Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Voloka

  tag

  Tudod ez a baj, hogy sokan azt hiszik ( talán te is? ) hogy az a kereskedéshez nem kell tudni semmit, le kell szarni a törvényeket. Ez így volt, de szerencsére, ez a sok "büntetésnek" köszönhetően kezd kiveszni. Tudod a kereskedelem egy szakma, s aki nem tanulta, az ne ossza az észt, a kihagyott szövegrészek fontosságáról!
  Az pedig ordas nagy kamu, hogy azért büntettek, mert olcsóbban szállított valaki! A fogyvéd, a vevő megkárosítását rója fel , a saját magad átverését nem.!

 • Voloka

  tag

  Ez döbbenet!
  Kötelezővé tenném, annak az egyednek a megnevezését, aki ezt a merényletet ( árazást !) kitalálta!
  :W

 • snecy20

  veterán

  Mostmár levették, nem így nézett ki, 200.000-ről volt leakciózva ~130.000-re.
  Kár hogy soha az életben nem volt 200.000-es ára egy 1060-nak. :)

 • stellaz

  aktív tag

  Hát a cég neve eléggé fontos adat, ha éppen szerződni kívánsz velük (vásárlás). Na most a saját nevét vagy megtévesztő szándékkal írja le valaki hibásan, vagy olyan képességekkel rendelkezik, hogy ez se megy neki, de akkor meg mire fel a csodálkozás a büntetésen?

  [ Szerkesztve ]

 • zalyy

  tag

  Hát csak úgy mondanám ha valakinek egy csepp esze is van kártyát webshoppokbol nemnagyon vesz, még mindig úgy túl vannak árazva a használt piachoz képest, hogy nagyon. Bizonyos kártyák esetiben még féláron is megkapod használtan viszont jó állapotban, garanciával. Ilyen 30-50%-os túlárazások vannak, egy 1060-as 60-80 ezer közel sincs 130-hoz :D de az összes többi gpu-val ez a helyzet, ezek még mindig azt hiszik, hogy bányász korszak van pedig nem, ideje lenne már lehozni az árakat. A többi gép komponensek nagy része már nagyjából helyreállt. Ezek ilyen anti fogyasztó, lehúzó dolgok és jól is csinálják, hogy utánuk néznek már ezeknek.

  Nem tudom ki, hogy van vele de idén láttam az eddigi leggyengébb akciókat, szerintem ez már kezd ilyen operetté válni, mint az ünnepek stb. már nincs akkora hype-ja az egésznek mint pár éve. Emlékszem még pár éve tényleg lehetett egy egy helyt nagyon jó leárazásokat találni, de idén viszont kamu vagy nagyon gyenge leárazások vannak ezerrel. Már pusztán az is mutatja milyen hamar elkezdik, van olyan webshop ahol egy évbe többször is van black friday. Ez az egész hóbort mikor kezdődött egyetlen egy nap volt black friday nagyon maximum kettő de annyi, most meg hetekkel azelőtt elkezdik és több napon keresztül tart? Hát igen ez a másik oka miért nincs jó akció.

 • Gargouille

  aktív tag

  Nyilvánvalóan csak a kereskedőket "cseszteti" a hatóság? Senki mást.

  Másfelől meg ugye a sok h*lye vevő összevissza rendelget. Aham. Azért teszi mert ott van mondjuk a webáruház ahol ezt megteheti. A képlet egyszerű:

  1. Vagy találj ki egy rendszert ahol elejét tudod venni az összevissza rendelgetésnek (ez a te érdeked).

  2. Ne üzemeltess webáruházat ha nem tudod kezelni azt ami vele jár.

  Ennyi az egész. A hazai kereskedők pedig hosszú évek (évtizedek) szorgos és kitartó munkájával elérték, hogy az a vélemény alakuljon ki róluk ami. Keményen megdolgoztak érte, ez nem vitás. Mondjuk ha a rövidtávú profitmaximalizálás helyett a vevői bizalom kiépítésére szánták volna ezt az időt akkor másképp állnának hozzjuk a vevők is. Igaz, akkor nem 7 luxusautó állna a garázsba, csak 3. :)

 • attilav2

  őstag

  Akit lehuznak az szenvedjen, akkor kell vasarolni amikor kell valami, nem azert mert "akcio" van.

  Ez jó :DDD :D :DD :C Teljesen egyetértek.
  Lehet hogy berakom az aláírásomba.

  [ Szerkesztve ]

  -||- Asus A88X-PLUS -II-Geil 2x4GB DDR3-II- Sapphire HD6670 -||- Dell U2312HM -||- AMD X4 860K -||- AMD 65 Future is fusion

 • -Alvin-

  tag

  Csak ki kell fogni
  Ebben az angol webshopban [link]
  300 fontert volt vega 56 meg a hasznalt piacon is 140e itthon itt meg postaval egyutt 120e.

  Itthoni black friday paraszt vakítás az esetek 95% ban.

  [ Szerkesztve ]

 • hcl

  nagyúr

  LOGOUT blog (1)

  A mostanában mindenhol látható felárazási hullám miatt mikor lesz bünti? Elég könnyű megfogni őket...

  Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

 • Aprósólyom

  őstag

  Muszáj valamire megbüntetni őket, mert hozni kell az évi büntetési rátát. Ez elvárás. Valahogy pedig teljesítenie kell az ellenőrnek. Akinek van ismerőse ellenőrző állami szerveknél, azt tudja, hogy így van. Ahogy a versenyszférában teljesítményorientációra késztetik az értékesítőt, úgy az ellenőrt a hibák felderítésére és bírság kiszabására. Ezek a példák nem a valós megtévesztésről szólnak. Ez csak a hivatalos álláspont. A valós, hogy végre van miért büntetni.

 • hemaka

  nagyúr

  9GAG-rol, rank tokeletesen igaz.

  "Turn your face to the sun and the shadows fall behind you!"☀️

 • Aprósólyom

  őstag

  Én is állandóan szemezek egy delonghi espresso főzővel. Jellemzően 42-48 között volt az utóbbi egy évben. Most black Friday-en 67 690-ról akciózták le 47290-re. :DD Íme (Biztos felismeritek a forrást):

  "Akit lehuznak az szenvedjen, akkor kell vasarolni amikor kell valami, nem azert mert "akcio" van."
  Ebből az "akit lehúznak szenvedjen" azért vitatható. Tudod alapvetően mindenkinek jóhiszeműen kellene eljárjon. Senki sem elég tapasztalt az élet minden területén, hogy ha akarják ne lehetne átverni/lehúzni. Ha nem a kereskedelemben, akkor más területen... Pont ezért kell védeni a foagysztót/végfelhasználót.

  [ Szerkesztve ]

 • VinoRosso

  addikt

  Emag 5 alkalommal? Több patron nem volt? Javasolnék egy levél viagrát hátha több lövésük lesz...

 • VinoRosso

  addikt

  Én többre vetemednék, de azt nem írom le, mert a büntető törvénykönyv szerint uszítás kategória.

 • sepsi0

  őstag

  :D
  Tavaly 18eft-ért vettem a Tescoban ezt a kávégépet.
  Nem volt BF, csak ki lett futtatva.
  Jó gép az biztos, csak sűrűn kér vízkőmentesítést.

  Én szét sem néztem a boltokban, minek.
  Amit csak tudok, azt Kínai webshopból rendelek. Ők is sokat keresnek a termékeken, mégis néha féláron van az itthoni árhoz képest.
  Garanciával meg úgy vagyok, ha elromlik akkor a megtakarított árból veszek másikat, de eddig szerencsére nem volt erre példa.

  Én már ott tartok, hogy nonfood cuccokat külfőldről szerzem be.
  Tudom, nem támogatom a magyar kereskedőket és a gazdaságot, sajnos engem sem támogat senki....

 • laleh

  addikt

  Ez a BF dolog nálunk valahogy nagyon nem működik sajnos.

  Ha fontos, inkább telefonon: 06302832078 Apple garanciális ügyintézés -> törött iphone Apple Watch

 • stellaz

  aktív tag

  Tavaly, meg előtte kíváncsiságból rákerestem 8-10 termékre és mind fel majd vissza árazott cucc volt. Én ott el is engedtem ezt a dolgot, idén már kíváncsiságból se néztem meg egy webshopot sem.

  [ Szerkesztve ]

 • Adam_Shepard

  addikt

  A felsorolt webáruházak közül hány van magyar kézben?

  Miért kell továbbra is ez az USA- majmolás, nem mellesleg? (angolul tudás előny) Black Friday

  Persze, látszik, hogy itthon ez is átment egy ilyen, urambáttya- megoldjukokosba' dolog irányába, viszont már bocsánat, de aki benyeli az meg is érdemli. Ja, és nem kötelező ezeket az ajánlatokat megvásárolni...

  Bearer... Seek.. Seek..Lest..

 • janeszgol

  veterán

  Hát én nem vettem semmit, de azért voltak jó ajánlatok. Pl Xiaomi S2 40k (eredetileg 50 ezer ft, annyiért is bőven megéri), P Smárt 51k, Honor 7S 30k és 32k (múlthét és tegnap), Philips BTs fejes 16ról 9 ezerre, Mate 10 Lite 60 ezer ft, Lenovo E7 17k.
  Én csak ezeket néztem. Ja és a két kedvencem, amit a Telekom adott: Nokia 7 Plus 60k, HTC 12+ meg 40k. Amúgy semmit nem rendeltem idén BF keretében. Az egyik munkatársam egy routert vett 40 ezerért.

  "Feltartóztattuk őket – mondta Hester. – Kitartottunk. Segítünk Lyrának. Azután büszke kis megtört valóját Lee arcához simította, amilyen szorosan csak tudta, és meghaltak mind a ketten."

 • prabhu

  senior tag

  Azért van itt baj a fejekben.

  Én megértem az eladói oldalt is (van rálátásom), de ami itt zajlik az javarészt szimpla átverés. Márpedig ezt nem szabad engedni.

 • Fryskitt

  addikt

  Nahát, egy ilyen cikk is megjelenhetett a PH-n? Pedig a BF topikból 3 napra kizártak azért, mert erről írtam, persze név nélkül, az igen bátor adminisztrátorok. Lehet, érdekeltek valamiképpen az üzletben. Mindegy is, az emberek többsége régi magyar jó szokás szerint szarik a jogokra, az eladók meg azt nem bírják megérteeni, hogy aki színpadra áll, arra lőnek. Egy kicseszett ÁSZF-t megírni, ahhoz fel kell bérelni egy ügyvédet, aztán ha elszabja, akkor majd ő fizet. Ennyi. Amúgy meg normális akciókat kell hirdetni. Hihetetlen, mi nem történt idén is (lásd BF topik), persze semmi nem lesz, mert a bérelt trollok leugatnak mindenkit, hogy lassú volt meg különben is hülye. Az adminok meg asszisztálnak nekik.

  Ne vegyél élő állatot ajándékba. Soha.

 • myckie2

  senior tag

  Adminok reakcióját egy részről megértem. A BF topik az akciókról szól, nem a jogsértésről. Csak ott a gond, hogy párhuzamosan nem futott egy másik topik ahol ezeket ki lehetne beszélni.

  "For every man there is a cause which he would gladly die for."

 • EclipseGT

  addikt

  LOGOUT blog

  Nem értem, mi a bajod. Teljesen korrekt volt az idei BF. :D

  "A gondolkodás nehéz dolog. Ezért csinálják olyan kevesen."

 • Fryskitt

  addikt

  Hihi, igen. Az volt. És igen, lehet, hogy nem oda kellett volna feltétlenül, bár azért ez szerintem nem teljesen off topic, és inkább az emberek reakciója lepett meg, mert akinek jutott, az mind leírta, hogy béna vagyok és lassú. Ami persze lehet, de ha az akció kezdete után 3-4 másodperccel elfogy minden, ami érdemes, akkor azért gyanús. Konkrétan szerintem simán kevés a készlet és nyilván sokan meg nepperkednek utána, nekem is volt olyan programozó ismerős, aki tudott olyan rutint írni, hogy övé volt az első mindenből (azt mondjuk konkrétan weblap regisztrációra használta, a jobb neveket így rögtön mind meg is szerezte mások előtt).
  És ameddig egymást ütik a felhasználók, addig a boltok ki is használják.

  Ne vegyél élő állatot ajándékba. Soha.

 • Fryskitt

  addikt

  Azért ez itt pl: sose volt negyed millió. 190e a legtöbb most, . Persze a 132 jó ár, de attól még kamu az akció mértéke.

  Ne vegyél élő állatot ajándékba. Soha.

 • SkyLine3000

  addikt

  Most láttam a tv-ben az ALZA.HU BF hirdetését: Xiaomi Redmi 6 32gb: 51.990ről 38.990re.
  Csak megnéztem: Eustockon ugyanez akció nélkül 39.900ft... És folytathatnám. Az össze Xiaomi hirdetésük átbaszás. :W Jól felárazzák, h le tudják akciózni.
  Ez a nagy blekk frájdéj. Ha nem nézi meg az ember ilyenkor, h mit vesz, jól átbsszák.

  [ Szerkesztve ]

 • azbest

  nagyúr

  Öreg, a szlovák 20% áfával azért ne egy az egyben hasonlítsd össze a magyar árakat. Magyar áfával 42 228 forint lenne az eustockos telefon azonos nettó áron.

  Ettől még persze kamu sok helyen az akció. Jellemzően szinte egész évben akciós árat írnak ki, mint ahogy a kínai webshopok. Mert a paraszt arra gerjed, hogy érezze, átveri a rendszert és féláron kap mindent. Akkor is, ha nem, csak az érzés számít :) Így van sok helyen a szokásos 50% akció helyetett 52% black friday, mint hatalmas akció.

  Ha betiltanák azt, hogy egész évben akciós árak legyenek, s helyette simán csak ára van valaminek, akkor sok üzletben meg kellene változtatni ezt a módit. Persze lehet, akkor is találnának kiskaput, hogy kiírhassanak hatalmas százalékokat a semmire is.

  [ Szerkesztve ]

 • Fryskitt

  addikt

  A kínai árakról, mármint a tényelegesekről vsz semmit sem tudunk. Azért vásárolnak sokan, mert attól függetlenül, hogy mit ír (mármint, hogy mennyi volt) jó áron van. A msáik az ÁFA, igen, lehet ezért is utcára kellene vonulni. Amúgy az a Xiaomi éppen egy enyhe példa volt, amit hozott, végül is adhatja egy tízessel drágábban az ALZA, ha épp akarja, max nem veszem meg. Ami ebben a nagyon durva, hogy voltak ott öt meg tízszeres kiírások is (pl. a kétmilliós tévé), ami téged vagy engem lehet, hogy nem csap be, de pl a szüleim simán be tudnak dőlni egy ilyennek, és vesznek ajándékba valami ilyet, mert a kis zöld takonyufó egy csomó oldalon ott van és könnyű kattintani. Ők nem fognak argep.hu-t használni és pórul járnak. Ezek miatt kell odacsapni az ilyen viselkedésre.

  Ne vegyél élő állatot ajándékba. Soha.

 • snecy20

  veterán

  Mióta árgrafikonnal követhető egy adott termék árának alakulása visszamenőleg hónapokra-évekre, azóta elég könnyű hazugságon kapni a boltokat. De mintha erről a boltok tudomást sem vennének. :F Ehhez kell az igazi vastag bőr.

 • Fryskitt

  addikt

  Könnyű lenne őket végig is büntetni, de mégsem teszi meg az állam. Max igen ritkán. Gondolom a magas árakban rejlő magas adótartalom a titok nyitja. :W

  Ne vegyél élő állatot ajándékba. Soha.

 • Aprósólyom

  őstag

  Az jó vétel. Én végül azért nem vettem, mert sok hozzászólásban (külföldiek elsősorban) panaszkodtak a víz szivárgására. Állítólag az újabbakban javították, de az még nincsen kifutóban. A régit én is láttam a tescóban kifutóban. Majdnem megvettem, de nem akartam kockéztatni végül... Te tapasztaltál szivárgást?

 • sepsi0

  őstag

  Sajnos igen a tartály körül valahol van szivárgás. Mindig van egy ki víz a gép alatt, de a konyhapultnak nem árt.
  Hamar vízkövesedik, ezen kívül nincs bajom vele. Nagyon jó kávét főz. Van itthon 2db Saeco, azoknál jobb.

 • SkyLine3000

  addikt

  1. nem vagyok öreg.
  2. az átlag embert az érdekli, hogy mi van kiírva, mennyit fizet érte. Az egyik helyen (ha igaz az eredeti ár) 52, a másikon 39. Ez a lényeg.
  3. Kíváncsi leszek, mondjuk jövő héten, vagy ha lemegy ez a bf őrület, vajon mennyi lesz az alzán az ára? 52 marad, vagy 39 lesz? Majd kiderül, h szimplán drágán adják, vagy kamu volt az egész.
  Nagyon régóta vagyok a kereskedelemben ahhoz, h átlássam a dolgokat. Ha mi csinálnánk ilyet, egyből kapnánk az ívet, h át lett baszva a vevő. Annyiszor láttam/tapasztaltam már ilyet, h hányingerem van tőle. Az a szomorú, h lelkiismeretfurdalás nélkül átbasszák az embereket az ilyen cégek.

  [ Szerkesztve ]

 • Rodi 4.80

  aktív tag

  Figyelmetlen vevők vs. Szórakozott eladók.
  Sosem az a szitu, hogy a vevő elindul vásárolni, hogy majd jól átb..sza a boltost valami trükkel, hanem fordítva. Itt van a baj.

 • azbest

  nagyúr

  leírtam amit akartam, szerintem nem vontam kétségbe, hogy nem korrekt a kiírás és azt is leírtam, hogy vajon milyen kiskaput használnak ki erre.

  Azt viszont sosem szerettem, hogyha valaki túlkompenzálásként blődségre blődségeket hord össze, csak, hogy még nagyobb igaza legyen. Értem, hogy téged csak a fizetendő összeg érdekel, ettől függetlenül semmi köze a magyar áraknak ahhoz, hogy külföldről rendelve mennyi. Ennyi erővel hisztizhetnénk, hogy a shanghai piacon a hentes mellett jobra meg negyed annyi az ára, mint itthon. Csak ennek ettől nem lesz itthon más az ára. :U

  Persze itthon tipikusan ez a probléma mindennel. Az emberek hőbörögni szeretnek, nem pedig problémákat megoldani. Mindkét oldalon. Mert igény van arra, hogy lehessen habzó szájjal zárni az öklöt... de valójában tenni valamit, na az a többségnek büdös. Ha nem tetszik valami, akkor lehet bejelentést tenni.

  (#79) snecy20
  árfolyamgrafikon... hazugságon lehet kapni...
  Ez tényleg így van, csak épp a leghangosabban hőbőrgők nem szoktak utánajárni semminek. Különben miért működne ez. A vásárló okosnak akarja érezni magát, akkor is ha buta, mint a tök. A jó boltos persze kedvesen kiszolgálja, ráhagyja, hiszen hozza a pénzt az átlagember beképzeltsége, amivel tévedhetetlennek hiszi magát. Na, a magyar botosok többsége viszont szintén legalább annyira beképzelt. Ahelyett, hogy diszkréten kiszolgálná a vevő hülyeségeit, inkább ő is okoskodni kezd és muszáj, hogy neki legyen igaza, akkor is ha nincs. Jól megérdemlik egymást az átlag vevők és átlag eladók, erre van igényük. :U

  [ Szerkesztve ]

 • Aprósólyom

  őstag

  Már néztem tavaly pár oldalt. Persze, nem az "eredeti" ajánlott fogyasztói árra emelik vissza, amennyiért sosem árulták.

 • bwoay

  nagyúr

  mondok egy példát arra, amikor a kereskedő van kiszolgáltatva a vevőnek:

  webáruházból rendelsz X terméket, de végül nem veszed át. a szállítási költség a kereskedőt terheli, hiszen te egy olyan szolgáltatást (kiszállítást) rendeltél meg a termékkel, aminek a költségét ő kvázi megelőlegezi a számodra addig, amíg a terméket át nem veszed, mivel ő áll szerződésben a kiszállítást végző (futár) céggel. a termék becsomagolása, a számla elkészítése is mind idő + pénz. ezek pedig nem térülnek meg, mivel nem lehet kötelezni a vevőt arra, hogy az igénybe vett szolgáltatás költségét térítse meg, miután technikailag nem is vette igénybe. ha egy jóakaród úgy dönt, hogy 20 haverjával karöltve mindannyian rendelnek tőled 1-1 terméket, mondjuk nagy fehér árut, aminek költséges a kiszállítása, aztán nem veszik át, azzal neked tetemes kárt okoznak, amit képtelenség behajtani rajtuk. de persze az is bőven megteszi, ha valaki egyedül nekiáll, és létrehoz 50 különböző fiókot a weboldaladon, amikkel nem létező címekre rendelget mindenfélét. te pedig kiküldözgeted a csomagokat, azokat visszahozza a futárcég "cím ismeretlen" bejegyzéssel, és természesen a visszaszállítás költsége is a tied.

  egyébként minden vásárló tisztességes kereskedőket szeretne, csak hát meg lehet nézni akár ezen írás kapcsán is, hogy a vásárlók által legjobban támogatott, magyarán a legnagyobb forgalmat bonyolító cégek pont azok, akik a legtisztességtelenebb kereskedelmi magatartást tanúsítják. most mindenki mélységesen fel van háborodva, de ha két hét múlva az árgép azt dobja fel, hogy az emag-en a legolcsóbb a kávéfőző, akkor a népek már mindjárt elnézők lesznek ezekkel az árazással kapcsolatos malőrőkkel szemben. jövő ilyenkor meg a hőbörgők túlnyomó többsége ott fog gubbasztani a monitor előtt, és a tavalyihoz képest valami újabb technikával próbálja levadászni az aktuális csali terméket. érdemes lenne észrevenni azt is, hogy a Szlovákiában meg Romániában bejegyzett, vadul áfázgató cégeknek nyilván az irtózatos eladásaikból van annyi pénzük, hogy TV-t, rádiót elárasztva tudják hirdetni a BF akcióikat a tömegeknek, szóval én is osztom azt a nézetet, miszerint az esetleges büntetések bele vannak kalkulálva a költségvetésbe. itt is olvasható volt egy írás arról, hogy az emag mennyit készül erre, milyen költségű informatikai fejlesztést hajtottak végre azért, hogy minél nagyobbat szóljon az akció.

  ami pedig a Black Friday-t illeti: aki nincs képben, annak őszintén ajánlom, hogy olvasson utána, honnan ered ez a "hagyomány", és mi célt szolgált eredetileg. ugyanis mint minden marketing eszköznek, helyesen alkalmazva ennek is lenne értelme, és egy kimondottan jó dolog lenne mind a vásárlók, mind a kereskedők számára. a probléma az, hogy a többség már muszájból csinálja, sok cégen látszik, hogy különösebb koncepció nélkül, csak mert a többiek is csinálják, nem szabad kimaradni, sőt, meg kell próbálni túllicitálni a másikat, ebből lesznek a black weekend meg black week. és bár a Black Friday az a hálaadást követő péntek, nálunk valamiért az is simán belefér, hogy az edigital egy héttel korábban tartja, az Alza meg akkor, amikor éppen eszébe jut, mondjuk minden negyedévben legalább egyszer.

  [ don't... don't believe... don't believe the hype ]

 • mjani1172

  addikt

  Egyedül te érted meg ezt az egészet.

  +1

  Annyira szánalmas, hogy a kínai nettó nagyker árakat összehasonlítják a magyar kisker bruttóval, és szídják a kereskedőket, eszükbe sem jut hogy miért van ez a különbség.

  Minden aktuálpolitikát mellőzve, a Soros előtt főleg a "maszek" volt az ellenség. És látni hogy mekkora utálat van, jó volt a propaganda. Mindenért a kereskedő felel.Hülyeséget vettél? Nem átvágott a kereskedő.
  Teljesen egybemosva egy a magyar hatóság nagy cégekkel szembeni gyávaságát, ügyetlenségét kihasználó román és szlovák cégek szándékos átverését, egy kis családi vállalkozás ászf-jében történő elírást. Mert ott már fellép a hatóság, a kis magyar cégeket keményen bünteti. Aminek itt mindenki örül.
  És drukkol az Emag-nak, az Alza-nak meg az egyéb kínaiaknak.

  [ Szerkesztve ]

 • sepsi0

  őstag

  "Annyira szánalmas, hogy a kínai nettó nagyker árakat összehasonlítják a magyar kisker bruttóval, és szídják a kereskedőket, eszükbe sem jut hogy miért van ez a különbség."

  Mikor magyar oldalon megjelennek a Kínában kapható termékek átcimkézve, vagy fantázia névvel, esetleg eredeti néven 2 vagy 3 esetleg 5 szörös áron....
  Tudom itthon 27% áfát meg vámot kell fizetni rájuk, meg rezsi.

  Csak az "okos" kereskedő nagytételben vesz az Alibaba.com-ról vagy esetleg a kínai gyártótól, ahol az általunk fizetett kínai kisker árnál akár 50%-al is kevesebbet fizet. Erre jönnek az adók.
  Akkor hogy jön ki a többszörös ár?
  Talán nem kéne hülyének nézni a vásárlókat. De nincs ezzel gond, tudunk kintről is rendelni és idővel az ilyen kereskedők lehúzzhatják a rolót...
  Lassan kihal az a réteg, akik még félnek online esetleg a külföldi megrendelésektől.

  Ne a gyors meggazdagodás legyen a cél, hanem a normális kereskedés.....

  [ Szerkesztve ]

 • mjani1172

  addikt

  Milyen gyors meggazdagodásról beszélsz?

  Értsétek meg, itthon magyar cégként nincs ilyen!
  Gondolkodjatok már egy kicsit, itthon nincs német orvos, kínai kőmüves ami lenyomja az árat, és mégsem azon sírtok hogy azok mennyit kérnek.
  10.000 ft a burkolás négyzetmétere! Kb 1 óra.
  A kereskedelemben itt van mindenki itt nem lehet árat emelni, az egész világ itt van online.

  Filléres harcok vannak, ez nem szolgáltatás,ahol az egekbe lehet emelni az árat!
  Pontosan látható a hozzászólásodból is, hogyha 3 ft-al drágább valami akkor rendeled kínából, ingyen postával.
  A tisztességes magyar cégek mennek tönkre, mert nem bírják ezt, nem tudnak eladni, fizetik a borzasztó közterheket, nyögik az idióta törvényeket, rendeleteket.
  És mellé még a sok a idióta kérdést is, amit nyílván egy kínai webshopnak nem tesznek fel, szemben egy magyarral. 2 telefonunk van és folyamatosan csörög, szó szerint lehetetlenné téve a munkát. Ha nem veszem fel akkor megy az 1 pont.
  Hányan hívják fel kínát hogy mit jelent a fekete?
  Mert nálunk kb napi 3x elhangzik ez.

  [ Szerkesztve ]

 • origami

  csendes újonc

  "Már néztem tavaly pár oldalt. Persze, nem az "eredeti" ajánlott fogyasztói árra emelik vissza, amennyiért sosem árulták."
  Amikor ennek évekkel ezelőtt utánanéztem akkor bőven elég volt, hogy olyan áron a raktárba került - hiszen a rendszerükben annyiért szerepelt. A 60ezreset másfél milláért kirakni valóban gáz, de a legtöbb elektronikai cikk tényleg 2-3-5x áron került először be...

  Én is tudtam volna mit venni, de körbenéztem és az a pár termék amit olcsóért megvettem volna már elkelt, a többit meg ráérek jövőre megvenni ugyanennyiért, vagy olcsóbban...

  Idehaza azért ölik egymást a boltokban, mert marhák.
  Amerikában valóban nagy leárazások vannak, hogy kitakarítsák a boltokat a karácsonyi szezonra érkező új termékeknek. Valóban bármi áron. De ott is azért ölik egymást az emberek, mert marhák.

  Ilyenkor valóban érdemes fotelharcosnak lenni és megpróbálni netről rendelni, ha érdemes :D

 • sepsi0

  őstag

  "Pontosan látható a hozzászólásodból is, hogyha 3 ft-al drágább valami akkor rendeled kínából, ingyen postával."
  :D
  Példa 1.
  25 DB-OS MINI PRECÍZIÓS CSAVARHÚZÓ KÉSZLET BŐR TOKBAN
  Tavaly 0.99$-ért vettem postával Gearbest-ről....

  Példa 2. Tavaly 0.11$-ért vettem a Gearbest-nél
  Elveszésgátlós Smart Okos kulcstartó SMR 1/BK

  Példa 3. Kb 10$ szokott lenni akcióban (2800ft)
  Computherm S300

  Soroljam még? :D
  Ezeken az árakon a kínai webshopok is bőven keresnek.
  Miről beszélünk?

  Egyedűl a nagy háztartási gépeket és az európai márkákat veszem itthonról meg az euból, de azok is dúrván túlárazottak.

  Vagy pl Auchanban áriátvevő voltam. Mikor bejött az árú ~s beolvastam, a rendszer feldobta a beszer és eladáso árat.
  Pl MTB kerékpár 8990ft beszer ár, eladási 29990ft
  Nike póló 990ft beszer, 2990ft eladás.
  Igaz ez kb 15 éve volt, de gondolom a rendszer ua.

  Vagy Pioneer magyar nagyker. Minden terméket dolgozóként beszer ár + 5%-ért megvehettünk.... Egy raklapon 6db 2 milliás tv volt, ha 3-at eladtak, a másik 3 ingyen volt...
  Azt még hozzá tenném, hogy a kereskedők innen beszer ár +30-40%-ért vásároltak mindent és a garit ugye a nagyker intézi.

  [ Szerkesztve ]

 • hcl

  nagyúr

  LOGOUT blog (1)

  Sajnos az van, hogy mindenki kereskedni akar, és a piac nem tud ennyi céget eltartani. Pláne az online.
  Ahogyan sok minden másból is túlkínálat van, míg másból meg munkaerőhiány.
  A vásárló meg már csak ilyen, azon kívül, hogy hülye, onnan vesz, ahol olcsóbb.
  Ha webshopból vesz, akkor meg nem a fizikai boltból vett, akkor meg az fog nyígni, hogy a webshop szívja el a vásárlóit.
  Ugyanakkor a nehéz és telített piac még nem teszi törvényessé a kamu leárazást.

  Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

 • stawros

  tag

  Ebben is van igazság, de ha jóáron szerzel be valami jónak mondható tömegterméket ill.adod tovább jobb áron mint a többi szolgáltató, akkor mindegy hogy BF vagy sem, feléd fordulnak a vevők.Régi(3-4éves)de élő példa, bár külföldi a dolog, de témába vág.TV-akció volt németeknél Sharp a legújabb szériából.Mindez féláron, 400Euró helyett 200 és olyasmi boltba tudtad venni, mint nálunk az interspar.Nos, kérdeztem is a bolt egyik alkalmazottját hogy ez nem kifutó termék?Azt mondja nem, olyan piacot találtak ahol még ennyiért is megéri elpasszolni, mert van rajta haszon, mármint a 200Euro-n.Tehát ennél a példánál itt kiderült az is, hogy ez nemcsak a törvényekről szól.Piacot találtak, jóáron.Szóval a törvények nem könnyítik meg itt magyarba, de azzal érvelni hogy a törvények miatt.Szerintem náluk külön van erre ember, aki folyamatosan kutatja fel a külföldről behozható olcsó, jó, de haszonnal eladható dolgokat.De ez csak egy példa volt, tudnék még mondani de felesleges.S csak ha néha van ilyen akció legyen TV vagy bármi ami megéri, az vevőcsalogató.Amikor ott van a boltban az ember és látja hogy van akcióban, akkor elképzelhető hogy olyan dolgot is vesz ami nem akciós, mert kell neki ez is, az is.

  Ha nem érsz el telón hagyj privit, mindenképp válaszolok, ahogy időm engedi.Ha privátra nem válaszolok az azért van mert nem vagyok gép előtt, jelenleg.

 • mjani1172

  addikt

  Nem megyek bele mert látom komoly szakadék van közöttünk.Egyszerűen nem akarod megérteni hogy az Kína ez meg Magyarország.Belinkelsz egy talán egyszer volt akciós árat egy filléres szarról és azt akarod itt is.

  Viszont két dolgot említenék.

  1. Az első példában említett csavarhúzószett a gearbest nél most 6,37 usd. Akkor ki is az igazi átvágós lehúzós? Ez korrekt? A rendes kínai aki az 1 dolláros csavarhúzót most 7x áron adja?
  Még ilyet, pedig a kínai mindig becsületes........

  2.A másik hogyha ennyire tudod a gyors meggazdagodás receptjét akkor hajrá. Én bevallom, ha ennyire tudnám mint te, biztos belevágnék. Ha gondold megcsinálhatjuk,adod az ötletet meg a pénzt, én a munkaerőt és a helységet, pár hónap alatt meggazdagszunk.

 • mjani1172

  addikt

  Teljesen igazad van.Tényleg telített a piac.

  Kamu leárazás? Persze hogy az. Normálisabb ember nem is száll bele ebbe az egészbe.És mit szól a fogyasztóvédelem? Megbünteti az EMAG-ot ? Ha igen akkor röhögve kifizeti.Kb ugyanakkora a büntetés sok szándékos becsapásért mint egy stilisztikai hibáért egy kicsinek.Mit csináltak a MALL-al? semmit, már másnap kintről működött az egész És ez sosem változik.

  Nálunk, ha gyorsan eladjuk a terméket amit legyártottunk (tehát nem raktározzuk) kb 10% a nyereség.Jellemzően 5-10 ezer ft os dolgokról van szó.Ha egyet nem vesznek át, akkor nem csak annak az ára de a szállítási és a járulékos költségek is minket terhelnek,azaz aha eladok még 10 darabot akkor vagyok a pénzemnél.És nem is lenne joga, (ez egyedi rendelésre gyártott termék,)de a törvény a kereskedőt nem védi.
  Hogy hajtom be a bukót?
  Itt egyszerűen nincsenek akkora tartalékok hogy valaki 50% -ot engedjen.Feltéve, hogy nem kamuzik.

 • snecy20

  veterán

  "Itt egyszerűen nincsenek akkora tartalékok hogy valaki 50% -ot engedjen.Feltéve, hogy nem kamuzik.''

  Ez egyértelmű, én is így gondolom.
  Viszont legyenek csak 15-20%-os engedmények, de azok valósak legyenek.

 • Ciccuka

  addikt

  Cofidis és a Provident-nél egészen karácsonyig tart a BF. :U

  🏎️ 🏁

 • bwoay

  nagyúr

  a kereskedők innen beszer ár +30-40%-ért vásároltak mindent

  ha ez úgy értendő, hogy 30-40% árrés, akkor reális adat, viszont az árrés fogalmával a vásárlók többsége
  egyáltalán nincs tisztában, de ez sajnos igaz amúgy rengeteg magyar "kereskedőre" is. azt mindenki azonnal ki tudja számolni, hogy mennyi mondjuk 20'000 Ft 30%-a, de itt nem arról van szó, hogy egy 20 rugós terméken 6000 Ft-ot lehet keresni, hanem a 20'000 Ft nettójának a 30%-áról beszélünk, ami azért egy jóval alacsonyabb összeg. ez pedig még nem a nyereség, csak árrés, amiből finanszírozni kell a cég működési költségeit. azok pedig roppant magasak, ha nem valami webes "virtualitásról" beszélünk, hanem egy valódi, telephellyel, bejárati ajtóval, nyitvatartási idővel, alkalmazottakkal rendelkező üzletről van szó.

  a tudatos vásárlás azt (is) jelenti, hogy tisztában vagy vele, hová megy az elköltött pénzed, és egy olyan üzletet, céget, ügyet támogatsz, ami szerinted arra érdemes, és szeretnéd, hogy hosszú távon prosperáljanak. Magyarországon a tudatos vásárlás gyakorlatilag kimerül abban, hogy megnézed az árgépet, és megveszed a terméket a legolcsóbb helyen, hogy át ne basszanak, mert hülye azért nem vagy. a legolcsóbb hely pedig jó eséllyel az lesz, aki betrükközi az ÁFA-t, és rögtön szerzett (bruttóból számolva) több, mint 21% árelőnyt. ha pedig a tevékenysége pusztán webre szorítkozik, akkor ennél is jóval előrébb van, mivel megspórolja a valódi üzlet(ek) üzemeltetésével járó plusz költségeket. ő a jó fej, mert olcsón adja, a másik meg a geci, profitmaximalizáló, lehúzós kereskedő. és valóban, sokszor tényleg ordas felárazás, lehúzás áll a háttérben, de a vásárlónak nem áll módjában minden egyes üzlet árképzését vizsgálni, meg nyilván nem is feladata, így jutunk el oda, hogy aki drágábban ad valamit, mint a legolcsóbb fellelhető üzlet, az rohadjon csak meg. pedig megesik, hogy az adott üzlet csak tisztességesen próbál működni, egy olyan piacon, ami ezt egyre kevésbé teszi lehetővé, ahol a tisztességes kereskedelmi tevékenység ugyan széles körben elvárt dolog a vásárlók részéről, de gyakorlatilag egyre inkább ellehetetleníti az a törvényi szabályozás, ami néhány ilyen kiszabott bírságot leszámítva tulajdonképpen elnézi ezeknek az óriási, itt meg ott bejegyzett, ÁFA varázsló cégeknek a burjánzását (biztos emlékeznek még páran a tavalyi 1.5 milliárd Ft-os mall.hu botrányra, jövőre viszont már kb senki sem fog). másrészt pedig ahogy korábban írtam, a nagy felháborodásnak mindig az a vége, hogy a vásárlói tömegek továbbra is ezt a piaci szerkezetet támogatják, pláne egy fokozottan árérzékeny piacon, mint amilyen a miénk is.

  [ don't... don't believe... don't believe the hype ]

Hozzászólok Aktív témák