Új hozzászólás Aktív témák
-
Domi_Jani
tag
Ez a winmin a vcikk végén egész csábító...
De 2009-10. ez még viccnek is rossz.A mi boltunkban mindenki örömet okoz nekünk. Egyesek azzal, hogy bejönnek, mások azzal, hogy kimennek.
-
sh4d0w
félisten
Valószínűleg ez lesz a Vista befejezett változata.
https://www.coreinfinity.tech
-
moonman
titán
kamuszagú az egész. a minwin-től nem várnék sokat, a kernel komponensekre osztásától nem lesz 40 megás a Windows, kb egy felturbózott, továbbfejlesztett Vistát kell majd elképzelni.
-
doc
nagyúr
mármint melyik része kamu szerinted? az előbbrehozott határidő?
a minwin meg gondolom vmi. moduláris kernel jellegű cumó lesz, amiből a user úgysem lát semmit
bár ha tényleg lesz majd egy "light" üzemmódja, az érdekelne
meg ebben talán már benne lesz a Vistába ígért funkciók fele is -
-
doc
nagyúr
"Vistába ígért funkciók 95%-a benne van a Vistában."
akkor fogalmazzunk úgy, hogy valóban hasznos, előrelépést jelentő funkciók, pl. winfs, meg volt még pár, bár most baromira nem jut eszembe, de ha gondolod utánanézek
tényleg, ha már FS, azt meg tudnád mondani, hogy a Vista milyen filerendszert használ? ugyanazt az NTFS-t mint az xp, vagy egy megint újabb verziót? -
RexpecT
addikt
"Ma még szinte semmit nem tudni a Windows 7 újdonságairól. A Wikipedia szócikkében is csupán egyetlen új szolgáltatás szerepel: a MinWin néven emlegetett minimalista kernel, amely mindössze 40 MB-ot foglal le a memóriából."
Igen mikor 5e 1 Gb Ram.Respect Microsoft . -
doc
nagyúr
ha érezted, miért provokálsz?
hogy szerintem mi? ott van még a te oldaladon is leírva, hadd ne másoljak be egy egész cikket
a lényeg, hogy egy tényleg értelmes, használható, újszerű feature lett volna, ami több évnyi fejlesztés után sem érte el a használható szintet (még azt sem, amit a ms amúgy használhatónak hív, piacra dobja, aztán folyamatosan gyártja hozzá a javításokat)ok, a többinek utánanézek, bár szerintem úgyis tudod hogy miről van szó
-
bambano
titán
Az ms szeretne olyan vasakon is futni, ahol a ram kérdés ennél bonyolultabb kicsivel. Autó szórakoztató központ, asztali dobozos dvd lejátszó, mobiltelefon, internet tabletek, jegyeladó automaták, stb.
Abban is volna logika, hogy összegereblyézze a wince/winmobile platformot meg a vistát egy kalap alá, mert csökkenteni tudná a fejlesztési költségeket.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
doc
nagyúr
nagyon nem. nem csak arról van szó, hogy használható kereső kerül a vindózba, a winfs ennél sokkal többet tudna, sokkal szabadabban lehetne a file-okat kezelni
lassan megérett már a számítástechnika ey ilyen jellegű továbblépésre, bár tény, hogy hatalmas váltás lenne, és sokan hőbölögnének... -
RexpecT
addikt
válasz fastervótam #24 üzenetére
Az nem baj hogy keveset zabál csak tul sok értelme ma már nincs erre fejleszteni sztem.
Persze ebben az esetben nem rossz ötlet:
"Autó szórakoztató központ, asztali dobozos dvd lejátszó, mobiltelefon, internet tabletek, jegyeladó automaták, stb." -
CimbiX
aktív tag
válasz fastervótam #24 üzenetére
Szerintem most olvastam eletemben elöször olyat, hogy a felhasznalo panaszkodik arra, hogy tul KEVES eröforrast hasznal az oprendszer...
Viszont arra a több, mas gyartotol szarmazo vidkari egyszerre hasznalasara (ezt jol megmondtam) nagyon kivancsi vagyok, erröl tud valaki bövebbet? Csak irodai alkalmazasok alatt fog menni, vagy jatekokban is aktivalni lehet? Azert vicces lenne, ha a MS összeolvasztana a Crossfire es SLI technologiat -
fastervótam
tag
Szerintem most olvastam eletemben elöször olyat, hogy a felhasznalo panaszkodik arra, hogy tul KEVES eröforrast hasznal az oprendszer...
Végülis nem arra panaszkodott, csak szerinte már késő ezzel foglalkozni. Szerintem pedig ezzel soha nem késő foglalkozni, hogy pl. a ram használata is skálázódjon rendesen a használt funkciók számával, így több jut az alkalmazásoknak. Persze a fene tudja, mennyi igaz ebből a minwin-kernel koncepcióból.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Szerintem a 3rd party-k már most kezdjenek el drivereket írni rá, és 2010-re talán már minden működni is fog. Persze ezt nehéz megvalósítani azon hardware-ek esetében, melyeket még ki sem fejlesztettek Amúgy vicces dolog ez a kernel is, ami hiába lesz 40 mega, ha mellette nyolcszázötvenmillió szolgáltatás fut ismételten, de ne legyen igazam és legyen piszok gyors Ebből egyébként hány verzió lesz? 15? Az már csak blu-ray lemezre fér rá
-
doc
nagyúr
megcsípett a hülyebogár? ha "pontosan tudod hogy mi az a WinFS" akkor miért játszol gyengeelméjű tanárbácsit? ez nem az a topic...
nem fogok itt neked online vizsgázni a WinFS rejtelmeiből. te állítólag tudod hogy mi az és mire jó (felteszem akkor tisztában vagy azzal is, miben nyújt sokkal többet mint mondjuk egy desktop kereső), én is, akkor meg mi a francnak cseszegetsz? -
doc
nagyúr
ezért kell engem cseszegetni? hát grat
így meg azért megy a károgás, hogy miért kellett még a vista, mikor jó az xp is
amúgy az egyszeri user mit profitál a vista rakás feature-éből, amiről nem is tud? pont azzal van tele a net, hogy az "egyszeri user"-nek nem nyújt újdonságot a vista
más kérdés persze, hogy igenis vannak benne újdonságok, nyilván használható és jó dolgok is, amiből Gizike nem lát semmit
azzal viszont nap mint nap szembesülök, hogy Gizike nem tudja, hogy hova rakta egy hónapja azt a doksit, ami most hű de nagyon kellene, "pedig ő biztosan elmentette, csak nem tudja hova"
ilyenkor jön persze a kereső, ami vagy segít, vagy nem...
jó, mondjuk a winfs használatára jó lenne "ránevelni" az embereket, ugyanúgy, ahogy mondjuk a normális könyvtárszerkezet használatára is rá kéne, ahelyett hogy ráb@szunk mindent az asztalra, aztán azt se tudja mi hol van, meg melyik parancsikonja hova mutogat[ Szerkesztve ]
-
RexpecT
addikt
Akkor én 5ösre vizsgáznék .
Behalok azokon az embereken (pl haverjaim) hogy össze vissza van minden szemét a gépén sokszor 3-4× is megvan neki ugyanaz csak más partíción.
Régebben nem volt netem ezért mikor megjegyeztem az volt a válasz: azért mert neked nincs neted.
Amióta van azóta is ugyan az a helyzet.Rend a lelke a file-oknak . -
domi007
őstag
Amikor megláttam, hogy windowssal kapcsolatos cikk került ki megint, már vártam, hogy benézhessek a témába, és láthassam moonmant, ahogy szítja a hangulatot a vista mellé
Egyébként engem minbdenképpen érdekelne egy ilyen jófajta kernel, mellyel esetleg régebbi gépeken is el lehetne lenni
(esetleg meg lehetne csinálni vele végre egy normális windowsos livecdt, mint ahogy linuxon már meg van, vagy 10 éve )DOMy
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
Cathfaern
nagyúr
Hogy visszatérjünk a hírhez, szerintem nem lenne túl jó lépés az MS-től 2009-ben kihozni a Windows7-et (amúgy miért ez a neve?). Lévén az emberek többsége, még most is azon az állásponton van, hogy majd ha kijön az SP1, meglátja mi lesz, de még vár (cégek még inkább). Ha most bejelentik a Windows7-et, akkor ezen emberek nem fognak Vistára váltani, mert úgyis jön az új minek váltson.
[Spekuláció ON] lehet épp ez volt a cél, és igaz amit a rossz nyelvek mondanak, miszerint a Vista csak azért lett kiadva, mert már nem lehetett húzni tovább. S így kis túlzással arra törekednek, minél kevesebb ember váltson Vistara, mivel kiforratlan, hanem majd a Windows7-re, ami az "igazi" Vista (ez egyben azt is jelenti, hogy Vistaval teljesen kompatibilis lesz, így arról való váltás egy SPszerű frissítéshez hasonló bonyolultságot jelent majd).[Spekuláció OFF]Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
CimbiX
aktív tag
Pontosan. En pl. a WIN-ban attol kapok fraszt, hogy allandoan a balga sajat elöregeneralt mappait nyomatna nekem agyba-szajba. Jo dolog a gyorsmentö gomb, csak elötte nem art megtanulni, hogy hogyan kell hasznalni
@ Doc:
De az egeszen termeszetes, hogy egyszeri Pisike szamara semmi lenyeges ujdonsagot nem hoz a Vista, mert ami egyszeri Pistikenek kell, az mar mind regota van, nehez lenne ujra feltalalni. Ergo a Vista is megprobalt ramenni arra, hogy vizualisan többet nyujtson egyszerübb elerhetöseggel- azon meg lehet vitatkozni, hogy ez mennyire jött vagy nem jött neki össze... (pl. egy MAC-hez kepest) nekem csak az a furcsa, hogy meg most is x86-os verziok jelennek meg uj oprendszerekböl -
sh4d0w
félisten
válasz Cathfaern #42 üzenetére
Szerintem a [Spekuláció ON - OFF] részeket nyugodtan kihagyhatod. Kicsit hasonlít a mostani helyzet a Win2000 -> XP váltásra. A 2000 sok cégnek, felhasználónak nem jött be anno, inkább maradtak win95-ön, meg NT4-en; nem mellesleg nekem az a véleményem, hogy anno a 2000 ugyanolyan befejezetlen termék volt, mint most a Vista.
https://www.coreinfinity.tech
-
decibel
aktív tag
Vajh mikor lesz hsználható hang interfész? Vistába már volt próbálkozás, tényleg tovább erősítené ezt a vonalat? Mi lesz a többi nelyvvel? Magyarul egy tíz évig gyakorlatilag megvalósíthatatlan, vagy az angolszász területeken kívül minden le vagyon sz@rva?
"you are a monkey poo-poo"
-
Integra
titán
emlékeim szerint a winfs lett volna a viszta egyik legnagyobb újítása aztán természetesen pont ez maradt ki belőle.
most meg olvasom, hogy kinek kell ez?
hát baszom, akkor ugyan miért és mennyit fizetünk a vistáért ha egyszer az nem is kell annyira bele, noha beleígérték? ja hogy jó az így is, mert új......egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
moonman
titán
válasz Cathfaern #42 üzenetére
mert NT 7.0 igazából a Vista sem tudom, miért 6.0, a kernel fejlettségi szintjét figyelembe véve inkább 5.5 lenne.
"a Vista csak azért lett kiadva, mert már nem lehetett húzni tovább"
valóban nem lett volna értelme tovább húzni, de nem _azért_ adták ki, hogy legyen már valami. én továbbra is azt mondom, hogy ne várjunk túl sokat a Windows 7-től, mert ilyen korai stádiumban mindig megy a találgatás, álmodozás, aztán kapunk egy Vista SP3-at és csak a pislogás lesz, hogy "ez tartott 3 évig?"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest