- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
FehérHolló
veterán
válasz
FehérHolló #29 üzenetére
Nem szóltam, elolvastam a tanulmányt, és megoldották.
Azt a véleményem még mindig fenntartom, hogy vállalati környezetben egy ilyet megvalósítani elég nehéz. -
FehérHolló
veterán
Ez a man-in-the-middle csak akkor használható, ha sikerül elérni azt, hogy a kliens ne tudjon, vagy ne akarjon közvetlenül kapcsolatba lépni a hozzáférési ponttal és fordítva.
Vállalati környezetben ilyen feltételeket kialakítani elég nehéz meglátásom szerint.Persze rosszul és gondolhatom, szívesen vállalom az eszmecserét.
-
domi007
őstag
válasz
NetRolller3D #27 üzenetére
-
NetRolller3D
csendes tag
Kissé furcsa, hogy a cikk "lehallgatásról" beszél, holott mind ez, mind pedig a Beck-Tews támadás csomaghamisítást tesz "csak" lehetővé.
-
pampika
őstag
Sokat mozgó cégeknél igencsak jól jön. Pl. rendezvényszervezőknél vagy külsős munkáknál, ahol nem vihetik mindenhova a kanócot, hanem az iroda beköltözik vmi szobába, egy 3G-s routerrel szétdobják a netet és mindenkinek jut. Persze itt jellemzően nem filmtöltések mennek, de a lehetőség nagyon jó
-
ngabor2
nagyúr
egy ideig wep-es wlanom volt, rejtett essid-vel meg mac szűréssel. de miután kicsit hozzáértőbb barátom kb. 10 perc alatt feltörte, váltottam... vissza kábelre.
-
Nimrod
addikt
Éppenséggel pont hogy tud okozni, mert ha forgalomkorlátos netje van az illetőnek, akkor bizony hamar át lehet billenteni a ló másik oldalára. De ez éppen olyan dolog, hogy senki sem járkál úgy, hogy látható rajta "sok pénz van most nálam rabolj már ki" felirat. Majd ebbe is beletanulnak. Előbb vagy utóbb.
-
negyedes
addikt
Ha valaki nyitva hadja kaput ebben a korszakban az ne is varjon mast.
Mas: Nalunk a "foutcan"(max 1km hosszu) 5-10 szabad wifi routert biztos, hogy talalsz. Amig az ember nem jon ra, hogy ezt mas is hasznalhatja addig nem erdekli, de elmagyarazod akkor verig van sertve, hogy hasznaljak a netet.
A szomszedban is van egy kodolatlan. Parsor hasznaltam amikor elszal a mi netunk.
-
Nimrod
addikt
Ha egyszer valami nyitott és azt te használod, akkor az miért lopás?
Most vonatkoztassunk el attól, hogy ha a kapu nyitva és te bemész "kölcsönvenni" pár dolgot, akkor az tényleg lopás.
Ennyi erővel ne legyen az okostelefonok zömébe wifi beépítve, mert azzal úgyis csak lopni lehet. -
Jégkokó
veterán
Én legtöbbször telefonnal szoktam lopni a netet, de csak egy két weboldal erejéig, nem töltök le nagy állományokat. Viszont amikor kinn voltam göröországba a nyár elején, akkor összesen 1 darab nyitott hálót találtam az egész faluba, és azt is egy csomóan használták .
-
Nimrod
addikt
Minden feltörhető/megfejthető. Előbb vagy utóbb. Hol itt az újdonság?
-
fatal`
titán
WPA2-PSK-t használok szerencsére.
Asztali géphez meg kábelt.
-
For357y
aktív tag
Nálunk itt a panelben is van egy védettség nélküli WiFi router(Sweex LW050v2), nincs levédve, és a legjobb dolog, hogy a router webes konfig felületére is be tudok lépni, mert a gyári jelszót hagyták benne. Gyakran látom, hogy olykor(velem együtt) 6-7 eszköz is rá van kapcsolódva, szóval cápázzak csórikámat ezerrel.
Ugyan ebben a panelben, csak a másik részén van egy másik(Linksys WRT54G), szintén nincs levédve, de legalább a jelszó nem a default. Oda nem tudtam legalább belépni. Viszont működni is csak havonta működött...
Na mind1, nem azt akarom mondani, hogy lopom, csak megjegyzem, hogy sokan nagyon felelőtlenek.
Különben is ha lopnám, akkor igen lassú lenne amikor 6-7 gép rajta van... -
-
Tikakukac
titán
Antennás USB wificskémmel kolesz ablak 3. emeletről 23-t tudok elkapni ebből 3-ra senki sem tudna rámenni és 5 nyitott wifi van. A többit meg ellehet gondolni, mivel védik le. Anna nevezetű routerhez nem találnátok ki milyen jelszó kell
-
Most aztán kell ám félni. A legtöbb ember azzal sincsen tisztában, hogy hogyan kell konfigurálni egy routert, nemhogy még titkosítsa is. Akik eddig is veszélyben voltak ilyen téren, azok eztán is lesznek, akiknek meg létkérés a dolog, azok meg eddig is a legerősebb módot használták.
-
Satcom
tag
Nem kell pánikba esni a WPA2-PSK-t nem lehet feltörni (még) és nekik sem ment.
-
aram01
nagyúr
Gyerekek most mi lesz?
-
Most akkor minden erről szóló hírt vissza kell vonni, és megkérem a japánokat írjanak nekem ehhez egy egyszerű toolt. Körbenézek a szomszédoknál
Egyedül én meg valamelyik szomszéd aki csak wpa2 módot használPersze aes-nél ez nem egyszerű továbbra sem.
-
Jégkokó
veterán
Ezt már eddig is lehetett tudni, hogy a wep és wpa titkosítást fel lehet törni, bár arról nem hallotam még, ilyen rövid idő alatt. Még szerencse, hogy wpa2 titkosítást használok a wifi routeremmel.
-
Zolás
addikt
Még szerencse hogy nem használok wifit. Különben azt hallgathatnák hogy csé közbe hogy szidom a másikat meg a süvöltő 8éves gyerekeket
Új hozzászólás Aktív témák
it A wifi routerekben széles körűen alkalmazott biztonsági protokoll mindössze 60 másodpercig áll ellen a támadásnak, állítják japán kutatók.
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Kingston KC2000 500GB M.2 PCIe (SKC2000M8/500G)
- Nagyon különleges Lenovo laptop!! (i7, HD4600 + Nvidia GT755M + GT755M, SSD, cserélhető VGA, SLI!!)
- Videokártya Hűtés Segéd 92 - 120 mm Ventikhez / 3070 3080 3090 4070 4080 4090 Ti Super / AMD-hez is!
- 9700x februári vásárlás,foxpost az árban
- Gran Turismo 7 - PS4
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest