Új hozzászólás Aktív témák

  • Breki

    veterán

    Korábban volt itt elég komoly eszmecsere erről.

    Gondoltam sokakat érdekelhet, forrást direkt nem írok, nehogy amiatt töröljék.

    Lényeg van egy amerikai oldal alkalmazással ez az egyik legjobb ahonnan vitaminokat, étrend-kiegészítőket, , kozmetikumokat lehet rendelni, amik garantáltan eredetiek és pár nap alatt megjönnek
    a magyar árnál sokkal olcsóbban volt egy teszt, hogy magyarországon 8000 forintba kerülő vitamin pasck kintről 2300-al jött.

    Na most én kuponoknál 32 dollárnál járok 12 dolláral csökkentve első vásárlásként és itt olvastam ezt:

    A vámolásnál magyarországi vámszabályok érvényesek. Egy csomagot akkor vámolnak, ha a szállítási költséggel megemelt és a kedvezményekkel levont rendelési érték meghaladja az előzőekben kiszámolt 43,84 USD-t (ez minden hónapban változik az árfolyamoknak megfelelően). Ezen összeg felett már borsos árat kell fizessünk, mert az vámeljárás díja 6000 Ft körüli (ami után is vámköltséget kell fizetni), továbbá 150 Euróig 27% áfa-t kell még megfizetni, felette már vámot is.

    A 38 USD feletti csomagokat némely esetben szeretné megvámolni a DHL, de mi nem hagyjuk, juszt sem. :)

    Számíthatunk rá, hogy hamarosan leállnak a külön körökkel, mert rájönnek, hogy tudjuk mi a dörgés. :)

    Ezt a levelet küld el ilyen esetben, bevált:

    Tisztelt DHL!
    A i........-től rendelt csomag értéke úgy lett szándékosan kalkulálva, hogy az a magyar jogszabályok szerint ne kerüljön vámkezelésre. Ezek a jogszabályok a következők:
    Az uniós vámjog végrehajtásáról szóló 2016. évi XIII. törvény 68. § (5) pontja kimondja: "A vámhatóság által kiszabott, illetve visszautalandó, jogcímenként kis összegű, tíz Eurónál vagy az 51. § (1) bekezdése szerinti árfolyamon átszámított forintösszegnél kevesebb egyéb terhek összegét - kivéve a jövedéki termék után kiszabott egyéb terheket - nem kell megfizetni, illetve visszafizetni."

    22 Euróig rendelhetünk vám- és áfamentesen az EU-n kívülről, de 10 Euró alatti vámtételt nem kell megfizetni, akkor sem, ha 22 Euró felett rendeltünk. Ez a vámtétel a gyakorlatban a 27%-os ÁFA-t jelenti. Januárban a teljesen biztonságos rendelési határ kiszámítása a 10 Eurós szabály alkalmazásával: 10 (ennyi Euróig nincs vám) x313,22 (Euró árfolyam):0,27 (áfa):264,59 (USD árfolyam) = 43,84 USD. Az összeget hivatalos vámolási árfolyamok alapján számoltam ki. Az árfolyamok mindig egy egész hónapig érvényesek és minden esetben a hó elején adják meg.

    Az általam rendelt csomag szállítási költséggel együtt .... USD (a saját csomag értéke jön ide), mely alatta van a vámolási határnak.
    A fentiek miatt az Önök által végzett vámkezelést nem fogadom el, mert az a hatályos magyar jogszabályoknak nem felel meg!
    Kérem, hogy a ellenőrizzék a kalkulációjukat és korrigálják tévedésüket!

    Tisztelettel: Példa Gábor (saját név)

    Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

Új hozzászólás Aktív témák