- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azt várják Trumptól, hogy leállítja a Google feldarabolását
- Synology NAS
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- SkyShowtime
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- DIGI internet
- DIGI kábel TV
-
IT café
Huawei P8 Lite - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
preludium975
tag
Emberek, akkor, ha Telenoros p8 lite-m van, az baj?
-
ger1e
újonc
válasz csacsi67 #19554 üzenetére
Szóval akkor most ha a C432B610 van rajta, rápróbálhatom ezt amit linkeltél? Csak úgy simán? BL az micsoda? Ne haragudj, de nem vagyok valami kompetens. Factory reset első körben. Köszönöm a linket!
"◆3.: "3 gombos módszer":
1 Előkészítés:
Megegyezik a Helyi frissítésnél történő előkészülettel.
2. Frissítési folyamat
2.1: A microSD kártya gyökér könyvtárába másolja a főszoftvert a dload könyvtárral együtt (“dload\UPDATE.APP”).
Megjegyzés: Ha a dload könyvtár több fájlt is tartalmaz, akkor az összes fájlt másolni kell.
2.2: A Hangerő - , Hangerő + és Power gombot kell egyszerre lenyomva tartani, amíg szürke nem lesz a képernyő (vagy amíg belép a frissítő menübe). Ennél a módszernél automatikusan megkezdődik a szoftverfrissítés.
A telepítés befejezése után a készülék automatikusan újraindul.
2.3: Amennyiben a telepíteni kívánt ROM-ban található Custom(Vendor) mappa, benne egy UPDATE.APP-al, akkor azt a Helyi frissítésnél leírt módszerrel telepíteni kell a helyes működéshez!!!!
2.4: A teljes frissítés után végezzen Gyári beállítások visszaállítását (Beállítások / Biztonsági mentés és visszaállítás / Gyári adatok visszaállítása).
Javasolt a dload mappába lévő update.app-ot törölni és a Recovery menüből (kikapcsolt készüléknél Hangerő+ és Power gomb lenyomva tartása) Wipe Cache Partition-t és a Wipe data/factory reset-et elindítani!!!"Jól sejtem ez a 3 gombos akkor?
[ Szerkesztve ]
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law"
-
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Ez az "Instant app" alkalmazas ez micsoda, es minek teszi fel magat ha kerem ha nem?Samsung Galaxy A55 5G
-
ger1e
újonc
válasz Zsocy155 #19564 üzenetére
"Végül ma tudtunk időt szakítani a folyamatra, hogy feltegyük a ROM-ot ami a Telekomos C150B130 (a B551 helyett), picit feszült voltam, izgultam fel megy-e gond nélkül így egy sor kimaradt, még jó hogy bubus66 látta mi maradt ki, és így felment a ROM, SIM kártyát nem látott vele a készülék. Kaptam egy linket a B565-re, hogy biztosan gyorsan le is jöjjön, ezalatt a tel. felajánlott egy frissítést azt fel is tettem kényelmesen a B565 letöltése alatt és a SIM is megjött. Ezt a lépést simán ki is lehetett volna hagyni, csak legalább telt vele az idő.
Ezután a B565 kényelmesen felment a tel működik, már majdnem teljesen be is van lakva, a sok szemét Telekomos app és társai eltávolítva "Milyen sor, mi maradt ki, hogy ment fel? Linkek ezekhez a fw-khez? Az én olvasatomban ez maximum egy élménybeszámoló, 0 konkrétummal, leírásnak nem nevezném...
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law"
-
rumos14
nagyúr
sziasztok,
a fogyasztási problémára mi a megoldás? egy éjszaka alatt 100-ról 76%-ra merült a google play szolgáltatások miatt. az összefoglalóban leírtak mentén nem tudok haladni, mert a Google Play-szolgáltatásokra azt írja, hogy nem lehet eltávolítani: a csomag aktív eszközkezelő. utána ami innen logikus továbblépési lehetőség lenne, az a Készülékkereső deaktiválása, de azt már teljesen más, nem?
segítsetek lsz. mert így sztem használhatatlan a telefon és gondolom más sem fogadja el, hogy 9 óra alatt a kapacitás negyede a semmitől elszáll.
legfrissebb rendszer van rajta. -
426os
őstag
válasz Zsocy155 #19568 üzenetére
Én párszor már megpróbáltam a találatok alapján megoldani a problémát, de semmi nem segített. Megtanultam együtt élni a dologgal. Szerencsére csak wifire csatlakozva merül jelentősen, azt meg nem nagyon használok, egyébként meg éjszakára repülő módba teszem, így nincs különösebb gond. Viszont így is minden nap rá kell dugnom kicsit a töltőre, pedig nem nyomkodom olyan sokat...
.
-
szaboi6512
őstag
Basszus tényleg könnyebb kioktatni mindenkit a válasz megadása helyett? Ha nem akarsz segíteni (nem rólam van szó), miért nem hagyod figyelmen kívül?
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
77karesz
tag
válasz rumos14 #19567 üzenetére
Én mikor újratelepítem a telefonokat,netkapcsolat előtt minden számomra felesleges dolgot letíltok ,és törlöm ezek adatait.
Ez a telefon nem egy akkubajnok,de így is sikerült kihoznom belőle az eddigi maximumot.5nap Sajna a kép nincsen meg,de majd töltök fel,ha valakit érdekel.Tilts le minden felesleges dolgot.
-
426os
őstag
válasz 77karesz #19571 üzenetére
Az a baj, ha a nekem felesleges(nek tűnő) dolgokat letiltom, akkor utána kb semmi sem működik (nem kapok értesítéseket, nem szinkronizálja az email-eket, stb). Mivel a play szolgáltatás a nagy fogyasztó, így azt ha letiltom, akkor megáll az élet. Más, felesleges appoknál egyértelmű a tiltás, de azok nem számítanak fogyasztás szempontjából, amíg a play szolgáltatások ilyen nagy mértékben zabálnak. Decemberben ha lesz időm nekiállok újból egy factory resettel, de az is inkább a lomtalanítás miatt lesz, a merülésben nem hiszem, hogy segít majd (korábban nem segített).
Nekem 2-2,5 nap alatt akkor is lemerül, ha nem nyúlok hozzá. Csak azért nem zavar, mert otthon, munkahelyen bármikor tudom tölteni..
-
Zsocy155
őstag
válasz szaboi6512 #19570 üzenetére
Senkit nem oktattam ki. Leírtam, hogy hol találja a megoldást. Neki is annyi időbe telik megkeresni mint nekem.
Ha fejből tudtam volna a választ leírtam volna, ahogy le is szoktam.[ Szerkesztve ]
-
77karesz
tag
Nem telepítettél fel valamit az utóbbi időben?Már jártam úgy,hogy felraktam egy appot,tetszett is,de rohamosan merült a telefon.Pedig kilőttem a háttérből. akkor ránéztem az akkuhasználatnál ,és tovább futott. nem lehetett leállítani.
Jó,gondolom az akku használat ellenőrzésén már túl vagy.
Persze akiknek munkaeszköz a telefon,vagy fenn vannak több közösségi oldalon,ott megnő a fogyasztás.
Sajna,szerintem csak az újrarakás,segítene,ha segít.
Én elég keveset nyomkodok,így sikerül elérni hosszabb üzemidőt. (melóhelyen külön telefont használok) -
426os
őstag
válasz szemesi69 #19574 üzenetére
Nincs bekapcsolva. De rátapintottál a lényegre, mert a Google Backup Transport ennek ellenére mindig feltűnik, mint nagy fogyasztást okozó szolgáltatás. Sőt, ha valamilyen adatforgalom figyelő a programot indítok el, akkor látszik, hogy folyamatosan fogad/küld adatot. Emlékeim szerint mikor letiltottam, utána nem szinkronizálta az email-eket egyáltalán.
77karesz:
Egy ideje már nem telepítgetek semmit, csak használom a telefont. A közösségi alkalmazások kimerülnek a Whatsapp-ban és a FB Messenger lite verziójában, de nem ezek okozzák a nagy fogyasztást (nélkülük is fogyaszt).
Ismerősök közül, akiknek ilyen telefonja van, azoknak mindnek átlagnál jobban merül, igaz a többségnél több közösségi app van fent, de aki váltott, részben emiatt is tette.[ Szerkesztve ]
.
-
szemesi69
addikt
Mutass egy képernyő mentést, az aku fogyasztásról, hardver, szoftver, látható legyen mindegyik. Play áruház adat törlés volt? Alkalmazásoknál egyenként nézd át az adathasználatot. Háttér és roming adatokat kapcsold ki. A fiam használja már a telefont, nálam és nála sincs ilyen merülés amiről beszéltek, soha nem volt ilyen. Van P8 a nagyobb fiamnak, nekem P9 Lite, egyik sem produkált ilyen merülést, pedig a fiaim állandóan nyüstölik, igaz én állítottam be mindegyiket alapról.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi redmi note 12 pro
-
426os
őstag
válasz szemesi69 #19579 üzenetére
Ezeket végigzongoráztam már, ahol, amit lehetett kikapcsoltam. Többször is küzdöttem a témával, itt a topicban is, a legnagyobb eredmény, amit elértem, hogy nem kaptam értesítéseket semmiről, de ugyanúgy merült a telefon. Nem akarok megint belefolyni a témába, én elengedtem ezt a dolgot. Minden telefonnak van valami hibája, ennek a merülés az, ami nagyon sokaknál előjön.
Azért berakom a kért képeket:
[1][2][3][4]
A háttér/roaming adat le van tiltva minden olyan appnál, ahol nincs rá szükség.
Play szolgáltatások, ami sokat fogyaszt. Automatikus app frissítések kikapcsolva, próbálkoztam már a reseteléssel, az összefoglalóban leírt módszerrel és verzióval is, semmi sem segített. Ez ilyen, ez legyen a legnagyobb problémám vele..
-
szemesi69
addikt
-
ANDROID???
addikt
válasz szaboi6512 #19570 üzenetére
Nem oktatás, ha valakinek leírják keressen rá (csak hogy ne kelljen újra leírni), és ha nem találja meg a keresővel akkor újra kérdezi.
-
zojjektum
senior tag
-
DrDobos
őstag
Ha már ennyire feljött megint a merülés téma, hát beszállok..
Nekem is fennáll minden, amit a kollega is írt. Már túl vagyok emiatt egy fr-en is, többször zongoráztam végig azt, ami az összefoglalóban van, több GPS(Google play services) verzióval is. Párszor sikerült az elérnem, hogy bejött a dolog, de csak pár óraig tartott. Ma is így jártam: tegnap megcsináltam a GPS manuális frissítését, és estére kikapcsoltam a telefonom. 16 órára, 2 óra képernyőidővel 50%on voltam, nagy volt ám az öröm. Csak nem kellett volna ilyen korán, hiszen most estére hirtelen észbe kapott a GPS és ette az akkut, így lett most estére 2,5 óra képernyőidővel 10%ra merült telefonom..Üdv.
Samsung Galaxy A55 5G
-
Cry0
őstag
-
KEAN
tag
Win 10 Enterprise? Ott el lehet felejteni sajnos a dolgot... legalábbis régebben feltúrtam már ez miatt a fél internetet, de nem volt megoldás. Nem tudom, hogy azóta változott-e valami, de mivel csak a munkahelyi gépemen van ilyen OS, ezért én elengedtem a dolgot.
"Persze, hogy tudtam, csak nem sejtettem!"
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdeznél olvasd el a Téma összefoglalót!!!
A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. Ezért tehát: TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Mini-ITX
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Politika
- Xiaomi Mi Note 10 Lite - a kis pimasz
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.