Új hozzászólás Aktív témák
-
hunluki
senior tag
Azért ebből voltak balhék nem is egy, had ne keresgéljem elő de hányszor jött újra elő a kis W10 ikon az óra mellé csak mert "módosítottak rajta és újra kiadták", aztán volt a bárhova nyomsz kb mindenképp települ (talán a bezárás után is feltette ebből volt kiakadás). Érthető okokból nagyon tolta az MS hogy csak a W10-el kelljen foglalkozni, volt ugye az 1 milliárd PC-n W10 fut egy éven belül ígéret is, nyilván törekedtek rá.
-
hunluki
senior tag
Tudjál róla hogy így bekerültél a bátor bétatesztelők közé. Természetesen ez így tök normális, tudtál róla és boldogan bétatesztelsz. Az MS pedig a legjobbcégacilágon®
-
hunluki
senior tag
Persze vannak, én használok ablakot/pingvint/almát, ettől függetlenül az MS féle frissítős dolog necces és nem alaptalan hogy sokaknál kiveri a biztosítékot. Nálam sima mókolatlan pro van otthon, mégis volt hogy bootloop várt frissítés után pedig tőlem aztán annyi telemetriát visznek amennyit nem szégyellnek. Ha a win fut akkor steam és társai mennek max rajta, minden másra már nem wint használok.
Ennek ellenére pl volt már megviccelt, frissítés után játékokba ugrott lefelé egy izmosat a megszokott FPS szám, rakott vissza régebbi NV drivert amivel start menü fagyott szét.. Most hogy el lett tolva 365/30 nappal minden update így ki tudok békülni vele és relatíve stabil alap játékok alá de meg tudom érteni hogy más durván berág rá ha elhal rajta valami.
-
hunluki
senior tag
válasz DeFranco #138 üzenetére
Világért sem szeretnék kukacoskodni de "nagyjából erős átlagos pc user szinten vagyok" mondatod
"nagyjából erős átlagos windows user szinten vagyok"-al jobban feküdne ha ezen az állásponton vagy.Természetesen ezzel semmi gond nincs, de azért mert neked nem kézenfekvő valami attól függetlenül még lehet hogy másnak egyszerűbb megoldani más rendszeren mert ahhoz szokott hozzá. A legtöbb "hardcore pc user" szereti elfelejteni hogy nem win tudással született hanem sok-sok-sok év szívás és tapasztalat van a háta mögött, más rendszert pedig hajlamos leszarozni néhány nap/hét használat után.
[ Szerkesztve ]
-
hunluki
senior tag
válasz DeFranco #140 üzenetére
Ahogy lentebb írták az átlag user tök hülye, neki teljesen mindegy hogy min fut a chrome/ffox/torrent/vlc.
Barátnőm linuxozik (mostanában gondolkodom hogy meglepem egy chromebook-al), szeretem de szegényke nem arról híres hogy értene a gépekhez. Nagymamám/papám szintén nem infósok, ők is remekül elvannak linuxon. Szomszéd néni, volt tanárnő, kényelmesen elvan a mint-el amit a W10 után kapott, köszönte szépen hogy gyorsabb a gépe mint volt (gyenge vas amin a w10 nyekergett), azóta is boldogan el van vele pedig 65 múlt.
Linux teljesen jó általános felhasználásra, az ős windózosoknak az fáj hogy nem lehet exe-t telepíteni és nem futnak a sok év alatt megszokott programjaik amiket megtanultak használni (nincs totálkommander meg fotosopp, szaraezegész).
Driverek szintén zenész, linuxon nem fog menni az x speckó hw, winen meg az y, lásd lenti példák pl hangkártya, de pl régebbi nyomtató scanner is jó esélyel könnyeb menet lesz linuxon mint w10 alatt.
De csak hogy egy példát mondjak amivel foglalatoskodtam mostanság:
Csináltam egy kis fejetlen szervert ami hálózatról beolvassa a torrent file-t, letölti, seedeli x ideig, utána konvertálja (HEVC-re hogy kevesebb helyet egyen), áthelyezi megfelelő megosztásokra (attól függően hogy min nézem, TV-n, tableten vagy épp a neten keresztül telefonon), mindezt szépen kiírja logba amit amúgy x naponként elrotál. Ugyanez a szerver biztonsági mentésként funkcionál az otthoni win/linux/mac gépekre is, megfelelő mappákat automatikusan rendezi a megfelelő usernek és ha kevés hely van akkor automatikusan törli a legrégebbi fájlokat, ugyanezt megcsinálj a filmekkel is. Na most ezt linuxon kb 1-2 óra alatt összedobtam, winen ötletem se lenne hogy kezdjek neki pedig én is W98-al kezdtem csak az elmúlt pár évben max játékra használtam az ablakos rendszert.Amúgy most hogy így mondod én is lusta dög vagyok. Nem is nagyon akarnám mindezt windózra megtanulni, ezermillió programot letölteni hozzá, ha fizetős akkor kiperkálni plusz windóz licensz és még jó esélyell komolyabb gép is kéne alá.
-
hunluki
senior tag
válasz DeFranco #142 üzenetére
1. Én nem akarok téríteni senkit, mindenki azt használ amit akar, szerintem mindegyik rendszernek van előnye-hátránya, használja azt amelyik a legjobban lefedi az igényeit, MS-nek pedig egészségére a kávéhoz.
2. Amit leírtam az személyes tapasztalat, a usert baromira nem érdekli hogyan megy csak menjen. Legyen az fészbuk, nyomtató, rajztábla vagy épp digitális sz*pógép.
3. Te leírtad hogy mint windowst x éve használó ember mit faragnál egy olyan rendszeren (amivel elszöszöltél töredéke időt mint a winnel) amit ha átfaragnál rajta akkor nekem mint x éve linuxot használó embernek nem tetszene a faragott verzió. Én is tudnék ötleteket adni hogy mit kéne a windowson faragni az meg jó esélyel neked nem tetszene. Na most akkor kinek van igaza? Hint: egyikőnknek sem, te használj wint, én használok -jelen példában épp- linuxot és mindenki nagyon boldog lesz.Az egésszel arra akartam rávilágítani hogy azért mert x éve valaki windowson bármit megold azért ne hívja már magát pro PC usernek, vagy ha annak hívja magát akkor ne fikázzon olyat amihez nem ért mert könnyen meglehet hogy nem a víz a hülye hanem csak szimplán a kacsa nem tud úszni.
[ Szerkesztve ]
-
hunluki
senior tag
Nekem sincs semmi gondom egyik platformmal sem, szerintem mindegyiknek megvan a maga előnye/hátránya.
Viszont a topik témáját tekintve egyet tudok érteni a felháborodással. Sőt, még azt is mondom hogy a filozófia nagyon jó, nyomja csak az MS az updateket ahogy tudja, nem akarunk még egy XP-s botnet korszakot. Ellenben a minőségellenőrzésre rohadtul oda kéne figyelni mert így sokkal több kárt okoznak mint hasznot a negatív PR-ről nem is beszélve.
-
hunluki
senior tag
Nem, de Marika néni ritkán tartja szem előtt a laptopja üzemidejét, ellenben remekül elprüntyög az unokája régi levedlett gépén mert unoka már tableten/telón tolja.
Amúgy minitube miért nem lett kiemelve? Két kattintás telepíteni (van sw centerben is flatpak), beírja az "appstore-ba" hogy youtube, egy kattintással felmegy, onnantól kezdve se reklám, se videóletöltögetés probléma nincs.
Szintén ez a windózon megszoktam dolog, egy csöppnyi kreativitás nélkül. Igen, aláírom, az a része jogos hogy böngészőben nem megy és ez szopás. Jah. Win alatt meg hogy reklám nélkül tudjon letölteni kell egy adblock meg valami random letöltőprogram vagy weboldal. Melyik a kézenfekvőbb az egységsugarú usernek? Melyik esetbe fogja hamarabb tönkrevágni a rendszerét?
Nyilván nem a legelegánsabb megoldás a minitube se, de kőkemény 2 perc belefektetett energia kell hozzá.
Amúgy ha már hülyejúzer szindróma... a lent leírt konvertálós letöltős backupos streamelős mókámat ti hogy raknátok össze windows alatt? Jöhet privátba is, tényleg nem kötekedésként írom csak kíváncsi vagyok hogy most épp win alatt milyen gondolkodásmód kéne hozzá hogy ez menjen, milyen programok, meg lehet-e oldani free-ben (a win licenszet leszámítva, az ér).
-
hunluki
senior tag
válasz DeFranco #152 üzenetére
Na várj:
1. Te írtad hogy az MS köszöni a "hülyejúzereket" (#142), erre volt reakcióm, előtte abba "kötöttem bele" hogy azt írtad hogy erős átlagos PC user vagy (valóban nem pro, elnézést), holott a PC-nek csak egy része a desktop és annak is csak egy (mondjuk combos) része windows.
2. Ha most van egy usered akinek van egy ősi scannerje meg egy tv tuner kártyája amit utoljára max XP-n tudtál belökni működőre akkor mi a helyzet? Linuxon jó esély van rá hogy plug n play, W10 supportot meg kb felejted mert már a 7-esen is max erős imádkozások és mókolások árán sikerült belőni. Nyilván egy kiragadott példa, de most akkor a windows szar? Szerintem nem, lehetne hozni mindkét félnek prot és kontrát is. Akkor itt viszont borult az amit írsz. De lehet itt régi nyomtató, rajztábla, akármi aminek a gyártója már régesrégen a földben van. A lényeg: megfelelő célhoz megfelelő céleszköz és bizony előfordul hogy ez nem a windows.
3. szintén #142: "ok, én leírtam mit kellene szerintem változtatni, te leírtad ismét hogy az átlag user tök hülye és egyébként mindenszupiszuper a pingvinbarlangban ebben akkor ennyi volt."Akkor most én értettem félre? Lehet, akkor fixme pls. Nem akartalak védekezésre kényszeríteni, ezért is elnézést, egyáltalán nem támadó szándékkal vagyok itt, egyszerűen azon a gondolaton indult el -részemről- a beszélgetés hogy olyan dologról jelentettél ki valamit (linux) amiről bevallottan kevés tapasztalatod van, ezt írtam a 139-ben, részemről itt meg is állt volna a dolog. A többit te hoztad hogy az MS köszöni a júzereket és hogy a linux nem felhasználóbarát.
-
hunluki
senior tag
válasz CPT.Pirk #214 üzenetére
Nekem most ment fel egy update az említett 30/365 eltolásos beállítások mellett (kb4471324). TV-zés közbe pedig a kép elment mert visszaállt a "ha nem nyúlsz a géphez akkor 30 perc után lője le magát" beállítás az energiagazdálkodásban (hálózati megosztás-ról ment a film).
Nem azt mondom hogy világvége katasztrófa de ha beállítottam direkt anno hogy ne fél óra legyen akkor miért kell már megint okosabbnak lenni nálam...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A Mate 70 Pro+ és Mate 70 RS a Huawei titánjai
- Filmvilág
- Asszociációs játék. :)
- Yettel topik
- Adobe Photoshop
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Macska topik
- HarmonyOS Next rendszerrel érkezett a Huawei Mate X6
- További aktív témák...
- Új Lenovo ThinkPad X13 G4 13.3" -50% AMD Ryzen 7 Pro 7840U 32GB 512GB FHD+ Radeon 780M
- Új MSI 17 Alpha QHD 240Hz Ryzen9 7945HX 16mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Garancia
- Új MSI 17 Alpha QHD 240Hz Ryzen9 7945HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB 140W Win11 Garancia
- Új Acer 17 Aspire 5 A517 FHD IPS i5-1135G7 4.2Ghz 8GB 1TB SSD Nvidia MX450 2GB Win11 Garancia
- Új Acer 17 Aspire 3 A317 FHD IPS i7-1165G7 4.7Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- 15,6" Dell Latitude E5570 / 5591 / 13.3" -- Latitude 7390 2-1 Magyar Vil Bill. Patikák!
- Hodyka S/PDIF digitális kábel és Sony Ericsson mobil eladó
- Jbl tl260 (60. évfordulós) limitált kiadás
- Nintendo Wii játékok
- Kiemelt ajánlat:DELL Inspiron 3502-QuadCore i5-1135G7 16GB DDR4 512GB SSD 15,6 1920X1080 FHD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest