Új hozzászólás Aktív témák

  • spidersoft

    senior tag

    válasz mathgery #80325 üzenetére

    A legegyszerűbb kültéri csőkamera is elég lehet, ha nem filmezel túl messziről... 4-5 méterre jól ellátnak (a kihirdetett 10-20-ra már kevésbé jól), onnan még jól felismerhető a nyest meg a macska, macskán belül a mintázatról jellemzően fel lehet ismerni a példányt is. Ha ettől messzebbre kell ellátnia, akkor már nem biztos, hogy elegendő az IR megvilágítás, kiegészítő fényre lehet szükség. Ha 16:9 tévére akarod kötni, akkor érdemes olyat választani, ami tud 16:9-es kimeneti felbontást (pl. 960H). Biztonsági kameráknak jellemzően 12V szokott kelleni, jellemzően nem adnak hozzájuk, így erre érdemes rákészülni tápilag (valami elég áramú kapcsolóüzemű dugasztáp például. Trafós (~nehéz) dugasztápok nem elég pontosak feszültségileg, nem biztos, hogy szeretni fogja a kamera). A csatlakozójuk jellemzően nem vízhatlan, szóval azt valahogy falon belülre érdemes juttatni :) Kültéri kivitelben 15-20k körül indulnak itthon az IP kamerák, banggoodon van már 7.000 körültől (+áfa, vámkezelés, azaz 11.500 körül, ha rácuppannak). Ami tud rögzíteni SD kártyára, azok ettől drágábbak.

    Ha kintről valaki tud olcsó, nagy érzékenységű, SD kártyára menteni képes kütyüt, az engem is érdekelne :)

    Pl. ez 10k körül van (ha rákérdez a vámos, akkor 15k fölé megy valamivel): wifis, tud kártyára rögzíteni, jónak néz ki a specifikáció alapján, de hogy milyen képminősége lehet, azt nemtom. Képek alapján adnak hozzá hálózati adaptert is, így már igazán nem tűnik rossz bótnak. Valakinek vélemény? ;)

    @(#80328) Ciccuka: üvegszálas cucc, szóval egyáltalán nem egészséges. A hajszálvékony üvegszálak hajlamosak letöredezni és beléd szúródni (kesztyű használata erőst javallott). Ugye az üveg nem olyan, mint a műanyag, hogy idővel azért csak-csak bomlik, porlad, azt néhány nagyon erős vegyszeren kívül nem sok minden bántja... így ha bekerül a szervezetbe, az vagy kijön, vagy betokozódik. Ha garantáltan le tudod utána mosni az edényről (sanszos, hogy nem), akkor semmi hiba, kémiailag nem fog gondot okozni... viszont erőst koptat, így arra érzékeny (felületkezelt) edényeknél nem biztos, hogy javasolt a használata.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák