Új hozzászólás Aktív témák

  • ferob

    őstag

    válasz silentkiller #2479 üzenetére

    Amelyik gyártó bizonyos ékezetes karaktereknél nem csökkenti az egy üzenetben elküldhető karakterek számát, az egyszerűsített karakterkészletet használ, tehát amit te látsz, az részben vagy egészében ékezet nélkül fog elküldésre kerülni, így abban a formában fogja megkapni a címzett is.
    Ez konkrétan a szabvány általi limitáció, így nem a gyártó dönti el, tehát a szakmai részletekben nem túlságosan elmélyülve az mondható el, hogy amit tapasztalsz, az csak a GSM és az Unicode szabvány közti különbség, mivel ebben az esetben egy-egy karakter többet foglal és csak így oldható meg a többi karakter támogatása, ezért is tapasztalhatod azt, hogy ekkor az egy üzenetben elküldhető karakterek maximális száma lecsökken.

    Amit tehetsz az az, hogy pl. trükközöl balra dőlő ékezetekkel, de még olyan üzenetküldő alkalmazások is léteznek, ahol ezek a karakterek felcserélésre kerülnek automatikusan, ha engedélyezed, így ez részben megoldást jelenthet.
    Csak érdekességképp ezek a karakterek az alábbiak:
    á > à
    í > ì
    ó > ò
    ú > ù
    ő > ö
    ű > ü
    Á > Å
    Í > I
    Ú > U
    Ó > O
    Ő > Ö
    Ű > Ü

    Netán másik megoldás lehet, hogy letölthetsz egy olyan üzenetküldő alkalmazást, ahol be tudod állítani, hogy milyen szabványt használjon, így küldés előtt átalakításra kerül ugyanúgy az üzenet és a problémás karakterek ékezet nélkül kerülnek elküldésre.

Új hozzászólás Aktív témák