Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
válasz WonderCSabo #49 üzenetére
Csak IE-t meg FF-et használok, ezekben nem láttam... most átfutottam a kiegészítőket is, de azok között sem találtam... lehet kéne egyet csinálni FF-hez?
-
Male
nagyúr
válasz WonderCSabo #47 üzenetére
Igen, de az úgy elég macerás, és nem is látni folyton (illetve kapcsolgatni kell) -> nomeg nálam ez csodás alaplapi hangkártya néha elnémul (köszönöm asus ezt a csodás driver támogatást, hogy másfél éve nem vagytok képesek kiadni egy frisebb drivert, ami javítaná a hibát ), így ha pl egy netes videónak nincs hangja, akkor nézhetem végig a hangkártya programját + a wines hangerő szabályozót is.
-
Male
nagyúr
válasz benedekco #26 üzenetére
Na ez a hang tiltás mondjuk jó lenne... utálom a zenélő weboldalakat, főleg ha éjjel gyanútlanul rákattintok a gugliból egy ilyenre, aztán a csendben egyszercsak elkezd üvölteni valami zene. Már egy szimpla "Firefox mute" gomb is jó lenne, de mégjobb, ha be lehetne állítani, hogy csak pár oldalon engedem a hangot (youtube, stb.), az összes többi meg némítva.
-
Roxbury
őstag
Indulás meg ugyebár csak az első indításnál gázosabb kicsit. Utána már memóiából szinte realtime bejön az ablak, ahogy rákattintok az ikonra.
-
Roxbury
őstag
Én nem csináltam semmiféle szintetikus tesztet.
Ahogy feltelepítettem (akkor még a 7-es bétát) érzésre sokkal gyorsabb, minden oldal betöltésnél érződik, legalábbis nálam.
De egyértelmű, hogy mért, később utána néztem.. A 7-es béta kapta meg, ha jól emlékszem az új Javascript motort, ami éppen, hogy kicsit lassabb csak a Chromenál. Azóta nem vettem észre ahhoz képest gyorsulást. (most a 9-es van fent)Viszont a 64 bites az valami iszonyat gáz. Annyira lassú, hogy hihetetlen (azt próbáltam ki először). Utána néztem annak is, kiderült, hogy az meg abszolút optimalizálatlan sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
Roxbury
őstag
Nekem oldalak betöltésénél, tehát a Javascript részre gondoltam. Indulás az érzésre ugyanolyan lassú nekem, mint a simának. De Javascript téren köröket ver a simára. Szerintem csak az a lényeg. Most, hogy mennyi idő alatt tölt be, az meg tulajdonképpen számomra teljesen mind1
[ Szerkesztve ]
-
max-pain
senior tag
-
WonderCSabo
félisten
válasz amadeus11 #37 üzenetére
Nem mértem , csak böngésztem és egyértelmű volt , hogy lassabb mint a Chrome ill. Opera . Remélem nem baj , vagy igen ??
A renderelés ilyen esetben egy pár ms, szóval ha lassabb is, nem vennéd észre. Valszeg azért tűnik gyorsabbnak, mert az Opera és a Chrome betölti az oldalt, és addig nem rajzol semmit, és nézed a fehér lapot, aztán hirtelen az arcodba vágja az egészet. Az Fx pedig megjeleníti már letöltés közben is. A végső eredmény köze u.a. idő, de az első metódus sokaknak gyorsabbnak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
amadeus11
senior tag
válasz WonderCSabo #36 üzenetére
Akkor helyesbítés : Letöltöttem a Firefox 4 beta9 kiadásra szánt ( RC ) verzióját
"A renderelés lassabb , mint Operában , vagy Chrome -ban , de nem gáz , elfogadható
Erre kiváncsi vagyok, h. mérted ki "
Nem mértem , csak böngésztem és egyértelmű volt , hogy lassabb mint a Chrome ill. Opera . Remélem nem baj , vagy igen ??
De futtathattam volna egy Peacekeepert is , de nem láttam értelmét .There is a star
-
WonderCSabo
félisten
válasz amadeus11 #35 üzenetére
Letöltöttem a b9-es Firefoxot .
Nem töltötted le, mivel még meg sem jelent.
Meglepő volt , hogy a Sunspider teszten nagyon jól teljesített .
Lilát nézd.
A renderelés lassabb , mint Operában , vagy Chrome -ban , de nem gáz , elfogadható
Erre kiváncsi vagyok, h. mérted ki.
GUI még mindig elég lassú , szvsz ez már gondolom nem lesz jobb
Az nem, és amíg nem lesz content-chrome process separation, nem is lesz gyorsabb. Az Fx UIja azért lassabb, mint a többié, mert XUL-al és JS-el megcsinálva. Ennek köszönhetően viszont szétmoddolható.
[ Szerkesztve ]
-
amadeus11
senior tag
Letöltöttem a b9-es Firefoxot . Lassan alakul ez .. Meglepő volt , hogy a Sunspider teszten nagyon jól teljesített .
Opera 11.01 : 295
FF4 : 300
Chrome 8 : 304
Javítottak valamelyest az indulási sebességen is . Mondjuk még mindig ez a böngésző indul a leglassabban .
A renderelés lassabb , mint Operában , vagy Chrome -ban , de nem gáz , elfogadható . A legtöbb addon már kompatibilis vele , vagy a Nightly tester toolls -al felrakható .
GUI még mindig elég lassú , szvsz ez már gondolom nem lesz jobb . Nagy sokára bekerült a paste and go a menübe , eddig ez addonnal ment csak ( lol ) . Görgetés flash videókon még mindig problémás . Érdekes You Tube-on meg Indavideó-n megy , a beágyazott videókon viszont nem . Reméljük a véglegesben ezt is javítják .
Mire ez a böngésző megjelenik , addigra lesz Chrome 10 és lehet újabb Opera is . Fel kell kötniük a gatyát , ha tartani akarják a tempót . A Firefox legnagyobb előnye még mindig a profi addonok . Bár a többiek is igyekeznek felzárkózni e téren .[ Szerkesztve ]
There is a star
-
addikt
-
WonderCSabo
félisten
Ez még nem a Béta9, csak candidate. Ftp linket meg ne használjatok a mozilla szervereire, mert könnyen túlterhelődnek így! Használjatok http-t.
A Beta programok nem igazán szoktak automatikusan frissülni. Ez más jellegű programoknál is így szokott lenni.
A Firefox bétái frissülnek, és a trunk buildek is...
Vicoo: Milyen JS hiba?
[ Szerkesztve ]
-
sznorbi2
senior tag
Hello!
Gondolom a 32 bitet szeretnéd letölteni.
A Beta programok nem igazán szoktak automatikusan frissülni. Ez más jellegű programoknál is így szokott lenni.
[ Szerkesztve ]
To protect and serve!
-
-
sznorbi2
senior tag
Most pöcköltem fel a Beta 9-et(HUN) és elképesztő a sebessége. Memóriaigénye kitűnő(igen kevés) most az origo és még 2 oldal megnyitva és még így is csak 72 Mb a fogyasztása. Ez általában olyan 100 Mb körül szokott lenni a normál FF3.6.13-al.
Az origo nélkül 42 Mb.
Eddig szinte tökély.[ Szerkesztve ]
To protect and serve!
-
addikt
Engem inkább ez érdekelne: "Audio Data API" ez mi a rák lehet?
Végre lehet variálni a hanggal? Rámenős genny oldalakon tiltani, másokon engedélyezni a hangot? Vagy annál azért komolyabb? Laponként/oldalanként külön hangerő szabályzó? Kíváncsi vagyok rá!Mellesleg ez a GPU gyorsítás jól jöhet, tetszetős dolog(lehet).
[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
ntomka
nagyúr
válasz WonderCSabo #19 üzenetére
És linuxon? Vagy ott az opció poénból van bennhagyva?
[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
ddekany
veterán
"Miért is szólunk bele, amiben nem vagyunk biztosak? "
Mert nem tudtam, hogy nem tudom, hogy korlátosan D3D-s gyorsítás is lesz. De amúgy pont előtted helyesbítettem, amit te is olvastál...
"Ez sem igaz, a D2D műxik Dx9-es kártyákkal Direct3D 10 Feature Level 9-el"
Fasza... A DX10 szükségességét speciel a meghivatkozott Mozilla cikkből szedtem. Az MS-féle hivatalos "card which supports Direct3D 10.1 and/or Direct3D 10 Feature Level 9"-ból is azt hinné az egyszeri ember, hogy akkor min DX10, de abból sem mind. De hát na, erről szól az IT, hogy mindenhez szakértő kelljen.
-
Angel1981
veterán
Kíváncsian várom!
-
egykori
őstag
"Kizártnak tartom, h. kijöjjön február végén."
Enélkül is igen pesszimistán fogadtam a megjelenési ígéretet, a sok-sok be nem tartott eddigi hitegetés miatt.
Úgyhogy a várakozástól való remegés nélkül, nyugodtan használom a 3.6-ost, és időnként a 4-es bétát. -
Narxis
nagyúr
Hoppá! Akkor jó volt a hír, pont tőled olvastam ezt régebben is, hogy XP-n is megy, de nem voltam benne biztos, gondoltam majd bejösz a topikba és kijavítod ha úgy van.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
WonderCSabo
félisten
Tévedés! XP-n is van D3D9 layers compositing gyorsítás! Jó volt a hír eredetileg... Miért is szólunk bele, amiben nem vagyunk biztosak?
ja és persze DX10-es
Ez sem igaz, a D2D műxik Dx9-es kártyákkal Direct3D 10 Feature Level 9-el.
A layers compositing min követelménye: Dx9-es (vagy ennek megfelelő OGL-es) GPU 4k*4k px textúra méret támogatással.
D2D/DW min követelménye: Dx9-es GPU.
---------------------------
Kizártnak tartom, h. kijöjjön február végén. Csak akkor, ha az összes maradék feature kivágják, és bennhagynak renteteg bugot...
Eddig hátra van:
212 BetaN+ blocking bug
178 final+ blocking bugMost azzal trükköznek, h. a blockereket osztályozzák hardblockerre és softblockerre. Az első fajtának mindenképp benn kell lennie Fx4.0-ában, a második adott esetben tovább tolódhat Fx.next-re...
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Látod, mert mindennek bedőlsz... Megnéztem jobban, és az van, hogy bár a "rendes", azaz mindenre kiterjedő Direct2D-s gyorsításhoz Vista/7 kell, ja és persze DX10-es vas, XP-n és/vagy DX9-es hardver esetén is lesz gyorsítás (Direct3D-s alapon) bizonyos esetekben ("layers"). Legalábbis májusban még ezt ígérték: [forrás]
[ Szerkesztve ]
-
Roxbury
őstag
Akkor rosszul tudtam. De ez így akkor még jobb is.
-
-
Воланд
titán
Lassan kezdem belakni az Operát, erre meg jön az ff4. Nem baj, legalább lehet miből válaszztani.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Probber
őstag
Én már nagyon várom, de ezek a bejelentések annyira megbízhatóak mint a jóslat...
"Rendben, mi a munka? Reklám! Egy kelet-európai üditőnek amit Splort-nak hívnak. A világ első cékla ízű kólája!"
-
Lenry
félisten
válasz Winner_hun #9 üzenetére
igen
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
katona.t
tag
"Windows 7 platformon a grafikus megjelenítés hardveres gyorsítása."
Ez mit takar pontosan? -
Roxbury
őstag
Én a 4.0b8-at használom és a sima Firefox-al össze sem lehet hasonlítani sebességben. Ez nekem már teljesen elég, ráadásul, ha a végleges még ennél is gyorsabb lesz, az már csak ráadás.
[ Szerkesztve ]
-
S-eye
senior tag
Csak jelenjen végre meg,és sebességben se maradjon le a Chrome-Opera párostól.
-
amadeus11
senior tag
Akkor Húsvétra meglesz ?
Talán , de nem biztos ...There is a star
-
Brown ügynök
senior tag
Hát, majd kiderül.
Most Chrome-t használok és meg vagyok elégedve a sebességgel.
De böngésző terén nem vagyok hajthatatlan, nem kötöm a rókát a karóhoz.
-
ddekany
veterán
"valamint Windows platformon a grafikus megjelenítés hardveres gyorsítása"
Már megint ez a megtévesztő szöveg... csak Vista-n és 7-en lesz gyorsítva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Háztartási gépek
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Mobil flották
- PlayStation 1 / 2
- E-roller topik
- Óra topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ukrajnai háború
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Indiana Jones and the Great Circle kód - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX