Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz Ciccuka #89964 üzenetére

    Itt a CPU-n lévő ventilátor van rossz helyre téve - szerintem - mivel keresztáramlásba nyomja a levegőt. Jobb lenne ha úgy lenne feltéve, hogy alulról felfelé dolgozna.
    Tehát úgy hogy:
    - az alul lévő három alulról beszívja és nyomja felülre a felső ventilátorok pedig "kiszívják" a levegőt a házból és nyomják ki felül.
    És mivel a képen látható módon nincs a gépház hátulján ventilátor (oda egy ilyen alulról felfelé tartó áramlás esetén nem is lenne szükség)
    Az oldalt lévő ventilátorok érdekesebbek de gondolom azzal meg az adattárolókat lehet hűteni és mivel nem a gépház elején vannak (és akkor az előlről hátra tartó légáramlás bezavarna az alulról felfelé tartóba ) hanem oldalt ezért akár még működhet is.

    Egy nagy előnye van ennek a megoldásnak (tehát nem elölről hátra hanem alulról felfelé megy a légáramlás, hogy így erősebb légáramlást lehet kialakítani mint amikor elölről hátulra tart a légáramlás mert ugye a házakban hátra sokszor csak egyetlen ventilátort lehet beszerelni itt meg ugye alul és felül is van 3 ventilátor.
    A hátránya talán hogy mivel alulról szívja be a levegőt ezért esetleg jobban porosodhat de ez igazán nem gond ha alul van egy minőségi - akár kihúzható - porszűrő és persze azért évente 3-4 alkalommal kivisszük az erkélyre (udvarra) és kifúvatjuk ÓVATOSAN, a gépházat. (nem 8 bar nyomással)

Új hozzászólás Aktív témák