Új hozzászólás Aktív témák
-
FRENK1988
veterán
Nemértem mi a baj a jailbrake-eléssel és a függetlenítéssel. A függetlenitéssel még több felhasználóhoz jut el az Apple termékei. Igaz a jailbrake-t nem ismerem teljes mértékben
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
HyP3b0y
senior tag
Ha így lesz, azt is szépen patchelik, hogy még csak véletlen se tudjon ilyes fajta kapcsolatot létesíteni a telefonom a gyártó szervereivel.
"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)
-
Nordic
Közösségépítő
Hihetetlen, hogy sorra jönnek az új epül-fícsörök
-
HyP3b0y
senior tag
Ha a fizetős alkalmazások ingyenes használata lenne a problémájuk, akkor mondjuk az appokba kéne telepíteni vmiféle védelmi mechanizmust, mert ma már kb. odaadod a szájába a crackulousnak(vagy AppCrackr, tudja a fene) és 2mp múlva kiköpi a tört ipát.
"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)
-
nbg
senior tag
Meg nem utolso sorban a jo edes anyukajat annak, aki olyan eszkozt arul, ami a tudtom es beleegyezesem nelkul kuld adatokat akarhova is...
I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
-
Penge_4
veterán
"ami a tudtom es beleegyezesem nelkul kuld adatokat akarhova is..."
Az már megvolt, mikor a vásárlással elfogadtad az EULA-t.
Az már egy dolog, hogy ezeket sem ártana jogilag kezelni, hogy azért nem kéne olyan mennyiségű jogi szakzsargont belesűríteni, hogy a Háború és Béke hozzá képest kártyanaptár, de ez nem érdekük, mert akkor az emberek is elolvasnák, de így még a jogi szférában dolgozók közül is csak a szakbarbárabb fajta. -
DeltaPower
addikt
applenél a jailbreak alatt minden olyan szoftot értenek, amit nem tőlük vettél vagy az ő engedélyükkel telepítettél, legyen az ingyenes, saját készítésű, opensource vagy éppen tört fizetős.
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
Penge_4
veterán
válasz Sweet Lou 6 #10 üzenetére
Ha tényleg az lenne, akkor bárki kigyomlálhatná belőle a nagytestvéres részeket és kidobhatná "Android Free" néven egy logócserével, amire természetesen ki is lehetne cserélni az Androidos telefon OS-ét, különben nem teljesül az eredeti elv.
-
Tikakukac
titán
Nem elég alma a fejed, pingvin-e vagy?
Jutott eszembe a fenti kis sorocska, mindenesetre nem kispályás szabadalmai vanak ennek az almástáskának...A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
nbg
senior tag
Latod, pont ezzel van a bajom. Mert talan - hangsulyozom, talan- manapsag mar csak az aknakereso ilyen. Esetleg a passziansz.
Es mindezt rohadt modon gusztustalannak es felhaboritonak tartom. A vasarlassal egybekotott EULA elfogadasat eroltetoket pedig minimum a helyszinen lelonem. De lehet, hogy a kutyajukat is.I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
-
moonman
titán
"We bring remote wipe to the world."
-
Gregorius
őstag
Az a kérdés, mi következik: az Apple szembemenve a törvénnyel esetleg alkalmazza a tiltást (ezt eddig sosem tették meg), módosítják a szabadalmat, esetleg a törvényt?
Nem tudom, mit várunk egy olyan cégtől, aminek egy félig megrágott alma a logója. -
Cyberpunk
félisten
Nálam az utolsó csepp lenne a pohárban ha ezt megjátszanák hogy letiltanak mert ne adj isten feltörtem a szoftvert. Na és akkor mi van?
Én pénzem én készülékem ennyi. Max ha garanciáztatni kell akkor mondhatják azt hogy húzzak a francba.Hope was the right choice, and it always will be.
-
FRENK1988
veterán
Ezzel a fizetős dolog ingyen, ezt leszámítva a jailbrake is jó mert "tökéletessé" teszi az ájfónt
Cyberpunk: Pontosan. Jó az avatvarod Gyerekkorom jut eszembe róla[ Szerkesztve ]
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
törölt tag
jailbreak tiltása azért szopó, mert annélkül nem tudsz "belenyúlni" az OS-be. értem ez alatt, hogy alap dolog lenne egy iTouchon, hogy annélkül is válthassak számot, hogy elővegyem a zsebemből (hangerőgombokkal), de ezt csak jailbreakkal lehet megoldani és ez csak egy példa volt. ha Apple lehetőséget adna, hogy aki kicsit power userebb, az letölthet olyan appokat, amik módosítják az alap elképzeléseket (akár a sebesség rovására), akkor sokkal kevesebben nyúlnának a hackelgetéshez!
értem én, hogy az Apple filozófiához hozzátartozik az out of the box érzés és hogy minden csak működik, de sok esetben úgy, hogy nekem nem tetszik.amúgy meg ha elfogadod a szerződést, hogy nem törheted fel, akkor nemtudom mi alapon kényszeríti ki a törvény, hogy mégis legyen legális
ez az arcodat/szívverésedet/mindenedet rögzíthetik kicsit durva. lesz majd egy oldal ahova kipostolják a jailbreakos userek arcképét (erre kellet a FaceTime?) és a sok apple fan majd köpködheti őket?!?!amúgy az komoly, hogy azért is megb@szhatnak, mert kiveszem a SIM-et?!?!?!?!?!
[ Szerkesztve ]
-
ArchElf
addikt
Igazából a Jailbreak nem azért van, hogy fizetős programokat tudj fizetés nélkül használni (persze erre is jó), hanem hogy olyan programokat is tudj használni (free/open source), amiért nem kell fizetni az Apple-nak. Ez jobban fáj nekik, mint a szoftverkalózkodás - hiszen a fizetős alkalmazások helyett ingyeneseket (és az Apple által nem kontrolláltakat) is tudnak telepíteni a gépekre...
AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
zazahoho
őstag
szánalmas,de sajna efelé halad a világ,hiszen ezt a rengeteg ügyvédet akkor ki tartaná el? ,megvettem kifizettem -ergó az enyém!!,ha jól tudom nem bérleti szerződést ill.kölcsönszerződést kötök velük!!!eddig sem szándékoztam venni ,de ezután pláne
[ Szerkesztve ]
Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
attila9988
őstag
Nesze nektek cloud. Erre, és hasonlókra számítsatok ha önként totális függésbe hozzátok magatokat egy vállalattól.
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
vanhalen
senior tag
válasz #71321344 #24 üzenetére
"bár az is tény, hogy a software-üket nem módosíthatom, de ha valami linuxot tolok fel rá, közük nincs hozzá.." Eeeez már nagyon beteg dolog embeeer!
Egyébként grat a "cikk" írójának az uszítóan pejoratív felépítésért. Egyből be is indult az "utálom a férges almát" divatirányzat legújabb csökevény fórumszemetelése. Lesz**om kinek tetszik, de a tárgyilagossághoz hozzátartozik, hogy gyakorlatilag NEM TÖRTÉNT SEMMI azon kívül, hogy néhány külföldi újságíró felfedezte, hogy az Apple birtokában vannak olyan szabadalmaztatott eljárások, amik egyrészről a felhasználók érdekeit védik (lopás esetén pl.) másfelől az Apple saját üzleti érdekeit (Ld. Appstore)
Ennyi történt semi több! Jaaa bocs, még annyi, hogy a kedves "cikk" író elvtárs (igen jól látod, Apple nem szociális intézmény, itt is 20 éve kapitalizmus van húha!) kissé kicsavarta, túlspirázta az eredeti információt, mint valami balul sikerült utasításkészlet
Elhiszem, hogy manapság divat lett a "köpkük le munkáspistit meg az almáját" de azért nem kellene manipulálni az embereket, vagy ha igen az ciki.
Egyébként a fiatalabb generációnak: A kommunizmus idején ezt és a hasonló cikkeket hívták "kabátlopási históriának" = ellopták a kabátod, másnap úgy szerepelsz a hírekben, hogy "kabátlopásba keveredett" (ha valaki esetleg nem ismerné) Ku*vára nem mindegy!
Na most lehet fikázni, telibe**rom(Egyébként ajánlom a témakörben Efraim Kishon: Kérdezni csak szabad című humoreszkjét. Arról szól, hogy hasonló trükkökkel, az igazságba csempészett kis hazugságokkal, rosszindulatú feltételezésekkel hogyan lehet teljesen ellehetetleníteni egy ártatlan embert a bíróságon és közutálatnak kitenni)
[ Módosította: dajkopali ]
-
joey04
titán
Volt ilyen para appstore nyitása környékén is nem, hogy az elvi lehetőség adott az Applenek, hogy kérdés nélkül programokat töröljön távolról, a készülékről? Hány ilyen eset történt a valóságban?
Na kb ennyire reális ez a "veszély" is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
igen, ez benne van, de nem olyan környezetben, hogy ellenkező esetben nem vállalnak garanciás és felelősséget sem a készülék esetleg hibás működéséért? mert ugye egy készülék meg vételével adott esetben nem köt semmilyen hűség a gyártóhoz. megvetted, használod, és ha olyan baja van, amit nem te idéztél elő, akkor javítják neked. de ennyi erővel azt is bele lehetne írni, hogy tilos a képernyő betörése kalapáccsal, mert ez a hardver módosítása, vagy hasonlók.
joey20: igen, de az azért más, mert ott ugye eleve a store-ban olyan szigorú már a szűrés, hogy nem nagyon kerülhetnek fel általuk jóvá nem hagyott dolgok. tehát nincs mit törölni sem. nem arról szólt azsosem, hogy majd az apple önkényesen elkezdi törölgetni a sudoku-t, mert Steve-nek nem sikerült megoldani, és most berágott játékra.
-
Nyugdíjas
nagyúr
mileszitt anyukám... alamuszi, dotcom? voltak már? na olvasok
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
joey04
titán
válasz #16820480 #32 üzenetére
Azért nem kevés utólag kitiltott app fut(hat) még iphoneokon. Emlékezz csak itt is mekkora fikahadjárat indult 1-1 jogtalannak vélt apple féle cenzúra miatt. és azokat sem törlik távolról. Majd ha a valóságban is lesz ilyen, akkor beszélhetünk valódi veszélyről. addig csak az ilyen alamuszi, meg dotcom féléknek táptalaj a hír a fikázáshoz.
-
törölt tag
igen, ezt én értem. csak akkor most párhuzaba állítva az olyan fikahadjáratokkal, amikor a google mindent lát és az eula szerinte joga van módosítani a szolgáltatásaiba általad bevitt tartalmat, szerintm ez sem kevésbé támadható. csak más területre érvényes a dolog, hiszen a két cég szolgáltatásai csak részben fedik egymást.
-
vanhalen
senior tag
Figymá, fanboy, nem érzel itt kis önellentmondást?
"azért nem kellene manipulálni az embereket, vagy ha igen az ciki" - tehát Téged nem manipulál az Apple-marketing, csak a másikat, aki nem dől be neki?Nem érzek, ugyanis már a tézis is légbőlkapott, hogy én "fanboy" lennék (Hol láttál te ilyet vakegér?? Max Van Halen fanboy!) Jaa hogy a "fanboysághoz" elég ha nem állok sorba a divatfikázókkal? Pont Lesz*om, meg azokat is akik bedőlnek az olcsó trükköknek.
Elárulom: Nincs egy Apple termékem sem, Steve Jobs nem rokonom, nem spanom, és a "marketinghez" annyit, hogy még TV-t sem nézek a reklámok miatt vagy 5 éve, szóval ennyit rólad kiscsikó. Gondolkozz mielőtt írogatsz, gondolom nem szenvedsz grafomániától! Azért van az embernek agya tudod, hogy gondolkozzon. Hitted volna? Én pártatlan vagyok és utálom a lehúzós, bulvárt-szennylapokat megszégyenítő, sárdobáló stílusban elfirkált manipulációhordalékot vágod? Ha nem, akkor nőlj fel egy kicsit.A cikk hiteles (elfogulatlan) mondanivalója kb. ennyi lenne: Kiderült, hogy az Apple olyan szabadalmaztatott technológiával rendelkezik, amivel távolról letilthatók az Apple telefonjai. A többi... hogy "szembemegy e a törvénnyel?" meg hogy jogtalanul majd esetleg tiltogat boldog-boldogtalant kénye kedvére, mint valami nagy testvér, ezek csak a "cikk" író agyzsibbasztó uszításai: fikciók. Ezekből egyelőre semmi nem valós és eddig sem voltaz. Egyedül annyi értelme van és gondolom ezért is csinálja, mert pár éve divat lett magyarországon fikázni az Apple nevű céget, és az ilyen légbőlkapott-elferdített koholmányokkal könnyebb a hozzád hasonló tudatlan, manipulálható emberkéket az oldalra vonzani. Ennyi kb. ne éld bele magad túlságosan, nem új dolog, nincs benne semmi misztikus, csak egy régi trükk.
Peace mester
-
sh4d0w
félisten
Gyerünk, óh Mester, taníts!
Gondolom az Apple említett szabadalmát attól függetlenül kellene értékelni, hogy a közelmúltban nem egyszer és nem kétszer alkalmazott a nevezett cég cenzúrát a szoftveráruházában, letiltott minden szoftvert, ami nem az ő fejlesztőkörnyezetükkel készült, letilt minden olyan tartalmat, ami neki nem tetszik. Az Apple-t meg sokan nem divatból fikázzák, hanem a cég saját maga kifocizta ezt (kevés kivételtől eltekintve, de ők is inkább "hivatalból").
A véleményed meglepően egyezik a fanboyokéval, úgyhogy nehéz Rád máshogy tekinteni, okostojás...
https://www.coreinfinity.tech
-
Brutális eb
addikt
Valaki gyárthatna már egy weblapot amin különböző flash alapú box mérkőzések mennének.Lehetne szobákba belépni pl.: ios-android,amd-intel,radeon-geforce,stb.Ezt megtoldhatná a készítő online fogadási cuccal asszem állandó vendég lennék.
UI.: Az ilyen cikkeknél kéretik a szerzőnek egy kicsike troll veszélyre utaló táblácskát kihelyezni a cikk elejére és végére.
UI2.angirl nem lehet valaki vagy fan shemale?Kikérem magamnak.
[ Szerkesztve ]
Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
törölt tag
ollie: ezzel csak azt akartam éreztetni, hogy ha az ő szoftjukat módosítod max abba szólhatnak bele. Androidot konkrétan lehet telepíteni iPhone-ra, csak nemtom, hogy az Google részről milyen fogadtatást nyer.
moonman: szerintem meg nincs, iPhone-nál Mtom hogy van de az iTouch mellés nem volt semmi papír, meg digitális cucc se, amit el kellett fogadni. max ha regisztrálsz iTunesStore-ba.
vanhalen: nekem is feltűnt hogy kissé manipulatív a cikk és mostanában sok flamemagnet dolgot raknak ki ITcafera. fel lehet úgy is fogni, mint ahogy őkis akarják adagolni: ha ellopják a kütyüdet vissza tudjad szerezni, gyereket szemmel tudjad tartani, stb. csak az a baj, hogy azzal, ami a szabadalomban is áll elég könnyen és durván vissza lehet élni! pláne hogy az iOS4 egyik nagy újítása a nagy iAd volt. apple durván rágyúrt a reklámfelületekre, na most gondolj bele, hogy a rögzített infókat célzott reklámra milyen jól fel lehet használni! -
moonman
titán
válasz #71321344 #41 üzenetére
"max ha regisztrálsz iTunesStore-ba."
iPhone Software License Agreement
Single Use License"[..] you may not copy, decompile, reverse engineer, disassemble, attempt to derive the source code of, modify, or create derivative works of the iPhone Software, iPhone Software Updates, or any part thereof."
egy ehhez hasonlót biztos, hogy el kellett fogadnod valahol a használatbavétel során.
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
válasz Brutális eb #40 üzenetére
"Ezt megtoldhatná a készítő online fogadási cuccal asszem állandó vendég lennék."
Én aukciós oldalra gondoltam. Csinálni egy oldalt 10-es PageRankkel és amelyik fantábor többet fizet, annak a kedvence nyer, ami kikerül a fejlécbe, lesz egy részletes elemző cikk, amiben össze lesznek gyűjtve a jó tulajdonságai, isteni magasságokba emelve és ott lesz egészen addig, amíg rá nem licitál a konkurencia fantábora olyankor cserélődik és a vesztes fél kedvencéről a negatív dolgok lesznek összegyűjtve egy részletes elemző cikkben, amivel le lesz húzva a sárgaföldig. Felső limit nincs.
Lennének topicok is, ahol moderáció nélkül lehetne egymást szidni.
-
dajkopali
addikt
az útszéli stílusodat nem veszem fel, bár nagy kedvem lenne hozzá, de hát mégsem vagyunk egy falusi kocsmában 11 után...
a tények:
- az Apple több szempontból egyedülálló zárt rendszert használ (ehhez képest a Microsoft maga a megtestesült ópenszósz)
- létezik egy olyan szabadalmuk, mellyel vissza lehet élni
- ez a szabadalmi kérelem most került nyilvánosságra, mert az amerikai szabadalmi hivatal most közölte
- a friss szabályozás ezt annulálja, vagyis ha megteszik - eddig sosem tették meg, ez szerepel a hírben -, komoly gondokat okozna nekik
- vajon miért kértek szabadalmat egy olyan megoldásra, mely szerint "készülék működését a szolgáltató letilthatja, ha „feltörést [hackelést], jailbreakinget, a szoftveres zár feltörését vagy a SIM-kártya eltávolítását” tapasztalják"? nyilván csak megfeküdte a gyomrát az ebéd az Apple egyik jogászának...
Peace mester[ Szerkesztve ]
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
vanhalen
senior tag
"Az Apple-t meg sokan nem divatból fikázzák, hanem a cég saját maga kifocizta ezt (kevés kivételtől eltekintve, de ők is inkább "hivatalból").
A véleményed meglepően egyezik a fanboyokéval, úgyhogy nehéz Rád máshogy tekinteni, okostojás..."Egyszerű lélek
Tanulj meg mondatot értelmezni, esetleg gondolkodni, és ne tereld a témát egy másikra. Hogy jön a hírhez, meg az észrevételeimhez az App store-os minőségellenőrzés meg hogy a szoftvereket "cenzúrázza" a SAJÁT áruházában? Tudod egyáltalán mi az a cenzúra te szerencsétlen?? Jézusom... Egyébként is minek szólsz bele, ha lövésed sincs a dolgokról? Pihentesd a kicsi szádat és akkor szólj ha nem kevered a szezont a fazonnal. Fogadok 10 éve még azt sem tudtad mi az Apple most meg beálltál a sorba okoska, mert divat és mert csóró vagy hogy megvedd, a világ többi részén meg érdekes módon "kimosták az emberek agyát marketingel" (...) Az ilyen kis másokat fikázó, de asztalra semmit le nem tévő unatkozó, önjelölt "műkedvelőkből" 12 egy tucat és dunát lehet veletek rekeszteni. Ha valaki mond egy másik álláspontot máris "fanboy". Hát gratulálok. Kicsi vagy te még ehhez, próbálj meg felnőni blumbi, mert így elég gyenge eresztés amit leadsz. Divatmajom -
-
vanhalen
senior tag
válasz dajkopali #46 üzenetére
Ha követted az eseményeket akkor te meg legyél szives pártatlanul fellépni, mert azzal csak beégeted magad, ha pusztán nekem szólsz a stílus miatt. Ha a cikkről nem tetszik a véleményem az egy dolog, meg az is, ha beszólogat, lefanboyozik, leokostojásozik meg különböző jelzőkkel illet valami kis nyomi. Gondolod nem fogok rá reagálni és meghúzom magam vagy mégis minek nézel? Ha pedig engem rendre próbálsz utasítgatni, akkor a tévedések elkerülése végett és legalább a jóhiszeműséged-pártatlanságod látszatának a fenntartása érdekélben a másik, egyébként provokatív és személyeskedő tagot is érdemes lenne akkor már figyelmeztetni nem gondolod?
Új hozzászólás Aktív témák
- 1000W-os Hátsó Motoros Újszerű Mountain Bike gázkarral
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest