-
IT café
Huawei P8 Lite - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aryon87
félisten
Ma kb 12 ora leforgasa alatt 8%-ot merult a telo wifivel, ugy hogy nem volt hasznalva, mert dolgoztam. Hulye android rendszer a bunos.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
petty88
csendes tag
válasz ANDROID??? #13000 üzenetére
Igazad van. Lehet hogy csak mázlim volt, ne legyen másnak emiatt gondja. Egy admin törölje a hozzászólást légy szíves.
[ Szerkesztve ]
-
-
sportsman
csendes tag
Sziasztok, Segítségeteket szeretném kérni. A Huawei p8 lite készülékem alsó 3 gombja egyik pillanatról a másikra elvesztette müködését. Mi lehet a megoldás? Nem reseteltem még, elég sok alkalmazás van feltelepítve.
Előre is köszi,
Üdv, -
törölt tag
válasz laacika #12999 üzenetére
Ezen az órajelen nem erősebb.
sportsman:
Valamivel ütközik, ha csak nem a képernyő alsó részének érintésével van gond. Nem tudom mik vannak fent, de ha nincs ROOT, akkor elég egyedi probléma. Launcher, illetve egyéb "felület kezelő" ideiglenes eltávolításával, majd újraindítással kezdeném, de szerintem az FR -t nem úszod meg.[ Szerkesztve ]
-
Ferenczi Áko
addikt
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy flip toknál be lehet állítani, hogy ha becsukom lezárja a kijelzőt, ha kinyitom feloldja? Keresgéltem, de nem találtam infót róla itt a fórumon..
Honor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
kutga
nagyúr
válasz Ferenczi Áko #13011 üzenetére
Én csak Blackberryknél hallottam ilyen funkcióról.
Let the Zone take me if I am.
-
djapor96
senior tag
válasz ANDROID??? #13000 üzenetére
Korábban valaki itt írásban kért véleményt a Huawei-től és válaszoltak neki, hogy nem jár garanciavesztéssel, ha szolgáltatós készülékre független romot raknak.... Keressétek vissza, az elmúlt 4 hétben történt....
Qtek S100, Mio A701, HTC Kaiser, Samsung Omnia i900, Xperia X10i, Samsung S2, Huawei U8500, Samsung Note , HTC One, Samsung Ace 3, Lenovo Vibe X2, S850, Huawei P8 lite, P9 lite, Mi Mix 2, Mi9 Lite, Mi11 Lite, Samsung Galaxy Z Fold 3
-
djapor96
senior tag
válasz Melack #13016 üzenetére
Nah.... pont a tiédet olvastam én is.....
Qtek S100, Mio A701, HTC Kaiser, Samsung Omnia i900, Xperia X10i, Samsung S2, Huawei U8500, Samsung Note , HTC One, Samsung Ace 3, Lenovo Vibe X2, S850, Huawei P8 lite, P9 lite, Mi Mix 2, Mi9 Lite, Mi11 Lite, Samsung Galaxy Z Fold 3
-
ignisz
senior tag
A safeincloud appnál bejelölöm az automatikus kitöltést, de alvó állapot után eldobja a beállítást a telefon. Mi lehet a gond?
-
laacika
tag
válasz #86973952 #13008 üzenetére
"Ezen az órajelen nem erősebb"
Quad-core 1.8 GHz Cortex-A9 Vs Octa-core 1.2 GHz Cortex-A53
A Cortex-A9 és A53 az mi lenne?Cpu tipus nem?
7,8Mhz Vs 9,6Mhz,ha csak igy hasonlitom össze akkor is egy kicsit izmosabbnak kellene lennie a P8 lite-nak,nem?Úgy tanul az ember ha kérdez!!
-
Orionhilles
senior tag
válasz #86973952 #13020 üzenetére
Beszorozta a magok számát az órajellel.
@laacika:
Nem egészen így szoktunk 2 procit összevetni, javaslom ezt az oldalt: [link]
P8 Lite: Kirin 620: már 64 bites, ARMv8-as, és A53-as magokat tartalmaz szemben a P7-tel, ami: 32 bites, ARMv7-es, A9-es magokat tartalmaz.
Olvasnovaló: [link]
[ Szerkesztve ]
– Yet, thou serves with thine eyes clouded in chaos. Thou, bound in the cage of madness. I am he who commands those chains – Fate/Zero Berserker Mad Enchantment
-
laacika
tag
-
törölt tag
válasz laacika #13022 üzenetére
Ezért írtam, hogy nem a magok száma a lényeg. A benchmark teszteken kívül egy program sem fogja kihasználni. HA ki is használná azt sem összeadni kell.
A magok teljesítménye és hőtermelése meg függ az SoC kialakításától és az órajeltől is.
Általában fut 2-3-4 mag és viszlát, a másik 4 magot meg váltogatva cseréli be. Ez azért jó, mert kevesebb hőtermeléssel jár, illetve nem kell az aktív hő miatt komolyabban visszavenni az órajelet.
Ez a 6-8-10 magos elrendezés akkor jó igazán, ha van pl. 4 alacsony teljesítményű mag, mint az A53, és nem kell minden művelethez bekapcsolgatni a nagyobb magokat, mint pl. A57. Alacsonyabb hőtermelés, kedvezőbb fogyasztás.
Szerk.:
Vagy akár úgy, mint háton belül maradva a Kirin 930/935 -nél, ahol 4 db A53 alacsonyabb, másik 4 db A53 mef magasabb órajelen fut.[ Szerkesztve ]
-
laacika
tag
válasz Orionhilles #13021 üzenetére
Az olvasni való oldalon azt látom hogy a P8 lite az A53 as magjai kissebek,kevesebb energiát zabállnak és jóval nagyobb teljesitményre képesek mint a P7 ben talállható A9 es magok.
Igy helyes amit leirtam?[ Szerkesztve ]
Úgy tanul az ember ha kérdez!!
-
törölt tag
válasz laacika #13025 üzenetére
Erősebb, csak nem ezen az órajelen. A P7 -ben lévő Kirin 910T -nek van egy kisebb változata Kirin 910 néven, ahol alacsonyabb a magok órajele (nem mellesleg a GPU -ban is), annál erősebb. Olyan volt a pl. a P6s -ben és a 3C egyik belpiacos változatában is.
[ Szerkesztve ]
-
laacika
tag
válasz #86973952 #13026 üzenetére
Tehát akkor valami olyasmit akarsz mondani hogy hiába a P8 lite-ba a 8 A53-as mag ha alacsony órajelen járnak,ezzel akkor felveszi a versenyt a P7 ben talállható 4 db A9 es magok mert azok nagyobb órajelen járnak?
Tehát azt nem mondhatjuk hogy erősebb cpu val rendelkezik a P8 lite de más számos előnye van a P7 cpu jával szenben.Igaz?[ Szerkesztve ]
Úgy tanul az ember ha kérdez!!
-
törölt tag
válasz laacika #13027 üzenetére
Meg hogy nem a magok számát kell kergetni.
Itt korszerűbb/kedvezőbb, 64 bites SoC van, és energiatakarékosabb. Kamerája rosszabb, de van manual mód. P7 -re most készül a custom -olt manual mód.
Meg nagyon ritkán, de előfordulhat a P7 -nél kompatibilitási probléma. Pl. CSR2. Viszont ott sok a custom ROM, meg ki lehet vele duplázni az üzemidőt. Kb. 2 gigára lehet maxolni az órajelét.
[ Szerkesztve ]
-
laacika
tag
-
tkonya
aktív tag
-
Kripke
tag
Sziasztok. Ma vettem egy ilyen telefont, és felajánlotta az MM frissítést. Szerintetek érdemes lefrissíteni? Nem ront rajta? Mert a gyári 5.0.1 es is kifogastalanul teszi eddig a dolgát, és nem szeretném elrontani, ugyanis ajándékba vettem. A válaszokat előre is köszönöm!
-
Kripke
tag
Ezzel az a baj, hogy ő is tőlem kérdezgetné hogy mit csináljon Egyelőre nem frissítem, és szólok neki hogy ő se tegye ezt. Addig is követem a fórumot, és majd szólok neki hogy mi legyen.
-
F e Z o
veterán
Telekomos p8 lite-ra most tölti a telefonom a ALE-L21C150B565 romot, ez már android 6.0 lesz. Akkor nem tudom, egy hónapja minek adták ki az 5.0.1-es BN194-et...
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
Trooper82
senior tag
Mitől lehet, hogy a képernyőzár pin-t nem tudom kikapcsolni?Csak a minta, pin kód vagy a jelszó kiválasztható. A "Nincs" opció szürke és azt írja, hogy a rendszergazda szabályzat vagy adattár letiltotta. Erre tudtok megoldást?
-
ANDROID???
addikt
Telekom 6.0 B565 ROM
- gyorsabb lett
- belső szabad memória: 8,6GB
- szabad ram: 1,23-1,3GB
- a fényerő jobbnak tűnik
Egyenlőre ennyi az észrevétel.[ Szerkesztve ]
-
Trooper82
senior tag
válasz Trooper82 #13046 üzenetére
Nem engedi továbbra sem kikapcsolni a képernyőzárat. Gondoltam, hogy a nova prime zavarhat be, letöröltem de semmi. Hitelesítő adatokat töröltem, eszközadminisztrátorok között mindent kikapcsoltam de semmi nem használt. Ha van ötletetek szóljatok légyszi.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdeznél olvasd el a Téma összefoglalót!!!
A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. Ezért tehát: TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések!
- Apple Angol, Skót, Ír, UK, Arab, Málta fej MacBook iPad iPhone töltőkhöz
- Xperia X PERFORMANCE Graphite Black, Dobozos, újszerű!
- Eladó Samsung S23 Ultra 8/256 Fekete
- ÚJ Bontatlan Iphone 16 Plus / 16 Pro / 16 Pro Max Kifizetett! Garanciával! Szállítással
- Samsung Galaxy S10 Dual Sim, Prism Black, 128 GB Kártyafüggetlen Eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest