- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- MinDig TV
- Milyen NAS-t vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
-
IT café
Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.
Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.
Új hozzászólás Aktív témák
-
draco31
veterán
válasz Attila9711 #183499 üzenetére
Teló töltőre gondolsz?
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
tibbike01
őstag
Sziasztok,
Erre a kütyüre lenne szükségem, azsiacenter.com, aliexpress.hu...stb neveken fut ez a weboldal. Kamu vagy renelhető? Van tapasztalat?
-
StefoTech
csendes tag
Pár évvel ezelőtt rendeltem 400ft-ért free shippinggel Kínából Ipod shuffle utánzat mp3 lejátszót, még füles is járt hozzá ami úgy szólt mint a MÁV bemondó
Micro SD memóriakártya kellett bele és működött. Bár rögtön azzal kezdődött, hogy a füles egyik fele nem szólt, kiderült hogy a lejátszón belül a jack aljzatnál lemaradt egy forrasztás, megforrasztottam működött is , de borzalmasan gagyi volt az egész, pár nap után el is lett téve a fiók legmélyére. De hogy ez kinek éri meg, hogy ~400 forintért kapsz gagyi, de működőképes mp3 lejátszót nagyon rossz minőségű fülessel, és még el is küldik Kínából Magyarországra. Ez számomra érthetetlen. -
pooty
tag
válasz sto1911 #183506 üzenetére
Én ezt vettem anno. És még mindig működik. A mérés gyakoriságát állítani lehet 1-120 perc között, külön-külön párára és hőmérő részre. Illetve a mérés érzékenységét is lehet állítani tized °C fokonként és %-onként. Persze a gyakori érték átküldéssel hamarabb is fog lemerülni. De szerintem ez a többinél is így van.
[ Szerkesztve ]
-
-
[w]
őstag
válasz sto1911 #183506 üzenetére
ez a wifi-s szenzor téma sajnos zsákutca, sosem lesz ideális az eredménye
vagy nem tudod állítani a jelentés (nem érzékelés) gyakoriságát 1 óránál rövidebb időre, vagy a világ összes elemét/akksiját megeszi pillanatok alatt
a pooty által ajánlotthoz hasonló létezik állandó táppal, ha konnektor közelébe tudod telepíteni akkor talán az még jó lehet
minden másra ott a
masterca...bluetooth BLE szabvány pl. xiaomi szenzorralcmdr PETER W. VOLKOV
-
pooty
tag
válasz sto1911 #183508 üzenetére
Én ezekkel a beállításokkal használom:
Ugyan a páratartalom report óránkéntira van állítva, de ha a MAX-MIN-t átlépi egyből küld értesítést a tuya-nak és a kisebb/nagyobb értékekre beállított vezérlés pont bekapcsolta vagy lekapcsolta a párásító konnektorát.
És így néznek ki az aktuális érték, valamint a korábbi jelentések:
Megy tölthető elemmel is, bár idegesítően 3db AAA kell bele.
Hogy meddig bírja, az jó kérdés, mert ugyan a január közepén kellett cserélnem, de csak azt 2-3 hétig néztem, hogy 15% alatt már majdnem minden nap nyavajgott, hogy cseréljem az elemeket, de még mindig ment. Szóval feltöltött elemekkel minimum 2-3 hónapot bírt. -
sto1911
veterán
válasz pooty #183513 üzenetére
Koszi, szerintem pont ez kell nekem, ha leesik a para x ala, akkor kapcsoljon parasitot, es mondjuk utana 5 percenkent merjen, majd utana raer fel orankent. A 2-3 honap mukodesi ido boven jo, ugyis csak akkor lenne komolyabban hasznalva, ha nem vagyunk itthon.
@[w]: az a baj, hogy akkor az osszes kocerajt le kell cserelnem, ahhoz meg nincs kedvem, csak ezert. Ettol eltekintve nincs okos otthonom, ugyhogy maradnek a mar meglevo appoknal.
Az akku sem gond, van itthon nehany ikeas elemem, amik csak a port fogjak.[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
Üdv, multiméterben van megbízható márka/eladó kintről? Vagy ilyet inkább itthonról érdemes? Feszültséget és folytonosságot (sípolós) mérnék vele elsősorban. Jelezze ki a fázist, és NE 9V-os legyen a táp.
Köszi -
betyarr
veterán
ha már hőmérő,kültérre való is van,amiben nem kell 1-2 havonta elemet cserélni?
-
[w]
őstag
válasz betyarr #183521 üzenetére
a használat céljának megjelölése nélkül én ezt javaslom, nagyon sokáig bírja elem nélkül
cmdr PETER W. VOLKOV
-
Digitalpimp
senior tag
válasz FingR86 #183523 üzenetére
Ilyenem van, jó kis műszer! Aliól vettem.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
sto1911
veterán
Mesélsz nekem erről a ZigBee gateway megoldásról? Át tudom hozni bele a meglévő Smart life/Tuya/Xiaomi cuccaim? Ezeket egymásra építve tudom használni? A Xiaominak is van valami gatewaye, illetve szerintem ők érdemtelenül elszálltak az árakkal.
Illetve megbízható linket kérnék, ha van.[ Szerkesztve ]
-
[w]
őstag
válasz betyarr #183525 üzenetére
wifi/zigbee vonalon minőségi és megbízható cuccok Shelly, Sonoff vagy Xiaomi gyártmányban keresendők, némelyik viszont nem olcsó (pl. Shelly szenzor 10e+ kategória)
olcsót lehet beszerezni aliexpress-ről, ezekhez meg rengeteg szerencse és/vagy türelem kell, mert vagy nem pont azt fogják tudni, amire szükséged van, vagy nem úgy...
notika77 ajánlott itt egyet, próbáld ki, ha nem lesz belőle komplexebb rendszered, akkor egyetlen külső szenzorért többet ne ruházz be
cmdr PETER W. VOLKOV
-
[w]
őstag
válasz sto1911 #183527 üzenetére
a zigbee átjáró önmagában csak összefogja a különféle gyártótól származó különféle szenzoraidat/aktuátoraidat (fény, hő, pára, csapadék, fogyasztás, mozgás, nyitás stb)
addig amíg csak néha szeretnél ránézni egy-egy szenzorra, addig bármelyik gateway jó lesz, aminek van valami ökoszisztémás applikációja, pl. Xiaomi
az árak általánosságban is elszálltak, de a Xiaomi cuccok azért nem gagyik!azt is tudomásul kell venni, hogy addig tartanak amíg a támogatás mögöttük, azaz ha gond van a telefonos applikációval, akkor előfordulhat hogy azt nálunk sosem fogják javítani, egy gyengébb/kisebb gyártónál ez borítékolható, de idővel a nagyokat is eléri
a potenciál a (majdnem végtelenül konfigurálható) nyílt rendszerekben van (openhab, domoticz, home assistant, stb), amikre egy-egy univerzális hardverelem segítségével (pl. Sonoff) bármit ráaggathatsz és évtized múlva is gond nélkül futnak a saját szervereden
cmdr PETER W. VOLKOV
-
betyarr
veterán
igen,azt láttam és szimpatikus is,viszont van egy kis bibije: Working temperature:-10℃~+50℃
bár,újabban ritkaság számba megy,hogy -10 alatt legyen a hőmérséklet odakünn,de azért nem is lehetetlen,hogy tényleg ne is legyen ilyen.
van nekem egy rádiófrekvenciás cucom,ami a hűtőben/mélyhűtőben teljesít szolgálatot,de azokban relatíve gyakran kell cserélni az elemet (akkut). plusz csak a kijelzőn látszódik a hőmérséklet,mert nem okos cucc. -
sepsi0
őstag
válasz betyarr #183530 üzenetére
Szia!
Nekem van kint egy Xiaomi switchem a bejáratnál az utcafronton. Kb 6 éve teljesít szolgálatot csengő és a kinti refi kapcsolgatásáért felel. Első elem 4 évig bírta. Ha nagyon esik az eső, még az is éri... Semmi baja.
Vettem kintre egy Xiaomi temperature szenzort is, amit kültéri kötő dobozba akarok rakni, aminek kivágom az alját. Félteni szerintem nem kell ezeket.
Igaz csak swits így nincs 5 percenként jel küldés, de szerintem 1 évig minimum kell bírja az elem. Nekem a gyári elemek a hőmérséklet szenzorokban kb 4 évet mentek el, amiket utána beleraktam, volt olyan, ami 1 hónapot működött. Most Varta/Duracell 2032es elemeket tesztelem, úgy néz ki jók.
Csak Xiaomi cuccokkal van tapaszralatom. -
-
KaitouP
nagyúr
Srácok, ilyen "noname" LED szalagot vehetek teljes biztonsággal? Lehet csak az ismeretek hiányában, de Aliról, Banggoodról meg egyéb hasonló helyekről konnektorba dugható, világításra szánt cuccokkal szemben mindig bennem van a félsz esetleges kigyulladással kapcsolatban.
Sonic X Shadow Generations teszt: https://playstationcommunity.hu/sonic-x-shadow-generations-ps5-ps4
-
KaitouP
nagyúr
-
őstag
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Fóliázni szeretnék amorf formát (autó kormányközép, elég extrém ívek, rádiuszok).
Csinált már valaki ilyet? Ha igen, tudnátok ajánlani bevált fóliát erre a célra? -
tam@s
tag
Sziasztok!
Programozható robot kisautóra nincs valakinek ötlete? Ma voltunk a 10-12 éves lányaimmal a RobonAUT-on, egy ideje már érdeklődnek a téma iránt, most lehetne bevonzani őket ebbe a világba. Lego nagyon drága (>100e), talán valakinek van ötlete. Ilyen végigmegy a piros vonalon, meg közelség-érzékelés dolgokra gondoltam. Arduino board van itthon, ledeket már villogtatunk, ebbe az irányba is gondolkodom. -
sambenez
addikt
válasz tam@s #183543 üzenetére
A lányomnak van egy ilyen:
micro:bit Ring:bit car V2
Nem drága és tök jópofa.
Meg van egy ilyen is neki:
XIAOMI Mi Robot Builder építőkocka szett
Ez olyan mint a lego (minőségre is).
De ez úgy látom már csak használtan elérhető.
Ha nem ódzkodsz a használttól azt még találhatsz.[ Szerkesztve ]
-
Eclips21
őstag
Tudnatok segiteni? Olyan toltot szeretnek venni ami 100% hogy nem cicereg(coil whine, stb) se toltes kozben se toltes utan. Szoval tenyleg jo minosegu GaN ami tudja a PD, QC szabvanyokat, 20-70w kozotti. Az csak elony ha van rajta hagyomanyos es C csati is.
Van jo par toltom de valahogy mostanaban elkezdett min ciripelni , persze kinai marka jelzes nelkuliek . Szoval most vennek 2-3 darabot is hogy lecsereljem oket.
-
kulup
tag
Innen válogass, ezek nem ciceregnek. Persze nem is olcsók.
LINK -
Digitalpimp
senior tag
válasz Eclips21 #183545 üzenetére
Ez a cicergés dolog bármilyen minőségű, márkájú termékkel előfordulhat, elég egy lazán tekert tekercs, vagy ami nincs rendesen kiöntve, plusz sokszor terhelés függő is. Szóval 100% megbízható nincs.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Eclips21
őstag
válasz Digitalpimp #183548 üzenetére
Akkor ha ki ontom potting anyaggal megszunhet a zaj? Vagy ezt a toltoknel hanyagolni kell ho miatt?
Új hozzászólás Aktív témák
Adni, venni, hirdetni tilos a topikban.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest