Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • CYBERIA

  senior tag

  válasz shtml #14 üzenetére

  "polgárok gépeire telepített titkosrendőrségi kémprogramok"

  :F

  APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.

 • dajkopali

  HÁZIGAZDA

  válasz shtml #14 üzenetére

  az osztrákok tényleg, de a németeknél nem sikerült egyelőre engedélyeztetni, sőt, az alkotmányba is belevették az "IT-jogot" - igaz, a német belügyminiszter még nem adta fel, továbbra is szeretne egy ilyen állami trójait

  "fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

 • bambano

  titán

  válasz shtml #14 üzenetére

  Az osztrákok például egyáltalán nem figyelik meg úgy általában állampolgáraikat, kizárólag azokat, akik valamilyen bűncselekménnyel alaposan gyanusíthatók. Ilyen pedig minden országban van, nálunk is.

  Nagyságrendekkel több adatot sem gyűjthet róluk, nincs annyi figyelésbe bevont személy.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • bambano

  titán

  válasz shtml #34 üzenetére

  Az utóbbi időben egy csomó helyen nézegetik a szennyvizet és cikkeznek arról, hogy mennyi kokó fogyhatott el az adott területen... Úgyhogy a dolog már elindult.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • Morden24

  nagyúr

  válasz shtml #36 üzenetére

  Lehet, hogy csak én nem olvastam anno elég conspiracy theory-t, de feltehetem a kérdést, hogy ha valaki ne adj' ég el is tárolja az én ujjlenyomatomat, íriszmintámat, dns-emet, az nekem miért is lesz rossz? Konkrétan mitől rosszabb, ha az állam ismeri a dns-kódomat, mintha ismeri a lakcímemet, személyigazolványszámomat?

  Nem mintha feltétlenül ennek a pártján lennék, de igazán szeretnék hallani egy értelmes magyarázatot arra, hogy mitől kell félnem, ha birtokukban van a dns-mintám?

  Sectumsempra - For Enemies

 • Vladi

  nagyúr

  válasz shtml #39 üzenetére

  "megfigyelő kamerát helyez el a lakásodban, a hálószobádban (10-20 év múlva ez sem kizárt),"
  Már 60 éve sem tartották kizártnak. :U

  Paranoia rulez: nem, nem veszek webkamerát. ;]

  "If you dont read the newspapers, you are uninformed. If you do read it, you misinformed." Denzel Washington

 • Morden24

  nagyúr

  válasz shtml #39 üzenetére

  Mitől rossz neked, ha az állam lehallgatja a telefonbeszélgetéseidet (már gyakorlat), megfigyelő kamerát helyez el a lakásodban, a hálószobádban

  Ez nem a kérdésemre válaszol. Az ujjlenyomatom levételének semmi köze nincsen a valóságshow-záshoz. Mellesleg majd megnézném a tár- és emberkapacitást a mindenki lakásának megfigyelésére, valamit az értelmére is kíváncsi lennék.

  Vagy mindez nem zavar téged, hiszen semmi titkolnivalód nincs?

  Őszintén? Tényleg nincsen.

  Miért éreznéd magad kellemetlenül, ha egy állami hivatalban anyaszült meztelenül kellene megjelenned a teljesen felöltözött állami hivatalnokok előtt?

  Egy jódarabig a katonasági alkalmasságin azért kibírták az emberek.

  ma még nem, de belátható időn belül minden lényeges személyiségi vonásom megállapítható lesz belőle

  Ez egyelőre számomra science fiction. Ezzel az erővel a klingonok támadásától is félhetek.

  élj tovább boldog tudatlanságban - nem, nem megbántásnak szántam

  Kisregényt elolvastam, vannak benne valós dolgok is, mint pl. a személyes adatok marketingcélra való felhasználása, ami egy napjainkban is létező tény (cégek közötti adatbázisok adás-vétele elég régóta elő-előfordul, lakcím, telefonszám, stb.). A többi számomra sci-fi. Persze gondolkodhatnék azon, hogy ha egyszer majd képesek lesznek klónozni, akkor mennyire gáz, hogy az államnál van a dns-mintám, de mint fentebb említettem, kb. a goauldok és klingonok armadájától is tarthatok ezzel az erővel.

  Én csak azt látom a világban, hogy az USAban a '90-es évek vége felé lecsengő conspiracy theory-divathullámot megint kicsit későn importáltuk, és egy rakat otthon unatkozó kocka megálmodta, hogy neki egyszer az élete annyira izgi lesz, hogy meg fogja érni egy államszervezet számára, hogy ember- és technikai erőt nem kímélve 24/7 megfigyelje őt, és akkor végre lesz értelme a paranoiájának.

  Az egész besározós-megfigyelős-bűnbakalkotós-girondis baromságot meg tudták csinálni a történelem folyamán anélkül is, hogy elektromos pórázt dugjanak a seggembe. Mivel ezzel mindenki tisztában van, ezért abszolút nem is parázom az ilyen "módszerektől" (teszek a dns-mintavételre meg az RFID-re), mert a technika csak eszköz: ha akarják, akkor úgyis tudják "rosszra" használni, ráadásul nem kell hozzá sci-fi, erre ma is fasza (és nem kevésbé félelmetes) módszerek vannak.

  Szóval majd ha a bőrkabátosok toporognak az ajtóm előtt, akkor elhiszem az ilyen parákat. Addig viszont rohadtul nem érdekel, hogy valami adatgyűjtős cég kiókumulálja a netezési szokásaim közül, hogy én szerdán és pénteken szoktam macisajtot venni.

  Továbbra sem lehülyézlek, csak egyszerűen nevetségesnek tartom, ha valaki dns-mintákkal meg minden lakás bekamerázásával dobálózik, amikor erre letisztultabb és praktikusabb módszerek már manapság is rendelkezésre állnak. Vannak sokkal valóságosabb és sokkal félelmetesebb dolgok, nem kell sci-fit keverni bele, az csak arra jó, hogy eladható és érdekes konzumtermékké változtatja még a paranoiát is.

  [ Szerkesztve ]

  Sectumsempra - For Enemies

 • Morden24

  nagyúr

  válasz shtml #55 üzenetére

  A long tail nem a nagy mennyiségben értékesített konzumtermékröl szól, márpedig a vásárlók által generált áruforgalom nagyrészét ezek adják.
  Szûk és speciális piacokon pedig eddig sem volt ismeretlen az egyéni reklám, vagy az egyéni ajánlat fogalma.

  Sectumsempra - For Enemies

 • Morden24

  nagyúr

  válasz shtml #57 üzenetére

  Ebben az esetben most te tévedtél, ami lehet, hogy az én szerkesztésemnek volt betudható, mert nem konkrét bekezdéssel választottam el a hsz-em két részét.

  Az internetes vásárlásnál arról van szó (a long tail-nél is, amit te felhoztál), hogy a relatíve kis piacot megmozgató, relatíve kevés áruval operáló szegmes dinamikusabbá válik az által, hogy a fogyasztó maga keresi a piacot (internetes vásárlás), és nem a piacnak kell eljutnia hozzá. Ezeken a piacokon szegmentálódás igazából csak akkor következik be, ha mind a felkínált szolgáltatásban (internetes vásárlás), mind a felkínált árukban túlkínálat áll be, és ekkor van értelme speciális(abb) reklámozástechnikákhoz nyúlni.
  Az online aukciók esetében amúgy nem túl nehéz a "névreszóló" reklám megalkotása, ugyanis adatgyűjtés nélkül, te magad ajánlod fel a saját analízisedet azzal, hogy mikor, mit, mennyiért veszel meg. Az online vásárlás rohadt nagy könnyebbség adatfeldolgozás és analízis szempontjából, és totál nem illik ahhoz a szituhoz, amitől elindultunk, nevezetesen a lakásom bekamerázásától, ugyanis az ily módon operáló cégek már most is megkapják a számukra szükséges infókat.

  Mellesleg a kis forgalmú áru eladásának növelése által megváltoztatod az áru típusát, ezáltal a felvevőpiacát is, ami egyáltalán nem biztos, hogy előnyös (hogy mást ne mondjak, mert adott esetben más igényeknek kell megfelelned, más üzleti modellt kell alkalmaznod, más árképzésre van szükséged, más vetélytársakkal kell megküzdened).

  [ Szerkesztve ]

  Sectumsempra - For Enemies

 • Morden24

  nagyúr

  válasz shtml #59 üzenetére

  Már rég nem a lakás bekamerázásáról beszélünk, nem is értem, miért emlegeted. Az egyénre szabott reklámról beszéltünk

  Ahová úgy jutottunk el, hogy a lakás bekamerázásából származó információkat használják fel az egyéni reklámok személyre szabásához (természetesen szimbolikus értelemben van ebben az esetben a bekamerázott lakás, mivel ez alatt az adatgyűjtés folyamatára gondolunk).
  Erre belekevertünk egy olyan témát, ahol a vásárlás önmagában feltételezi, hogy megadsz magadról minden olyan adatot, amire az adott cég kíváncsi. Namármost, ebben a szituban továbbra sincsen értelme több információt kapni, mint amennyi kell, mert az adatok szanálása után pontosan annyi maradna meg, amivel már így is rendelkeznek.
  A gugli-féle naplózzuk a netezési szokásokat és ezt 3rd party-knak kiadjuk, hogy szűkített, kisebb szórású reklámokat tudjanak készíteni, az nem ma kezdődött, nem a guglival, és továbbra sem tartom sem erőszakos, sem káros folyamatnak. A valóban személyes "adataidat" (azaz inkább körülményeidet, privát szférádat stb.) meg felesleges félteni, mert valójában mindenki szarik rá.

  Ami már korábban fel lett vetve, miszerint pl. egy munkaadó képes a guglin utánanézni, hogy mikor mit kommenteltél, mikor mit írtál le stb., az már szintén ma is létező dolog - ha egy konzervatívabb céghez mész interjúra, manapság javasolt már alaposan átnézni az iwiw- és egyéb közösségi oldalak fotóit, mert nem mindenhol szeretik, ha seggrészegen swingerpartyzol hétvégenként. Az meg őszintén, kit bánt, hogy valaki utána tud olvasni mondjuk a blogodnak/kommentjeidnek? Először is, aki emiatt aggódik, annak nem kötelező publikálni a véleményét. Másodszor is, még a demokrácia sem azt jelenti, hogy bárhol, bármit mondhatunk következmények nélkül.

  Magyarán mi két dologról beszélünk. Az egyiket mindketten tudjuk, a másikban nem értünk egyet.

  Sectumsempra - For Enemies

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés