Új hozzászólás Aktív témák

  • #24845312

    törölt tag

    válasz #38075904 #54592 üzenetére

    Nem feltétlenül fizetsz többet utánvéttel sem, mert bár az utánvét díja hozzáadódik a csomagküldés díjához, viszont az utalás sem ingyenes (legalábbis abban a bankban, ahol én vagyok, ott garantáltan nem, még bankon belül sem). Ha nem utalsz, szóba jöhet még a banki készpénzes befizetés is, mert az jelenleg még ingyenes, viszont ha valaki nem olyan településen él, ahol van bankfiók, akkor még utazhatna is érte, így tehát számára teljesen felejtős az egész.

    Átverés az más téma, abban egyetértek, hogy ugyanúgy át lehet verni valakit utánvétes csomaggal is, mint előreutalással, bár ezzel csak magánszemélyek esetében kell számolni, mint lehetséges "hibaforrás". Ennek kiküszöbölésében viszont nagy segítséget nyújthat az értékelési rendszer, már amennyiben hajlandóak a vásárlók azt megnézni, mert mindig vannak, akik csak vakon vásárolgatnak, és elhiszik, hogy épp az évszázad üzletét kötik meg az általad is említett 34ezer Ft-os RTX 2070 Superrel mondjuk. Webshopok esetében nagy valószínűséggel nem vernek át utánvétes csomagküldéssel, ellenben arra többször is hallottam már panaszt, hogy ugyanaz a webshop utánvétes csomagküldés esetén pár nap alatt elküldte a csomagot, viszont előreutalás esetén meg hetekig húzta az időt.

    Én egyébként határozottan támogatom azt, hogy minél több hirdető (eladó) csak előreutalással vállaljon csomagküldést, mert így akik utánvéttel is hajlandóak valamit elküldeni, őket a vásárlók előnyben fogják részesíteni. Sokszor volt, hogy megkérdezték tőlem, hogy van-e utánvétre lehetőség, majd miután közöltem, hogy természetesen igen, érdekes módon elküldték a pénzt előre (amit magamtól soha nem kértem, csak mint egy lehetséges megoldást szoktam megjelölni az utánvét mellett). Gondolom az állhat a háttérben, hogy nagy a bizalmatlanság az emberekben (amit én maximálisan meg is értek), és gyanús számukra, ha valaki csak és kizárólag előreutalással hajlandó valamit küldeni.

Új hozzászólás Aktív témák