Hozzászólok Aktív témák

 • olbaidhun

  őstag

  Ez éves szintre lebontva a legolcsóbb (3 990 Ft + ÁFA / hó) tarifával is horribilis összeg.

  "vásárlásra ösztönöző, valamint marketingfunkciókat is nyújt"

  Website X5 és egy kis utána olvasás! Ezt javaslom a szűkös helyzetben lévő kis vállalkozóknak, ha gyorsan kell produktum, mely használható. Nyilván ettől jobb ötletek is vannak, de ezzel fél nap alatt működő weblap/webshop lehet az ember kezében. Lásd a példám, egy rokonomnak készítettem kb 1 nap leforgása alatt (fotózást is bele értve): www.sikfo.try.hu

  [ Szerkesztve ]

  7o-233-9OO1 • Nincs törékeny küldemény, max gondatlan csomagolás \_(ツ)_/

 • dabadab

  titán

  válasz olbaidhun #1 üzenetére

  Igy van, rettenetesen draga.

  Raadasul azt, amit adnak, barki egy pillanat alatt megcsinalja: egy Prestashopot felrakni valahova kb. tiz perc. A munka utana kezdodik el: sajat sablon keszitese rengeteg munka tud lenni, normalis fotok keszitese komoly kihivas (ahogy azt az altalad linkelt site is mutatja :P ) meg ugy egyaltalan az arukeszlet feltoltese es karbantartasa, szerzodes mindenfele szolgaltatokkal (Posta, PickPack, bank, PayPal) es persze a marketing (keresooptimalizalas, a megfelelo hirdetesi feluletek megtalalasa, kampany megtervezese es elkeszitese).

  DRM is theft

 • olbaidhun

  őstag

  válasz dabadab #2 üzenetére

  "sajat sablon keszitese rengeteg munka tud lenni, normalis fotok keszitese komoly kihivas"

  sablon megoldva kb 1:00-nél mutatj be. A fotók egyéni ízlés alapján is készülhetnek :P

  érdekesség, hogy a videó amit linkeltem 2009-es. Nagyon sokat fejlődött azóta a websiteX5 és mégis könnyedén használható. Ha nem tévedek Magyar nyelven is elérhető, én még enélkül használtam!

  [ Szerkesztve ]

  7o-233-9OO1 • Nincs törékeny küldemény, max gondatlan csomagolás \_(ツ)_/

 • cucka

  addikt

  válasz olbaidhun #3 üzenetére

  sablon megoldva kb 1:00-nél mutatj be.
  Gondolom olyan sablonra gondol, ami egyrészt egyedi, másrészt profi benyomást kelt. Tehát nem a videóban bemutatott konzerv megoldásra, amihez mellékeltek egy MS Paint szintű webes eszközt, hogy a júzer saját kezével b*szhassa el a profin megcsinált sablont.
  Nekem egyébként az a tapasztalatom, hogy minél nagyobb szabadságot adsz a júzernek a webshop beállításait illetően, annál nagyobb szar lesz a végeredmény.

  A fotók egyéni ízlés alapján is készülhetnek
  Nem az a baj, hogy milyen ízlés szerint készülnek a fotók. Az a baj, hogy jön a megrendelő és forgalmaz több száz terméket, amelyekhez nincs megfelelő minőségű és képarányú fotója. Enélkül pedig teljesen mindegy, hogy milyen webshop motort használsz, a végeredmény gagyi lesz.

  [ Szerkesztve ]

 • olbaidhun

  őstag

  válasz cucka #4 üzenetére

  Félre értesz.

  Az első hsz-ben írtam, "ha gyorsan kell produktum, mely használható", ugyanis a cikkben leírt felhő alapú gyors és hatékony alkalmazással szemben csak ez lehet alternatíva.

  Természetes, hogy nem a leggagyibb megoldásokat kell kiválasztani, 3. hsz :
  "a videó amit linkeltem 2009-es. Nagyon sokat fejlődött azóta a websiteX5, mégis könnyedén használható"

  A fotókkal kapcsolatban nem volt időm szöszölni. Gyorsan elutaztam a helyszínre, egy htc hd2 és egy szimpla casio társaságában és a párommal belefogtam a fotózásba, majd össze dobtam egy weblapot.

  Viccet félre téve, az eddig visszajelzések alapján (100 nyaralóból 99) korrekten átláthatónak és megtekinthetőnek találják a fotók alapján az említett helyet. Sőt örülnek a lehetőségnek, mert a környéken kevesen készítettek hasonlóan részletes gyűjteményt!

  Az az igazság, hogy aki kukacoskodni akar, az bármin talál fogást, de szükséges megkérdeznünk magunktól;
  - mire fogom használni?!

  DSLR géppel is neki lehet indulni egy hasonló projektnek, majd feltehetnénk egy évi 48.000Ft-os kóstoló webshopra, de a tényleges ügyfeleket sokszor nem a leütések száma határozza meg, csak az esély növekszik az extrákkal.

  Fontosabb az ár ezt követően a szolgáltatás vagy, termék minősége. De ezt sok forgalmazó és megrendelő nem akarja tudomásul venni a versenyhelyzet kialakulása után sem... aztán panaszkodnak, hogy milyen befektetés ment fuccsba, pedig az alapötlet elfogadható volt.

  7o-233-9OO1 • Nincs törékeny küldemény, max gondatlan csomagolás \_(ツ)_/

 • cucka

  addikt

  válasz olbaidhun #5 üzenetére

  Webshopokról van szó, nem az általad linkelt turisztikai oldalról. Namost webshopoknál a legkevésbé érdekes probléma az, hogy melyik motorra működjön az oldal, mert tele a padlás mindenféle megoldással.
  - Dizájn. Adhatsz az ügyfél kezébe bármilyen fejlett eszközt, amit azzal csinálni fog, az egy nagy trágya lesz.
  - Termékek. Tudod, a helyzet, amikor ott a fejlett webshop motor, minden termékhez galériával, számtalan paraméterrel, stb., aztán a végén derül ki, hogy az ügyfél által árult termékek 90%-ához egy néven és cikkszámon kívül az égvilágon semmilyen adat nincs.

  Szóval amint látod, nem az a baj, hogy az ügyfél eddig nem tudta szerkeszteni a honlapja dizájnját, sokkal nagyobb baj az, hogy most már tudja. Nem az a kérdés, hogy milyen dslr géppel fotózol, hanem az, hogy honnan akassz lesz több száz termékhez megfelelő képarányú és minőségű képet, leírást, stb.
  Az általad linkelt websiteX5 meg a cikkben szereplő Telekomos megoldás is k*rvajól megoldja azokat a problémákat, amelyekre eddig is nagyon jó ingyenes megoldásaink voltak, azt a képzetet keltve, hogy ezek elégségesek ahhoz, hogy valóban profi weboldalad legyen.

  (Meg a másik dolog, tök jó, hogy 1 nap alatt össze tudtál dobni egy oldalt, ami úgy néz ki, mint ha legalább 3 napig dolgoztál volna rajta, de azért ez nagyon távol áll a valóban profi szinttől, minden paraméterében.)

  [ Szerkesztve ]

 • dabadab

  titán

  válasz olbaidhun #3 üzenetére

  "sablon megoldva kb 1:00-nél mutatj be."

  Most nem tudok youtube-ot nezni, de el tudom kepzelni :D Csinaltam sajat sablont, de az nem az a munkafolyamat volt, amit videon egy-ket perc alatt be lehet mutatni.

  "A fotók egyéni ízlés alapján is készülhetnek"

  Az, hogy az ember egyenesen tartja a fenykepezogepet (vagy utolag egyenesbe forgatja), nem log ki a kepbol a tema, meg ilyenek, alapveto szakmai kerdesek, nem izles dolga. Meg persze ez az egesz mar a marketing resze: ha ilyen turistafotokat teszel fel, azzal tulajdonkeppen azt irod ki nagy betukkel, hogy "occsoak vagyunk", ugyanis a vasarlas mindenkeppen reszben szubjektiv dolog, akarki akarmit mond a racionalis vasarlorol.

  DRM is theft

 • olbaidhun

  őstag

  válasz dabadab #7 üzenetére

  Nyilván ha jobban elidőzök egy-egy projekten, több hetet is rászánva, teljesen profi megoldást teszek az asztalra. De nem erről volt szó. És az is nagy kérdés, hogy megéri-e a befektetett energiát, vagy ez is bőven ellátja a feladatát?! Egy olcsó kis nyaraló miért keltsen megközelíthetetlen érzetet? Barátságosnak, egyszerűnek terveztem és olcsón ki van adva még télen rezsivel együtt is, de hogyan jöttél rá, hogy olcsó? :P

  Az értékesítés szempontjából éppen mindegy, hogy szolgáltatást, vagy eszközöket kínál valaki. A kisvállalkozók lehetőségeiről és egy felhő alapú alkalmazásról mondtam el az első hsz-ben a véleményem. Számomra nem tartozik ide, hogy ki milyen/mennyi tartalommal szándékozik feltölteni a júzer.

  Ajánlottam egy alternatívát, melyben egy kattintással egy előkészített (korrekt) sablonból webshop is lehet, ezt gyorsan lehet módosítani. Rendelkezik néhány kedvező lehetőséggel. Nyilván nem a legprofibb és legjobb megoldás, de a végeredmény önmagáért beszél. Nyitott vagyok az újdonságra. Mondhat bárki valamit ami szebb végeredményt ad fél-egy nap alatt! És természetesen nem került évi 480Ft-ba sem.

  Kíváncsian várom! Esetleg egy példával... :R

  (#9) bambano
  Webshopot bárki csinálhat, viszonylag gyorsan fel is tudnék tölteni pár tucat tétellel rendelkező, működő oldalt... adatbázissal rendelkező, későbbiek során is jól működő nagyobb Webáruházat nyilván csak költségesen lehet megoldani! Ez is egyértelmű, de itt a kisvállalkozásokról volt szó, hogy országosan is kiaknázhassák a lehetőségeket.

  Részemről befejeztem a csevejt, ahogy látom parttalan a "nagyok" vitája.

  [ Szerkesztve ]

  7o-233-9OO1 • Nincs törékeny küldemény, max gondatlan csomagolás \_(ツ)_/

 • bambano

  titán

  aki azt hiszi, hogy lehet gyorsan, egyszerűen, költséghatékonyan webáruházat építeni, az kimagaslóan súlyosan nagyot téved. még abban sem vagyok biztos, hogy üres webáruházat lehet...

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • bambano

  titán

  válasz dabadab #2 üzenetére

  ja, prestashopot felrakni 10 perc. vagyis csak úgy felrakni. utána hetekig agyalhatsz, hogy melyik ökörségét miért úgy csinálja, hogy kerüld ki és hogy oldd meg. azután rájössz, hogy mysql kell hozzá, akkor elkezded a presta fejlesztőit olyan kontextusban emlegetni, ami nem a katolikus liturgia szerint van.

  majd szeretnél esetleg bankkártyás fizetést faragni hozzá, akkor kiderül, hogy ami ilyen van, azt abszolút vállalhatatlan feltételekkel kaphatod csak meg, vagyis faraghatod meg magad az egészet nulláról.

  a vége az, hogy hajítod a kukába a prestát.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • defi

  tag

  Rövid távon szerintem ez teljesen jó ötlet. Relatíve olcsó és ha látják, hogy mennyire sok értelme van a webshopnak (az idősebb ügyvezetők ezt nagyon nehezen látják be) akkor átállhatnak valami komolyabbra. Az egyedi design eléggé lehúzos az árazását tekintve (és még referenciák sincsenek) + gondolom a kisebb módosításoknak is elég kemény árai lesznek.

  LOAD "*",8,1

Hozzászólok Aktív témák