- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azt várják Trumptól, hogy leállítja a Google feldarabolását
- Synology NAS
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- SkyShowtime
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- DIGI internet
- DIGI kábel TV
-
IT café
Huawei P8 Lite - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok,
Másolgatom az appokat a belső tárhelyről az SD kártyára, de csak nem szabadul fel hely. Majdnem 2 GB-ot átraktam, de mikor PC-re csatlakoztatom csak 2-300 MB-al lett több szabad hely a belső tárolón.
itt mi a trükk, hogy tudnék helyet csinálni?
Aurea mediocritas
-
Boryszka
tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni! Fastboot módszerrel flasheltem a telómat, de nem indul el az új rendszer... csak a logó képernyőig jut el. 5.1.- ről akaram hivatalos 6.0-ra! Most mit tudok csinálni?
BL
-
Just_Reboot
addikt
Hali!
Emui 4.0.3 B602-őt lehet emui 4.1-re frissíteni?
-
szemesi69
addikt
válasz Just_Reboot #19510 üzenetére
Eddig csak vodafont láttam emui 4.1-t, ami C02B896. Mire gondolsz más emui 4.1-t?
Xiaomi redmi note 12 pro
-
szemesi69
addikt
válasz Just_Reboot #19512 üzenetére
Szerintem arra nincs, vagyis nem tudom, 4.1-t csak vodán láttam, az van itthon, a függetlenek nem tudom hol tartanak, itt találsz, aztán majd kiderül hányas emui ALE-L21C432B
[ Szerkesztve ]
Xiaomi redmi note 12 pro
-
colonell
senior tag
válasz Boryszka #19507 üzenetére
Persze hogy nyitottál bl-t mert anélkül nem tudtad volna elbatyni
Na az a szisztéma,hogy te 5.0 rootoltad ami a 6-osra nem jó már úgyhogy bebrickelted a telót,megnyugtatlak sikerült 6-osra frissítened fent is van pont ez a baj,úgyhogy nyugodtan csapasd vissza a 3 gombos módszerrel azt a verziószámú romot ami fent volt és mintha mise történt volna -
Boryszka
tag
Köszi mindenkinek a segítséget! Szuper csapat vagytok, de...
A frissítés ötlete azért merült fel bennem, mert csütörtökön elment a szolgáltatás a mobilomról (Telenor). Ma bevittem a szervizbe és első dolguk az volt, hogy IMEI-szám alapján megnézzék az adatbázisban a telefon állapotát. Kiderült, hogy le van tiltva szolgáltató által!!!!
Most ott tartok, hogy felvettem a kapcsolatot az előző tulajjal ([link]), mert a telefont a hardveraprón vettem. Remélem lesz eredménye! Ha nem, akkor megy a feljelentés!
BL
-
Boryszka
tag
válasz ANDROID??? #19516 üzenetére
Májusban vettem tőle, és egészen október 12.-ig tudtam használni!
BL
-
szemesi69
addikt
válasz ANDROID??? #19518 üzenetére
Szolgáltatónál hiába tesz panaszt, az eladó, amíg nem rendezi a sarát, addig él a tiltás, sajnos ez van. Ő csak jóhiszemü vevő. Mondjuk, amíg hűség van, addig el sem adhatná, de itt a példa mennyire foglalkoznak vele. A feljelentés azért mennyen ellene, ha nem veszi vissza.
Xiaomi redmi note 12 pro
-
Zsocy155
őstag
válasz ANDROID??? #19520 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
szemesi69
addikt
válasz ANDROID??? #19520 üzenetére
Hát nem, mert olcsóbban adta a készüléket előfizetéssel, van hűség+kötbér+miegymás. Kedves eladó gondolom nem fizette az előfizetést, ha volt esetleg készülék részlet, szóval a tartozás ott van. Miért engedné el a tartozást egy adásvételivel. Amíg a készüléken hűség, tartozás van, addig hivatalosan nem adható el, csak ha minden tartozás megvan fizetve, vagy a vevő átvesz mindent névre, de gondolom nincs szüksége új előfizetésre, csak készüléket akart használtan. Ahhoz, hogy a tiltást feloldják, valakinek a tartozást meg kell fizetnie, ez mindig is így volt. A másik kedvencem a letiltás elleni garancia, ugyan már, és sokan bedőlnek ennek is. Hiába adja írásba az eladó, attól tartozás esetén, ugyan úgy le fogják tiltani, aztán ha még van kedved, polgári peres eljárást lehet indítani, ami ugye nem biztos, hogy megéri. Más kérdés, ha számlával igazolják, hogy a készülék feltöltőkártyás konstrukcióba lett véve, akkor nagy gond nem lehet
[ Szerkesztve ]
Xiaomi redmi note 12 pro
-
lenand
csendes tag
Ebben senki nem tud segíteni?
-
bakai96
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne!
A telefont veszi a töltést működik a visszajelző led mutatja azt is hogy hány százalékon van viszont semmi egyebet nem lehet vele kezdeni. Az az bekapcsolásra egyáltalán nem reagál. (gombok cserélve - másik telefonban működnek - tesztelve) Számítógéphez csatlakoztatva a HiSuite nem reagál a telefon csatlakozására viszont megjelenik a csatlakoztatott usb eszközöknél.
Mi lehet a probléma? -
newatka
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Van egy 1 éves Huawei p8 lite-om. Idén augusztusig minden tökéletes volt vele nem nyomkodtam sokat, így normál használat mellet 2-3 napot kibírt az aksija. Aztán véletlenül egyszer teljesen lemerült és 1 napot így töltött a telefon (tudom, hogy ez nem tesz jót az aksinak, nem direkt volt). Azóta a telefon nagyon gyorsan merül (este még lefekvéskor 100% reggelre már csak 70% úgy hogy minden ki van lőve (nem fut semmilyen cucc). Az energiagazdálkodásokat megnézve a fogyasztás 98% a hardverből jön, és abból is 43-48% a cellakészenlét, valamint a wifi 30% (de nem volt bekapcsolva a wifi és írja is hogy bekapcsolva töltött idő kevesebb mint 1 másodperc).Arra gondoltam hogy elcsesztem az aksit ezért elküldtem szervízbe a telefont ahol kicserélték az aksit és a csatlakozóját, azt írták a gyári teszten megfelelően működik. Most kaptam vissza elkezdtem használni, de semmi nem változott ugyanúgy nagyon merül és ugyanez a probléma fennáll.
Egyébként Dual simes Telekomos a telefon, android 6.0, EMUI 4.0.3. Próbáltam azt is, hogy letiltottam a 4G használatot, de ez sem oldja meg a problémát.
Előre is köszi ha valakinek van valami ötlete mi lehet ez.
Üdv -
bakai96
csendes tag
-
bakai96
csendes tag
válasz newatka #19527 üzenetére
Szia!
Ezeknek az új akkumulátoroknak ez az átka ha egyszer hagyod nagyon lemerülni az az kb 20% alá akkor onnantól kezdve eléggé kukásnak minősül. Akkumulátor cserét javaslok neked! Az is gyanús hogy nem cserélték ki akkor, egyik pillanatról a másikra nem fog csak úgy megnőni a telefon fogyasztása...
[ Szerkesztve ]
-
lacy027
tag
Sziasztok!
Mostanában kezdtem figyelni, elég lassan tölt a telefon. Korábban sokkal gyorsabban töltött és sokkal melegebb (közel forró) volt a töltő is. Tegnap nem tudom mennyi ideje volt töltőn, de tudom hogy sokáig, 96%-ról 100%-ot elérni egy örökkévalóság volt. Ma 11:56-kor tettem töltőre 28% körül. 1 óra 7 percet írt ki teljes töltésnek, jelen pillanatban, több, mint két óra után, 98%-os a töltöttség. Általában a gyári 1 A töltővel töltöm, kíváncsiságból most egy 2 A Sony töltővel, de semmivel sem gyorsabb. A merüléssel fogjuk rá, nincs probléma.
Tegnap teljesen újra lett telepítve a telefon (B610), factory reset is megvolt.
Töltés közben folyamatosan ébren van a telefon. Másnak is?Szerk: 14:19-re végre valahára 100%.
[ Szerkesztve ]
-
octopus75
tag
Lesz még vajon ota frissítés erre a telóra?
B603 -
lacy027
tag
válasz ANDROID??? #19536 üzenetére
A fejlesztői lehetőségek között lévő ébrentart lehetőségre gondolsz? Az ki van kapcsolva.
Kicsit pontosítok: töltés közben a képernyő kikapcsol, de a telefon nem megy alvó állapotba. Az energiahasználati részletek alatt folymatos ébrenlétet mutat a töltés alatt. -
Athes88
tag
Üdv.
Az nem tudjátok miért van hogy mostanában amikor hívnak akkor alig értik amit mondok hozzáteszem nem azért mert olyan halkan beszélnék, normális hangerővel beszélve sem érthető a hangom a túloldalt. A kérdésem hogy ez mitől lehet mivel év elején vettem a telót - p8 lite - szóval nem is régi de nem tudom miért csinálja ezt és hogy mit lehetne tenni hogy ismét jó legyen. Köszi a választ.
-
preludium975
tag
Sziasztok!
Uj vagyok meg P8 Lite mokolasban, par kerdest feltennek.
Kikertem a bootloader unlock kodot meg reggel, mikor johet meg?
OTA-n mar nem jon tobb update, telenoros vagyok, android 5.0, az osszefoglaloban leirtak alapjan root+recovery ugyan ugy fog menni lollin, mint pl. marshmallowon?
Esetleg mire "vigyazzak"?Koszi!
-
colonell
senior tag
válasz preludium975 #19540 üzenetére
Arra vigyázz, hogy 6-oson az "összefoglalós" root softbrickel jár
-
csacsi67
addikt
válasz preludium975 #19540 üzenetére
Ugy fogj hozzá hogy tudd mit csinálsz mert könnyen tégla lesz, Telenoros gyári romot meg nem találsz.Olvass vissza kb 20 hozzá szolást. Jó tanács.
[ Szerkesztve ]
-
ANDROID???
addikt
válasz Athes88 #19538 üzenetére
Próbáld meg csak 2G-re állítva használni, ha nem jársz eredménnyel, mehet a Factory.
"hallanak"[ Szerkesztve ]
-
preludium975
tag
válasz csacsi67 #19542 üzenetére
Tudom mit csinalok, 2 evig romoltam LG G2-t, nem egyszer hardbrickeltem.. Persze utana szedhettem szet, es nehany kondenzatorral jatszadozni kellett, hogy eletre keljem az eMMC. Szoval akkor lollin a rootolas mellekhatasai kozott nincs a softbrick?
Ha nincs Telenoros fw akkor milyet tegyek fel, ha kene?
[ Szerkesztve ]
-
426os
őstag
09.24-én rendeltem innen egy új hátlapot, ma érkezett meg.
Valószínűleg nem eredeti, de elég jó minőségű. Az illeszkedése kiváló, jól bepattant a helyére. A fogása kissé plasztikus, érdesebb, mint az eredeti, bár az már eléggé elkopott, kicsit talán ki is fényesedett, lehet az is ilyen volt új korában.
Ha érdekel valakit, összehasonlításnak egy kép:
Baloldalt az eredeti, jobboldalt az új, már felszerelve.
Kíváncsi vagyok ez milyen gyorsan kopik majd el..
-
ger1e
újonc
Sziasztok!
Október elején a T-Mobile-nál vásároltam egy Huawei P8 Lite típusú készüléket. (Eddigi legjobb telefonom egyébként, nagyon meg vagyok vele elégedve, ámde...)
Mivel szerettem volna rá a 6.0-ás Androidot, és olvastam is hogy megéri feltenni, keresgéltem hogy frissíthető e, de a telefon csak nem akarta kidobni. Így én balga, felmentem a gyártó weboldalára, és leszedtem a legújabb, C432B610-ás fw-t, majd ezt fel is telepítettem gond nélkül a készülékre. Utána kellett realizálnom, hogy az a függetlenekre jó, és így "balongos" lett a készülék, tehát bukó a garancia, illetve egyéb anomáliákkal kell majd számolnom a közeljövőben. (Egyelőre így is kiválóan működik...de meddig) Mivel sosem volt Huawei típusú készülékem, és lövésem sem volt arról, hogy a szolgáltatók saját szoftvert fogadnak el kizárólag, ezért jól megszívtam. Érdeklődni szeretnék, hogy vissza lehet e ezt esetleg csinálni, és ha igen hogyan.
A topicból kiderült számomra már, hogy a procedúra talán megoldható. De nem igazán értem hogyan.
Factory resettel kezdődne... Azonban rejtély számomra, hogy utána hogyan kellene "rollbackelni", melyik FW-t fogadná e el egyáltalán, és utána melyik a legfrissebb T-s FW amire felfrissíthetném. (Edit: állítólag a T-ből a B589 a legfrissebb.)
Tudom, retardált voltam és türelmetlen, de iszonyú megtévesztő, hogy a szolgáltatók így operálnak, hiszen a gyártó oldaláról töltöttem le, és azért, mert a T-Mobile pedig SEMMILYEN frissítést nem jelzett nekem a készülékről. (Pedig a 6.0 is elérhető náluk, állítólag régóta) Mindenesetre T-s telefont SOHA TÖBBÉ nem fogok venni.
Dühít elsősorban a saját hülyeségem, meg ez az egész T-s, illetve garanciavesztéses történet is, ezért kérném szíves segítségetek, ha lehet lépésenként leírni, mi a teendő, s hogyan. Már ha lehet ezzel kezdeni valamit egyáltalán.
Hálásan köszönöm a segítséget, amennyiben tudtok nekem adni !
[ Szerkesztve ]
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law"
-
ger1e
újonc
válasz ANDROID??? #19547 üzenetére
http://hwmt.ru/hwmtsite/firmware-database/?firmware_model=ALE-L21C150&firmware_page=0
2017.08.25 ALE-L21C150B589
Elvileg ez a legfrissebb telekomos, fullOTA, megpróbáljam ezt rárakni? Esküszöm bennem van a para, hogy elrontok valamit, és kuka az egész.
Edit: https://www.blogarama.com/gadgets-blogs/294592-ministry-solutions-blog/5559804-huawei-lite-ale-l21-balongc52b311-solution
Ezt a leírást találtam még, de nem tudom ez mennyire megbízható szintén, többek között ezért örültem volna hátha tud valaki egy hasonló jellegűt írni nekem, ami garantáltan működik magyar viszonylatban. Nem tudom, országonként hogy van ez, hogyan változik, et cetera, és nincs újabb 50 ezer forintom egy telefonra.
Azért köszönöm!
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law"
-
szemesi69
addikt
Én a helyedben ezt a módszert használnám, magyar leírás, itt a fórumon elismert hozzá értők készítették. Balong helyrehozáshoz is van leírás benne. P8 Lite, leírás
Próbáld privátban megkeresni, valamelyiket, akik készítették a linkelt leírást, ők biztosan tudnak segíteni
[ Szerkesztve ]
Xiaomi redmi note 12 pro
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdeznél olvasd el a Téma összefoglalót!!!
A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. Ezért tehát: TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest