Új hozzászólás Aktív témák

  • woodworm

    veterán

    válasz azbest #84394 üzenetére

    Lehet, hogy a bevezető árat most felnyomták egy kicsit, de ez a 3 kapcsán is így volt a mini után. Ez hamar normalizálódott és sokszor már olcsóbban kapni, mint a minit.

    Miért ne lenne erősebb, ha a mtk család nagyobbik chipje van benne?
    A mini és a 3-as az egymagos 7620-ast kapta, a 3g-ben pedig a kétmagos, de négy szálat futtató 7621-es van. Utóbbi a hwnat meghajtójának hiányában is, pusztán erőből kihajtja a digi gigabites netet.
    Az 5GHz-es wifi ugyanaz mint a mininél és a 3-asnál, csak a 100-as lan korlátja nincs, mint azok esetében. Mivel a soc itt nem tartalmaz integrált 2,4 GHz-es chipet, ezért a hírek szerint a 7602-est kapta. Ez utóbbi nem biztos, de ha igaz, akkor nem is a névleges 300Mbitet tudja, hanem a 400-as, nem szabványos linksebességet is, az arra megfelelő klienssel.
    Ez az általad is említett 860l kapcsán azt jelenti, hogy 2,4 Ghz-en 200Mbites mért sebességet produkál. Ha a beharangozott 35$ körüli ár beáll, akkor ez az egyik legjobb vétel lesz.

    Az a totolink nem véletlenül olcsó, a benne lévő switch elég gyenge és pl. digi gigabites pppoe kapcsolat mellett elvérzik.
    A 860l kb. 16e, ha akcióban kapható lemegy 13e környékére, ennyiért kiváló vétel, nekem is ez van. Tehát a xiaomi bevezető 16ezres ára sem sok és szerintem hamar lentebb megy. Egyébként lehet kapni asus ac1200gu-t 70$-ért, az is ugyanez a hardver.

    A külső antennás mini és a belső antennás 860l között inkább az utóbbinak jobb nálam a lefedettsége, pedig a xiaomi sem a rossz szórásáról híres.
    A xiaomi egyébként gyárilag is openwrt alapú fw-vel érkezik, de gondolom a chipset miatt elérhető lesz hozzá openwrt/lede is. Az igazi egyébként jelenleg a padavan hozzá, openwrt/lede alatt sok a panasz a wifire. Gyárinál nem jelentkezik, mert ott a gyári drivereket használják, ahogy a padavannál is.

Új hozzászólás Aktív témák