Új hozzászólás Aktív témák
-
zzola
titán
Akkor csak a szokásos...
-
snecy20
nagyúr
Elkeserítő - egyébként így 2 tucat webáruház kínálatát végigfésülve ma hajnaltól, legalább a 70%-nál találni ilyen súlyos kihágásokat, megy a vevők becsapása tovább ezerrel a büntetések ellenére. Gondolom ez bekalkulált, még a benyelt büntetést is megéri bevállalni...
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
mjani1172
addikt
Akkor kérlek mesélj mik a tények.
Nem tudod.
Akkor mondom.
-Egy ismerősömet azért büntették, mert az idióta ászf -ben az volt írva, hogy "a vásárló a tövénynek megfelelően 15 napon belül elállhat a vásárlástól" és hiányzott az hogy a törvénynek megfelelően indoklás nélkül elállhat.
-Egy másikat azért mert egy akció keretében 990 ft ért szállított, és nem a honlapon feltüntetett 1490 ft-ért.
Ez is a vásárló megtévesztése, hiszen nem stimmel az összeg.Ez két konkrét példa. Mi itt az őrült lehúzás?
A figyelmetlen vevőkről meg tudnék mesélni,írás, olvasás, szövegértés még alapfokon sem megy a felhasználók kb 30% nak. Csak a hőbörgés és az okoskodás megy.
[ Szerkesztve ]
-
lev258
veterán
Vannak valódi átverések, lehúzások, viszont súlyos vétségnek számít például az is, ha elírják a cég nevét vagy címét a honlapon. Utóbbi önmagában még nem jelenti, hogy a cég és szolgáltatásai rosszak. Egyszerű emberi hiba.
Szerintem erre utalt.Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
8th
addikt
Jé, az extreme digital kapta a legtöbb kokit. Miért nem lepődök meg ezen?
...
-
Kasya
nagyúr
Kulfoldi honlapokon se jobb a helyzet. Alit bongeszve is az ev tobbi napjan is aktiv akciokat latom.
A nemet Amazonon is latni trukkozeseket. Pl. 2 hete nezem a Galaxy Watch 46 mm-t. 2 hete még 280 euro volt. A múlt hét pénteken beinditottak a BF akciot, a keszulek ara 300-ra ugrott. 2 napja 290-re, tegnap 282, majd ma megint vissza 280 eurora.
Ejjel amugy lattam ket kulfoldi utazast, ami megerte volna. Minden mas csak inkabb "etetes".
-
törölt tag
Szomorú, hogy kereskedelemmel foglalkozó cégeknek ennyire nem megy a matek, hogy évente egyszer egy akció keretében tényleg jó árakat tudjanak kínálni.
Van esetleg valakinek listája olyan cégekről, akiknél viszont érdemes nézelődni elektronika-hardver kategóriában, vagy teljesen esélytelen itthon ilyet találni?
-
Kasya
nagyúr
válasz #57018880 #17 üzenetére
Esetleg itt nezelodj. Ha van valami jó, azt itt a tobbiek megirjak.
-
snecy20
nagyúr
Persze, nem magyarspecifikus a dolog. A FashionDays és a Spartoo is egy-egy eklatáns példája annak, hogy megy a trükközés az árral ilyenkor, mindezt úgy, hogy az év bármely szakaszában spontán jobb árakat lehet találni adott termékekre, mint ilyenkor a BF-kor.
[ Szerkesztve ]
-
Rayyy
senior tag
Ez a két konkrét példa büntetést érdemel... nem értem, hogy mi ezen a hülyeség.
Egyértelmű, hogy a vevő figyelmetlen, nem ért hozzá, analfabéta > pontosan ezért kell jól felkészülni és nem kihagyni például azt a nem elhanyagolható dolgot, hogy "indoklás nélkül".Minden a legnagyobb render!
-
törölt tag
Akit lehuznak az szenvedjen, akkor kell vasarolni amikor kell valami, nem azert mert "akcio" van.
-
Taranti
senior tag
Nem csodálkoznék, ha a Black Friday-t valamelyik Kardashian találta volna ki, kb. ugyanannyi értelme van mint az ő működésüknek.
Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.
-
janeszgol
félisten
Nekem csak az nem tetszik, hogy kivesznek árukat majd visszatesznek. Pl egy telefon van függetlenül és függőben is (nyilván az utóbbi olcsóbb) és nem hogy leáraznák az utóbbit is egyszerűen kiveszik inkább. Teljes áron sem vitték el és nem is fogják.
-
Rayyy
senior tag
válasz #66267136 #21 üzenetére
Ha mindenki így állna a dolgokhoz, akkor általános vélemény lehetne, hogy: akit összevertek az utcán, az egy gyökér... minek ment arra? És különben is, miért nem volt erősebb a támadónál? Talán mert elhanyagolta az edzést? Megérdemli.
Előfordulhat olyan is, hogy pont most kell valami.
Sőt, az is, hogy tervezed a vásárlást, mert meghirdetik. Mert ez a lényege. Ezért van. Én 2 dolgot vettem ma, ami olcsóbb volt, mint év közben. Kellett, de ráért annyira, hogy most vegyem meg.[ Szerkesztve ]
Minden a legnagyobb render!
-
törölt tag
A ket dolognak semmi koze egymashoz... hiaba a "latvanyos" peldad.
A masik meg, hogy mindig van akcio, ugy csinalnak az emberek mintha csak FP alkalmaval lenne.
Erdekes en talalok akciot, csak korul kell nezni, tovabba a konzumidiotak igenis szenvedjenek. Azert kell valami, mert FP van/lesz, vagy azert mert KELL?Mibol gondolod, hogy most olcsobb volt? Mert azt irtak? Erdekelne.
[ Szerkesztve ]
-
Béééla
őstag
[link] a 120-as kingston dupla árról félárasítva, nincs itt semmi látnivaló
Bélabá
-
Rayyy
senior tag
válasz #66267136 #25 üzenetére
Akkor kicsit egyszerűbben: általánosítasz és hülyének nézel mindenkit, aki BF-kor vásárol. Rólam is feltételezed, hogy nem tudom, hogy például két hónapja mennyibe került az, amit ma megvettem. Így nem lehet hozzáállni a dolgokhoz. A példámat nem szó szerint kell értelmezni, ha további magyarázatot igényel, akkor nem bennem van a hiba.
-
snecy20
nagyúr
Az ilyenért instant büntetni kéne: [link]
-
ForRedGlory
félisten
Szanaszét, mondhatni szarrá büntetném őket... minimum a Black Friday bevételükre. Teljesen hülyének nézik az embert. Engem speciel nem, plusz a tudatos vásárlókat sem, ugyanakkor vérlázító, amit megengednek maguknak az oldalak. Nem az a BF lényege, hogy odakamuzunk egy sosem volt nagyságú listaárat, hogy jobban csengjen a nagy százalék.
-
Rayyy
senior tag
válasz mjani1172 #28 üzenetére
Ha a kereskedő egy jogi szövegben hibát ejt, és emiatt a vásárlót hátrány érheti, akkor az szerintem büntetendő dolog. Nem azért, mert hiba, hanem azért, mert a rosszindulatú kereskedőnek kiskaput jelenthet > ergo be kell tartatni mindenkivel a szabályt.
Nem értem, hogy mivel okozom a zavart. Azt mondom, hogy miért ne várhatnának tömegek egy akcióra anélkül, hogy birkának tartsák őket... ugyanakkor azt is mondom, hogy a kereskedők ne alapozzanak – erkölcstelen hozzáállást tanúsítva – az emberi tájékozatlanságra... főleg ilyen akciók során.
Mondjuk úgy, hogy a kereskedelem támogatójaként dolgozom.[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
A sok vereb meg lecsap a hihetetlen ajanlatokra. 😂 Aztan max. 2 het mulva meg ua. lesz az ara a termeknek.
-
Gargouille
őstag
Általános vásárlói tapasztalat, hogy a kereskedők általában nem a vevő javára "tévednek". Ezt vitathatod, ettől még ez az általános helyzet.
Mondtál 2db ellenpéldát (igazak vagy sem), ezek a kivételek inkább.
Ha a vevő birka, akkor is "neki van igaza", ha ebben dolgozol akkor tudod (vagy illene tudnod).
Én évek óta nem vásárolok hazai webshopból a sok negatív tapasztalatom miatt. Nyáron kivételt tettem, rendeltem 2db "üvegfóliát" az Xprotektortól, főleg amiatt, hogy itt a mobilarénán nagyon jókat írtak róla. Nem volt jó amit küldtek, vásárlástól el akartam állni. Napokig próbáltam elérni őket, emailekre nem válaszoltak, telefonon végül flegma bunkó lekezelő módon nagy szájhúzva elmondták hova küldjem vissza. Ajánlott tértivevényes levélbe ment fullosan becsomizva, amit végül visszahozott a postás 3hét múlva azzal, hogy a címzett nem vette át.
Nyilván ez sem általános eset, de bennem csak megerősítette amit korábban tapasztaltam. Inkább megveszem töredék áron a föld másik feléről, ahonnan érdekes módon minden megjött eddig és még meg is köszönik, hogy náluk vásároltam. Ha problémám volt akkor meg szó nélkül küldtek másikat vagy a pénzt vissza.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
snecy20
nagyúr
válasz Gargouille #42 üzenetére
Valahol ez a lényeg, a magyar boltok azt érzékeltetik hogy te vagy őértük, más országokban meg mintha fordított lenne a felállás, és a bolt lenne teérted... különbség.
-
mjani1172
addikt
válasz Gargouille #42 üzenetére
"Ha a vevő birka, akkor is "neki van igaza", ha ebben dolgozol akkor tudod (vagy illene tudnod).
Igen,így van, minden a vevőt védi.
A kereskedő veszteségeit ki fizeti? Mert a kereskedőt semmi nem védi.
[ Szerkesztve ]
-
Gargouille
őstag
válasz mjani1172 #44 üzenetére
Miért kéne "védeni" a kereskedőt? A vevő van kiszolgáltatott helyzetben, nem a kereskedő. A kereskedő meg ha veszteséges akkor valamit nem jól csinál. Másfelől meg senki nem tart fegyvert a fejéhez, hogy márpedig te csak kereskedő lehetsz, nem foglalkozhatsz mással. Akkor olyannal kell foglalkozni ami nyereséges.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
nagyúr
válasz mjani1172 #41 üzenetére
Nagyon elszaladt a ló veletek, hazai kereskedőkkel. Nem baj az ha körmötökre néznek legalább ilyenkor. Nem muszáj kereskedni ha nem tetszik.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
mjani1172
addikt
válasz Gargouille #45 üzenetére
Látom hogy hiába, így inkább hagyom. Ebben az országban bárki bármit csinálhat, bármilyen hülye lehet, bármit írhat, hozhat rossz törvényt ha közsolga akkor semmilyen felelősség nem terheli, nincs anyagi vonzata bármit csinál, de egy kerskedőre vadászik minden hatóság, az összes olyan idióta dolognak meg kell felelni amiről a legtöbben még csak nem is hallottak, és ha bármilyen hülye össze vissza rendelget, (megteheti hiszen a törvény őt védi sőt még adja alá a lovat) akkor a kereskedő állja a cehhet.
Kiváncsi lennék ha másnál is így lenne mi lenne vélemény, tuti egy pillanat alatt változna ez a kereskedő ellenes hangulat.
Annyi esze senkinek nincs úgy látom, hogy neki hogy esne ha elvégezné a munkáját májd fizeréskor azt mondanák neki hogy mégsem kap érte pénzt, mert valakinek nem felelt meg. Természetesen indoklás nélkül,ahogy a törvény írja.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz mjani1172 #44 üzenetére
Nem kotelezo kereskedni...
Azon kene gondolkodni, miert rendelik meg tobb helyrol a termeket (persze ezt gusztustalannak tartom). Talan nem kene kiirni, hogy 2 napon belul kezbesitik. Multkor en is rendeltem, mert online olcsobb lett volna, 2 nap mulva se jeleztek, hogy rogzitettek a dolgot stb. inkabb bementem szemelyesen... errol ennyit.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz mjani1172 #48 üzenetére
Fogalmam sincs, hogy mit dolgozik egy orvos/mérnök/ügyvéd/akármi mégis elvárom tőle, hogy a hatályos szabályokat tartsa be. Ha ez nektek kereskedőknek fáj az szomorú, nagyon szomorú.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest