, hogy tudom"
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
Rusher4587
tag
Ratapintottal a lenyegre!
Emlekeztek meg, hogy par eve melyik ceg fedezte fel a StuxNet nevu virust, amit irani nuklearis letesitmenyek gepeibe juttattak be, hogy uzemzavart okozzon, es tonkretegye a dusito centrifugakat?
Azt a virust, amit kimondva-kimondatlanul mindenki egyertelmuen az izraeli kormany muvenek tekintett.
(termeszetesen ellenuk mint sok minden masert, ugy ezert sem indulhat be a nemzetkozi ajvekolas, elszigetelosdi, szankciosdi stb., pedig ok nuklearis kataszrofat okozhattak volna )
Igen, a Kaspersky volt, aki felfedezte!
Es ezzel el is kovettek a legnagyobb "bunt", amit ma a nyugati vilagban el lehet kovetni, belekoptek az emberiseg valaha volt legnagyobb szarkavaroinak levesebe, mellette belecsoppentek az uj hideghaboruba, szoval ez varhato volt, es a boszorkany uldozesnek szerintem meg nincs vege....[ Szerkesztve ]
Si vis pacem, para bellum!
-
Dare2Live
nagyúr
válasz
Rusher4587 #14 üzenetére
"Igen, a Kaspersky volt, aki felfedezte!"
Nem nem Kaspersky fedezte fel. Egy kis Belorusz cég a VirusBlokAda.
[link]Így a dologhoz hozzáköltött eszmefuttatás csodára nem is tudom mit mondjak... Konteósok előre?
[ Szerkesztve ]
-
galocza
aktív tag
kaspersky az equation grouppal kapcsolatba nyitogatott szemet.
-
atike
nagyúr
Senki sem kívánta kommentálni. Vajon miért?
-
válasz
Rusher4587 #14 üzenetére
Tanulni, tanulni, tanulni...
-
Dare2Live
nagyúr
Mert nem üzemeltetnek azon a szinten, mert volt rá plda (Juniper), mert a média rémítően felkapja, mert nem tudja eldönteni és imo lehet a konteo lesz a 21.század vallása....
-
Nem tehetnek mást, ha létezni akarnak. Ott kellett volna már a kezdetekben hagyni Oroszországot, akkor még megtehették volna. Most már késő. A KGB keze mindenhová elér.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
rottenbull
senior tag
Ha az izraeliek feltortek, akkor ok is rendelkeznek ezekkel az informaciokkal ?
Ha feltortek, tudjak e bizonyitani, hogy nem ok hoztak letre a problemat szandekosan ? -
Valakik felfedezték, hogy valakik küldenek valamiket, valakiknek. De, erről nincs bizonyíték, és senki sem nyilatkozik az ügyben.
Írja a New York Times éppen most, amikor a hatóságoknál Kasperskya Sorosaz aktuális mumus. Ennyit a sajtó szerepéről. Írhatták volna akár azt is, hogy holnap megszállhatják őket a Pomogácsok. Lényeg a
statuálásriogatás, mert akkor dől a lé a "védekezéshez", amiből akár New York Times cikkekre is fussa.
Ügyes! Nagyon ügyes![ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
tegbashar
tag
Erről nekem a Google sztori könyv azon része jut eszembe, ahol simán leírták, hogy egy technikailag céges háttér nélkül üzemelő, üzleti tervvel nem rendelkező - hálózatos adatkereséssel, gyűjtéssel és feldolgozással foglalkozó vállalkozás Silicon Valleyben simán megkapott minden tőkét az induláshoz a környező cégektől.
Természetesen fenn áll a lehetőség, hogy mindannyian megértették a kezdő google technológiai zsenialitását, de a másik lehetőség nekem valahogy életszerűbb. Nem írom le, hogy zsarolásra gondolok, mert nem akarok pereskedni.
Az izgi nekem az a dologban, hogy ha valós a teóriám, akkor szemmel láthatóan nem történt semmi "megtorlás". Persze lehet, hogy pont emiatt gyagyaság az egész.
(rohadjon meg az összes befőttje annak, aki először kiejtette a száján az összeesküvés elmélet kifejezést). -
-
scdlsc
tag
válasz
Rusher4587 #14 üzenetére
"nuklearis kataszrofat okozhattak volna"
Sírok b+! -
Tigerclaw
nagyúr
Azért ha a gyanú mellett a tetteket és a látható szándékot is nézi az ember, akkor látja, hogy melyik ország vezetése törekszik pl. a területének növelésére...szóval ha egyszerre kémkednek is, nem mindegy, hogy milyen szándékból milyen célból teszik.
-
válasz
Tigerclaw #32 üzenetére
"melyik ország vezetése törekszik pl. a területének növelésére"
Melyik nem? Sínai félsziget, Golán fennsík, Gázai övezet, stb. De, akár magát az egész államot is említhetjük, hiszen 1949 előtt maga az ország sem létezett. Mi volt a jogalapuk arra, hogy ott államot alapítsanak? Az, hogy ezerpárszáz évvel azelőtt már egyszer voltak ott? Ez sztem elég karcsú indok.
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
Látod, ez a lényeg. A tettek számítanak. Lehet hogy az USA-nak is van hírszerzése, de nem ők törtek be Ukrajnába területszerzési szándékkal, nem ők foglalnak el folyamatosan új területeket a telepeseik számára.
-
-
Tulku
veterán
-
MaUser
addikt
Hát nem tom, Skype értelmetlen felvásárlása? MS kód kínai megnyitása, majd pucolása, Qualcomm államilag védett monopólium szerepe, stb. A sor végtelen. De nyilván ezek véletlenek.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
NumberGuy
tag
válasz
Rusher4587 #14 üzenetére
Komoly vicc lenne, ha az atomerőművet a Kaspersky védte volna, és ezen keresztül jutottak volna be az izraeliek.
-
Tigerclaw
nagyúr
Azért én jobb lett volna ha az USA vonult volna be hozzánk a 2. világháború után, és nem az Oroszok. Az előbbieknél nincs olyan tendencia, hogy évtizedekig ott maradnak "vendégként" miközben évtizedekkel visszavetik az ország fejlődését...kvázi lehúzva a megszállt országokat az ő szintjükre. Ha nem vetted volna észre, jelenleg is háború van a szomszéd országban ahol nem az USA, hanem az Oroszok az agresszorok és területszerzési szándékkal teszik.
Az meg kifejezetten pozitív, hogy az USA nem szimpatizál a diktátorokkal, a népirtással és hasonlókkal, ellentétben az Oroszokkal akiknek szinte csak ilyen szövetségeseik vannak és minden alkalommal meg is védi őket az ENSZ-ben.
Sajnos elég komoly esélye van annak, hogy az Oroszok nem elégednek meg a Krím félszigettel és éppen ezért nagyon komolyan dolgoznak azon, hogy szétszakítsák az EU-t, a NATO-t és eltávolítsák az EU országokat az USA-tól. Aki nem látja a két ország szándékait között a különbséget az vak, vagy idióta. Szerintem jól teszik, ha nem kockáztatnak azzal, hogy a Kaspersky termékeit használják és szerintem a németek sem estek a fejükre. Kifelé persze azt kommunikálnak amit akarnak.
-
válasz
Tigerclaw #40 üzenetére
+1 Összelehet hasonlítani azokat az országokat, akiket az USA és azokat akiket az oroszok szabadítottak fel. Hatalmas különbség van közöttük. Pedig például Nyugat-Németország totálisan le volt rombolva, szét volt bombázva, mégis talpra tudott állni a Marshall-terv segítségével úgy, hogy ma már Németország Európa legerősebb állama.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Tigerclaw #40 üzenetére
Szerintem erőszakos területfoglalásban az USA, vagy Izrael sem különb, mint az oroszok. Ahol most Izrael állam van, ott az 1900 -as évek előtt elenyésző volt a zsidóság aránya. Aztán jött a cionizmus, meg az alija mozgalom, és bő 50 év alatt befoglaltak maguknak egy országot. Te ezt minek neveznéd? Vagy, esetleg kérdezzük meg az arabokat, hogy ők minek nevezik?
[ Szerkesztve ]
-
Valakik biztos kaptak dollármilliárdokat, de sanszos, hogy nem azok, akik akkor ott éltek. De, egy adásvételi ügymenet előzménye az, hogy van eladási szándék, aminek a motivációja jelen esetben erősen vitatható. Ha valaki betoppan a kertembe, és egy uzit nyom a homlokomhoz, akkor bennem is felélénkül az eladási szándék. Tulképp adásvétel történik, csak hát...
Az meg sztem egyáltalán nem tekinthető jogalapnak, hogy az illető azt állítja, hogy 1500-2000 évvel ezelőtt az ősei már táboroztak a telkemen. Képzeld el, hogy mi történne, ha ez alapján kezdenénk országhatárokat átrajzolgatni! Nem kell nagyon messzire menni, elég csak a saját országunk trianon előtti határaira gondolnunk.[ Szerkesztve ]
-
"de sanszos, hogy nem azok, akik akkor ott éltek."
Nem egészen, hanem egyrészt a gazdagabb arabok maguknak lenyúlták, másrészt a terrorszervezetük fegyverre költötte el Izrael ellen, mint ahogy most is fegyverre költik el azokat a segélyeket, amiket a fejlett államok juttatnak nekik. Ez is már kitett jó pár milliárd dollárt.
Most már legalább 70 éve ott vannak. Szerinted mit tegyenek? Akik most ott élnek egyikőjüknek sincs köze azokért a dolgokért.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Tigerclaw #40 üzenetére
Mindegyik nagyhatalom megtesz bármit, bármi áron, hogy a saját érdekei érvényesüljenek.
Az oroszok a határaik mentén és újabban már távolabbra is foglalgatnak el területeket. Olimpiák alatt szokás szétverni függetlenedni akaró, megszállt területeket, amikor a média nem figyel.
Az amcsik is gond nélkül leigáznak területeket, aztán vagy kirakat államot csinálnak, amit pénzzel kitömnek, hogy megmutasság mi az amerikai álom... vagy porig bombázott országot, szélsőséges hordákat, halált hagynak maguk után.
A franciáknál sem véletlen, hogy időnként támadások vannak... hiszen 14 afrikai állam jelenleg is túszuk, akár fegyveresen is fenntartják a korábban megszállt területeik függőségét. Védelmi pénzt kell fizetniük, a pénzük felett franciaország rendelkezik, nem lehet önállóságuk.
A brittek is nagy kavarók voltak. Bár az ő gyarmataik jártak talán legjobban. Mivel úgy tűnik, ott nem csak halál, káosz vagy rabszolgaság maradt utánuk, mikor elmentek. De persze nagy szerepük van a közelkeleti konfliktusokban. Kezdve a 2.vh után a volt gyarlatukon izrael megalapításával és az amcsi gyarmatosító törekvések támogatásával.
Jelenleg is háború van... egy fajta hidegháború, amit nem nyíltan vívnak.
Ezzel azt akarom mondani, hogy nem vélelten, hogy mely országokban történnek terrorcselekmények. Mindig van valami mélyebb ok, valami emberiség ellenű bűn, amit az adott ország vezetői követtek el. De ezek a támadások kontraproduktívak, mert éppen, hogy a bűnös vezetés helyét erősítik meg. Az átlagember nem tudja, hogy valakiket elnyom az országa, ők csak azt látják, hogy ártatlanul bántják őket.
A másik oldalról meg látszik, hogy a kiéheztetés nem nyerő stratégia. Se kuba, se é-korea esetén nem vált be. Hacsak nem pont az volt a cél, hogy fenntartsanak pár gócpontot, amivel megindokolhatják a világ minden tájjára telepített katonai támaszopntokat. Elektronikus lehallgató állomásaikat.
[ Szerkesztve ]
-
"másrészt a terrorszervezetük fegyverre költötte el Izrael ellen"
Mármint azok ellen, akik betelepültek a területükre, és eszük ágában sem volt asszimilálódni? Sőt, épp ellenkezőleg, a saját kultúrájuk kivirágoztatásához kerestek maguknak "életteret". Ismerős a szó? Mintha korábban valakik már használták volna nagyon hasonló célból ezt a kifejezést. Szóval, ami az egyik oldalról terror, az a másikról szabadságharc.
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
Pontosan...
Tegyük már helyre a dolgokat...nem mindig csak jó és rossz van...és a média megmondja majd hogy ki a rossz...és akkor onnan az lesz a Gólem...azt vettem észre manapság majd minden ámerikai filmben a rosszak általában oroszok (na jó, azért az arabok is...)...nem véletlen ez...
Egy másik (nem te általad írt) kommenthez:
Teljesen igazad van abban, hogy a mocskos szovjetúnió mit csinált velünk...ezt nem lehet és nem is kell tagadni...ez undorító volt. ÍDe ne feledjük, hogy ezek azok az arconsmárolós vérkommunista buzerátorok vezetésével kivitelezett ügyek voltak, amikre szerintem a ruszkik ma sem igazán büszkék (pl: Katyn) .
Nekem pl sokkal jobban bevonzza az irritációs együtthatómat egy olyan agresszor aki mindig olyan helyekre vonul be, amihez az ég világon semmi köze nincs (Irak, Szíria, Vietnam...stb) mint az olyan másik, akinek legalább - már a nyelv ügyén - valami köze van ahhoz (Krím)...de ízlések és pofonok...
Somatom: Ezt én is vallom, de ez egyesek szerint már nyílt....antiszemitizmus
[ Szerkesztve ]
-
A szituáció a most ott élőktől függetlenül már korábban létrejött. Azaz célszerű lenne, ha ezt elfogadnák, és megpróbálnának békésen egymás mellett éni. Más út nincs. Egymást nem tudják elsöpörni. Azonban az nem járható út, ami a másik teljes megsemmisülését tűzi ki célul. A Hamász pedig pontosan ezt teszi.
Új hozzászólás Aktív témák
it Ez egy olyan terep, ahol a teljes igazságot talán még azok sem tudják, akik részt vesznek benne. Jevgenyij Kaszperszkij és vállalata egyre nagyobb bajban van.
- Wise (ex-TransferWise)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Formula-1 humoros
- Formula-1
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Aliexpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Cyberpunk 2077
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Őskoczka
- További aktív témák...
- Logitech G502 Hero Lightsync (910-005470/71)
- Apple Iphone 14 PLUS BLUE 128GB MIDNIGTHT!AKKU 100%PATIKA,HAJSZALKARCMENTES!!!GARIS január 23, 2024!
- Sony INZONE H9 WH-G900NW Gaming fejhallgató, Zajszűrős,Wireless, Bluetooth
- - ( Új, Bontatlan ) - LG OLED65C22LB, Ha másfajta kéne, írj!
- Canon 2000D + 18-55mm + 70-300mm objektívek + sok szűrő, doboz, WiFi -újszerű-
Állásajánlatok
Cég: Tatabányai Törvényszék
Város: Komárom
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest