Hirdetés

Keresés
 • hcl

  PH! félisten

  LOGOUT blog

  "a válaszadók 72 százaléka állította, hogy a nyilvános felhő biztonságosabb, mint a saját céges adatközpontjuk, ezért inkább" annak kéne utánajárniuk, hogy legyen a saját biztonságos.
  Ugyanakkor szerintük átláthatatlanabb? WTF? Honnan tudják akkor, hogy biztonságosabb? :D

  Gondolom pénzügyileg vonzóbb, mert ez kiszervezés...

  "a felhőalkalmazások illetéktelen használata és a biztonsági ellenőrzések hiánya veszélyezteti az adatokat: a válaszadók 93 százaléka mondta, hogy még mindig problémát okoz számukra a „shadow IT”, ahol a munkavállalók engedély nélkül használják saját eszközeiket, tárhelyeiket vagy fájlmegosztó szoftvereket a vállalati adatok kezelésére."
  Na ez meg a vicc kategória, mondjuk nem úgy kéne nekiállni, hogy mindig a legolcsóbb hülyéket veszik fel + rendesen korlátozzák az eszközhasználatot?
  Ahol most dolgozom, tilos netezni a céges gépeken.
  Hálóról kijutás letiltva nincs.
  Mindenkinél nyitva a fészbúk.
  Simán töltögetik fel a céges doksikat, ahova eszükbe jut.
  Kérdés?

  Amúgy nem tartom én rossz dolognak a felhőt, sok esetben nagyon hatékony, és olcsó megoldás is, de nem svájci bicska; van olyan adatom, amit nem bízok rá, és van olyan szolgáltatás, amit lazán kitennék cloudba, de előtte gondolkodni kell.

  [ Szerkesztve ]

  Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

 • hcl

  PH! félisten

  LOGOUT blog

  Attól függ, milyen felhő. Milyen jellegű szolgáltatás.
  Pl. lehet, hogy korrekt, biztonságos, monitorozott háló, storage, és szerver van alatta, valamit karbantartott OS. Ezt lehet, hogy drágább cégen belül megoldani, mint bérelni.
  Adott esetben a bérelt vonal drágább lenne a cégednek, mint a cloud szerver pl.
  Más kérdés, hogy _mindent_ nem kell felhőben tárolni. Végig kell gondolni,az adott dolog esetén megfelel-e, és mehet.

  Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

 • hcl

  PH! félisten

  LOGOUT blog

  Nemtom, nekem elég egyszerűnek tűnt a Docker-es verzióváltás. Fut pár konténer, egyenként leállítgatod, elindítasz helyette egy újabb verzióst, amiben akár az egész frontend, vagy a webszerver, vagy akármi más verzió.
  Ha valamelyik fajta forgalom megnő, elindítasz belőle még pár konténert, másik vason is akár, amin amúgy nem az szokott lenni. Ilyesmik.
  A lényege nekem az, hogy sokkal kevesebb melóval lehet managelni, mintha OS szinten csinálsz mindent. (Nem mellesleg, pl. kevesebb plusz hardveres erőforrás, mintha virtuális gépeket kéne managelni egy fizikain.)

  Szinte mindennel van ez így, hogy arra kell használni, amire való, nem pedig minden másra is. Ha nem a Docker az optimális megoldás, akkor nem azt kell tolni.

  [ Szerkesztve ]

  Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty