Hozzászólok Aktív témák

 • shtml

  őstag

  Pár részlet egy másik oldal cikkéből, amely idéz egy német forrást. Azért ezt idézem be, mert így nem nekem kell lefordítanom (bár nem lenne gond az sem):

  "A magánélet védelmének megsértése nem egyeztethető össze az emberi méltósággal, ezáltal pedig alkotmányellenes. A tervek között nem szerepel az akciók előzetes megvizsgálásának lehetősége, így a bevetések előtt nem derülhet ki az sem, hogy sérülnek-e az emberek jogai vagy sem. Míg általában egy bíró dönt a hasonló akciók engedélyezéséről, itt csupán két BKA-alkalmazottra lesz ehhez szükség. Ehelyett biztosítani kellene, hogy a döntéseket mindig egy független és semleges szervezet, vagy akár egy bíró hozza meg"

  Az sem kicsit vicces és az alkotmány semmibevétele, hogy a BKA saját magának engedélyezi a megfigyeléseket.

  (BKA = Bundeskriminalamt = Szövetségi Bűnügyi Hivatal

  Geiger a véleményével nincs egyedül, hasonlóan vélekedik Christoph Gusy bielefeldi jogász is. A két szaktekintély szerint semmi sem bizonyítja, hogy valóban szükség van online házkutatásokra és hogy ezekkel valóban növelhető az emberek nemzetközi terrorizmussal szembeni védettsége. Geiger hozzátette, hogy ezenkívül a tervezet egyáltalán nem törekszik a német alkotmánybíróság által követelt szabadság és biztonság közötti egyensúlyra. Ugyan észrevehető, hogy az előterjesztés készítői megpróbálták az alkotmánybíróság határozatában leírt javaslatokat figyelembe venni, azonban ebben a kérdésben a német kormány továbbra sem az alkotmány szellemében jár el. Ezt támasztja alá, hogy a BKA különleges státuszt kapna és nincs tisztázva az ügyészségek, valamint a hivatal kapcsolata sem.

  Kiemelések tőlem.

  Szóval a német kormány annak tudatában próbál átverni egy törvénytervezetet a Bundestagon, hogy tisztában van a tervezet alkotmánysértő voltával. Ebből kiindulva erősen kétséges, hogy a törvény esetleges alkalmazása mindenben a német alkotmány tiszteletben tartásával történnék.

  [ Szerkesztve ]

  A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

Hozzászólok Aktív témák